ekteki projemde kubbe çizimleri alırken program kapanıyor. Kubbe çizimi alabilmem olası modelleme hatasının tespitini yapabilirmisiniz
Devamını Oku ⇾Merhaba bu projedeki eksiklikleri hataları söyleyebilir misiniz?Daha yeni olduğum için hatalarını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Kolonları ne kadar büyütürsem büyüteyim daha fazla donatı yüklemesi yapıyor. Sadece bodrum kat için bu sorunu yaşıyorum, üst katlarda bir sorun yok. Ne yapmam lazım?
Devamını Oku ⇾-Ze zemin sınıfı sahip yapıda sürekli temel kullanmak sakıncalı bir durum mudur? -projeyi paylaşıyorum hem zemin sınıfı ve temel açısından hem de statik açıdan gözlemlerinizi söylerseniz sevinirim. vereceğiniz...
Devamını Oku ⇾Temelde sz21,sz19,sz11 ve sz01 kolonlarda donatı fazla veriyor
Devamını Oku ⇾Merhabalar, inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. çizmiş olduğum villa projesi, onay almış bir projedir. fakat projemde yetersizlik hataları alıyorum. buna ek olarak metrajlarında da gerçeği yansıtmadığını...
Devamını Oku ⇾kolonda maksimum pursantaj hatası var ne yaptıysam kurtaramadım kesitini büyüttüm çok büyük kolonlar oldu. kirişte nmax hatası var ampartmanı büyüttüm kirişin kesitini büyüttüm yinede olmadı. Bu hatalar hakkında...
Devamını Oku ⇾etriye aralıklarını ve kolon boyutlarını değiştirmeme rağmen sorunu çözemedim. ilgili projem ekteki linktedir...
Devamını Oku ⇾Zemin + 2 kattan oluşan bir projemiz var. Zemin katta dükkan olacak. Üst katlarda da çıkmalar var. Mimariyi de bozmayacak şekilde perde eklemesi yapmak istiyorum fakat bir türlü göreli kat ötelemesi sorununu...
Devamını Oku ⇾TEMELDE SZ21,SZ19,SZ11 VE SZ01 KOLONLARDA DONATI FAZLA VERİYOR
Devamını Oku ⇾projedeki metraj raporunda çıkan 7.kat bazen 5.kattan itibaren devam eden kiriş demirleri kiriş betonarmesi ile uyuşmamaktadır. Kiriş demirleri afaki düzeyde fazladır. Bu sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾3 katlı binada ne yaptıysam perde grubu problemini çözemedim.
Devamını Oku ⇾merhaba projede göreli kat sorununu aşamıyorum. kesitleri büyütünce veya perde ekleyince değer daha çok büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾MERHABALAR BU ÇALIŞMAMIZDA ZEMİN KAT KOLON DONATILARI ÇOK FAZLA NE YPAMAMIZ GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Devamını Oku ⇾Merhaba analiz modelinde şeklin dışına çıkan mavi diyagram hangi elemanı temsil etmektedir. Buradaki hata nerede acaba?
Devamını Oku ⇾dizayn yapmama rağmen analiz hatalarını gideremedim
Devamını Oku ⇾Merhabalar.. Ekteki projede görseldeki kirişleri ilave etmeden önce tüm kolonlarda kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanıyordu. Kirişleri ekledikten sonra tüm katlarda döşeme kalınlığını 15cm'den 12cm'e düşürmeme ve...
Devamını Oku ⇾Merhaba projede kesit alırken kirişlerin kesitleri hatalı görünüyor. Muhtemelen düğüm noktasından kaynaklı çünkü kirişi kolon ucuna bağlayınca kesit düzeliyor. Ancak hesaplarda görünen kirişin kolon ile mesnetlendiği...
Devamını Oku ⇾