P1 perdesinde kot farkından dolayı K hatası çıkmakta donatısını kalınlığını artırmama rağmen çözüm bulamadım,yardım ve öneriz için teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾Kotlarda alakasız değerlerin gözükme sebebi nedir ? görseli ekte paylaştım
Devamını Oku ⇾Merhabalar, ekte projemi paylaşıyorum. kontrol firması su basman yüksekliğinin 150 cm olmasından dolayı kolonları bağ perdeler ile bağlayın diye not düşmüş. nasıl düzeltebilirim. teşekkürler.
Devamını Oku ⇾Merhaba, Sistemde kare veya dikdörtgen kolon olsun her iki durum içinde kesitler kurtarıyorsa ; kare kolon mu yoksa dikdörtgen kolon mu tercih edilmeli ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar, kolay gelsin. zemin değerleri ZD/1400/28 taşıyıcı sistemi güzel yaptığımızı düşünüyorum lakin ısrarla zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾kolon kiriş kesme güvenliği sağlamadı, yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba, 2.5 m bir çatı saçağında diş yüksekliği 30 cm bir döşemede 60/30 kiriş kurtarmıyor ve 60/40 yaptığımda kurtarıyor, fakat kirişin gözükmesi istenmediği için kirişin kotunu 10 cm yukarı alıp kolonun kotunu da...
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar 1. analiz ayarlarında Rx ve Ry değerlerim 8 olmasına rağmen çizim aldığımda altta ve kenar tablolarda Rx ve Ry değerlerini 7.7 gösteriyor neden? 2. kolon aplikasyon detay çizimlerinde çiroz adedi 100...
Devamını Oku ⇾Bu şekilde tek katta tanımladığım subasman perdelerinden dolayı, bu kattaki kolonları kısa kolon işaretlemek zorunda mıyım? acil dönüş yaparsanız sevinirim. 1.50m subasman perdesi , 2.55 m bodrum kat yüksekliğimiz var
Devamını Oku ⇾SÜREKLİ TEMELDEKİ HATAYI ÇÖZMEME YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾Projemde zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum. Temeli ne kadar büyütürsem büyüteyim aynı hatayı alıyorum. Onun dışında birçok kolon-kiriş kesme güvenliği hatası ve göreli kat öteleme hatası alıyorum. Tasarımla...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Kirişsiz döşeme çalışmasında meydana gelen "TBDY 7.11.5. koşulları sağlanamadı." hatasını çözmeyi başaramadım. Bu konuda yardımcı fikirlerinizi öğrenmebilir miyim? Ayrıca bir döşemede de donatı yetersiz...
Devamını Oku ⇾projede b1 düzensizliği hatası alıyorum inceleyip yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾Herkese iyi çalışmalar. b+5 kat bir proje yaptık. Proje imalat aşamasındayken Çekme mesafesine aykırı bir durum fark edildi. Projeyi imara uygun hale getirmem istendi. Fakat b+z kat yapıldıgı için o katların...
Devamını Oku ⇾Merhaba. Projemde göreli kat hataları almaktayım. Projem ektedir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Devamını Oku ⇾Selamlar. Ekteki projede yapıda hataları gidermeye çalıştığımda en son kolon-kiriş kesme hatası ile karşılaşıyorum, onu düzeltmeye çalışınca en ufak bir değişiklikte sistem çok daha başka hatalar veriyor. Veri...
Devamını Oku ⇾donatılandırma hatalarını çözemiyorum yardım eder misiniz?
Devamını Oku ⇾Perdelerdeki uç ölçülerini nasıl değiştirebilirim? zemin katta 50 iken 1. katta 25 oluyor. Programda bunu bulamadım?? Yardımcı olabilecek var mı?
Devamını Oku ⇾İKİ YERDE KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM BÖLGESİ HATASI VE 3 SÜREKLİ TEMELDE YETERSİZ DONATI HATASI ALIYORUM DONATI ALANI YÜKSELTMEME RAĞMEN YETERLİ OLMUYOR. LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ ? PROJE OKUL PROJESİ
Devamını Oku ⇾