Merhabalar, projemde belirli hatalar alıyorum ve metraj konusunda emin değilim yardımcı olabilir misiniz
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.
--Ry=7, A15 alınız,cvlngnr":1jy9mqrn' Alıntı:Merhabalar, projemde belirli hatalar alıyorum ve metraj konusunda emin değilim yardımcı olabilir misiniz
Acaba yardımcı olabilme şansınız var mıdır?puncover":3pbvpnou' Alıntı:Merhabalar.
Perge Grubu kesme kuvveti sorununu aşamadım. Ayrıca proje hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz rica etsem ? Döşeme sistemi kaset. Bodrumda otopark olacak ve 40 cm kademe var. X yönüne perde ekleyemiyorum
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
MaFiAMaX":26kp5npr' Alıntı:Merhaba,
1-) ideCAD modelleme mantığında perde üzerinden kiriş geçmesine izin vermiyor. Siz perde ucuna kirişi bağladığınızda analiz modeli doğru oluşmuş oluyor. Kirişin donatıları da yönetmelikteki kurallara göre perde içine doğru çiziliyor.
Ancak, gerçekte o kirişi kalıp planlarında perde üzerinden devam ettiririz. Yani siz de kalıp planında elle kiriş çizgilerini uzatın. K49 ve K53 kiriş donatılarının da sürekli çizilmesi gerekir.
Bu konu yapısal analiz anlamında bir sorun değil ama proje üretiminde bir eksiklik oluşturuyor. Yazılım ekibinin notları arasında ama ne zaman sürekli çizim özelliği gelir bilmiyorum.
MaFiAMaX":wlp17vpb' Alıntı:@sahinsukru,
Siz benim yazdığımı tekrar dikkatle okuyun lütfen.
Yazımda "Kirişin donatıları da yönetmelikteki kurallara göre perde içine doğru çiziliyor." yazmıştım zaten.
cvlngnr":1prfp3jc' Alıntı:merhabalar sürekli temelle tasarladığım bir proje ile perdeli olarak tasarladığım proje arasında bu kadar metraj farkı çıkması normal midir? bu aralar metrajla ilgili takıldığım yerler var ve tam olarak nedenini anlamaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Emrah YILDIZ":2elx17yt' Alıntı:cvlngnr":2elx17yt' Alıntı:merhabalar sürekli temelle tasarladığım bir proje ile perdeli olarak tasarladığım proje arasında bu kadar metraj farkı çıkması normal midir? bu aralar metrajla ilgili takıldığım yerler var ve tam olarak nedenini anlamaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,
-Temel veri girişi açısından her iki projede de hatalar mevcut. Perdelere rijit doğrultuda bağlanan temeller perde uç düğüm noktaları tıklanarak perde altında sürekli temel oluşturacak şekilde tanımlanmalı. Tüm perdelerde 4.ide10 isimli projede P1 perdesi altına tanımladığınız gibi bir tanımla yapmanız uygun olur.
-perdeli 4.ide10 isimli projede kat perdelerine bağlanan subasman perdeleri kat perdesinin üzerine gelecek şekilde tanımlanmış. Örneğin P22 perdesinin sağ düğüm noktası P24 perdesinin sol düğüm noktasından bağlanmış. P22'nin sol düğüm noktasından bağlanması uygun olur. Kat perdelerine bağlanan su basman perdelerinin düğüm noktalarını kat perdelerinin uç düğüm noktaları ile uyumlu olacak şekilde düzenleyiniz.
-Projelerde kat yükseklikleri ve perde ile girilen subasman yüksekliği ile temel ile girilen arasında farklılıklar var.
-Subasman perdesi ile veri girişi yaptığınızda artan perde metrajından ötürü metraj değerinin daha fazla çıkması beklenen bir durumdur. Sürekli temel çizildiğinizde bulunmayan filizler ve perde düşey ve yatay donatıları sürekli temelde bulunan boyuna ve enine donatılardan daha fazla metraj çıkmasına sebep oluyor.
İyi çalışmalar.
Merhaba,tevekkül":2fmyogf5' Alıntı:Merhaba. ekte görüldüğü gibi kot farkından dolayı iki döşemeyi üst üste tanımlamak istiyorum. döşeme kenarı alttaki döşemeyi kesiyor. bunu nasıl çözebilirim. teşekkür ederim.