V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Bim Mimari Tasarım Kullanımıyla İlgili Görüşler Sorular

Re: ideCAD Mimari 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhabalar,
ideCAD Render ve ideCAD Mimari'nin render motorları birebir aynıdır. 6 versiyondan önceki sürümlerde ideCAD Render'ın; uzatılmış obje, döndürülmüş obje, küre, kutu gibi geometrik
objelerle serbest katı modelleme tekniklerini kullanabilmek açısından mimari programa göre avantajları vardı ancak 6 versiyondan itibaren bu olanaklar mimari programın içine de alındı.
Kaldı ki bunlarla mimari proje sürecinde yani mimari program içinde çalışmak daha pratik. 6 ve 7 vers itibariyle ideCAD Render'da çalışmayı şahsen pek tavsiye etmiyorum. ( render almak hariç)
Yine de animasyon hazırlama, doku yerleşim opsiyonlarında daha fazla seçenek olması nedeniyle ideCAD Render'a geçmenin gerektiği ve yararlı olduğu durumlar da olabiliyor.

merhaba,
çalışmakta olduğumuz iş merkezi projesinin iç ve dış cephe perspektiflerini hazırlayacağız.iş merkezinin içinde yürüyen merdivenler var programda yürüyen merdivenimiz yok bunu nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz?

Merhabalar;

Pencerelere söve tanımlarken şekildeki gibi problemi çözemedim yardımcı olur musunuz?
(söve pencerenin iç kısmında çıkıyor ama dışında olsun istiyorum. diğer bütün pencereler istediğim gibi oldu ama bu cephedeki pencereler bu şekilde çıkıyor sadece.)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    66.6 KB · Görüntüleme: 16,566

Merhaba,
o tipe özel bir problem oluyordur. Tam adını yazar mısınız bakayım? örn. 1/50 ,basit açılan, pen15.dio gibi...

Merhaba,
yürüyen merdiveni, merdiven ve korkuluk objesiyle kolayca çizebilirsiniz. Korkulukları aşağıdaki resimde olduğu gibi yay formda yapacaksanız uzatılmış obje komutunu kullanabilirsiniz.
Ekteki projede bu merdiveni, korkuluk ve uzatılmış obje uygulamalarını inceleyip, kendi projenize uygulayabilirsiniz.
İyi çalışmalar

akif tekin":1ws4uugv' Alıntı:
merhaba,
çalışmakta olduğumuz iş merkezi projesinin iç ve dış cephe perspektiflerini hazırlayacağız.iş merkezinin içinde yürüyen merdivenler var programda yürüyen merdivenimiz yok bunu nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

• yürüyen merd.png
    yürüyen merd.png
    220.5 KB · Görüntüleme: 16,541
  • yuruyenmerd.cde
    yuruyenmerd.cde
    56.4 KB · Görüntüleme: 635

Tekrar merhaba,
maille gönderdiğiniz projeye baktım. Söveyi yerleştireceğiniz pencereyi seçtikten sonra (sövenin ön görüntüsü planda çizildiğinde) space bar(boşluk) tuşuyla
söve yönünü iç dış olarak değiştirebiliyorsunuz. Sanırım bunu yapmadığınız için diğer yönde kalmış. Benzer problemle karşılaşan kullanıcılarımıza da faydası olacağı
düşüncesiyle forum üzerinden yanıt döndüm.
Saygılarımla

erturan":p7fw1boa' Alıntı:
Merhabalar;

Pencerelere söve tanımlarken şekildeki gibi problemi çözemedim yardımcı olur musunuz?
(söve pencerenin iç kısmında çıkıyor ama dışında olsun istiyorum. diğer bütün pencereler istediğim gibi oldu ama bu cephedeki pencereler bu şekilde çıkıyor sadece.)

Teşekkür ederim Arzu hanım.

Arzu Dural Gök":brerl4ri' Alıntı:
Tekrar merhaba,
maille gönderdiğiniz projeye baktım. Söveyi yerleştireceğiniz pencereyi seçtikten sonra (sövenin ön görüntüsü planda çizildiğinde) space bar(boşluk) tuşuyla
söve yönünü iç dış olarak değiştirebiliyorsunuz. Sanırım bunu yapmadığınız için diğer yönde kalmış. Benzer problemle karşılaşan kullanıcılarımıza da faydası olacağı
düşüncesiyle forum üzerinden yanıt döndüm.
Saygılarımla

erturan":brerl4ri' Alıntı:
Merhabalar;

3 boyutlu Kütüphane elemanları kesitte neden görünmüyor.?

Merhabalar.
herhangi birkaç tanesini denermisiniz acaba bende mi bi sorun var.

çizdiğim kesitte lavabo sandalye elemanların görünmesini istiyorum ama 3 boyutlu olan kütüphaneler geörünmüyor.

2d kütüphanelerdede lavabo ve sandalye görünüşleri yok sanırım.

Re: 3 boyutlu Kütüphane elemanları kesitte neden görünmüyor.

Merhaba,
3 boyutlu kütüphanelerin kesitleri çıkıyor. Kesit-görünüş ayarlarınızda; kesilmeyecek objeler listesinde " kütüphaneler" kısmı sizde işaretli olabilir.
check işaretini kaldırıp tekrar kesit almayı deneyin.

2d kütüphanelerde lavabo ve sandalye planları var sadece. 1-2 tane 3 boyutlu tipin kesitini alıp, blok olarak kaydederek bunları kullanabilirsiniz.
iyi çalışmalar

KUBA2009":34ivlni3' Alıntı:
Merhabalar.

çizdiğim kesitte lavabo sandalye elemanların görünmesini istiyorum ama 3 boyutlu olan kütüphaneler geörünmüyor.

Ekli dosyalar

• 3dktp.png
    3dktp.png
    34 KB · Görüntüleme: 16,822
Re: 3 boyutlu Kütüphane elemanları kesitte neden görünmüyor.

Arzu Dural Gök":3k17vo4r' Alıntı:
Merhaba,
3 boyutlu kütüphanelerin kesitleri çıkıyor. Kesit-görünüş ayarlarınızda; kesilmeyecek objeler listesinde " kütüphaneler" kısmı sizde işaretli olabilir.
check işaretini kaldırıp tekrar kesit almayı deneyin.

2d kütüphanelerde lavabo ve sandalye planları var sadece. 1-2 tane 3 boyutlu tipin kesitini alıp, blok olarak kaydederek bunları kullanabilirsiniz.
iyi çalışmalar

KUBA2009":3k17vo4r' Alıntı:
Merhabalar.

Çok özür dilerim. akşam evde fark ettim. ben ordaki seçililrei kesite girecek objler olarak okudum. dikkatsizlik işte

merhaba,
program sık sık resimde görünen hatayı verip kapanmaya başladı bunun sebebi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• 10.jpg
    10.jpg
    76.6 KB · Görüntüleme: 16,790

Merhaba, daha önce bilig@ olan maile bu sorumu yazdım ama sanırım forum üzerinden sorulara cevap verildiği için buraya tekrar yazıyorum.

Bazı projelerde metraj bilgiside istenmektedir. Bu amaçla demo programı indirdim ve ekte metraj özelliği ile ilgili metraj-deneme diye bir çalışma yaptım ve aşağıdaki kendimce hatalı yada eksik olduğunu düşündüğüm durumları sıraladım. Karşılaştırma olsun diye aynı çizimi yanına tekrar yaptım.

1- Sol çizimde üstte bulunan P01 perdesinin yapı bileşeni tasarlama mantığına göre arka yüzüne seramik kaplama atadım. Ancak metraj bilgisi alırken mahal içi uzunluğu 5,80 m iken 6,00 m yi kabul ediyor. Kat yüksekliği 3,00 mt için 18,00 m2 buluyor.

2- Sağ taraftaki çizimde M002 mahaline çevre objelerin kenar alanı ataması yaptım ancak metrajda sadece duvar için hesap yapıyor. Perde elemanların duvar kaplaması hesaplanmıyor.

3- Odalar duvar elemanlarla oluşturulurken mahal ataması sorunsuz yapılırken perde eleman kullanınca mahalin içine mahal çizgisi ile sınırları belirleyip atama yapılabiliyor.

Ayrıca 2. eklediğim dosyada görüleceği gibi program neden otomatik duvarı döşeme ve kirişlere göre kırpmıyor. Hem çizim için hemde metraj için daha sağlıklı olacaktır. Bazı programlarda hakimiyet gibi bir özellik var ve hakimiyeti yüksek olan düşük olanı kırpıyor. Özellikle kirişler çizildikten sonra farklı olabilecek duvar yükseklikleri için program otomatik duvar yüksekliği alıyor mu?

program için acemi biri olarak benim yaptığım hatalı bir işlem varsa veya programın, bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Sertaç ERDAĞI

Ekli dosyalar

Sertaç bey merhaba,

Tespitinizi iş listemize aldık. Duvar-döşeme-kirişin birbirine bağlı olması ise iş listemizde olan bir durum.
Şuan için perdeye oran vererek bileşeni tanımlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar...
sertac":t30qq7t1' Alıntı:
Merhaba, daha önce bilig@ olan maile bu sorumu yazdım ama sanırım forum üzerinden sorulara cevap verildiği için buraya tekrar yazıyorum.

Bazı projelerde metraj bilgiside istenmektedir. Bu amaçla demo programı indirdim ve ekte metraj özelliği ile ilgili metraj-deneme diye bir çalışma yaptım ve aşağıdaki kendimce hatalı yada eksik olduğunu düşündüğüm durumları sıraladım. Karşılaştırma olsun diye aynı çizimi yanına tekrar yaptım.

1- Sol çizimde üstte bulunan P01 perdesinin yapı bileşeni tasarlama mantığına göre arka yüzüne seramik kaplama atadım. Ancak metraj bilgisi alırken mahal içi uzunluğu 5,80 m iken 6,00 m yi kabul ediyor. Kat yüksekliği 3,00 mt için 18,00 m2 buluyor.

2- Sağ taraftaki çizimde M002 mahaline çevre objelerin kenar alanı ataması yaptım ancak metrajda sadece duvar için hesap yapıyor. Perde elemanların duvar kaplaması hesaplanmıyor.

3- Odalar duvar elemanlarla oluşturulurken mahal ataması sorunsuz yapılırken perde eleman kullanınca mahalin içine mahal çizgisi ile sınırları belirleyip atama yapılabiliyor.

Ayrıca 2. eklediğim dosyada görüleceği gibi program neden otomatik duvarı döşeme ve kirişlere göre kırpmıyor. Hem çizim için hemde metraj için daha sağlıklı olacaktır. Bazı programlarda hakimiyet gibi bir özellik var ve hakimiyeti yüksek olan düşük olanı kırpıyor. Özellikle kirişler çizildikten sonra farklı olabilecek duvar yükseklikleri için program otomatik duvar yüksekliği alıyor mu?

program için acemi biri olarak benim yaptığım hatalı bir işlem varsa veya programın, bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Sertaç ERDAĞI

merhaba,
program o kadar sık hata verip kapanmaya başladı ki çalışamaz oldum artık yardımcı olursanız sevinirim.Programı bilgisayardan tamamen kaldırıp yeniden kurdum fakat olmadı.

zoom geri komutu

Merhabalar ;

ver. 7,016 da zoom geri komutu çalışmıyor. tek yaptığı işlem kalvyeden + , - ile yapılan zom ları geri alıyor ., zoom pencere ile yapılan zoomlarda işlevsiz.

akif tekin":3qg5tq89' Alıntı:
merhaba,
program o kadar sık hata verip kapanmaya başladı ki çalışamaz oldum artık yardımcı olursanız sevinirim.Programı bilgisayardan tamamen kaldırıp yeniden kurdum fakat olmadı.
Merhaba,
Telefonla yaptığımız görüşmede verdiğiniz bilgilerden bilgisayarınızın ekran kartının tümleşik olduğu ve open GL desteği olmadığı anlaşılıyor. Sorununuz bundan kaynaklanıyor olabilir.

Re: zoom geri komutu

Tespitinizi not alıyoruz. Teşekkürler...

KUBA2009":1au6nrh9' Alıntı:
Merhabalar ;

ver. 7,016 da zoom geri komutu çalışmıyor. tek yaptığı işlem kalvyeden + , - ile yapılan zom ları geri alıyor ., zoom pencere ile yapılan zoomlarda işlevsiz.

Geri