V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

radye temel kalınlığı yetersiz hatası

merhabalar, hafif çelik prefabrik bir yapı için radye temel çiziyorum ama kalınlık yetersiz hatası alıyorum, kalınlık kontrolü için temiz açıklık değeri girmem doğru bir çözüm olur mu ? yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Kolon pursantaj ve tekil temel tasarımı

İyi çalışmalar ek'te tek katlı depo-ofis olarak kullanılacak bir yapının modellemesi var. 1-tek katlı bir yapıya göre kolon donatı pursantajı fazla çıkıyor sebebi nedir ? 2-bu model 10m yüksekliğinde prefabrik...

Devamını Oku ⇾

ESKİ 7 VERSİYONLA YAPILAN PROJENİN YENİ YÖNETMELİĞE UYARLANMASI

İDE7 İLE 2017 DE YAPTIĞIM PROJE 5 KATA GÖRE HESAP YAPILIP 2 KATI YAPILMIŞTIR. BUGÜN İDE10 İLE KAT İLAVESİ YAPILARAK YAPILAN HESAPLARDA MEVCUT TEMEL DEMİRLERİ YETERSİZ GELMEKTEDİR. PROJENİN İNCELENEREK ÇÖZÜM...

Devamını Oku ⇾

kiriş metrajı 159 bin ton çıkıyor

Kiriş metrajı 159 bin ton çıkıyor. SORUNU ÇÖZDÜM ONUN İÇİN SİLDİM MESAJI

Devamını Oku ⇾

Kolonlarda Yetersiz Donatı

İyi akşamlar. Proje ekte bulunmaktadır. Kolonlardaki yetersiz donatı hatası ve diğer hatalrı giderebilmem için ayrıca projede bulunan sizlerin gördüğü eksiklikleri düzeltmem ve kesit zorlanmalarının normalleşmesi...

Devamını Oku ⇾

kolon pursantaj ve perde zımbalama güvenliği.

kolon pursantajlarında ve perde zımbalamalarında sorun yaşıyorum. projeyi mimariyle beraber buraya bırakacağım. tavsiyelerinizi bekliyor olacağım. şimdiden teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

Bodrum Perdelerindeki Boşluklar

Bodrum Perdelerindeki Boşluklar için, deprem yönetmeliği 7.6.9. maddesi şöyle diyor : Perdelerde Boşluklar Perde içinde bulunan pencere ve tesisat gibi boşluklar planda perdenin orta üçte birlik bölgesinde...

Devamını Oku ⇾

saçağın bir kısmında donatı yetersiz hatası

Öncelikle herkese merhabalar iyi çalışmalar diliyorum. Tasarladığım projemde saçağımda donatı yetersiz hatası alıyorum. Manuel olarak donatı arttırımına gitmeme rağmen yine aynı hatayla karşılaştım bir çözüm yolu...

Devamını Oku ⇾

Sehimi azaltmak için ne yapabilirim?

8.30*3metre bir balkon bulunmakta balkonun ön tarafında 75cm saçak yanlarda 50 cm saçak bulunmaktadır 2 kolon arası serbest açıklık 725cm olduğundan bu biraz fazla görünüyor bunun sehim yapacağını düşünyorum idecad...

Devamını Oku ⇾

Kısa kiriş düz donatı yığılması

projemde bodrum kat da KB26 KB16 ve zemin kat KZ28 ve KZ40 kirişlerinde montaj donatı sıklığı mevcuttur. projem ektedir.

Devamını Oku ⇾

Kenetlenme boyu - kesme güvenliği - sehim problemleri

iyi çalışmalar. ek'te gönderdiğim projemdeki bir kaç hata için bilginize başvurmak istiyorum. 1- 4.kat s02ve s22 kolonlarında bulunan konsol kirişin sehim hatası ve kesme güvenliği hatası dublex daire...

Devamını Oku ⇾

Radye temel sorunu

Merhaba aşağıda eklemiş olduğum projemde radye temeli bir türlü halledemedim. Projemdeki zemin ve deprem değerleri doğru fakat radye temeli ne kadar kalın yaptıysam doğru çözümü bulamadım. Yardımcı olursanız...

Devamını Oku ⇾

merdiven yapıdan bağımsız, nasıl mesnetleyeceğim

Çizdiğim projede merdiven yapıdan bağımsız bunları yapıya nasıl mesnetleyeceğim? Bir de bu projede sürekli temel kullanımı uygun olur mu?

Devamını Oku ⇾

su basman kotum 1.2m yapmak istiyorum ama yapmadım

merhaba zemin kat 3m su basman kotum 1.2m yapmak istiyorum ama yapmadım yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Temel donatı yetersiz

Merhaba, çizdiğim projede temel donatısı yetersiz hatası veriyor. Donatı çapını artırıyorum düzelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Kolonda donatı fazlalığı

Alt katta aşırı donatı veriyor bir üst katta da fazlaca azaltıyor imalatta bunu yapmak çok zor oluyor. ( Not : Rijit olmayan 2 adet bodrum katı var bu yüzden normal kat olarak tanımladım. ) Yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Toprak Perdeleri neden kurtarmıyor.

Projedeki hatalar konusunda yardım ederseniz sevinirim. İnş.Müh.Mustafa MUSLU

Devamını Oku ⇾

Performans analizinde gevrek kırılma

Normal analizde herhangi bir sorun yaşamadığımız su basman kolonlarında(genelde iki yönde perde ile tutulu olmayan) doğrusal performans analizinde gevrek kırılma ile karşılaşıyoruz,bu konuda programa yönelik...

Devamını Oku ⇾

subasman perdesi nasıl tanımlanır

merhaba zemin katında subasmanla ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler

Devamını Oku ⇾
Geri