V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Bim Mimari Tasarım Kullanımıyla İlgili Görüşler Sorular

Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,
içeriye ışık tanımlamanız daha iyi olur. Gerçek hayattaki gibi, dışarısı güneşliyken içeride ışık yoksa çok az görünür.
Verdiğim linkteki projede de ışık kaynağı tanımlamıştım. Siz de almak istediğiniz etkiye uygun bir aydınlatma yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Sanırım bu şekilde sorun kalmayacak, müsayit zamanda deneyip sonucu görücez.

Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Merhaba,
ilgili hata dwg olarak export ederken çıkan uyarı
Projenizde duvar ayarlarındaki tarama seçeneklerindeki renkler programdaki orijinal tarama ve renklerle uyuşmuyor. (Muhtemel çok eski versiyonda farklı ayarla yapılmış bir proje dosyası açılmış) Dwg export ta karşılaşılan mesajın sebebi bu. Ayarlar menüsünden -Ayarları ilk haline getir- denirse sorun çözülüyor.

Ayrıca programda taşıma veya kolonlama yaparken yaparken objeyi seçip baz noktayı belirledikten sonra ekrandaki tüm çizimin başka bir yerine zom pencere ile seçince görüntü ölçeğinde bir sorun oluyor. eklediğim resimde bunu izah etmeye çalıştım.
Bu durum görüntü ile ilgili. Mouse tekerliği biraz hareket ettirilirse görün düzeliyor.

3- otomatik tarama hassasiyetinde sorun var diğer cad programlarındaki gibi çalışmıyor . Eklediğim dosyadaki kesitte tarama yapılmış olan kısımlar otomatik tarama ile yapıldı fakat duvar kısımlarını yapamıyorum.
Duvar üstünde ve altında otomatik tarama yapılacak şekilde kapalı alan oluşmuyor. Duvar kesitine otomatik tarama yapılabilmesi için üste ve alta çizgi çizilmesi gerekiyor.

4- rota objesi ile çizilmiş objlerin alan ve x , y koordinatlarının bir komut ile yada özelliğinde gösterilmesi.( bunu istememdeki amaç alan hesabı yaparken tekrar tekrar alanı doşlaşmamak. koordinalrı isteme deki ama ise bulundum il belediyelerini mimari projede arsa ve bina köşe koordinatlarını gösterilmesini istmektedir. bunu idecadde yapmak için koordinatları her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.Bunun kolay yolu ise çizimi autocad'e aktarıp polylıne komutuyla arsa ve binanın etrafını çizip daha sonra list komutuyla koordinatlarını ctrl+c ile kopyalayıp ekrana yapıştırıp tekrardan ideye dwg imprt yaparaktan geçiyor. eklediğim dosyadaki koordinat listelerin yapmak için daha kolay bir yol idede bulamadım.
Arsa sınırları arazi poligonu komutu ile oluşturulup Arazi Ayarlarında noktalara ait koordinatlar görülebilir.

5-eklediğim çizimdeki simetrik ile çzilmiş işaretli duvarlar ekın özellikleri aynı olmasına rağmen ekranda taramaları farklı görünmekte. bunun sebebini merak ettim.
Eklediğiniz duvartaramafarklılığı.cde dosyasında duvar ayarlarındaki taramaların ve çizilen tüm duvarların taramaları programın default ve orijinal tarama renklerinden farklı. Bunu sebebi eski bir versiyona ait proje ayarlarının kullanılmasından kaynaklanıyor olabilir.

Belirttiğiniz öneri ve tespitler notlarımıza eklendi.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• dvrtarama.PNG
    dvrtarama.PNG
    33.4 KB · Görüntüleme: 16,856
  • arazi.PNG
    arazi.PNG
    85.8 KB · Görüntüleme: 16,856
  • tarama.PNG
    tarama.PNG
    70.7 KB · Görüntüleme: 16,856

KUBA2009":36lp8zga' Alıntı:
Ayrıca programda taşıma veya kolonlama yaparken yaparken objeyi seçip baz noktayı belirledikten sonra ekrandaki tüm çizimin başka bir yerine zom pencere ile seçince görüntü ölçeğinde bir sorun oluyor. eklediğim resimde bunu izah etmeye çalıştım.
Bu durum görüntü ile ilgili. Mouse tekerliği biraz hareket ettirilirse görüntü düzeliyor.
PEKİ BU DURUMUN BİR AÇIKLAMASI YOK MU? YANİ BURADAKİ İLGİNÇ DURUM BENİM MAKİNE İLE ALAKALI , YOKSA PROGRAMMI BÖYLE.?
Programdan kaynaklanan bir durum ve notlarımıza eklendi.

Merhabalar;

Görüntüdeki pencerenin aradaki ayrıcı kanatlarını kaldırmak istiyorum, ya da ilave ayırıcı eklemek istiyorum bunu idecad ODT ile yapmayı denedim falan yapamadım. Yardımcı olur musnuz ? Mevcut kapı yada pencerelerin tasarımını değiştirrebilir miyiz ?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1A.JPG
    1A.JPG
    18.6 KB · Görüntüleme: 16,804

Merhabalar Tekrardan
merak ettiği birkaç şey var.??
1.si : Otomatik taramadaki fikrim notlar arasına girdimi acaba ?

2.si: Rota objesi ile çizilmiş objelerin alan ve x , y koordinatlarının bir komut ile yada özelliğinde gösterilmesi. ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi( bunu istememdeki amaç alan hesabı yaparken tekrar tekrar alanı doşlaşmamak. koordinalrı isteme deki ama ise bulundum il belediyelerini mimari projede arsa ve bina köşe koordinatlarını gösterilmesini istmektedir. bunu idecadde yapmak için koordinatları her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.Bunun kolay yolu ise çizimi autocad'e aktarıp polylıne komutuyla arsa ve binanın etrafını çizip daha sonra list komutuyla koordinatlarını ctrl+c ile kopyalayıp ekrana yapıştırıp tekrardan ideye dwg imprt yaparaktan geçiyor. eklediğim dosyadaki koordinat listelerin yapmak için daha kolay bir yol idede bulamadım.

Arsa sınırları arazi poligonu komutu ile oluşturulup Arazi Ayarlarında noktalara ait koordinatlar görülebilir. ama alan olayı yok malesef.
bu belirttiğinz daha uzun bir iş zaten bir noktanın yada çizginini yukarda yazdığım gibi ( her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.) benim iSteğim kolayca yazı komutuna aktara bilmek yani arazi çizip sonra ayarlarında koordinatları görmek bir işime yaramıyor.
ayrıca alan komutunuda her defasında alan komutuyla dolşarak değil bir defaya mahsus çizeceğimiz bir rota objesinin özelliğinde koordnat alan vb. diğer özelliklerin olması ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi daha kullnaışlı olacaktır.

tesbit ve önerilerime verdiğiniz ilgiden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim

İyi çalışmalar

KUBA2009":lezu890x' Alıntı:
Merhabalar Tekrardan
merak ettiği birkaç şey var.??
1.si : Otomatik taramadaki fikrim notlar arasına girdimi acaba ?

2.si: Rota objesi ile çizilmiş objelerin alan ve x , y koordinatlarının bir komut ile yada özelliğinde gösterilmesi. ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi( bunu istememdeki amaç alan hesabı yaparken tekrar tekrar alanı doşlaşmamak. koordinalrı isteme deki ama ise bulundum il belediyelerini mimari projede arsa ve bina köşe koordinatlarını gösterilmesini istmektedir. bunu idecadde yapmak için koordinatları her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.Bunun kolay yolu ise çizimi autocad'e aktarıp polylıne komutuyla arsa ve binanın etrafını çizip daha sonra list komutuyla koordinatlarını ctrl+c ile kopyalayıp ekrana yapıştırıp tekrardan ideye dwg imprt yaparaktan geçiyor. eklediğim dosyadaki koordinat listelerin yapmak için daha kolay bir yol idede bulamadım.

Arsa sınırları arazi poligonu komutu ile oluşturulup Arazi Ayarlarında noktalara ait koordinatlar görülebilir. ama alan olayı yok malesef.
bu belirttiğinz daha uzun bir iş zaten bir noktanın yada çizginini yukarda yazdığım gibi ( her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.) benim iSteğim kolayca yazı komutuna aktara bilmek yani arazi çizip sonra ayarlarında koordinatları görmek bir işime yaramıyor.
ayrıca alan komutunuda her defasında alan komutuyla dolşarak değil bir defaya mahsus çizeceğimiz bir rota objesinin özelliğinde koordnat alan vb. diğer özelliklerin olması ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi daha kullnaışlı olacaktır.
tesbit ve önerilerime verdiğiniz ilgiden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim
İyi çalışmalar
Önceki cevaplarımda istek ve tespitlerinizin notlarımıza eklendiğini belirtmiştim. Ayrıca Admin in de daha önce defalarca belirttiği gibi "foruma yazılan her öneri ve istek, cevap yazılmasa da tarafımızdan okunup, değerlendirilmektedir.
İyi çalışmalar

Merhabalar
Öncelikle Çalışmalarınızda biz kullanıcıların fikir ve isteklerini dikkate aldığınız için tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkürler.
yeni ihtiyacım olan bazı özelliklerin gelişmesinde birkaç fikrim olacak.
ÇİZGİ YADA BAŞKA BİR OBJE ÇİZERKEN KUTUPSAL İZLEMEYE EKLEDİĞİMİZ YENİ AÇILAR GÜZEL ÇALIŞIYOR FAKAT BÖYLE BİR ÇİZİMDE ÖLÇÜ VERİRKEN YANİ ÖLÇÜ ÇİZGİ HATTINI ÇİZERKEN KUTUPSAL İZLEME ÇALIŞMIYOR.
EKRANDAKİ 2090 ÖLÇÜSÜ VERMEK İÇİN PARALEL YADA DİK REFERANSLARI HER FARKLI AÇILAR İÇİN KULLANMAK GEREKECEK. BU İŞLEM ÇALIŞMA DÜZELMİNİ DEĞİŞTİREREKTE ÇALIŞABİLİR AMA BU ŞEKİLDE DAHA KULLANIŞLI OLUR SANIRIM.
AYRICA EKRANDAKİ 2172 ÖLÇÜSÜNÜ PASEL KENARINA DİK OLARAK ÖLÇÜLENDİRİRKEN KURSORÜN PARSEL KENARINA YADA EN YAKIN OBJEYE YAKLAŞTIĞINDA DİKLİĞİN KİLİTLENMESİDE KULLANICILARIN ÇOK İŞİNE YARAYACAKTIR .
eklediğim resimde ifade etmeye açlıştım

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• KUTUPSAL İZLEME.jpg
    KUTUPSAL İZLEME.jpg
    283.9 KB · Görüntüleme: 16,770

merhaba,

erturan:3m29xiks' Alıntı:
Merhabalar;

Görüntüdeki pencerenin aradaki ayrıcı kanatlarını kaldırmak istiyorum, ya da ilave ayırıcı eklemek istiyorum bunu idecad ODT ile yapmayı denedim falan yapamadım. Yardımcı olur musnuz ? Mevcut kapı yada pencerelerin tasarımını değiştirrebilir miyiz ?

Teşekkürler.

Merhaba;
Çok Teşekkür ederim Arzu hanım, çok güzel, açıklayıcı olmuş. Elinize sağlık. Kendim yapmayı deneyeceğim, olmazsa yaptığınız modeli paylaşmanızı isteyebilir miyim ? :)

Rica ederim. Yapmış olduğunuzu umarak yine de gönderiyorum :)
İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

merhaba,
mimari proje paftasına resim eklediğimde projenin çıktısını alamıyorum?yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    148.8 KB · Görüntüleme: 15,797

akif tekin":2jb7lnje' Alıntı:
merhaba,
mimari proje paftasına resim eklediğimde projenin çıktısını alamıyorum?yardımcı olurmusunuz.

Akif Bey Merhaba,

Bana mail attığınız projeyi ideCAD 7.015 versiyonunda resimli olarak HP DesingJet500 marka plotter ile çıktısını sorunsuz olarak aldım. Çıktı boyutları 60cm x 1200cm
Kullandığınız plotter ayarlarından veya plotter belleğinin yetersizliğinden kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Merhabalar.
7.015 versiyonuyla render alımını başlattıktan sonra program kilidini çıkarıp başka bir bilgisayarda çizim yapmaya devam etme şansım var mı ? Daha önce yeni sürümde böyle bir özellik olacağını duymuştum.Renderı başlattıktan sonra kilidi çıkarttığımda bi süre render alma işlemi devam ediyor.ancak bir süre sonra kilit bulunamadığına dair hata veriyor.bilgilendirirseniz çok memnun kalacağım.

Bu özellik ideCAD Render programı için geçerlidir. Mimari programda kilidi çıkarırsanız hata mesajı verecektir.

rica etsem idecad render programının, idecad mimari programından farklı olarak getireceği ek imkanlar konusunda bilgi verebilir misiniz?

Geri