projemde y yönündeki perde kesme güvenliği ne yaptıysam sağlamıyor, üst ve alt taraftaki kolonlar ise kolon ve kirişleri çok büyüterek denediğim halde kurtarmıyor perde grubu tanımladığım için hataa alıyorum bilgi...
Devamını Oku ⇾Asmolen döşemede , donatı ayarlarından 8 lik donatıyı kapatmama rağmen program ısrarla 8 lik donatı atmaya devam ediyor. Elde değiştirebilirim ama neden böyle olduğunu merak ettim.
Devamını Oku ⇾Betonarme projedeki hatalar için önerilerinizi alabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾merhabalar kolay gelsin 1.projemde asansör çukurundaki perdelerde kesme dayanımı hatası almaktayım. sorunu çözemedim. yardımcı olabilir misiniz? Ne gibi değişiklikler ya da ayarlar yapılmalı. 2. teras çatı betonarme...
Devamını Oku ⇾kat ötelemesi ile ilgili problem yaşıyorum..mimariden dolayı yatay perde(x yönünde) en fazla bu şekilde perdeler atabildim..kat öteleme hataları için neler yapabilir..yardımcı olusanız sevinirim..şimdiden teşekkür...
Devamını Oku ⇾https://www.transfernow.net/dl/20220723gay1s7VF/vsQ8NvpP göreli kat ötelemesi sorununu aşamıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Devamını Oku ⇾Asansör perdesinin radye temel ile bağlantısını doğru bir şekilde yaptığımda çok büyük kesme kuvveti oluşuyor ve kesme güvenliğini sağlamıyor. perdenin temel ile bağlantısında ufak bir değişiklik yaptığımda bu sorun...
Devamını Oku ⇾Herkese iyi çalışmalar, sürekli temelde zg hatasını bir türlü gideremiyorum. üst katlarda bulunan çift donatı döşeme hatasını gidereceğim fakat temel benim icin cok daha mühim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Devamını Oku ⇾merhaba asansör boşluğunun perdeleri kesme ve donatı yetersizliği hatası veriyor aayrıca iki kiriş nmax veriyor yardımcı olabilirmisiniz
Devamını Oku ⇾HOCAM MERHABALAR. EKTE SUNMUŞ OLDUĞUM PROJEDE 3 FARKLI DİLATASYONLU RADYE TEMEL VAR. D88 VE D86 TEMELLERİNİN KALINLIĞINI VE DONATIYI SÜREKLİ ARTTIRDIĞIM HALDE BİR TÜRLÜ DONATI YETERSİZ HATASINI GİDEREMİYORUM. 3...
Devamını Oku ⇾merhaba ; ilk defa performans analizi yapacağım biraz araştırma yaptım yapının statik tasarımını ben yapmıştım şantiyede farklı donatılar kullanılmış ve tespit edilmiş mevcut donatıları revize edip kilitledim ve...
Devamını Oku ⇾merhaba. projede bodrum katta kot farklılıkları mevcut bu sebeple kirişlerde hata verip, çok fazla donatı çıkarmaktadır. yardımcı olabilirseniz sevinirm.
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekteki projede 280cm uzunluğunda konsol kirişim mevcut. Mevcut haliyle analiz kurtarıyor tabi. Öneri ve yorumlarınızı rica edicektim, uzun vadede sıkıntı olur mu acaba?
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Statik projeyi çözümledikten sonra sonra adlandırma yaptım,adlandırma yaptıktan sonra analiz ettim ve normalde çözülmüş statik projede kirişlere inanılmaz donatılar attı, bu da kesme güvenliği problemine...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. 24 derslikli bir okul çiziyorum. zemin katta veranda kısmı var altında ve üstünde devam etmeyen kolon şeklinde çözülmüş mimarisi. Bende aynı şekilde çizdim. Ama zemin kat s36 kolonunda ki hatayı bir türlü...
Devamını Oku ⇾Merhabalar Şuan çizdiğim okul projesinde zemin değerlerini daha alamadan düşük verilerle çizdiğimde zemin taşıma gücü yetersiz hatasını almıyordum fakat zeminin gerçek değerlerini daha iyi veriler olmasına rağmen...
Devamını Oku ⇾projemde merdivende kolonları ve kirişleri hakkında yardımına ihtiyacım var S29 kolonu sol tarafa taşıdım normalde S4 kolonuyla karşılıklıydı karşılıklı durumda iken sahanlık etrafını konsol kirişlerle dönüyorum bu...
Devamını Oku ⇾Bodrumsuz , Z+1 yapıda (zemin kat yüksekliği 4m); Subasman perdesini (90cm) olarak tüm kolonları birleştirecek şekilde çerçeve kısmında ve iç kısımlarda, zemin katın 4m yüksekliği içerisinde, su basmana ayrı bir kat...
Devamını Oku ⇾üst katlarda normal sayıda donatı atarken bodrum katta çok fazla donatı atıyor. nerde yanlış yapıyorum.
Devamını Oku ⇾merhabalar, güçlendirme perdeleri eklediğim bir binada yeni eklediğim perdelerden 4 tanesi gevrek kırılıyor. ne yaptıysam bu sorunu çözwmedim. hesap raporunda 4 perdenin gevrek olarak gözükmesi sorun oluşturur mu...
Devamını Oku ⇾