Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın

Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın diye hata alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?
merhaba;

yapınızı üst yapı + temel etkileşimli çözmeyiniz. İyileştirme yapılıyor ve siz iyileştirme neticesindeki zemin verilerini kullanmıyorsanız (idarenin dayatmasıyla) zaten etkileşimli çözümünüz hatalı olacaktır ve gerçek davranışı yansıtmayacaktır.

Temel etkileşimsiz çözümde göreli kat ötelemeniz çok rahat kurtarıyor, hatta taşıyıcı boyutlarınızı normale çekebilirsiniz. Etkileşimsiz çözümde temel donatılarınız artacaktır bu sorunu da temel kalınlığını 60cm ve ana donatıyı da Ø20/10 olarak seçerseniz (ilave yoğunluğu biraz olacak) göreli kat ötelemesi sorunundan kurtulacaksınız ve daha ekonomik bir proje olacak.

poligon olmayan kolonlarınızı ben küçülttüm, sizde poligon kolonlarınızın boyutlarını optimize edebilirsiniz.

Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • göreli öteleme problemi.cde
    2.1 MB · Görüntüleme: 5
cevabınız için teşekkür ederim. uygulamada zemin iyileştirme yapılacak fakat belediye zemin iyileştirilmiş değerleri kullandırmıyor ilk halindeki değerler kullanmak zorunlu yani bu şekilde çözülmesi gerek başka bir çözüm öneriniz var mı ?
tüylerim diken diken oluyor bu tür talepleri görünce. mühendislik böyle bir şey değil asla. ne demek iyileştirilmiş değerleri kullandırmıyor veya kullanamazsınız. o zaman zemin iyileştirmenin anlamı ve faydası ne? mevcut zemin değerleri ile bu proje analiz edilip şartlar sağlanabiliyorsa (ki bu mümkün değil) o zaman zemin iyileştirmeyi neden yapayım ? 2m proje'nin de belirtiği gibi iyileştirme yapılan zeminde üst yapı etkileşimli çözüm ne demek ? Geniş bir ifade ile biri çıkıp 2007 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun yapılan binalar sıkıntılı derse ne yapacaz ? Bu nedenle yoğurdu üfleyerek yemek isterken sapla samanı karıştırmak bunun adı.
 
Merhaba , kolay gelsin. Projemde göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini artırın hatası alıyorum, hatayı düzeltemedim yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
merhaba göreli kat öteleme hatası alıyorum değeri bu kadar düşürebildim yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • e-f blokk.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 8
merhaba göreli kat öteleme hatası alıyorum değeri bu kadar düşürebildim yardımcı olabilir misiniz ?
Önerilerim;
--3. kat tavanı duvar yüklerini kaldırıp döşeme yüklerini azaltınız,
--asansör perdelerini grup yapınız,
--p13 asansör perdesini uzatınız, yeşil ile işaretlediğim k49 kirişini bu noktadan bölünüz,
1700656768072.png
--yukarıdakiler yapıldığında 1. katta kat ötelemesini kurtarmıyor.
--perde ilavesini; her iki yönde simetriğe yakın olacak şekilde en az iki perde yapınız. (sizin perdeler kenarda, simetrik degil))
 
iyi seneler herkese x yönünde göreli kat ötelemesi yüksek hatası alıyorum, birde çatı aşıkları biraz fazla istiyor kesitini bunu azaltmanın bir yolu varmı teşekkürler şimdiden
 

Ekli dosyalar

  • 01.01.2024.cde
    7.8 MB · Görüntüleme: 1
Kolay gelsin
Y yönünde ZEMİN KAT göreli kat ötelemesi yüksek, Sistem rijitliğini arttırın.
hatası alıyorum.
Not: proje tam olarak tamamlanmadı
 

Ekli dosyalar

  • BAYRAM AY - Y yönünde ZEMİN KAT göreli kat ötelemesi yüksek, Sistem rijitliğini arttırın..cde
    3.8 MB · Görüntüleme: 4
Geri
Üst