V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Sürekli temel kullanılan bir yapıda asansör boşluğu tasarımı

Elimde proje örneği olmamakla birlikte; sürekli temel olarak çözümlenmiş bir binada asansör boşluğundan ister istemez sürekli temel kirişi geçmekte. Bu kısım nasıl çözülmelidir ?

Devamını Oku ⇾

Güçlendirme perdeleri gevrek kırılıyor.

herkese merhaba, C17 betona sahip 4 katlı mevcut binaya C30 betonlu yeni eklediğim perdeler gevrek kırılıyor. doğrusal çözdüğüm sistem kontrollü hasar performans seviyesinde, kiriş ve kolonlarda gevrek eleman yok...

Devamını Oku ⇾

asmolen balkon ve merdiven mesnetlenmesi hk.

Projem cde dosyası olarak ekte bulunmaktadır. D26 VE 27 döşemeleri balkon olduğundan dolayı tasarımı bu şekilde yaptım, ilk kez böyle tasarlıyorum. Şantiyede kaset yapılmayacağını bildiğimden asmolen olarak bu...

Devamını Oku ⇾

Betonarme mantar döşeme

Betonarme mantar projemde bazı hatalar mevcut yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

KOLONLARDA AŞIRI DEMİR ATIYOR

merhaba uzun cepheli bir projem vardı iki bloğa ayırıp çözdüm ama bir tanesinde aşırı demir(kesitleri çok büyütüğüm halde) atıyor iki bloğuda yükledim önerilerilerinizi söyliyebilirmisiniz

Devamını Oku ⇾

Yurt dışı yüksek katlı bina

İlk defa bu şekilde kirişsiz döşeme ile bina tasarlamaya çalıştım hatalarım konusunda yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

BODRUM KATLARDA KENAR AKS KOLONLARI ÜZERİNE ÇOK FAZLA KESME KUVVETİ GELİYOR.

Merhabalar. Projede bodrum kattaki G aksi üzerinde bulunan S20 S19 S18 kolonlarına çok fazla kesme kuvveti geliyor. Bu sorunu bir türlü aşamıyorum. Öneride bulunabilecek varsa sevinirim

Devamını Oku ⇾

Sistem çözülemiyor

Çizmiş olduğum projede geometri kontrolü yapmama rağmen analiz yapamıyorum, sistem çözülemiyor. Bu neden kaynaklı olabilir?

Devamını Oku ⇾

Konsol kirişlerde sehim hatası

İyi çalışmalar ekte modellemiş olduğum proje de E,F,G aksındaki konsol krişlerde sehim hesabını geçemiyorum. 1.bodrum katta sehim hesabı kurtarıyor, aynı yüklerde üst katlarda kurtarmıyor. zemin katta kirişin bir...

Devamını Oku ⇾

Kolon Kiriş Kesme güvenliği hatası ebatlara dokunmadan çözüm mümkün mü

Merhaba projemde çok fazla kolon kiriş kesme güvenliği hatası çıkıyor ebatlara dokunmadan çözümüm mümkün mü şimdiden teşekürler

Devamını Oku ⇾

Uygulanan tır yükü ve proje tasarım sonuçlarım

Bu proje 70*70 m açıklığında , yüksekliği 6 şar metreden 3 kat olacak şekilde tasarlanan bir sanayi yapısının tır yükünün etki ettirileceği katın bir bölümü çizilmiştir. Bu projeye perde istenmiyor. Yapmış olduğum...

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ

Kalınlığı çok artırsam da radye çözülmüyor nedenini bulamıyorum bi türlü ??

Devamını Oku ⇾

kolon donatı sayısı

merhabalar; s04/s25/s28 kolonlarında donatı sayıları farklılık gösteriyor. diğer kolonlarda böyle bir problem gözükmezken bu üç kolonda bodrum veya çatı katında farklılık gösteriyor.kat genel ayarlarında rijit katı...

Devamını Oku ⇾

mimari proje açısından statik projede kiriş sürekliliği sağlayamıyorum

Bodrum+zemin+12 kat projede kolon ve kiriş dizayn üzerinde çalışıyorum fakat projede 4 yönde 1.50 m çıkma mesafeleri kullanılmak isteniyor. Mimari proje bakımından kiriş sürekliliği sağlayamıyorum. statik proje...

Devamını Oku ⇾

Elinde hazır ayarları yapılmış projesi olan var mı?

elinde hazır ayarları yapılmış projesi olan var mı donatı ayarı yapılmış ne çizersem çizeyim ehlince proje çıkan önceden hazırlanmış bir proje örnek alabileceğim

Devamını Oku ⇾

Analiz sonrası yapılan görsel hata kontrolleri

raporlar bölümünde bir sürü hata verirken analiz ettirdiğim 3d alanda yeşil renkli hepsi bu fark niye oluşuyor

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ

Arkadaşlar merhaba kolay gelsin radye temel donatı yetersizliği hakkında yardımcı olabilir misiniz? Asansör çukurunu boşluk olarak tanımlayıp asansör çizimlerini sonradan ekleme yapıyorduk ama kolon tam uç kısımda ve...

Devamını Oku ⇾

kiriş kesme güvenliği ve dinamik analizde mod sayısı yetersiz hatası

projemde dinamik analizde mod sayısı yetersiz hatası alıyordum onu düzelttim ama kirişimde donatı yetersiz hatası ve Y yönünde perde istiyor ama onu yerleştiricek alanım yok ne yapabilirm

Devamını Oku ⇾

ZF ZEMİN

Merhabalar, zf zemini olan ufak bi villa projem var fakat perde koyduğum halde, kolonları büyüttüğüm halde bir sürü model denedim ama bütün elemanlarımda sıkıntı var sprektrumu da tanımladım. Gözümden birşey kaçıyor...

Devamını Oku ⇾

ZEMİN TAŞIMA GÜCÜ VE BODRUM POLİGON KOLONLARDA PURSANTAJ SORUNLARI

Merhaba, eklemiş olduğum projemde desteğinizi beklediğim iki husus var. Birincisi; zemin değerleri çok düşük olduğu için (ZE) ampatmanları 1 metreye kadar artırmama rağmen taşıma gücü yetersiz kalıyor. (Belediye...

Devamını Oku ⇾
Geri