V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Ekteki resmi inceleyiniz. Buna göre dizayn edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2016-01-10 23.14.52.png
    Screenshot 2016-01-10 23.14.52.png
    530.4 KB · Görüntüleme: 17,804

ekte yolladığım projemde bodrum kattaki D3 döşemesinde çd hatası veriyor. nasıl düzeltebilirim bakabilir misiniz (solundaki D2 döşemesi düşük döşeme)

Ekli dosyalar

• 1.ide8
    1.ide8
    1.7 MB · Görüntüleme: 506

aykut_k":3qzgjn2o' Alıntı:
ekte yolladığım projemde bodrum kattaki D3 döşemesinde çd hatası veriyor. nasıl düzeltebilirim bakabilir misiniz (solundaki D2 döşemesi düşük döşeme)
Merhaba,

Bodrum katta D05 döşemesinden dolayı döşeme analizinde ağlar doğru oluşmuyor. Döşemeyi silip, tekrar yerleştirince sorun çözülüyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

elinize sağlık diyerek ileriki versiyonlar için bir kaç tavsiye yazıyorum;
1-analiz modeli görüntüsündeyken(dolu gövdeli değil) düğüm noktasını görerek eleman girişi yapabilmek (genel analiz programlarındaki gibi)
2-analiz ile dizaynı ayırmak (dizaynı da çelik ve betonarme olarak ayırmak).
3-betonarme ve çelik parametleri tamamen ayrı girebilmek.(deprem parametreleri dahil)
4-uzay aşık ve r kiriş ve değişken kesitli elemanlar , çelik merdiven,iskele için makrolar
5-kaplamayı istediğim her elemana tanımlayabilmek (örneğin makasa )
6-makro ile üretilen her elemanı parçalayarak tek elemanlara bölüp sonrasında müdahele edebilmek

7-ilerisi için prefabrik eleman (makas, aşık, guse, sepet vs) tanımlayabilme

Merhaba. Analiz sonuç değerlendirmesinde eleman boyutları görünmüyor. Bunu görüntülemenin bir yolu var mı?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• sonuc1.png
    sonuc1.png
    224.2 KB · Görüntüleme: 17,448
  • sonuc2.png
    sonuc2.png
    336.7 KB · Görüntüleme: 17,448

Güray Bey,

Değerli anlatımınız için teşekkür ederim.

Elemana tıklandığında çıkan kesit tesirleri penceresinde boyutun yazması güzel olur.

7. versiyonda eksikliğini çokça dile getirdiğim analiz değerlendirme ekranı 8.versiyonda fazlası ile güzel olmuş. Tebrik ederim.

Merhaba,
7 versiyondan 8 e yükseltme yaptım. kiriş duvar yükü sekmesinde;
otomatik duvar yüksekliği seçerek tanımlı duvar yüklerini seçtiğimde kirişin üstüne mause okuyla geldiğimde duvar yükü 0 olarak gösteriyor.
aynı şekilde otomatik duvar yükü tikini kaldırdığımda da 0 gösteriliyor.
sadece kullanıcı tanımlı ve otomatik duvar yüksekliği kombinasyonlarında mause ile üstüne gelince girilen duvar yükü gösteriliyor.
bu konuda yadım konuları da 7 versiyondan kalma
duvar yükü tanımlama ile ilgili bir anlatım varsa doğru tanımlamayı yapmak istiyorum.iyi çalışmalar.

omury":13pw4ch9' Alıntı:
Merhaba,
7 versiyondan 8 e yükseltme yaptım. kiriş duvar yükü sekmesinde;
otomatik duvar yüksekliği seçerek tanımlı duvar yüklerini seçtiğimde kirişin üstüne mause okuyla geldiğimde duvar yükü 0 olarak gösteriyor.
aynı şekilde otomatik duvar yükü tikini kaldırdığımda da 0 gösteriliyor.
sadece kullanıcı tanımlı ve otomatik duvar yüksekliği kombinasyonlarında mause ile üstüne gelince girilen duvar yükü gösteriliyor.
bu konuda yadım konuları da 7 versiyondan kalma
duvar yükü tanımlama ile ilgili bir anlatım varsa doğru tanımlamayı yapmak istiyorum.iyi çalışmalar.

Merhaba,

Bilgi kutusunda her zaman tanımlı duvar yükü değeri görünmektedir. İlgili kirişte tanımlı değer 0 bırakıldıysa o değeri görüyor olabilirsiniz. Bu durum notlarımız arasındadır.

Duvar yüklerinin incelenmesi için 8 versiyonunda eklenen yeni olanağımızı kullanmanızı öneririz. 3B çerçeve görselleştirmede Betonarme Tasarım/Veri altında bulunan Duvar yüklerini seçin. Projede tanımlı bütün duvarlar farklı renklerde boyanarak görsel liste olarak size gösterilecektir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    141.6 KB · Görüntüleme: 17,395

8 Versiyonunda mevcut yapılar için artımsal modal analiz yönteminin olmamasını bu zenginlikte bir yazılım için ciddi bir eksiklik olarak görüyorum, en kısa zamanda ileriki güncellemeler içerisinde görmeyi diliyorum. Selamlar.

Merhaba,

Yükleme durumları içinde bodrum perdelerine tanımlanacak yanal toprak yüklemesi için varsayılan bir yükleme durumu olması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde kombinasyonların da hazır olması gerekir.

merhaba,
kesit alırken daire kolonlar çizilmiyor. ayarlarla ilgili midir?

omury":12znhiqd' Alıntı:
merhaba,
kesit alırken daire kolonlar çizilmiyor. ayarlarla ilgili midir?
Merhaba,

Dairesel kolonun görünüş ve kesitlerde çizilmemesi notlarımız arasındadır. Bildiriminiz için teşekkürler.

merhaba;
projem 1. derece deprem bölgesinde. perdesiz, çerçeve çözümü. bu tür projelerde kolon-kiriş kesme hatası (b hatası) çok fazla karşıma çıkıyor. tek tek kolonlarla ilgilenerek çözüm ürettim çoğuna ama hala b hatası olan kolonlarım var. linkte projemi yolluyorum. projeye bakabilirseniz eğer gözümden kaçan veya bilmediğim bir şey varsa bana yardımcı olabilirsiniz. ne yapabilirim düzeltemediğim kolonlardaki b hatası konusunda? (kolon yönlerini çeviremiyorum. mimariye uymuyor.)

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Benim projelerimde eksikliğini hissettiğim bir konu arkadaşlar radye ilavelerinin hangi aralıklarda uygulanacağının çizilmemesi. Mesafe bilgisi olarak yani şuradan şuraya kadar bu ilave uygulanacak şeklinde bir çizim alabilsek güzel olmazmıydı ?Görüşüm bu yönde.

Kolon-perde temel filizlerinin bindirme boylarında (kolon ve perde açılımları çizimlerinde) temel kotunun üstüne çıkan bağ kirişi vb elemanlar nedeniyle gereken bindirme boyu arttırımları yapılmıyor. Bilginize.

ekte gönderdiğim dosyada u biçiminde perde tasarladım.sistemde döşeme yok bunu istinat perdesi gibi düşünüyorum ancak sistemde döşeme olmadığı için deprem yükleri hesaplanmıyor. dolayısı ile sistemde depreme ait hiç bir veri yok. bu sisteme deprem yüklemesini nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

• 01.ide8
    01.ide8
    2 MB · Görüntüleme: 388

Ekli dosyalar

• perdededeprem_b.png
    perdededeprem_b.png
    184.8 KB · Görüntüleme: 15,077

merhabalar idecad8 ile bir proje yaptım fakat merdiveni çözemedim merdiveni bir yere kadar getirdim ama tam olmadı yardımcı olabilirmisiniz?Projeyide kontrol edebilirmisiniz eksikleri nelerdir.önerileriniz nelerdir iyi çalışmalar dilerim

Ekli dosyalar

Neden merdiven konusunda bu kadar sıkıntıya girdiniz anlamadım. Ekteki merdiven idenin merdiven kütüphanesi altında mevcut olan bir merdiven. Zemin katta döşeme kenarı çakışması var. Balkon ve sahanlık döşeme hareketli yükleri hatalı.

Ekli dosyalar

Geri