merhabalar, hafif çelik prefabrik bir yapı için radye temel çiziyorum ama kalınlık yetersiz hatası alıyorum, kalınlık kontrolü için temiz açıklık değeri girmem doğru bir çözüm olur mu ? yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ek'te tek katlı depo-ofis olarak kullanılacak bir yapının modellemesi var. 1-tek katlı bir yapıya göre kolon donatı pursantajı fazla çıkıyor sebebi nedir ? 2-bu model 10m yüksekliğinde prefabrik...
Devamını Oku ⇾İDE7 İLE 2017 DE YAPTIĞIM PROJE 5 KATA GÖRE HESAP YAPILIP 2 KATI YAPILMIŞTIR. BUGÜN İDE10 İLE KAT İLAVESİ YAPILARAK YAPILAN HESAPLARDA MEVCUT TEMEL DEMİRLERİ YETERSİZ GELMEKTEDİR. PROJENİN İNCELENEREK ÇÖZÜM...
Devamını Oku ⇾Kiriş metrajı 159 bin ton çıkıyor. SORUNU ÇÖZDÜM ONUN İÇİN SİLDİM MESAJI
Devamını Oku ⇾İyi akşamlar. Proje ekte bulunmaktadır. Kolonlardaki yetersiz donatı hatası ve diğer hatalrı giderebilmem için ayrıca projede bulunan sizlerin gördüğü eksiklikleri düzeltmem ve kesit zorlanmalarının normalleşmesi...
Devamını Oku ⇾kolon pursantajlarında ve perde zımbalamalarında sorun yaşıyorum. projeyi mimariyle beraber buraya bırakacağım. tavsiyelerinizi bekliyor olacağım. şimdiden teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾Bodrum Perdelerindeki Boşluklar için, deprem yönetmeliği 7.6.9. maddesi şöyle diyor : Perdelerde Boşluklar Perde içinde bulunan pencere ve tesisat gibi boşluklar planda perdenin orta üçte birlik bölgesinde...
Devamını Oku ⇾Öncelikle herkese merhabalar iyi çalışmalar diliyorum. Tasarladığım projemde saçağımda donatı yetersiz hatası alıyorum. Manuel olarak donatı arttırımına gitmeme rağmen yine aynı hatayla karşılaştım bir çözüm yolu...
Devamını Oku ⇾8.30*3metre bir balkon bulunmakta balkonun ön tarafında 75cm saçak yanlarda 50 cm saçak bulunmaktadır 2 kolon arası serbest açıklık 725cm olduğundan bu biraz fazla görünüyor bunun sehim yapacağını düşünyorum idecad...
Devamını Oku ⇾projemde bodrum kat da KB26 KB16 ve zemin kat KZ28 ve KZ40 kirişlerinde montaj donatı sıklığı mevcuttur. projem ektedir.
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar. ek'te gönderdiğim projemdeki bir kaç hata için bilginize başvurmak istiyorum. 1- 4.kat s02ve s22 kolonlarında bulunan konsol kirişin sehim hatası ve kesme güvenliği hatası dublex daire...
Devamını Oku ⇾Merhaba aşağıda eklemiş olduğum projemde radye temeli bir türlü halledemedim. Projemdeki zemin ve deprem değerleri doğru fakat radye temeli ne kadar kalın yaptıysam doğru çözümü bulamadım. Yardımcı olursanız...
Devamını Oku ⇾Çizdiğim projede merdiven yapıdan bağımsız bunları yapıya nasıl mesnetleyeceğim? Bir de bu projede sürekli temel kullanımı uygun olur mu?
Devamını Oku ⇾merhaba zemin kat 3m su basman kotum 1.2m yapmak istiyorum ama yapmadım yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhaba, çizdiğim projede temel donatısı yetersiz hatası veriyor. Donatı çapını artırıyorum düzelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Alt katta aşırı donatı veriyor bir üst katta da fazlaca azaltıyor imalatta bunu yapmak çok zor oluyor. ( Not : Rijit olmayan 2 adet bodrum katı var bu yüzden normal kat olarak tanımladım. ) Yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Projedeki hatalar konusunda yardım ederseniz sevinirim. İnş.Müh.Mustafa MUSLU
Devamını Oku ⇾Normal analizde herhangi bir sorun yaşamadığımız su basman kolonlarında(genelde iki yönde perde ile tutulu olmayan) doğrusal performans analizinde gevrek kırılma ile karşılaşıyoruz,bu konuda programa yönelik...
Devamını Oku ⇾merhaba zemin katında subasmanla ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler
Devamını Oku ⇾