Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular
akif tekin:2a5ukgwi' Alıntı:
merhabalar,
programla ilgili bazı problemlerim var bir türlü çözemedim.
1-program çok sık hata verip kapanıyor
2-render çalışmalarında ağaç kullandığımda render almak imkansız hale geliyor
3-bazı render çalışmalarında mükemmel sonuç aldığım halde bazı çalışmlarda render çok kötü çıkıyor bunun sebebini bir türlü anlayamadım
ayrıca mesela sütun yapmak istiyorum yuvarlak kolonu koyup düz bir sütun şeklinde yapabiliyoruz..fakat ben sütun altında ayak üstünde başlık olsun istiyorum gövdesinde işlemeler falan olsun istiyorum..bunları yardımcı objelerle yapabiliyorum ama çok zaman alıyor ve tam istediğim sütunları yapamıyorum...önerim kütüphaneye sütunlar diye bir bölüm eklenemezmi?resimde görüldüğü gibi...
iyi çalışmalar...
2-Kütüphane ayarlarında kütüphanelerin boyutları yazar. Sahnenizde çok çok fazla ağaç yer alıyorsa kameraya
yakın ağaçları daha çok detaylı (daha büyük dosya boyutlu) arka planda kalanları daha az detaylı (daha küçük boyutlu)
seçmelisiniz. Bu kural tüm render motorlarında geçerlidir ve randımanlı bir çalışma için dikkate alınmalıdır.
Animasyon hazırlanmayacaksa 3d ağaçlar kullanmak yerine opak ağaçlar kullanmak daha iyi olacaktır. (veya karma)
bknz:
3-Render motorumuzun başarılı sonuçları ortadır.
Bazı sahnelerde mükemmel sonuçlar aldığınız halde bazı çalışmalarınızdan kötü sonuçlar çıkması, sizin o sahneleri render için iyi
hazırlayamamızdan kaynaklanır. Herkes iyi render alabilir gibi bir kaide yok. İyi render almak bir süreç...
Programa hakim olma, mimariye hakim olma,iyi bir mimari cephe/ sahne,doğru materyal kullanımı, estetik zevklere sahip olma,
iyi sonuçlar alana kadar tekrar tekrar deneme ve her işte olduğu gibi deneyim kazana kadar çalışma ve kişinin kendini geliştirmesiyle
doğrudan bağlantılıdır. Başarılı olamadığınız sahnelerden birkaçını gönderin. Tavsiyelerimizi söyleyelim. O doğrultuda düzenlemelerinizi
yapıp üzerinde çalışmaya devam edin.
4-Alttaki linkte döndürülmüş ve uzatılmış obje kullanarak sütun, çelik çatı, payanda vb. yapabileceğiniz örnek projeler bulacaksınız.
Bunları inceleyip kendiniz kolaylıkla istediğiniz objeyi modelleyebilirsiniz. Daha dallı güllü sütün başlıkları istiyorsanız Yaşar
Bey'İn önerdiği siteden veya benzeri sitelerden 3ds indirmek ve kütüphane yapmak mümkün. Gerçi bu iki yöntemi de
bildiğinizi yazmışsınız. Çok zaman alıyor demişsiniz. Çok zaman almaz kesinlikle. Birkaç dakikalık işlemlerden bahsediyoruz.
Kütüphaneye birkaç tip eklenebilir mi, elbette eklenir. İlerleyen günlerde ekler, forum üzerinden paylaşırız da, ancak program
kütüphanesinde illa her istediğinizi bulamayacaksınız. Biz başka türlü bir şey eklesek siz başka türlüsünü de kullanmak isteyeceksiniz.
Uzun lafın kısası uzun zaman alıyor şeklinde düşünmek çok doğru bir yaklaşım değil. Özel bir şey ortaya koymak istiyorsanız
birkaç dakikanızı ayırmaktan imtina etmemelisiniz. Program hem serbest modellemeyi hem dosya transferini mümkün hale getirmişken
bunlardan istifade etmemek, her şeyi hazır tipler arasından kullanmaya çalışmak tasarımı, dolayısıyla mimari projeyi de kısıtlar.
Saygılarımla