V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Analiz kısmında kat parametrelerinde indis değerlerini giriyorum.
Sonra Kat genel ayarları dialoğunu açıp kapattığımda (iptal diyerek kapatsam dahi) kat parametrelerine girmiş olduğum indis değerleri siliniyor.

Kolonlarda çoklu etriye dizaynı için minimum kolon boyu ne olmalıdır ve 2 den fazla etriye yapma imkanı varmı varsa nasıl yapacağız.
kolay gelsin
 
6.01 güncellemesinden sonra yardım/içerik sekmesinden .chm dosyasına ulaşılamıyor.
arazi modelleme ile sönüm ve yay elemanların nasıl girildiğini bir örnekle gösterebilirmisiniz?
 
6.01beta da analiz yapıp çzimlere geçtiğimde kat görünüşünde merdiven planı görünmedi fakat kesit aldığımda kesitte göründü. hesaplamalar sonucu değerleri ve çizimlerini alıyorum ama kat penceresinde sadece dış kontur çizgisi oluştu bu nedendir.
 
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Güray Bey, üstteki linkten indereceğiniz rar dosyasının içerisinde bulunan chm dosyasını, program klasörüne kopyalayın. Bununla birlikte yardım dosyası henüz 6.01 için güncellenmedi. 6.0055 için güncel...

Arazi tanımlamak için mimari plan moduna geçin. Çiz /Objeler/Arazi Arazi komutunu tıklayın. Koordinat kutusunu ve yardımcı toolbardaki kot satırını kullanarak arazinin noktalarını girin.

Sönüm ve yay elemanları için ise linkini verdiğim yardım dosyasından bakabilirsiniz. Sönüm ve yaylar diye aratın.
 
saridurmus":355l779d' Alıntı:
hesaplamalar sonucu değerleri ve çizimlerini alıyorum ama kat penceresinde sadece dış kontur çizgisi oluştu bu nedendir.]

Merdiven dosyasını diske kayıt edip yeniden yerleştirdiğinizde planda görünüyor. Dosyayı mesaja ekliyorum. Eklediğim dosyayı kullanabileceğiniz gibi siz de aynı işlemi yapabilirsiniz. Proje dosyanızı ayrıca inceleyeceğiz.
 
insmuh_gk":2ehl1vkq' Alıntı:
arazi modelleme ile sönüm ve yay elemanların nasıl girildiğini bir örnekle gösterebilirmisiniz?

Sayın insmuh_gk ,

3B çerçeve moduna geçip , "yapı ağacı" ndan sonuç tabından düğüm noktalarını işaretleyerek görünür hale getirin. Modelinizden düğüm noktasını mouse ile seçip , "yapı ağacı" ndan sonum elemanı uzerinde sağ klik yapıp , "sönüm elemanı ekle" diyerek komutu aktif hale getirirsiniz.

Yaylar ve "yapı ağacı" ndaki diğer unsurlar için de aynı şeyler geçerli .

Arazi için kabaca tarif edeyim ,

Mimari moda geçip , çiz / objeler / arazi / arazi tıklayarak once arazi poligonu belirleyin.
Çizdiğiniz arazi poligonunu çift tıklayarak ayarlarına girin. Burada kotların z değerlerine mudahale edebilirsiniz.

çiz / objeler / arazi / altında

Plato : Arazi içinde poligonal plato oluşturur
Boşluk : Arazi içinde poligonal boşluk oluşturur
Alt Bölge : Alt Bölge oluşturur
yükselti noktası : Tıklanan noktayı istediğiniz kota getirir
yukselti çizgizi : Çizdiğiniz çizgi uzerindeki noktaları istediğiniz kota getirir.

komutlarını bulabilirsiniz.

Daha detaylaı anlatımı ideYAPI 'dan Arkadaşlar yaparlar

Kolay gelsin
 
Merhabalar

6.01 beta Programda yapılan işlerin listesinde eğik kirişler ile alakalı bir değişiklik göremedim..Eğik kirişlere yönelik 6.01 versiyonda bir gelişme olacakmıdır?
 
bilgisayarımda 6.0053 kurulu idi 6.001 i indirip kurmak istedim ancak 6.0055 in üzerine kurulması gerekiryormuş önce 6.0053 ü kaldırıp sonrasında 6.005 i kurdum ve üzerine 6.001 i kurmak istediğimde programın eski versiyonuna rastlanamadı diye bir mesaj veriyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırım.bu arada işletim sitemim wista.
 
Merhaba,

6.0055'i kurduğunuzu yazmışsınız ancak 6.0055'in tam kurulmadığını düşünmekteyim. Çünkü kurulum programı daha önce kurulan eski versiyonları tanıyacak şekilde yazılmıştır. Tek koşul aynı dil ve program adı üzerinde işlem yapılmasıdır...

Türkçe statik, türkçe statik üzerine güncelleme yapabilir.

Ayrıca demo versiyonu üzerine program güncellemesi yapamazsınız...

İşlemin tam seyrinde yapıldığını teyit edebilmek için aşağıdaki linkten ideCAD Statik 6 ver 6.0055'i tekrar indirin.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Kurulum başlarıyla tamamlandı mesajını ekranınızda göreceksiniz; denetim masası program ekle/kaldır bölümünde ideCAD Statik 6 yazısının var olup olmadığına da bakabilirsiniz.

Ardından 6.01'e güncelleme yapabileceksiniz.

Öngördüğümüz üzere bu şekilde programı başarıyla kurabiliyor olmanız gerekir.

Gerekirse size uzaktan iletişim ile destek de verebiliriz. Bir deneyin duruma bakalım...

Kolay gelsin..
 
Elinize sağlık öncelikle,
Beta sürümü ile ilgili :
1-Nervür döşeme kirişleri tanımlarken ;çalışan yönde 400 cm yi geçtiğinde ortadan enine bir nervür kiriş konusunu yine kaset te çözülüyor( 6.0055 deki gibi ) ....birde kalıp planında ;döşemenin bir köşegenine çizgi çizerek (bu eğik çizginin üzerine) nervür boyutu yazılabilirmi?(örn:N15/32) Bu kalıp ustaları için anlaşılır olacak,Ayrıca hesap edilen tip nervür kirişi, farklı çizimle kalıp planında görünebilirmi?
3-Kiriş genişliği ve donatı çapına göre bir sıraya konacak "en fazla donatı adeti"kontrol edilirse iyi olur,alt ve üstte çift sıra boyuna donatı konulacaksa kiriş açılımındaki kesit te bu belirgin bi şekilde gösterilmeli ki ,sıra araları agrega çapı ile mesafe şartı yazılabilirmi?
4-yük kütüphanesi zenginleştirilmeli.. farklı asmolen döşeme boşluk dolgu elemanları için zengin bi çeşit olursa iyi olur,Strafor,tuğla, bims,....vs yükü?....Cephe giydirmeli binalarda bu cephe kirişlerinde duvar dolgu elemanı yok ama panel pencere yükünü ne almalıyım?...?Birde Hareketli yük kütüphanesine ;2,5 tondan ağır ve kamyon gibi daha ağır taşıtlar için hareketli yük ile ilgili yükler eklenebilir mi? Örneğin bodrum katın yol ile aynı seviyedeki döşemesineyüklü kamyon çıkabilecekse har. yük Q :? Birde titreşimini nasıl etki ettirebiliriz?
5-Korrozyon çarpanı seçimi ileilgili sağ tuşa tablo konabilirmi? Yapı sahile yakın ve dış ortam yılın büyük bölümünde nemli ise çarpan kaç olur?
6-Kazık temel detay çizimini göremedim!
8-Raporun .pdf alınabilmesi çok iyi olmuştu.Açıklama şekillerininde olması kontrollerin işini kolaylaştırdı tabi bizi de, Bi ricam da raporda;
9-Raporda
Örneğin "Güçlü kolon kontrolü" bölümünde şekille çok güzel izah edilmiş ama buraya ilgili madde(örn:TDY 3.3....) gibi parantez içinde bir madde eklenebilirmi? Bu çok iyi olur diye düşünüyorum.Bu "ilgili madde" notu fihristteki konu başlıklarının sonuna da eklenebilir
Teşekkür ederim
 
kazık temel ikonu tıklayınca program kapanıyordu. düzeldi. iki konu var dikkatimi çeken
1-kolonlarda çift etriye seçilince 2. etriyenin pozu -1 oluyor
2-kanca boyları 10 cm olmuş
 
kolon aplikasyonu çalışması çok güzel olmuş. estetik olarak çalışma güzel. eğik kiriş mevzusuna artık bir giriş yapabilsek :mrgreen: o da güzel olacak. plandaki donatı çizimleri (kolon aplikasyonunda) çok küçük çıkıyor. yeni kolon donatı düzenleme durumu da güzel olmuş. yapı ağacının gizlenebilme durumu güzel. kolon/perde boy detayları güzel. eğik döşeme olayı sıkıntılı. yeni bir tanımlama şekli olmalı. sol/sağ/üst/alt kotlar şeklinde olabilir. eğik döşeme donatıları eğik çizilebilmeli farkı vurgulamak bakımından. döşeme kenarlarının ve saplanan kirişlerin böldüğü kiriş isimlerini tekrar yazdırması zorunlu değilse kalkmalı planı çok kalabalık gösteriyor.
 
Öncelikle çalışmanızdan dolayı teşekkür edere ellerinize sağlık diyorum ve daha geliştirlimesi dileğiyle.
Kurdum ve inceledim. kolon düşey açılımları ve perde açılmları çok güzel olmuş. Antet olayı güzel olmuş ama antete kendi logomuz eklenemiyor ve renkleri değişmiyor birde diğer paftalara antet koyulumuyor (kalıp temel vs).
Ayrıca kazık temel ve kuyu temel çalışmıyor program kendini kapatıyor reg temizlesemde.
Arazı modulü bir harika olmuş ancak arazı kalınlığıda girilse güzel olacak.
yapı ayacı iyi düşünülmüş otomatik açılıp kapanmasıda çok iyi olmuş.düğüm noktası göster aç ne zamandır beklediğim komuttu.
 
Antetler standart .blk uzantılı dosyalardır. Dosyadan yapıştır/dosyaya kopyala komutu ile yeni antet blokları ekleyebilir ya da varolanları değiştirebilirsiniz. Program kurulumu altında "Annotations" klasörünü inceleyin.
Arazi özelliklerine girip zemin seçeneğini işaretlerseniz ve zemine bir kalınlık verirseniz istediğiniz şekilde oluşturulacaktır.
 
Benim en çok önem verdiğim konu, yazılımların gelişimidir, çünkü zaman hızla yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarıyor ve pek kısa sürede her şeyi eskitiyor.
Gördüğüm kadarıyla, kurumsal yapısı sayesinde, İDEYAPI, gelişimini sürekli hale getiriyor.
İdeCAD'in başka emsal gösterilen programlardan en önemli farkını ve üstünlüğünü de burada görüyorum.
Karşımızda tek bir şahıs değil, bir ekip var, düşünen, gelişen, geliştiren...
6 versiyonu ile beraber pek çok önemli değişim sunuldu. Programın arayüzü ve takip edilebilirliği, emsal yazılımlarla kıyas götürmeyecek derecede gelişmiş.
Bununla birlikte, elbette yazılımın eksikleri de olabilir... Önemli olan gelişimin sürekli olması...Kullanıcıların gelişimi talep etmesi...
İDEYAPI' ya teşekkürler.
 
çizimleri autocada aktarınca fi sembolu yerine iki tane üst üste duran + işareti çıkıyor. nedendir bilinmez. bu fi sorunu 6 versiyonunun ilk çıkışında da olmuştu.
 
dabanlio":b034psm5' Alıntı:
Benim en çok önem verdiğim konu, yazılımların gelişimidir, çünkü zaman hızla yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarıyor ve pek kısa sürede her şeyi eskitiyor.
Gördüğüm kadarıyla, kurumsal yapısı sayesinde, İDEYAPI, gelişimini sürekli hale getiriyor.
İdeCAD'in başka emsal gösterilen programlardan en önemli farkını ve üstünlüğünü de burada görüyorum.
Karşımızda tek bir şahıs değil, bir ekip var, düşünen, gelişen, geliştiren...
6 versiyonu ile beraber pek çok önemli değişim sunuldu. Programın arayüzü ve takip edilebilirliği, emsal yazılımlarla kıyas götürmeyecek derecede gelişmiş.
Bununla birlikte, elbette yazılımın eksikleri de olabilir... Önemli olan gelişimin sürekli olması...Kullanıcıların gelişimi talep etmesi...
İDEYAPI' ya teşekkürler.
size tamamen katılıyorum. gelişim az da olsa sürekli olabilmeli. kurumsal davranış da çok önemli. bireysel başarılar sonuçta ancak bir insanın kapasitesi kadardır. ide kurumsal davranış sergiliyor. ancak bizim kamu kurumlarımız bu kurumsal davranışı henüz yakalamış değil.
 
Bu versiyonda fi sembollerinin işlenmesi ile ilgili bazı değişiklikler yapıldı. (Symbol fontu haricindeki fontların da donatı yazısı olarak kullanılabilmesi amacıyla). Henüz dwg export kısmı bu değişikliklere adapte edilmedi. (Fi sembolü standard fontlarda bulunmadığı için özel işlem gerektiren bir sembol).
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst