V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

HakanŞahin":1tw3wfav' Alıntı:
efsane":1tw3wfav' Alıntı:
7v de çizim rapor ve metraj alabiliyorum.
8v de açıpta kiriş açılımları metraj ve rapor alınca kapanıyor program.
---

Eğrisel kirişleri yay kiriş komutuyla tanımlarsanız sorun olmayacaktır. Ekteki dosya ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

İyi çalışmalar

çok teşekkür ederim.

kiriş duvar yüklerini mimaride girilen duvarlardan otomatik almasını nasıl yaparım? ide statik 6 için sitede bir döküman var bu konuyla ilgili ama ide 8'de o kısmı bulamadım.

ofis2a":jpzx08ag' Alıntı:
ideCAD 8 de proje metrajlarında, sürekli temellerde 10 luk donatıyı çap seçiminde işaretlemediğim halde raporlarda sürekli olarak gösteriyor. ideCAD 7 de de bu sorunu yaşıyordum.
Ayrıca detaylı metrajda hiçbir konumda bulunmamasına rağmen toplam metraj raporunda 10 luk donatı oluyor.

Ek olarak donatı çap seçimleri ile ilgili olarak diğer diyaloglarda bulunan sık kullanılanlar seçeneğini eklerseniz pratik olarak çap seçimlerini yapabiliriz.

İyi çalışmalar...

RAdye temel var ise Temeldeki sehpa Donatı çapı 10 luk seçilidir. Bu yüzden metrajda çıkıyordur
Yada sürekli temel etriye çapında vardır

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kiriş açılımları ve merdiven çizimleri alırken ölçek normalde 25 ancak farklı ölçekte almak isteyince, pafta ebatı değişiyor ama çizimler değişmiyor.Bilmediğim bir durum mu var acaba ?

Demo versiyonda kubbe çizimi almak istenildiğinde program kendini kapatıyor. Çözüm var mı?

Hamur":1vyi5e3k' Alıntı:
Demo versiyonda kubbe çizimi almak istenildiğinde program kendini kapatıyor. Çözüm var mı?

Kubbede donatı seçimi otomatik yapılmamaktadır. Kubbe analizini yaptıktan "Betonarme Tasarım/Kubbe" tıklayarak eksik As giderilene kadar donatıları yazın. Bu aşamadan sonra kubbe çizimini alabilirsiniz.

HakanŞahin":2kemracf' Alıntı:
Hamur":2kemracf' Alıntı:

Kubbede donatı seçimi otomatik yapılmamaktadır. Kubbe analizini yaptıktan "Betonarme Tasarım/Kubbe" tıklayarak eksik As giderilene kadar donatıları yazın. Bu aşamadan sonra kubbe çizimini alabilirsiniz.
Teşekkürler.

Sayın Ofis2a radye döşeme statik ayarlarına gittiğinizde sehpa dotatısı ve m2 ye ne kadar olduğunu belirleyeceğiniz butonlar mevcuttur buradan düzenlersiniz.

Merhaba,

7 versiyonunda yapı ağacı altında sonuçlar kısmında radye temel zemin gerilmesi kontrolünde temelin kurtarmayan kısımlarını görebiliyorduk. Bunu versiyon 8 de bulamadım.Yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler

ssesli":1rl95o68' Alıntı:
Merhaba,

7 versiyonunda yapı ağacı altında sonuçlar kısmında radye temel zemin gerilmesi kontrolünde temelin kurtarmayan kısımlarını görebiliyorduk. Bunu versiyon 8 de bulamadım.Yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler

3D görüntü ekranında mouse sağ tuşuna tıklayın açılan menuden analiz sistemi görüntüleme seçeneklerini tıklayın

Kabuk sonuçlarından radye sonuçlarını seçin

Ekli dosyalar

• radye zemin.jpg
    radye zemin.jpg
    560.9 KB · Görüntüleme: 29
  • radye zemin1.jpg
    radye zemin1.jpg
    691.1 KB · Görüntüleme: 19,528

Teşekkür ederim. Açıklayıcı bir cevap oldu.

8.103 versiyonunu yükledikten sonra asmolen sistemin kalıp planında kesit aldığımda nervür kirişlerini göstermiyor ekteki gibi. neden olur?

Ekli dosyalar

• 2015-10-27 13-31-53 Ekran görüntüsü.png
    2015-10-27 13-31-53 Ekran görüntüsü.png
    42.1 KB · Görüntüleme: 18,519

aykut_k":p9xo3tri' Alıntı:
8.103 versiyonunu yükledikten sonra asmolen sistemin kalıp planında kesit aldığımda nervür kirişlerini göstermiyor ekteki gibi. neden olur?

Merhaba,

Bildiriminiz notlarımız arasına alınmıştır. Teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar

Selam,

Kaset döşeme oluştururken ide7 de her iiki yöndeki referans kirişleri seçtiğimizde döşeme oluşturuluyordu fakat ide8 de malesef oluşmuyor. Ayrıca döşemeyi tanımlayacağımız alan dışındaki bir kirişte refereans gösterilemiyor..Buda aynı yönde hesap kirişlerini tanımlamakta sorun çıkarıyor.

ssesli":112pp157' Alıntı:
Selam,

Kaset döşeme oluştururken ide7 de her iiki yöndeki referans kirişleri seçtiğimizde döşeme oluşturuluyordu fakat ide8 de malesef oluşmuyor. Ayrıca döşemeyi tanımlayacağımız alan dışındaki bir kirişte refereans gösterilemiyor..Buda aynı yönde hesap kirişlerini tanımlamakta sorun çıkarıyor.

Kaset döşeme tanımlamada 7 ile 8 araasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz durumu oluşturabileceğiniz örnek proje bir ekler misiniz? Adım adım şu elemanı seçtim, şu şekilde tıkladım diye yazabilirseniz oldukça faydalı olacaktır.

Ayrıca bir konu daha belirtmek istiyorum. Merdiven oluşturmak için çizdiğimiz dikdörtgen rota objesiinin orta noktasını ide7 de her çizgiden buluyordu. fakat iide8 de sadece objenin ilk çizgisinde buluyor. Diğerlerinde orta noktadan tutmuyor.

ssesli":3denfyk9' Alıntı:
Ayrıca bir konu daha belirtmek istiyorum. Merdiven oluşturmak için çizdiğimiz dikdörtgen rota objesiinin orta noktasını ide7 de her çizgiden buluyordu. fakat iide8 de sadece objenin ilk çizgisinde buluyor. Diğerlerinde orta noktadan tutmuyor.

Bu notlarımızda zaten bulunan bir durumdur. Bildiriminiz için ayrıca teşekkürler...

HakanŞahin":39iswl0i' Alıntı:
ssesli":39iswl0i' Alıntı:
Selam,

Kaset döşeme tanımlamada 7 ile 8 araasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz durumu oluşturabileceğiniz örnek proje bir ekler misiniz? Adım adım şu elemanı seçtim, şu şekilde tıkladım diye yazabilirseniz oldukça faydalı olacaktır.

Bu şekilde tarif etmek zor olacak. Teamviewer ile bağlantı yapıp size canlı olarak göstersem olur mu?

Selam,

Çok olacak belki ama
1-mimari dosya import edildiğinde gelen pencereye orjine taşı tıklanmış olsa bile çizimi orjine yerleştirmiyor. Autocad te de kaydedilmeden önce çizim tam 0,0,0 koordinatlarına taşınmış olmasına rağmen.
2-Katmanları kapattığımızda veya açtığımızda değişiklikleri görebilmek için zoom in veya out yapma zorunluluğu var yoksa değişiklikleri göremiyorsunuz.

Geri