Merhaba
-İlk projeniz sanırım Youtube da yayınlanan betonarme eğitimlerimizi baştan sona izleyin.
-Modeli oluştururken öncelikle akslardan başlayın. Perde, kolon ve kirişleri aks kesişimlerine bağlı olarak çizmeye çalışın. Bu hata yapmanızı önler.
-Projenizde hiç aks kullanmadığınız için küçük kaçıklıklar var. Projeniz çaplı bir proje olduğu için fark etmek de zor. Çaplı projelerde aks kullanmanız daha önemli.
-Gelişmiş yakalama özelliğini her an aktif yapmayın. Gerektiğinde kullanın (CTRL tuşuna basarak aktif edin). Gelişmiş yakalama aktif olduğunda fark etmeden farklı bir noktayı yakalayabilirsiniz. Kolon ,kiriş bağlantılarında sorun yaşayabilirsiniz.
-Üst yapı etkileşimli çözüm yaptığınız için temel sisteminin tamamını tanımlamalısınız. Eksik sürekli temelleri tanımladım.
-Kot verdiğiniz perdelerin altındaki sürekli temellerin kotlarını da -150 olarak değiştirmelisiniz. Kotları düzelttim.
-Sahanlığı tanımlarken döşeme kenarı komutunu kullanın. Büyük boşluklar varsa döşeme kenarını tercih edin. Döşeme ortasında bulunan baca/şaft boşlukları için döşeme boşluğu komutunu kullanmak daha uygun olacaktır.
-Çatıda merdiven kovasının üstündeki döşemede zımbalama problemi için saçakları biraz büyüttüm. Kolonlar döşemenin sıfırından kaldığı için sorun oluyordu.
-2.Bodrumdaki merdiven için bir kiriş tanımladım, diğer durumda döşeme büyük bir konsol gibi çalışıyor. Bu şekilde devam etmenizi tavsiye ederim.
-Döşemeleri silip tekrar tanımladıklarım oldu. İsimlendirmeleri ve yükleri kontrol edin.
Döşeme kalınlık kontrolü raporunda kullanabileceğiniz minimum döşeme kalınlığını görebilirsiniz.