su basman perdesi kesme güvenliği hatasını çözemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Sistem çözülemiyor lütfen geometrik kontrolleri yap hatası alıyorum fakat geometrik kontrolleri yaptığımda herhangi bir hata yok. Lütfen yardımcı olur musunuz ?(demo sürüm kullanıyorum bu arada) Proje dosyam
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar çok fazla göreli kat sorunu alıyorum yanlış bir şey mi var çözemedim perde eklemeyi denedim fakat çok düşmedi nasıl yapmalıyım.
Devamını Oku ⇾balkonlarda sehim hakkında yardımcı olur musunuz kolon açıklıları 6metre kolon boyutları yeterli midir ya da 30*60 kolon da yeterli gelebilir mi BİRAZ KOLON SAYISI FAZLA HANGİLERİNİ KALDIRDIĞIMDA SAPLAMA OLMASI SORUN...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, projemde garip bir durum var. Tam olarak tamamlamadığım projem de bodrum çevresinde perdeler bulunmaktadır. Bu perdelerle bağlantılı olan kolonların hemen hepsi zımbalama hatası(döşemede) veriyor...
Devamını Oku ⇾https://wetransfer.com/downloads/ae9cccf6d6f6af407015f2820b6c84c320220603203430/0d8160fda8b1195f80671011733d011420220603203453/a12e81 balkonlarda sehim hakkında yardımcı olur musunuz kolon açıklıları 6metre kolon...
Devamını Oku ⇾zemin taşıma gücü yetersiz sorununu çözemedim bir de radye temel basıncı bölümü açtığımda geoteknik rapor bölümünden o kısım görünmüyor neden
Devamını Oku ⇾projemde bodrum ara katı tanımlaması ve bazı genel hataları gideremedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾merhabalar , projemde kiriş ve subasman perdelerindeki kapasite ve nmax hatalarını aşamıyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Döşeme tipim bodrumda plak diğer katlar mantar.
Devamını Oku ⇾KOLONLARIN KESİTİNİ ARTIRMAMA RAĞMEN HİÇ BİR ŞEKİLDE KURTARAMADIM. BANA BU KONUDA YARDIM EDERMİSİNİZ. TEMELİ RADYEYE ÇEVİRİNCE KURTULUYOR AMA HEM DONATIM FAZLA OLUYOR HEM DE 2 KATLI BİR YAPI İÇİN 50 CM RADYE ÇOK...
Devamını Oku ⇾radye temeldeki donatı yetersizliğini donatı çapı artırarak ya da aralığı azaltarak gideremiyorum. bu sorunu nasıl giderebilirim ?
Devamını Oku ⇾EKTE BULUNAN PROJEDE İDECAD 10.59 SÜRÜMÜ, MEVCUT BOYUTLAR VE MEVCUT DONATILAR VE ZEMİN DEĞERLERİ SABİT KALMAK ŞARTIYLA SÜREKLİ TEMELLERDE OLUŞAN DONATI YETERSİZ SORUNUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM? DOSYAYI SIKIŞTIRMADAN ÖNCE...
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde burulma sorunu mevcut ama ne yapsam ne etsem çözemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar ilgili belediyeden döşememde '' hasır çelik donatı verilmeli '' gibi bir uyarı aldım. Belirtilen döşemede (DZ04) döşeme ayarlarından hasır çelik donatı kullan ibaresini aktif hale getirdim. Böyle bir...
Devamını Oku ⇾1 hafta önce proje lejantıyla ilgili bir konu açmıştım https://forums.idecad.com.tr/forum/threads/proje-lejant%C4%B1-nedir-nas%C4%B1l-eklenir.12339/ ve konumun altında yardım almıştım proje lejantının eklenmesine...
Devamını Oku ⇾x yönünde göreli kat ötelemesi yüksek analizden analize değişiklik gösteriyor. Hatayı bazı analiz sonuçlarında gösteriyor bazı analiz sonuçlarında göstermiyor.
Devamını Oku ⇾Merhaba, 12 katlı bir avm veya okul gibi bir proje üstünde çalışıyorum. Ekte paylaştığım resimde de görüldüğü hataları alıyorum. Daha fazla hata almıştım fakat temel kalınlığını arttırma, zımbalama donatısı ekleme...
Devamını Oku ⇾çizdiğim projede sürekli temeli saplamalı yapmak yerine kolona bağlayarak çözümlemeyi denedim fakat bu defa eksenel kapasite yetersiz, kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmıyor gibi hatalar vermeye başladı. Bu hatalar...
Devamını Oku ⇾