Merhabalar Tekrardan
merak ettiği birkaç şey var.??
1.si : Otomatik taramadaki fikrim notlar arasına girdimi acaba ?
2.si: Rota objesi ile çizilmiş objelerin alan ve x , y koordinatlarının bir komut ile yada özelliğinde gösterilmesi. ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi( bunu istememdeki amaç alan hesabı yaparken tekrar tekrar alanı doşlaşmamak. koordinalrı isteme deki ama ise bulundum il belediyelerini mimari projede arsa ve bina köşe koordinatlarını gösterilmesini istmektedir. bunu idecadde yapmak için koordinatları her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.Bunun kolay yolu ise çizimi autocad'e aktarıp polylıne komutuyla arsa ve binanın etrafını çizip daha sonra list komutuyla koordinatlarını ctrl+c ile kopyalayıp ekrana yapıştırıp tekrardan ideye dwg imprt yaparaktan geçiyor. eklediğim dosyadaki koordinat listelerin yapmak için daha kolay bir yol idede bulamadım.
Arsa sınırları arazi poligonu komutu ile oluşturulup Arazi Ayarlarında noktalara ait koordinatlar görülebilir. ama alan olayı yok malesef.
bu belirttiğinz daha uzun bir iş zaten bir noktanın yada çizginini yukarda yazdığım gibi ( her köşenin üstünde çizgi komutuyla durarak koordinat kutusundan rakamları tek tek bir yere not ederek tekrardan yazı komutuyla bunu ekrana yazmak gerekiyor.) benim iSteğim kolayca yazı komutuna aktara bilmek yani arazi çizip sonra ayarlarında koordinatları görmek bir işime yaramıyor.
ayrıca alan komutunuda her defasında alan komutuyla dolşarak değil bir defaya mahsus çizeceğimiz bir rota objesinin özelliğinde koordnat alan vb. diğer özelliklerin olması ve ekrandaki çizimlerin yanına kolayca eklene bilmesi daha kullnaışlı olacaktır.
tesbit ve önerilerime verdiğiniz ilgiden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim
İyi çalışmalar