V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Bim Mimari Tasarım Kullanımıyla İlgili Görüşler Sorular

pdf aktarım sorunum

Merhabalar
ekte bulunan dosyamda duvar tarama rengim bordo bir renk seçilmiştir. pdf aktardığımda arka planın rengine göre program garip değiştirmeler yapamakta.
sıkıntı şurdan yola çıkıyor. genel olarak görüş paylaşacağımız işverenlerin kolayca açıp görmesini sağlamak veya çıktı almak istedikleri için arka planı beyaz olarak pdf kaydetmekteyiz. programda duvar rengi olduğu halde arka plan beyaz olduğunda duvar taramaları yok oluyor.

Ekli dosyalar

Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

MERHABALAR SN LEVEN BEYE DAHA ÖNCE İLETİĞİM MİMARI PROJELERDE PROFİL OBJELERİ GİRERKEN AYARLAR SEÇENEĞİNE GİRDİĞİMDE YAKLAŞIK 30 SN PENCERE AÇILMASINI BEKLİYORUM CU ÇOK FAZLA BİR ZAMAN KAYBI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMESİNİ RİCA EDİYORUM DAHA ÖNCEKİ 6 VERSİYONUNDA BU SORUN YOKTU

MEHMETSIRAY":2x74d7xu' Alıntı:
MERHABALAR SN LEVEN BEYE DAHA ÖNCE İLETİĞİM MİMARI PROJELERDE PROFİL OBJELERİ GİRERKEN AYARLAR SEÇENEĞİNE GİRDİĞİMDE YAKLAŞIK 30 SN PENCERE AÇILMASINI BEKLİYORUM CU ÇOK FAZLA BİR ZAMAN KAYBI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMESİNİ RİCA EDİYORUM DAHA ÖNCEKİ 6 VERSİYONUNDA BU SORUN YOKTU

Merhaba Mehmet Bey,

Telefonla konuştuğumuz gibi C:\Program Data\ Database\ArchitecturalSections klasörü altında bulunan ideCAD_Arsiv.mdb dosyasını buradan taşıdığınızda karşılaştığınız sorun çözülecektir.

İyi çalışmalar

LEVENT BEY HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YAKIN İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR.

merhabalar,
bir duvara iki pencereyi üstüste nasıl koyabilirim?

akif tekin:dz9dk035' Alıntı:
merhabalar,
bir duvara iki pencereyi üstüste nasıl koyabilirim?
Akif bey merhaba,

Obje kontrolü olduğundan dolayı duvarda aynı koordinata farklı kotta kapı/pencere objesini ancak yerleşim mesafesini değiştirdiğinizde tanımlayabilirsiniz.
Pencereyi oluşturduktan sonra ayar diyaloğunda yerleşim kısmına istediğiniz değeri girebilirsiniz.Ekte soldaki farklı kottaki iki kapının duvardan yerleşim
mesafesi (0.4-0.5) farklı tanımlanmıştır.Sağdaki kapıda isteğe göre tekrar ayarına girilerek aynı yerleşim mesafesi(0.5) girilmiştir.

İyi çalışmalar...

Merhabalar.
bazı projelerde idecadde model yaptıktan sonra 3 DS max'e aktarıp serbest modelleme gerektiren eklemeler yaptıktan sonra v-ray kullanarak render almak istiyorum.
idecad'den dosyamı 3ds formatıyla export ettikten snra max'de açtığımda ''improper file format'' yazısı çıkıyor ve boş max sayfası açılıyor.acaba gözden kaçırdığım bir nokta mı var ya da idecad-max sürümüyle alakalı uyumsuzluktan mı kaynaklanıyor bilemiyorum.idecadden 3 DS max'e dosya aktarıp v-rayle render alma şansım var mı? fikirlerinizi söyler yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi günler.

Materyal isimlerinizde Türkçe karakter kullandıysanız 3D Studio beğenmeyip sorun çıkarabiliyor. Eğer varsa muadili karakterleri (ş->s gibi) kullanmayı deneyin.
2. İhtimal, 3ds dosyasının kısıtlaması olarak her objede 65535 yüzey sayısı maksimumdur. Eğer bu sayıyı aşan karmaşık objeleriniz varsa (ağaç vs gibi) gene 3DS tarafında sorun çıkabilir.
Ayrıca export için .obj formatını da deneyebilirsiniz.

arkadaşlar ide mimaride arka planı siyah yapamıyomuyuz ? şimdiden teşekkürler..

iron__":311s36xw' Alıntı:
arkadaşlar ide mimaride arka planı siyah yapamıyomuyuz ? şimdiden teşekkürler..

"Ayarlar/Genel Ayarlar" diyalogunda, "Genel Ayarlar" sekmesinde, "Arka Plan" kutucuğunu tıkladıktan sonra açılan renk paletinden, "siyah rengi" seçebilirsiniz.

merhabalar,
çatıyla kes özelliğini kullandıktan sonra çatıyı yok edebilirmiyim?

sanırım sorduğum sorunun cevabını buldum çatı layer ının kapatarak :)

Cevap doğru Akif Bey. İlave bir önerim olacak. Çatı layer'ını kapattığınızda kapatmak istemediğiniz varsa diğer çatılarınız da kapanacaktır. Bunu önlemek için örneğin "çatı gizle" gibi yeni bir katman açıp, kapatmak istediğiniz çatının katmanını çatı gizle layerıyla değiştirin. Sonra çatı gizle layer'ını kapatın. Bu durumda sadece o çatı kapanır, diğerleri ekranda kalmaya devam eder. Aynı mantık; yardımcı aksları taşıyıcı akslardan, peyzaj elemanlarını diğer kütüphanelerden ayırmak için de kullanılabilir. İyi çalışmalar dilerim.

resimde görülen kütüphane objeleri neden bozuk çıkıyor?

Ekli dosyalar

• plan 111.jpg
    plan 111.jpg
    290.2 KB · Görüntüleme: 16,013

akif tekin":vwf35ll7' Alıntı:
resimde görülen kütüphane objeleri neden bozuk çıkıyor?

Akif bey merhaba,

Çatıyla kestiğiniz objelere kütüphaneleri de dahil ettiğiniz için renderda hatalı görüyorsunuz.Çatı trimleme ayarlarına yeniden girin obje ekle diyerek kütüphane elemanlarını seçimden çıkarın.Renderda sorun çıkmayacaktır.
İyi çalışmalar...

Merhabalar.Yan yana olan 3 binayı ayrı idecad dosyalarında çizdim.şimdi üçünü yana ekleyip render almak istiyorum.acaba böyle bir imakanım var mı?
iyi günler dilerim.

3D Blok export ve import komutları ile binalarınızı birleştirebilirsiniz.

Geri