Bu durum notlarımız arasındadır. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.aykut_k":erg6j8z5' Alıntı:istinat hesabında kurtarmayan kriterler yeşil tikle mi gösteriliyor kırmızı çarpı olması gerekirken yoksa ben mi yanılıyorum? (ekteki istinat duvarı ölçülerini bu durumu test etmek amacıyla deneme olarak girdim)
Zemin hakim periyodu(To) 1975 Yönetmeliği Eşdeğer Deprem Yükü Yönteminde etkin olan bir parametredir. 1975 Yönetmeliğine göre çözüm kaldırıldığı için bu parametre de kaldırıldı.aykut_k":32vubk9u' Alıntı:yeni versiyonda zemin t0 değerini gireceğim yeri bulamadım.
ssesli:dohe7n1t' Alıntı:3-Kiriş parametrelerinde kiriş gövde demiri çapı fi14 seçilmesine rağmen donatı sonuçlarında fi12 koyuluyor.
Merhaba,serpilakbas:2t4f5dzl' Alıntı:merhaba programı yeni aldık. bazı sıkıntılar yaşıyoruz.
kat genel ayarlarında temel üst kotu sabitlenmiş değiştiremiyoruz her şekilde 0 olarak kabul ediyor. ne yapabiliriz? (acil lütfen)
ve elastisite kayma modülünü her seferinde elle girmek zorunda kalıyoruz. bunun çözümü var mı ?
ayrıca sürekli hesaba katılan mod sayısı yetersiz uyarısı alıyoruz birkaç analizden sonra kendiliğinden düzeliyor.
yardımcı olursanız sevinirim.
NYILMAZ":3eiuhr8z' Alıntı:Ekteki resme baktığınızda çözeceksiniz sanırım. Kolay gelsin.
MaFiAMaX":1dz7g6qy' Alıntı:[Teşekkürler. Sanırım analiz yapılmış modelde bunu göremiyoruz.
1-Programın sağ alt köşesinde bulunan ölçek görüntü ölçeğidir. Proje bilgilerini etkilemez. Programda 1 metre, 1 birim olarak kabul edilmektedir.mantar döşeme":13i2q3tg' Alıntı:ilk defa çizim yapacağım.
autocad'da gelen bir mimariye göre çizim yapacağım.
ilk sorun ölçek ile alakalı. 1'e 1 mi alayım çizim yaparken. altta ölçek 1/50 gösteriyor. o kısım kafamı çok karıştırdı.
ikinci olarak çizim yaparken birebir alıp aksları attım. belli bir mesafeden sonra aks atmamaya başladı. bulunan karenin dışına çıkınca aks atılmıyor. ölçek ile alakalı bir sıkıntı mı ?
1'e 1 çözüm yapmaz isek yapılan analizlerde farklı sonuçlar almaz mıyız ?
şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.