V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Merdiven mesnetlemeleri

Merdiven mesnetlemerinde sorun var mı acaba? Özellikle zemin katta.

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz hatası

Merhabalar. Projemde 'zemin taşıma gücü yetersiz' hatası almaktayım. Negatif gerilme kontrolü tikini kaldırınca gidiyor, bu ihmal edilebilir mi ya da proje ile ilgili çözüme dair fikirlerinizi paylaşabilir misiniz ...

Devamını Oku ⇾

Simetri Kolonlarda Zımbalama

Merhaba Sadece bodrum perdelerinin olmadığı kolonlarda ciddi zımbalama çıkıyor hem de simetri durumunda. Acaba modellemede bir sorun mu var ?

Devamını Oku ⇾

döşeme yırtık donatısı

Döşemelerde boşluk oluşturduğumuzda boşluk çevresine fi12 donatı tanımlanmakta. Ben bu donatı çapının fi14 olmasını istiyorum. Nereden ayarlayabilirim?

Devamını Oku ⇾

Merdiven şaftı nasıl modellenir?

Merdiven etrafındaki şaftları statik olarak nasıl modellemeliyim acaba?

Devamını Oku ⇾

ZEMİN TAŞIMA GÜCÜ YETERSİZ

MERHABA İKİTARAFI BİTİŞİK PROJEMDE ZEMİN TAŞIMA YETERSİ HATASI ÇIKIYOR yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekürler

Devamını Oku ⇾

perdelere saplanan kiriş

perde boyutu 150/25 perdeye saplanan kiriş 40/45 tasarlamamızda bir sıkıntı var mı yönetmelikte tam maddesini bulamadım ama olmayacağını söylediler.Birde buralarda konsol kirişler çok zorlanıyor ne yapmamı önerirsiniz

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

ne yaptımsa göreli kat ötelemesi sorununu aşamadım. kolon boyutları büyüdü. yardımcı olurmusunuz. kolay gelsin.

Devamını Oku ⇾

Radye temel donatı yetersiz hatası.

Donatı çaplarında ve radye temel yüksekliğinde oynamama rağmen bir türlü kurtaramadık. Daha fazla yük binen radye döşeme tasarımı yaptım kurtardı fakat paylaştığım projede bir türlü çözüme ulaşamadım. Yardımcı...

Devamını Oku ⇾

kütle merkezi ve rijitlik merkezinde %5 değerini yakalamak için neler yapabilirim?

Paylaşmış olduğum projede her iki kat için kütle merkezi ve rijitlik merkezinde izin verilen %5 sapma değerini yakalamak için neler yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

KASET DÖŞEME TİPİK KİRİŞ TANIMLAMASI HATASI

Kaset döşeme tipik kiriş SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜME ULAŞTIRAMADIM.PROJE EKTE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾

zemin kat kolon donatısı cok fazla

s8 kolonunda donatı yığılması yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz ? ne yaptıysam düzeltemedim. not: donatı tipi seçimi müteahhit isteği üzerine

Devamını Oku ⇾

Mimari projeye göre statik sistemi kurdum. rapor hataları alıyorum

projede rapor hataları alıyorum. düzelmedi. mimari projeye göre statik sistemi kurdum. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

Nervürlü döşemede Taşıyıcı sistem tip seçimi

Ekteki projede nervürlü döşemede yarı rijit diyafram sınırlı ve X,Y yönlerinde A31 taşıyıcı sistem tipi seçilmiştir. Projeyi raporladığımız da raporda hata gözükmemektedir. Fakat Belediye tarafından asansör...

Devamını Oku ⇾

Perde zımbalama donatısı

perde zımbalama donatısı çoğunlukla 100 adet donatılı çıkıyor hem bu projemde hem diğer projelerimde. bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

yetersiz olan döşeme ya da hatalı döşeme aksı

projemde geometri kontrolü yaptığım sırada başlıktaki hatayı veren objelerim mevcut değil ve araçlar/obje bul komutu ile de bulamıyırum silemiyorum yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

zayıf kat

zayıf kat hatası alıyorum raporda perde ve kolon alanları komşu katlara göre az gösteriyor yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾
Geri