V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

ekteki dosyayı açamadım.merdiven dışındaki uyarılarınızı dikkate aldım.Merdiven oluşturmaktaki sıkıntım şöyle şeklen merdiveni oluşturdum fakat kotlarıyla ilgili sıkıntı var benim gördüğüm kadarıyla düzeltip gönderebilirmisiniz? ide dosyasıyla beraber şimdiden teşekkürler...

Gönderdiğim dosya blk uzantılı dosyadır. Zip dosyasını açın. Dosyadan yapıştır komutu ile dosyayı açıp istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

tamamdır teşekkür ederim ilginize ufak bir düzeltme ile halloldu tekrar teşekkür...

genel olarak asansör perdesi kenarlarında ki kısa kirişlerde perde bağlantı kısmı fazla demir ataması oluyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    18.4 KB · Görüntüleme: 16,693

merhabalar
merdiveni çiziyorum fakat çizimleri aldığımda düzgün çizim vermiyor benden mi kaynaklı programdan mı acaba yardımcı olabilirmisiniz?birde ekran alıntısı2 isimli resimde işretli yerde hesap aksını boydan boya çiziyor sebebi nedir?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.9 KB · Görüntüleme: 16,615
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    8.4 KB · Görüntüleme: 16,615
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    8.6 KB · Görüntüleme: 16,615

vuralmüh":1h2spl8r' Alıntı:
merhabalar
merdiveni çiziyorum fakat çizimleri aldığımda düzgün çizim vermiyor benden mi kaynaklı programdan mı acaba yardımcı olabilirmisiniz?birde ekran alıntısı2 isimli resimde işretli yerde hesap aksını boydan boya çiziyor sebebi nedir?
Merhaba
Programda düz kollu merdivenlerin çizimleri otomatik yapılmaktadır.

vuralmüh":1yhwzshz' Alıntı:
otomatik yapılmaktadır derken ?
Resimleri eklenen merdiven döner kollu ve döner basamaklı. Bu tür merdivenlerin donatı çizimlerini 2 boyut olanaklarını kullanarak Sizin düzenlemeniz gerekiyor.

İyi günler arkadaşlar,
Ben programı kullanmada yeniyim diğer hatalarda netten yararlanıp sorunu halledebiliyordum ama bunu anlayamadım. Ekteki gibi analizin b.arme analiz yapılıyor kısmına gelince duruyor donup kalıyor ve analize devam etmiyor. Sonlandırmıyor da. Diğer idecad dosyalarında denedim analiz yapılıyor. Sorun analizde değil benim çizimimde ama birşey söylemediği için nerde anlamıyorum.
Biri yardım edebilir mi?

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    154.4 KB · Görüntüleme: 16,509
  • KADIOĞLU 2.rar
    KADIOĞLU 2.rar
    802 KB · Görüntüleme: 114

kbrbk":1mmlut9q' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar,
Ben programı kullanmada yeniyim diğer hatalarda netten yararlanıp sorunu halledebiliyordum ama bunu anlayamadım. Ekteki gibi analizin b.arme analiz yapılıyor kısmına gelince duruyor donup kalıyor ve analize devam etmiyor. Sonlandırmıyor da. Diğer idecad dosyalarında denedim analiz yapılıyor. Sorun analizde değil benim çizimimde ama birşey söylemediği için nerde anlamıyorum.
Biri yardım edebilir mi?
Merhaba,
Bodrum katta P10 panelini "kesişimlerle böl" satırını inaktif hale getirip, tekrar girdiğinizde projenizde analiz yapılabiliyor.

Diğer tespitler;

-Bodrum katta P01 paneli üzerine kiriş çizilmiş. P01 paneli tüm katlarda devam ettiği için üzerine kiriş çizilmemeli.
-K17 kirişi P01 paneline düğüm noktasından bağlanmalı.
-K05 kirişi P01 paneline bağlanmıyor.
-D05 döşemesinin K07 kirişi tarafında nervür dişi tam oluşmuyor. Başlangıç diş genişliği değiştirin. Örneğin 20 cm yapın.
-P09 ve P10 panellerini P01 ile aynı açıda tanımlayın.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ç6.cde
    ç6.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 443

Gerçekten çok çok teşekkürler, deli olmak üzereydim. Sağolun.

s7 versiyonunda mouse sağdan seçim yapılırken pencerenin içine girenler seçilirdi şimdi autocad mantığı ile pencerenin kestiği her şey seçilmeye başlandı. soldan seçimlerde içine aldıkları seçiiliyor şimdi. ancak şöyle bir sıkıntım var ve çözümünü bulamadım. sistemde döşeme varsa soldan seçim yapamıyorum tıklayınca mouse ile döşeme seçiliyor pencere açamıyorum . konuyu tam anlatabildim mi onu da bilmiyorum .. anlatamadığım bu durumun bi çözümü var mı acaba? :)

ekteki projeyi analiz yaptığımda sadece zemin katta 2 kolonun hata veridğini görüyorum. ancak hiç bir şeye dokunmayıp tekraar analiz yaptığımda bu sefer hata sayısı 21'e çıkıyor. Yine hiç bir şeye dokunmayıp 3. sefer analiz yaptığımda bu sfeer hata sayısı 13 çıkıyor. olayı eğlenceye çevirip :) 4. kez analiz yaptığımda ise hata sayısının bu sefer 12 olduğunu görüyorum. Acaba Problem nerde ? yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• 001.cde
    001.cde
    720.9 KB · Görüntüleme: 425

izmirlimuhendis:4yvjvhef' Alıntı:
ekteki projeyi analiz yaptığımda sadece zemin katta 2 kolonun hata veridğini görüyorum. ancak hiç bir şeye dokunmayıp tekraar analiz yaptığımda bu sefer hata sayısı 21'e çıkıyor. Yine hiç bir şeye dokunmayıp 3. sefer analiz yaptığımda bu sfeer hata sayısı 13 çıkıyor. olayı eğlenceye çevirip :) 4. kez analiz yaptığımda ise hata sayısının bu sefer 12 olduğunu görüyorum. Acaba Problem nerde ? yardımcı olabilir misiniz?
Projede zemin kattaki ismiyle D04 döşemesine ait döşeme kenarı K17 kirişine düğüm noktasından bağlanmadığı için döşeme ağları doğru oluşmuyor. Bu hata düzeltildiğinde analiz sonuçlarının değişmediği görülecektir.

8.5 versiyonunda kiriş-kiriş,-kiriş-döşeme kenarı vb. gibi veri girişlerinde kullanıcıların daha az hata yapacakları geliştirmeler yapılmıştır.

Not: Obje seçimi ile ilgili yapamadığınızı söylediğiniz konu hakkında bize geri dönüş yapmadınız.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• resim_2.PNG
    resim_2.PNG
    59.7 KB · Görüntüleme: 16,989
  • inceleme_2.cde
    inceleme_2.cde
    729.5 KB · Görüntüleme: 415

İyi günler. İde8 demo versiyon da bi çalışma yapıyorum. Daha önceden yaptığım projeyi tekrardan ide8 de uyguladım. Analiz kısmında mod bulunamadı diyor. Neden böyle bir hata verebilir.
teşekkürler.

not: proje demo versiyon

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• modd.png
    modd.png
    19.7 KB · Görüntüleme: 16,928

Merhabalar. Yönetmeliğe göre kısa kenarı 30 cm olan kolonda etriye aralığı sıklaştırma bölgesinde 10 cm olabilir. Programın 8 cm vermesinin bir sebebi var mı? Varsa hata kısmında göstermesi gerekmez mi? Yani sadece eksik donatı denmesinin dışında bir sebebi var mı?
Donatı çapını fi8 den fi10 a yükselttim ama yine hata veren kısımlar çıktı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. kolay gelsin.

cüneytazak":dl75g9c0' Alıntı:
Merhabalar. Yönetmeliğe göre kısa kenarı 30 cm olan kolonda etriye aralığı sıklaştırma bölgesinde 10 cm olabilir. Programın 8 cm vermesinin bir sebebi var mı? Varsa hata kısmında göstermesi gerekmez mi? Yani sadece eksik donatı denmesinin dışında bir sebebi var mı? Teşekkürler. kolay gelsin.

Etriyenin 8 cm çıkmış olmasının nedeni tdy 3.1'de verilen formüllerden hesaplanmasıdır. Kısacası gereken etriye alanından bulunan aralıktır. 10 cm ve 30/3=10 cm değeri üst sınırdır, yönetmeliğe göre etriye aralığı 5cm'e kadar düşebilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    203.8 KB · Görüntüleme: 16,604
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    97.9 KB · Görüntüleme: 16,604

Hakan Bey cevabınız için teşekkürler. Kolonlarımda Nd<0,2xAcxfck olduğu için normalde 10 cm vermesi lazım değil mi? ( Nd si yüksek olan kolonlarım 30/60 ve 35/60 boyutlarındadır. fck ise 25 MPa). Bu projeyi belediye sınırları dışında yapacağım için etriyeler 10 cm aralıklarla sıklaştırma bölgesine atılırsa sıkıntı olur mu? Tek sıkıntım sıklaştırma bölgesine 10 cm aralıklarla etriyeleri attığımda hata vermesi. Yani yönetmelik dışında hata yoktur değil mi? Teşekkürler

Geri