V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD Mimari'de nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Taramayı temizle seçeneği işaretli olmalı. İşareti kaldırırsanız temizlenmeyecektir.

SCETCHER":2dfbmq9k' Alıntı:
taramayı temizle komutu kütüphane objesinin taramasını kaldırmıyor mu?
tarama adına tüm işaretleri kaldırdım fakat 3D kütüphanelerde üzerini tarıyor. 2d objelerde sıkıntı yok. birde ilkel obje ile blok olarak oluşturdugumuz kütüphane şekillerini de tarıyor.

evet oldu :D ben onu kütüphane taramasını kaldırıyor die anladım :D
peki blok objelerde çözüm tarama boşlugu dışında birşey varmı?
mesela trimleme vb.

Blok yaptığınız 2d elemanları sıklıkla kullanmak istereseniz ideCAD Render'da kütüphane objesi olarak kaydedebilirsiniz. Kütüphane yapmadan blokların altını temizlemeninin en kestirme yolu sizin de belirttiğiniz gibi tarama boşluğu oluşturmaktır.

Ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten de ideCAD Mimari ve ideCAD Render "mapping" kavramını kullanıcıya bırakmıyor mu? Özellikle düzlemsel, silindirik, küresel ve kutu "haritalama" çok iyi giderdi kanımca, malzeme boyutu bazen tek başına yetemiyor ne yazık ki, saygılar...

ideCAD Render'da texture yerleşimleri için "obje veya yüzey bazlı" bahsettiğiniz 4 seçenek de mevcuttur.

cihanonarici":10kbycrk' Alıntı:
Ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten de ideCAD Mimari ve ideCAD Render "mapping" kavramını kullanıcıya bırakmıyor mu? Özellikle düzlemsel, silindirik, küresel ve kutu "haritalama" çok iyi giderdi kanımca, malzeme boyutu bazen tek başına yetemiyor ne yazık ki, saygılar...

Ekli dosyalar

• map.png
    map.png
    384.8 KB · Görüntüleme: 18,372
projemizi bitirdik iç ölçülendirmeyi de tamamladık büyük olan odalardan birini duvarla ikiye ayırdık diyelim iç ölçüyü otamatik olarak eklense ne kadar iyi olurdu diyorum. İnsanlık hali bazen ölçülendirmeyi eklemeyi unutuyoruz ozalitte almış oluyoruz hiç farkında olmadan belediyeyede vermiş oluyoruz

dış ölçülendirme ayarlarında köşe duvar birleşimlerini kapat seçeneğinin olmasını, profil ölçülendirmesi seçeneğinin olması iyi olurdu

UlusoY_Yapı ya katılıyorum ek olarakta korkuluk objesi oluşturma mantığında pencere kapı yapabilsek çok güzel olurdu hali hazırdaki oluşturma sistemi hayli karışık geliyor bana :?

öncelikle idecad gibi bir pro-gram yapmış olduğunuz için tüm ekibinize teşekkür ederim

isteklerimiz şöle
1) kat planlarında uygulama projesinde yani 2b formunda mahallere metaryel atayabilme
2)cephe kaplamada yine uygulama projesinde kat planlarında kesme meteryali ekleyebilme
3)

oluşturduğumuz 3b geometrik çizimlerde birleştirme çıkarma kesişimler komutlarının olmasını da isterdik...!!!!!

kurulm dosyası çok büyük

Merhabalar
yeni sürümlerde mimai kurul dosyası statik gibi küçük olmalı bence. mimarini büyük olma sebebi dokular ve kütüphanler den oluyor. her sürümde yeniden eklenmemli, bence..

animasyonda insanları, arabaları , ve hayvanları yürütebilsek çok güzel olurdu.
Tonus ve kubbe üzerinde işlem yapabilsek,ekleyip çıkarabilsek, kesib birleştirebilsek, çatıda olduğu gibi iyi olurdu

Merhaba,
tonozu tonozla, tonozu çatı veya çatı yüzeyiyle çatıyla kes komutu uygulayarak trimleme yapabilirsiniz...

ibrahim850":3bu7w1ye' Alıntı:
animasyonda insanları, arabaları , ve hayvanları yürütebilsek çok güzel olurdu.
Tonus ve kubbe üzerinde işlem yapabilsek,ekleyip çıkarabilsek, kesib birleştirebilsek, çatıda olduğu gibi iyi olurdu

Tonoz çatıyı çatıyla kes deyince içi boş görünüyor içi dolu görünürse daha iyi olur
2- U şeklinde bir dış cephe kaplama çizdimizde eğim vermiyor buda olursa iyi olur
3- 4 bloklu projede her blok 25-30 katlı görsellik yapmak istedimde idecad çok kasıyor ve donuyor pc özellikleri aşşağıda yazılı 3b bloklada denedim olmuyor.
4- perspektif görünüşündeyken birşeyi döndürme işlemini yapmam gerektiğinde kordinat kutusundaki Z otomatik olarak kapanıyor hiç açılmıyor mesela tonoz çatıyı dik bir şekile döndürmek istiyorm
5- Bir objeyi segmentlere bölebilsek iyi olur

Bunlar olursa iyi olur

Projeyi yollayamıyorum çünkü projenin boyutu 5gb boyutunu düşüremiyoruz malesef levent beyin yanına gidip usb ile attık argeye bildireceğini söyledi fakat bi ses seda yok hala.

RauLWalker":3ftbbo8q' Alıntı:
Projeyi yollayamıyorum çünkü projenin boyutu 5gb boyutunu düşüremiyoruz malesef levent beyin yanına gidip usb ile attık argeye bildireceğini söyledi fakat bi ses seda yok hala.
21.05.2012 tarihindeki projenizle ilgili ilettiğiniz sorun notlarımız arasına alındı. O tarihte ilettiğiniz sorunu yeni bir sorunmuş gibi tekrar ilettiğiniz için proje istendi. Ayrıca Sizinle bu konu ile ilgili telefonla iletişime geçilmiş ve çözüm için yol önerilmişti.

merhaba
korkuluk objesini eğimli bir yüzeye rahatlıkla uygulayabiliyoruz
öyle bir obje komutu olmalı ki bu objeyi istediğimiz yerde kullanabilelim kullanıldığı objeye uyum sağlasın mesala arazi komutunu kullanarak eğimli asfalt yol çiziyorum fakat kaldırım yapmakta yol işaret çizgilerini yapmakta çok zorlanıyorum

Geri