V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Bim Mimari Tasarım Kullanımıyla İlgili Görüşler Sorular

Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

mesela şimdi bir projeye profil objesi çizdim sağ tuş özellikler dedim 1 kere açtı kapattım 2.ye açmak istedim bu hatayı verdi genelde her projemde karşılaşıyorum bu problemle

2dy3t.jpg

DWG aktarırken çıkan uyarı ve kütüphane sorunu

Merhabalar,
7,15 versiyonda dwg aktardıktna sonra ekranda aşağıdaki uyarı çıkyor
sebebi nedir acaba ?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    33.1 KB · Görüntüleme: 18,456

İdecadden render aldığım resmi çıktı almak istediğimde resmi kağıda tam olarak kaplatamıyorum. Kağıda çıkan resim ekte görünen gibidir.

Ekli dosyalar

• 15.jpg
    15.jpg
    105.5 KB · Görüntüleme: 18,429

erturan":2dy2onzp' Alıntı:
İdecadden render aldığım resmi çıktı almak istediğimde resmi kağıda tam olarak kaplatamıyorum. Kağıda çıkan resim ekte görünen gibidir.

Merhaba

Proje --> Çizim menüsüne girin. Diyalogta "Pencere seç" e tıklayın.
Seç e tıklayın ve Çıktı alacağınız Resmin köşe noktalarını kullanarak dikdörtgen şekilde çizim sınırını belirleyin.
Yerleşim ve ölçek kısmında kağıda göre ölçekle opsiyonunu kullanırsanız. Kağıt boyutuna göre resim strech yapılacaktır.
İsterseniz Orijin X ve Orijin Y parametreleri ile resim ortalanabilir.
Ön görüntüle ve Bas butonu ile yazdırabilirsiniz.

Merhabalar,
Aldığınız render'ı resim komutu ayarlarında, genişliği 29,7 yüksekliği 21 yazarak çizime ekleyin (a4 boyutlarında)
Çıktı ayarlarında pencere opsiyonuyla, resmin dış konturunu seçim penceresi içine alarak seçin. Kağıda göre ölçekleyi işaretleyin.
Render'ı alırken render ayarlarında A4 kağıt boyutu seçilip render alınırsa kağıda sığdırma işleminde hiçbir deformasyon olmayacaktır.
Render'ları resim/boyama programlarına çağırıp alternatif oradan da çıktı alabilirsiniz.

Saygılarımla

erturan":2zvwm6eu' Alıntı:

Arzu Dural Gök":1cenry51' Alıntı:
Merhabalar,
Aldığınız render'ı resim komutu ayarlarında, genişliği 29,7 yüksekliği 21 yazarak çizime ekleyin (a4 boyutlarında)
Çıktı ayarlarında pencere opsiyonuyla, resmin dış konturunu seçim penceresi içine alarak seçin. Kağıda göre ölçekleyi işaretleyin.
Render'ı alırken render ayarlarında A4 kağıt boyutu seçilip render alınırsa kağıda sığdırma işleminde hiçbir deformasyon olmayacaktır.
Render'ları resim/boyama programlarına çağırıp alternatif oradan da çıktı alabilirsiniz.

Saygılarımla

erturan":1cenry51' Alıntı:

Merhabalar;

Ben şimdiye kadar çıktılarımı söylediğiniz( kağıt ölçüleri, pencere seçimi ölçek v.s) şekilde alıyordum fakat resim kağıda tam sığsın hiç beyaz kalmasın istiyorum, bu şekilde bir ayar yapar mısınız? görmem mümkün mü ?

A4 boyutunda pafta açın.Resmi pafta dizaynına ekleyip resim boyutlarını A4 boyutlarına ayarlayın. Print ayarlarında paftayı seçip ölçeği 1 yapın. Marjları sıfır yapın. Kağıdı tam dolduracaktır.Buna rağmen basılmıyorsa printer'ınız marjinsiz baskıyı desteklemiyor olabilir.

Ekli dosyalar

• A4.cde
    A4.cde
    9.4 MB · Görüntüleme: 612
  • A4.jpg
    A4.jpg
    536.3 KB · Görüntüleme: 1

Arzu Dural Gök":sxcg5114' Alıntı:
A4 boyutunda pafta açın.Resmi pafta dizaynına ekleyip resim boyutlarını A4 boyutlarına ayarlayın. Print ayarlarında paftayı seçip ölçeği 1 yapın. Marjları sıfır yapın. Kağıdı tam dolduracaktır.Buna rağmen basılmıyorsa printer'ınız marjinsiz baskıyı desteklemiyor olabilir.

Merhabalar

Sizin yoladığınız projede çıktı almayı denedim, çıkan görüntü ekteki gibi oldu, yine kenarda az beyazlıklar kaldı.( sizin aldığınız çıktı kağıdı %100 kaplıyor mu ? ) Sanırım plotterdan dolayı kağıdı %100 kaplamıyor resim, bu kesinlikle yazıcı ile ilgili bir sorun mu?

İlginiz için teşekkür ederim Arzu hanım

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    732 KB · Görüntüleme: 18,406

Merhabalar

Sizin yoladığınız projede çıktı almayı denedim, çıkan görüntü ekteki gibi oldu, yine kenarda az beyazlıklar kaldı.( sizin aldığınız çıktı kağıdı %100 kaplıyor mu ? ) Sanırım plotterdan dolayı kağıdı %100 kaplamıyor resim, bu kesinlikle yazıcı ile ilgili bir sorun mu?

İlginiz için teşekkür ederim Arzu hanım[/quote]

Merhaba

Aşağıda örnek bir printer için teknik özellikler yer almaktadır. Baskı aldığınızda sayfanın 4 kenarında baskı yapılamayan bir alan bulunur. Bunu yazıcınızın teknik dökümantasyonundan öğrenebilirsiniz.

Teknik özellikler

Baskı kalitesi (en iyi)

Renk:1200 x 600 dpi'ye kadar
Siyah:1200 x 600 dpi'ye kadar

Baskı kartuşu sayısı
4 (birer tane mavi, macenta, sarı, siyah)
Uyumlu mürekkep türleri
Boya temelli (renkli); pigment temelli (siyah)

Yazdırılamayan alan (yaprak)
5 mm (üst), 5 mm (sağ), 5 mm (sol), 12 mm (alt)

Garanti edilen minimum çizgi genişliği
0,04 mm (ISO/IEC 13660:2001(E))
Çizgi kesinlik yüzdesi
+/- 0.2%

ilgili hata dwg olarak export ederken çıkan uyarı

dosyanın normal boyutu 36,3mb sıkıştırılmış cde dosya boyutu boyutu 32,9mb

fakat aşağıdaki 6,0012 eski versiyonda ise sadece 327 kb oluyor.

Ekli dosyalar

Ayrıca programda taşıma veya kolonlama yaparken yaparken objeyi seçip baz noktayı belirledikten sonra ekrandaki tüm çizimin başka bir yerine zom pencere ile seçince görüntü ölçeğinde bir sorun oluyor. eklediğim resimde bunu izah etmeye çalıştım.
sadece bir projede değil 7,15 versiyonunda bütün projelerde yapıyor
---

pc ile bir sorunmu bilemiyorum ama 6,54 versiyonda böyle bir sorun yoktu.
kullanadığım windows sürümü vista service pack 2 32 bit işletim sistemi pc özelliği genel olarak
( HP intel core 2 Quad 2,4GHz 2gb ram )

ayrıca bazı önerilerim olacak.
1- komut satırına bütün komutların eklenebilmesi. böylelikle ayarladığımız kısayol dosyasını bütün pc lere taşıyıp tekrar tekrar ayar yapmadan komut satırı veya ctrl+ kısayol tuşlarını kolayca taşıyabilmek
2-pafta oluşturduğumuzda kenarlarında oluşan gölgeler gibi bir tarama seçeneğini oluşturlması.
3- otomatik tarama hassasiyetinde sorun var diğer cad programlarındaki gib çalışmıyor . Eklediğim dosyadaki kesitte tarama yapılmış olan kısımlar otomatik tarama ile yapıldı fakat duvar kısımlarını yapamıyorum.
---
4- rota objesi ile çizilmiş objlerin alan ve x , y koordinatlarının bir komut ile yada özelliğinde gösterilmesi.( bunu istememdeki amaç alan hesabı yaparken tekrar tekrar alanı doşlaşmamak. koordinalrı isteme deki ama ise bulundum il belediyelerini mimari projede arsa ve bina köşe koordinatlarını gösterilmesini istmektedir. bunu idecadde yapmak için koordinatları her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.
bunun kolay yolu ise çizimi autocad'e aktarıp polylıne komutuyla arsa ve binanın etrafını çizip daha sonra list komutuyla koordinatlarını ctrl+c ile kopyalayıp ekrana yapıştırıp tekrardan ideye dwg imprt yaparaktan geçiyor. eklediğim dosyadaki koordinat listelerin yapmak için daha kolay bir yol idede bulamadım.
----
5-eklediğim çizmdeki simetrik ile çzilmiş işaretli duvarlar ekın özellikleri aynı olmasına rağmen ekranda taramaları farklı görünmekte. bunun sebebini merak ettim.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi, çalışmamı yaparken camlardan içerisi görünmektedir. Render aldıktan sonra içerisi görünmüyor, camdan içerisinin görünürlüğünü sağlamak için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    82.4 KB · Görüntüleme: 17,971
  • 11.jpg
    11.jpg
    32.9 KB · Görüntüleme: 17,971

Merhabalar.

Hızlı Taşı Komutunu Mimari programda aradım bulamadım.Sebebi nedir?

Ayrıca dün forumda konuyla alakalı yazım cevap verilmeden kaldırılmış.Sebebi nedir?

Bolvadinim":2ob4ecmp' Alıntı:
Merhabalar.

Ayrıca dün forumda konuyla alakalı yazım cevap verilmeden kaldırılmış.Sebebi nedir?

46.155.254.4 numaralı IP ile "Bolvadinim" Kullanıcısı mesajı silmiş.

KULLANICI ADI KULLANICI IP ZAMAN EYLEM
Bolvadinim 46.155.254.4 12 Şub 2012, 20:01 Mesaj silindi

» Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Ismail Hakki Besler":ybf03n87' Alıntı:
Bolvadinim":ybf03n87' Alıntı:
Merhabalar.

46.155.254.4 numaralı IP ile "Bolvadinim" Kullanıcısı mesajı silmiş.

KULLANICI ADI KULLANICI IP ZAMAN EYLEM
Bolvadinim 46.155.254.4 12 Şub 2012, 20:01 Mesaj silindi

» Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhabalar İsmail Bey.

Pekala sizi dediğiniz gibi "Silinmiş" olsun..

Konumuza esas teşkil eden soru hala cevapsız kalıyor...Hızlı Taşı Komutunu Mimari programda aradım bulamadım.Sebebi nedir?

erturan":125lyvk4' Alıntı:
Merhabalar,

Aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi, çalışmamı yaparken camlardan içerisi görünmektedir. Render aldıktan sonra içerisi görünmüyor, camdan içerisinin görünürlüğünü sağlamak için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Cam materyalinizdeki şeffaflık değerini arttırın.

Merhaba,
aşağıdaki linkte farklı değerleri ve sonuçlarını inceleyebilirsiniz.
Yansıma değerlerini örnektekinden az tutup, şeffaflığı daha da arttırırsanız istediğiniz sonucu yakalayabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

erturan:1idjf5w2' Alıntı:
Merhabalar,

Merhaba,

Teşekkür ederim Arzu hanım örnekten faydalandım. ama tam olarak yine de istediğim görüntüyü elde edemedim. Dıştan bakınca camdan içerisi net göremedim. bunun sebebi dışarıda ki ışık olabilir mi ? ışığın yönü ?

Geri