V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

3-Kiriş parametrelerinde kiriş gövde demiri çapı fi14 seçilmesine rağmen donatı sonuçlarında fi12 koyuluyor.

istinat hesabında kurtarmayan kriterler yeşil tikle mi gösteriliyor kırmızı çarpı olması gerekirken yoksa ben mi yanılıyorum? (ekteki istinat duvarı ölçülerini bu durumu test etmek amacıyla deneme olarak girdim)

Ekli dosyalar

• 2015-11-04 13-38-00 Ekran görüntüsü.png
    2015-11-04 13-38-00 Ekran görüntüsü.png
    37.6 KB · Görüntüleme: 19,000

aykut_k":erg6j8z5' Alıntı:
istinat hesabında kurtarmayan kriterler yeşil tikle mi gösteriliyor kırmızı çarpı olması gerekirken yoksa ben mi yanılıyorum? (ekteki istinat duvarı ölçülerini bu durumu test etmek amacıyla deneme olarak girdim)
Bu durum notlarımız arasındadır. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

yeni versiyonda zemin t0 değerini gireceğim yeri bulamadım.

aykut_k":32vubk9u' Alıntı:
yeni versiyonda zemin t0 değerini gireceğim yeri bulamadım.
Zemin hakim periyodu(To) 1975 Yönetmeliği Eşdeğer Deprem Yükü Yönteminde etkin olan bir parametredir. 1975 Yönetmeliğine göre çözüm kaldırıldığı için bu parametre de kaldırıldı.

Merhaba,
Beelirteceğim konu ide7 ve ide8 de de mevcut. Merdiven kesitlerinin özellikle döner kısımlara gelen kesit çizgilerinde 3d strüktüre uygun olmuyor. Bunu düzeltilmesi mümkün mü?

merhaba programı yeni aldık. bazı sıkıntılar yaşıyoruz.
kat genel ayarlarında temel üst kotu sabitlenmiş değiştiremiyoruz her şekilde 0 olarak kabul ediyor. ne yapabiliriz? (acil lütfen)
ve elastisite kayma modülünü her seferinde elle girmek zorunda kalıyoruz. bunun çözümü var mı ?
ayrıca sürekli hesaba katılan mod sayısı yetersiz uyarısı alıyoruz birkaç analizden sonra kendiliğinden düzeliyor.
yardımcı olursanız sevinirim.

serpilakbas:2t4f5dzl' Alıntı:
merhaba programı yeni aldık. bazı sıkıntılar yaşıyoruz.
kat genel ayarlarında temel üst kotu sabitlenmiş değiştiremiyoruz her şekilde 0 olarak kabul ediyor. ne yapabiliriz? (acil lütfen)
ve elastisite kayma modülünü her seferinde elle girmek zorunda kalıyoruz. bunun çözümü var mı ?
ayrıca sürekli hesaba katılan mod sayısı yetersiz uyarısı alıyoruz birkaç analizden sonra kendiliğinden düzeliyor.
yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,

Programın 8.103 versiyonunu yüklediniz mi?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

7. sürümde istediğim analiz sonuçlarının 3D penceresinde görselleştirilmesi, yetersiz elemanların gösterilmesi gibi konular bu versiyonda mükemmel ötesi yapılmış. Elinize sağlık.

Yasin Bey ile yaptığımız toplantıda, döşeme yüklerini renklerle görselleştirebiliyorduk diye hatırlıyorum. Şimdi demo sürümde bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekteki resme baktığınızda çözeceksiniz sanırım. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2015-11-29 22.17.33.png
    Screenshot 2015-11-29 22.17.33.png
    544.8 KB · Görüntüleme: 19,365

NYILMAZ":3eiuhr8z' Alıntı:
Ekteki resme baktığınızda çözeceksiniz sanırım. Kolay gelsin.

Teşekkürler. Sanırım analiz yapılmış modelde bunu göremiyoruz.

MaFiAMaX":1dz7g6qy' Alıntı:
[Teşekkürler. Sanırım analiz yapılmış modelde bunu göremiyoruz.

Merhaba,

Analiz öncesi veya sonrası herhangi bir aşamada görebilirsiniz.

projemde 1 ve 2 kirişlerinde donatının çok az çıkması, devam etmesine rağmen donatının gönyeli olması ve kesitte hiç donatı göstermemesinin sebebi ne olabilir acaba?
projemi yüklediğim link:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Levent Bey sağolsun konu hakkında bilgilendirdi beni ve sorunum çözüldü teşekkürler

Asmolen Döşemelerde Kalıp Metrajı

7 versiyonunda asmolen döşemelerde kalıp metrajı almak istediğimde nervürleri ve kasetleri silip döşeme kalınlığını kiriş yüksekliği kadar yapınca kalıp metrajını elde edebiliyordum. 8.103 versiyonunda aynı uygulamayı yapınca döşeme kalıp alanlarını alıyor fakat kiriş tabanlarını hesaba katmadığı için kalıp metrajı eksik çıkıyor. Bu konu hakkında düzenleme yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• v8.103.jpg
    v8.103.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 19,033
  • v7.22.jpg
    v7.22.jpg
    97.4 KB · Görüntüleme: 19,033

ilk defa çizim yapacağım.

autocad'da gelen bir mimariye göre çizim yapacağım.

ilk sorun ölçek ile alakalı. 1'e 1 mi alayım çizim yaparken. altta ölçek 1/50 gösteriyor. o kısım kafamı çok karıştırdı.

ikinci olarak çizim yaparken birebir alıp aksları attım. belli bir mesafeden sonra aks atmamaya başladı. bulunan karenin dışına çıkınca aks atılmıyor. ölçek ile alakalı bir sıkıntı mı ?

1'e 1 çözüm yapmaz isek yapılan analizlerde farklı sonuçlar almaz mıyız ?

şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

mantar döşeme":13i2q3tg' Alıntı:
ilk defa çizim yapacağım.

autocad'da gelen bir mimariye göre çizim yapacağım.
ilk sorun ölçek ile alakalı. 1'e 1 mi alayım çizim yaparken. altta ölçek 1/50 gösteriyor. o kısım kafamı çok karıştırdı.
ikinci olarak çizim yaparken birebir alıp aksları attım. belli bir mesafeden sonra aks atmamaya başladı. bulunan karenin dışına çıkınca aks atılmıyor. ölçek ile alakalı bir sıkıntı mı ?
1'e 1 çözüm yapmaz isek yapılan analizlerde farklı sonuçlar almaz mıyız ?
şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.
1-Programın sağ alt köşesinde bulunan ölçek görüntü ölçeğidir. Proje bilgilerini etkilemez. Programda 1 metre, 1 birim olarak kabul edilmektedir.

2-Bahsettiğiniz kare, kontur çizgisidir. Kontur çizgisinden 3 metre uzakta aks sınırı vardır. Aks uzunlukları aks sınırına bağlı olarak otomatik belirlenir. Kontur çizgilerini mimari projede yapının en dış sınırlarını göz önüne alarak tekrar oluşturabilirsiniz.
Detaylı bilgi için Yardım menüsünden "Aks Sınırı" , "Kontur Çizgileri", "Kontur Hesapla" ve "Kontur Çizgilerinin işlevleri" konularını okuyunuz.

İyi çalışmalar

hayırlı akşamlar.

pilyesiz kiriş çizilemiyor programda.

donatı seçimi kısmından kirişlerde gerekli olan pilye ebatlarının hepsini devre dışı bıraktım. ama program kendi 8'lik pilye atıyor.

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Geri