İdecad'de ve mühendislikte yeniyim. Mantar döşeme bir otopark tarzı bir yer yapmak istiyorum. Alan projemde belirttiğim gibi lakin ne yaptıysam radye döşeme kurtaramadım ve bir kaç sorun daha var. Projeyi kontrol...
Devamını Oku ⇾Merhaba Projemde mod sayısı neden yetersiz acaba. Döşemelerin olmamasından mı kaynaklı ? Çatı ahşap olacağı için boş bıraktım. Mod sayısı artırarak sorun çözülebilir ama sebebini merak ettim. Kirişler üzerine...
Devamını Oku ⇾Merhaba, defalarca denediğimiz halde olmadı mimari projeye göre eğimli hali. yardımcı olabilirseniz seviniriz. ekte mimari proje ve idecad halini sunuyorum.
Devamını Oku ⇾Merhaba Neden olduğunu anlamadığım şekilde birden perde ve kirişlerin yazıları taramaları kayboldu...
Devamını Oku ⇾demo sürümü kullanıyorum, Yapı analiz kısmında sadece modal analize tıklayabiliyorum, eş değer deprem yöntemi aktif değil ,demo sürümü olduğu için mi?
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Radye temelde negatif zemin gerilmesi hatası alıyorum. Bu durumu çözmek için neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Bu hatadan nasıl kurtulabilirim? "radye temel negatif taşıma gücü kontrolü yap" seçenegini kapatmak istemiyorum. Teşekkür ediyorum.
Devamını Oku ⇾statik açıdan inceleyip hatam varsa söylerseniz sevinirim.
Devamını Oku ⇾Üstyapı etkileşimli çözüm tikini aktifleştiriyorum, analiz yapıp tekrar analiz ayarlarını açtığımda aktifleşmemiş olduğunu görüyorum. Ne yapmam lazım?
Devamını Oku ⇾merhaba asmolen döşemede tek yön çalışmak mı yoksa iki yönlü çalışarak kirişleri rahatlatmak mı daha sağlıklı olur acaba
Devamını Oku ⇾FORUMDA BU BAŞLIKLA İLGİLİ ARASTIRMA YAPTIM.VE SÖYLENEN DURUMLARI YAPTIM AMA HATADAN KURTULAMDIM.VERİ GİRİŞİYLE İLGİLİ Bİ SORUN MU VAR YADA ÇÖZÜME GİTMEK İÇİN NE YAPMALIYIM YARDIMCI OLSANIZ SEVİNİRİM...
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar herkese yapı denetimde çalışmaktayım ve bize bir proje geldi, bodrum katında devam etmeyen ve perdede gömülü 25lik kolonlar var proje müelif ile görüştüm kendisi dediki yönetmelik bu durumlarda izin...
Devamını Oku ⇾İyi günler, iyi çalışmalar. Benim sorunum istinat duvarında çizim aldığımda ampatman alt dağıtma donatısı sayısı ve üst dağıtma donatı sayısı şematik çizimdeki donatıların sayısı uyuşmamaktadır. Benim atladığım...
Devamını Oku ⇾MErhaba projede ki kasete ortadan kiriş atmak gerekli mi acaba hesaplarda sorun çıkmyıor
Devamını Oku ⇾Herkese merhabalar. kolonlarda etriye aralığı 6-7-8 cm oluyor.. çift etriye de olsa yine 8 cm aralıklarla etriye veriyor. min etriye aralığı 10 olduğu halde nasıl böyle birşey oluyor yanlış mı düşünüyorum bu...
Devamını Oku ⇾Merhabalar projede rijit bodrum kattaki özellikle s1 s2 s4 s6 çok fazla donatı alıyor mimari projeyide göz önüne alarak kolon boyutları değiştirerek kayda değer bir sonuç alamadım çözüm olarak ne yapabilirim acaba...
Devamını Oku ⇾projede kolon yerleriyle mimariden dolayı yer değişikliği yapamıyorum,yön değişikliği de yapamıyorum.Sadece boyutlarıyla değişiklik yapabiliyorum fakat hataları gideremiyorum.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Yardımcı olur musunuz ? Konuyu önce betonarme projeler kısmında açtım yanlışlıkla moderatörler silebilirse cok sevinirim
Devamını Oku ⇾merhaba. merdiven kenarı sarkık kiriş yaptıktan sonra. döşeme kısmında yatık kiriş devam ettiğimde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmıyor hatası alıyorum. (yatık kirişi 30 cm çektiğimde hata kalkıyor. ama bunu...
Devamını Oku ⇾yapıda dilatasyon var temeli ayrı ayrı attım. kolonlarda aşırı bir donatı atılmış. projeyi inceleyebilirmisiniz bir hata felan varmı. teşekürler
Devamını Oku ⇾