V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

HAVUZ ÇİZİMİ SORULARI

MERHABA ARKADAŞLAR Bİ HAVUZ ÇİZDİM AMA DOĞRU MU BİLMİYORUM İLK DEFA ÇİZİYORUM YÜKSEKLİĞİNE BAKABİLİR MİSİNİZ DOĞRU MU YAPMIŞIM PERDELERİN YÜKSEKLİĞİNİ DOĞRU MU BAKAR MISININIZ KAT GENEL AYARLARI NASIL OLMALI

Devamını Oku ⇾

yeni proje eksikleri

merhaba arkadaşlar projeyi inceler misin gözünüze çarpan bir hata ya da eksik bir şey var mı özellikle temele bakar mısınız boyutlandırılmasına teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

döşeme boşluğu

merhaba. döşeme boşluğı yaptığım bir temelde boşluğun minha olabilmesi için hesap aksı çizdim. ancak analiz yaptığımda proıgram boşluk varmış gibi kısa donattıları attığı halde boşluk yokmuş gibi varsayılan il hesap...

Devamını Oku ⇾

KİRİŞLERDE DONATI YOĞUNLUĞU

Kirişlerde donatılarda fazla olanlar oluyor imalatta bu durum zor olur diye düşündüm buna imalatta da kolay olması için ne gibi çözüm önerisi üretebilirim.

Devamını Oku ⇾

PERDE KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR

Su basman perdelerindeki kesme güvenliği problemini birtürlü çözemiyorum ne yaptıysam bu problemi çözemedim,Birde grup perdelerde kesme ve kapasite yetersiz sorunu alıyorum nekadar donatıları düzenlesemde sonuç...

Devamını Oku ⇾

Kolon kiriş kesme güvenliği hatası

Merhaba arkadaşlar bir projede kolonlar ile oynama imkanım olmadığından kolon kiriş kesme güvenliği hatası alıyorum.Hatayı bulmak için çevre döşemelerini sildim yine olmadı.Bu sorunun üstesinden başka nasıl...

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEME SORUNU YARDIM

Merhaba projemde göreli kat öteleme sorununu gideremedim daha fazla perde ekleyebileceğim yer de kalmadı açıkçası hatalarımı nasıl giderebilir?ayrıca zemin emniyet gerilmesi çok düşük zemin sınıfım zd radye temel de...

Devamını Oku ⇾

kiriş birleştirme

K38 kirişi ile K02 kirişini ve K11 kirişini ve K03 kirişini birleştirmemde bir sakınca olabilir mi?

Devamını Oku ⇾

3 bodrumlu binada 2 bodrumda perde olup,son bodrum katta perde olmaması durumu

Merhabalar 3 bodrumlu bir binada iki bodrumda devam edip,son üst bodrum kat(-1.bodrumda) devam etmeyen perdeler subasman işaretlenmeli midir yada r katsaıyısı vs hesabına dahil edilir mi

Devamını Oku ⇾

devam etmeyen perdeler subasman işaretlenmeli midir

Merhabalar peki 3 bodrumlu bir binada iki bodrumda devam edip,son üst bodrum kat(-1.bodrumda) devam etmeyen perdeler subasman işaretlenmeli midir yada r katsaıyısı vs hesabına dahil edilir mi

Devamını Oku ⇾

YAPI DEPLASMAN DEĞERLENDİRMESİ

Merhaba projelerimizi çözdürdükten sonra hesap raporlarında bir hata almaksızın analiz sonucunu değerlendirirken analiz sonuçlarını gösteren renkli şablonlarda yapımızı nasıl değerlendireceğiz? yapının yapabileceği...

Devamını Oku ⇾

Sürekli temel donatı yetersiz sorunu

Sürekli temelde donatı yetersiz hatası alıyorum sağlayan kirişlerde de çok fazla donatı oluşuyor kolonla da donatı çok fazla boyutu arttırıyorum bir kısmı düzeldi fakat boyut zaten fazla iken daha da arttırmak...

Devamını Oku ⇾

Döşeme kalınlığı yetersiz

Projemde DZ17 döşemesi 20 cm kalınlıkta kurtarıyor biraz yüksek oldu acaba ne gibi bir çözümle kalınlığı aşağı çekebilirim projeyi dosya halinde ekledim

Devamını Oku ⇾

rapor hatalarını gideremiyorum

Merhabalar almış olduğum analiz sonucundaki yetersiz olan yerledeki hataları geometri kontrolünden düzeltmeme rağmen hala yanıyor bunu düzeltmem için ne yapmam gerek

Devamını Oku ⇾

ANALİZ SONUCU

MERHABALAR ALMIŞ OLDUĞUM ANALİZ SONUCUNDAKİ YETERSİZ OLAN YERLEDEKİ HATALARI GEOMETRİ KONTROLÜNDEN DÜZELTMEME RAĞMEN HALA YANIYOR BUNU DÜZELTMEM İÇİN NE YAPMAM GEREK

Devamını Oku ⇾

PERDE HATASI VE RAPOR HATASI 02 NOLU PROJE

BU 2 NOLU PROJEDE PERDE HATASINI GİDEREMEDİK VE RAPOR HATASI HALİYLE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİZ. TEŞEKKÜR EDERİM

Devamını Oku ⇾

rapor hataları

Merhaba dizaynımız tamam ama hataları gideremedik. Rica etsek yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Devamını Oku ⇾

Sıcaklık farkı hesabı

Merhaba,63m uzunluğunda,2 kattan oluşan,perde bulunmayan çerçeve türü bir yapı dilatasyon olmadan tüm çözümlenmek isteniyor.Isı hesabı yapmam gerekir mi?Eğer gerekliyse Antalya’da yapılacak bu proje için sıcaklık...

Devamını Oku ⇾

perde kesme sorunu

Ne yaparsam yapayım perdelerdeki kesmeyi alamıyorum yardımcı olur musunuz ?

Devamını Oku ⇾
Geri