V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

radye donatı yetersizliği

merhabalar. eklemiş olduğum projede radye donatı yetersizliğini çözemedim yardımcı olur musunuz? dört köşe kolonda da zımbalama hatası alıyorum. zımbalama donatısı tanımladım o hatalar giderildi faka radyeyi...

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesme güvenliği sorunu

5 katlı yapıda 2. katta S10 kolon için kesme güvenliği hatası alıyorum. Sorun için yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Rapor alamıyorum

Rapor alırken ekranda bir uyarı çıkıyor ve rapor vermiyor

Devamını Oku ⇾

V10.94 deneme sürümü yayımlanmıştır (25.05.2022)

https://forums.idecad.com.tr/forum/threads/v10-94-deneme-s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BCn%C3%BC-indirin.12337/#post-49707

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersizliği

temeli büyüttüğüm yönlerde ampatman yapabiliyorum sadece çünkü diğer kenarlar bitişik nizam ancak temeli ne kadar büyüttüysem de sorunu aşamadım yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Fazla donatı

Merhabalar, projemde temel kısmında 12-13cm ara ile donatı alıyorum. 55ton donatı bu yapı için uygun mu sizce yoksa gereğinden fazla mı? Önerilerinize açığım.

Devamını Oku ⇾

metraj fazlalığı var , lütfen yardımcı olurmusunuz,

ekte sunmuş olduğum projenin hatasız çözümünü yaptım, ancak bir anda 10 ton fazlalılık verdi sizlerrden ricam bi anormallik var lütfen yardımcı olurmusunuz. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

demir donatı fazlalığı kontrol proje

merhaba, projemiz de analizde ki hataları giderince yaklaşık bie 10 ton demir donatı fazlalığı oluştu. sizden ricam bir kontrol edebilirmisiniz. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

RAPORDA GİDERİLEMEYEN ANALİZ HATALARI..

EN SON MİMARİ ONAYLANAN PROJEYE GÖRE STATİK PROJEDE SİSTEMİ KURDUK ANCAK ZEMİN DEĞERLERİNİDE GİRMEMİZE RAĞMEN BİR TÜRLÜ SİSTEM ÇÖZÜLEMEDİ HATALAR DA GİTMEDİ. LÜTFEN SİZDEN RİCAM SİSTEMİ KURTARABİLİRMİSİNİZ...

Devamını Oku ⇾

Kaset Döşeme

Merhaba Projemde yaptığım Kaset döşemenin birinde Kiriş var diğerinde yok sizce hangisi daha uygun olur. ilk kez kaset yapıyorum.

Devamını Oku ⇾

"Çıkış hattı başlangıç ve bitiş noktaları alanın kenarında olmalıdır"

Merdiven oluştururken aldığım bu uyarının nedeni nedir acaba? Merdiven orta döner kısmını yaparken veriyor bu uyarıyı...

Devamını Oku ⇾

Kaset döşemelerde donatı yetersiz hatası

Herkese iyi çalışmalar. Ek'de gönderdiğim proje de kaset döşemelerde donatı yetersiz hatası alıyorum. döşeme boyutları büyük olmamasına rağmen hatanın sebebi nedir? 10.94 sürüme yeni geçtim..

Devamını Oku ⇾

Radye Temel İlave Donatı Problemi

Merhaba, daha önce 5 kat olarak projelendirilen ve temeli dökülen sonrasında 1 kat arttırılarak 6 kat olarak yapılması planlanan bir proje var elimde. Ancak 1 kat daha eklenince temel bir türlü kurtarmadı. Donatı...

Devamını Oku ⇾

Asmonlen Yapı 7 tane perde eklememe rağmen %75 koşulunu sağlamadı

İyi günler 2 katlı basit bir yapı var. Mal sahibi binayı asmolen olmasını istiyor. Yeni deprem yönetmeliğinden sonra hiç asmolen yapı çözmedim. Sisteme 7 tane perde eklememe rağmen %75 koşulunu sağlamadı. Acaba...

Devamını Oku ⇾

Döşeme Zımbalama Güvenliği Sağlanmıyor Hatası

Merhabalar, İnşaat Müh. öğrencisiyim. Onay almış bir villa projesini aynen çiziyorum. Villamız kirişsiz tasarlanmıştır. Fakat döşemelerin kalınlığını projeye uydurmama rağmen zımbalama güvenliği hatasını alıyorum...

Devamını Oku ⇾

k3 ve k2 kirişlerinde nmax sorunu yaşıyorum

Çalıştığım projede 1. kat K3 ve K2 kirişlerinde Nmax sorunu yaşıyorum . Kirişlerin beton sınıfı ve boyutlarını değiştirmeme rağmen problemi çözemedim ki özellikle beton sınıfını değiştirmek istemiyorum. Yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş Kesme Güvenliği Sorunu

Hocam merhabalar kolay gelsin. Bir proje üzerinde çalışıyorum. Kolon kiriş boyutlarım ekte sunduğum projedeki boyutlar gibi ve bu boyutlara yakın olması gerekiyor. Ancak Kolon ve kirişlerin boyutlarında ne kadar...

Devamını Oku ⇾

k02 ve k47 kirişlerinin birleşim bölgesine kolon atılmalımı

1. KONU = > K02 VE K47 KİRİŞLERİNİN BİRLEŞİM BÖLGESİNE KOLON ATILMALIMI. YÖNETMELİK KONSOL KİRİŞLER İÇİN 2m GEÇMEMELİDİR DİYE UYARISI VAR. 2. KONU = > ELLE ÇİZİM YAPARAK YAMUK BİR PARSELDE KADEMELİ KİRİŞ OLARAK...

Devamını Oku ⇾

Mantar Döşeme

Merhabalar, yaklaşık 10 yıllık meslek hayatımda ilk kez mantar döşeme çalışıyorum. Gerek yönetmelik, gerekse forumu baya bi karıştırdım.Model oluşturdum. Gözümden kaçan veya herhangi bir noktada tavsiyesi olan...

Devamını Oku ⇾
Geri