V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

sürekli temel hatası

Merhabalar. Çizdiğim proje sürekli temel ile çözülüyor lakin temelimi çizdiğimde belediyeden temelimin hatalı olduğunu söylediler. Bunun çözümünü nasıl sağlayabilirim. Temelimi sürekli temel olarak sisteme nasıl...

Devamını Oku ⇾

Döşemede ağ oluşturulamadı hatası

rapor alırken döşeme ağı oluşturulamıyor diyor bundan kaynaklı hatalar veriyor bakabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

Mantar döşeme sistemli projemde bir hata var mıdır?

Herkese merhaba, Ekteki mantar döşeme sistemli projemde bir hata var mıdır? ( Eleman Kesit seçimleri , Açıklıklar, Hesap Aksları, Donatı Dizaynı , Sonlu Eleman Seçimleri , Modelleme Hatası, Yapısal Kurallar, Kesit...

Devamını Oku ⇾

YETERSİZ DONATI VE İSİMLENDİRME PROBLEMİ

Merhaba, eklemiş olduğum projede iki problemim var. Birincisi zemin katta PG3 perde grubundaki P20 perdesinin yetersiz donatı hatasını ne yaptıysam gideremedim. İkinci husus ise obje isimlendirmelerinde bir adet 1...

Devamını Oku ⇾

proje dosyası açılmıyor

anahtar takılı iken kaydettiğim dosyaya tıkladığımda görseldeki gibi anahtar yokmuş gibi uyarı veriyor. idecad exe dosyası açarak proje aç kısmından dosyayı yükleyerek ancak açabiliyorum. bunun sebebi nedir?

Devamını Oku ⇾

Sistem rijitliği sağlanmıyor

kolon ve kirişlerimin boyutlarını arttırdım.ama hala sistemi çözemedim. projemi ekledim bir bakı inceleme şansınız var mı?

Devamını Oku ⇾

Donatı yetersiz diye hata alıyoruz kolonlarda

Yakın zamanda çizdiğimiz betonarme projede kolon sürekliliği için bazı kolonlarda donatı sabitleme yapıp uygulamaya hazır rapor aldık,şuan aynı projemizi açıyoruz donatı yetersiz diye hata alıyoruz kolonlarda,bunu...

Devamını Oku ⇾

Proje Dilatasyon tavsiye

Merhaba Ekteki proje dilatasyonsuz kurtarmasına rağmen sistemsel olarak içime sinmedi tavsiyeniz var mı acaba sağlıklı bir sistem olabilir mi?

Devamını Oku ⇾

Nmax ve zımbalama hatası

Merhabalar analiz yaptığımda Nmax aşıyor diye hata alıyorum. TBDY2018 baktığımda "7.4.1.2 – Kiriş olarak boyutlandırılıp donatılacak taşıyıcı sistem elemanlarında, tasarım eksenel basınç kuvvetinin Nd ≤ 0.10*Ac*fck...

Devamını Oku ⇾

Merdiven ara sahanlığı

Merhaba merdiven ara sahınlığı nereyle birleşmesi gerekiyor. Ara sahanlığın olduğu yere kiriş mi atmamız gerekiyor. Eğer kiriş atarsak her katta kısa kolon oluşacak. Açıklayabilirmisiniz ?

Devamını Oku ⇾

PERDE GRUBU KESME KUVVETİ SORUNU-DONATI SORUNU

Sürekli karşılaştığım bir sorun asansör perdelerinde. veri girişinde mi sorun var . asansör perdesinde kesme kuvveti sorunu-donatı sorunu çıkıyor.(donatı artırdım-boyut az artırdım-taşıyıcı sisteme aynı yönde perde...

Devamını Oku ⇾

bodrum kat kolon düşey donatı

bodrum katta bulunan kolon donatıların da düşey donatısı sayısı diğer katlara göre farklı çıkıyor.Bu sorunu nasıl giderebilirim.

Devamını Oku ⇾

Performans Bilgi Düzeyi

Merhaba elimizde proje olmasına rağmen kapsamlı bilgi düzeyinden neden daha fazla ölçüm yapıyoruz acaba onun yerine sınırlı düzeye göre gitsek yeterli olmaz mı? Ayrıca 15.2.5.2 de bizi 15.2.4.2 deki işlemlere...

Devamını Oku ⇾

çift yönlü asmolen döşeme

Tek bir kolona bağlanarak çift yönlü asmolen oluşturmak mantıklı mı ? veya Hangi kolonlar birbirine bağlanmalı ?

Devamını Oku ⇾

Kolon -kiriş bileşim bölgesi kesme güvenliği hatası

Meraba arkadaşlar, b+z+1+2 şeklinde betonarme tasarım yaptığım bir binada, kutu kolon diye tabir ettiğimiz kolonlara bağlanan kirişlerde bu hatayı gideremedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim...

Devamını Oku ⇾

asmolen döşeme

Merhabalar. 9mx9m lik bir döşemem mevcut ve sistemi asmolen çözmek istiyorum. sormak istediğim bu açıklıktaki tek döşemede, döşeme kenarı komutunu kullanmadan çift yönlü nervür tanımlayabilirmiyim?

Devamını Oku ⇾

Demir Metrajı çok fazla çıkıyor

Herkese merhaba. Öğrenme amaçlı modellediğim projede demir metraj fazla çıkıyor diye düşünüyorum. Bu işi bilen büyüklerim projeyi inceleyip nerede hata yaptığımı söylerse çok memnun olurum. En azından nelere dikkat...

Devamını Oku ⇾

Zemin emniyet olumsuz

Tekil temel seçtiğimde analiz sonucunda zemniyet emniyet olumsuz diye hata alıyorum ne yapmalıyım

Devamını Oku ⇾
Geri