V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD Mimari'de nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ozguer":2ppz541b' Alıntı:
1-duvarlarlarda ofset , fillet ,chamfer komutunun eklenmesi.. (aynı xxxxxxxx deki gibi)
2-programın obje yakalama özelligi zayıf. daha gelişmil yakalama özelliginin olması gerek( mesela duvarlarda sadece dügüm noktası yada iki düğüm noktası arasındaki doğrultudan yakalıyor ) duvarın her iki yönünden, ortasında ( bu var sanırım ama zayıf) , xxxxxxxx deki gibi sayı yada yüzde girerek olusturulan dölümlerden yakalayabilmeli.
3-bence Cahos group ile anlaşılıp :))) vray gibi gelişmiş render motoru eklenmeli... mevcut render motoru berbat..(hala kameranın ne gergi vardı diye düşünüyorum... ki kameranın sadece 2 ayarı var :)) )
4-duvarı uzattız zaman eger bir kolonun içinden geçiyorsa duvar bölünmüyor... ( bunu tez düzeltin ) :))
5-referan noktadan belli bir uzaklık girip öteleyerek duvar ,kolon , kiriş vs.. oluşturula bilmeli.. malesef bu yok... ( parall ve dik referan komutu var ama bu çok da kullanışlı değil)

ben daha önce ve hala xxxxxxxx kullanan birisi olarak bunları yazıyorum... tabiki her iki programın kendine göre artıları ve eksileri var ... fakar programa hız ve işlevsellik katacak okadar çok şey varki...
aslında size xxxxxxxx den ajanlık yapıyorum :)))

mesela sizin arazi kontrolleriniz xxxxxxxx inkine 10 basar :)))
mesela profil objeleriniz xxxxxxxx e onbasar...
dediklerimi yabana atmayınız...
saygılarımla özgür karaağaç :))

Siz Arcicad kullanıcısı olarak gidip onların sitelerinde yapın ajanlığınızı . Ne işiniz var burda.
ideCAD'in Render motoru en az arcicadin kullandığı motor kadar güçlü. Hazırlayın bir sahne vray ile alın render sonra aktarın ideCAD ile alın bu iki sonucu karşılaştırın. Bunu yapmazsanız sizin "Berbat" nitelemesine uygun bir kişilik olduğunuz anlaşılacaktır. Lütfen aynı sahneyi hem ideCAD de hem de Arcicadde render edin sonucu burada yayımlayın ve böylece neyin "berbat" olduğu anlaşılsın.
Diğer önerileriniz için teşekkürler.

ideCAD in arcicadden en büyük üstünlüğü gerçekten BIM olması yani Mimari Statik entegrasyonu.

"ideCAD in arcicadden en büyük üstünlüğü gerçekten BIM olması yani Mimari Statik entegrasyonu."

Bu cümleyi kurarken ciddi olmadığınızı düşünmek istiyorum. Beginner seviyede ArcchiCAD kullanıyor olsaydınız sanırım farklı düşünürdünüz. Ayrıca BIM (Building Information Modelling) sadece Mimari Statik entegrasyon değildir. Yapının üretiminde kullanılan tüm disiplinlerin benzer arayüz içerisinde birbirinden haberdar olarak modellenebilmesidir. Bu entegrasyonu Dünyada Reevit, ArcchiCAD serisi gibi programlarda sadece betonarme-mimari değil ilgili tüm disiplinlerde senelerdir kullanılmaktadır. Tabi ki bizi en iyi anlayan bizden olandır. ideCAD bu anlamda Türkiye'nin bir gururudur. ideCAD kullanmak şahsım için ArcchiCAD ten çok daha zevklidir. Türkiye ye uygun hızlı ve etkili çözümler üretmektedir. Zamanla Dünya da çok iyi bir yere geleceğine inanıyorum.

Sizin BIM sistemini daha net anlamanız için bir link veriyorum. İncelemenizi öneririm.

Saygılarımla...

Sayın Ofis2a,

Bim tabi sadece Mimari - statik entegrasyon değil. Ayrıca ben ideCAD Revvit ten ustun demedim. Arccicad den üstün dedim. Türkiyede 5000 den fazla mimar iki yönlü data alışlverişi yapıyorlar, inşaat mühendisleriyle ortak çalışıyorlar. Bu ideCAD sayesinde oluyor. Siz bana arcchicad ile iki yonlü data alışverişi yapan Türkiye'den kaç ofis sayarsınız. Bıraktım Türkiyeyi dünyada kaç ofis sayarsınız. Revit demedim bakın yine Arccicad dedim.

iyi çalışmalar

Sayın cassabotanic,

Açıklamanız için teşekkür ederim.

ideCAD diğer yazılımlardan su an için cok cok üstün olmayabilir ancak gayet kullanışlı ve gelişmeye açık bir yazılım kısa sürede çok ciddi yerlere gelecektir. Bu başlık altında önerilerimize devam edelim.

İyi çalısmalar.

cassabotanic":2l6ixvdl' Alıntı:
ozguer":2l6ixvdl' Alıntı:
1-duvarlarlarda ofset , fillet ,chamfer komutunun eklenmesi.. (aynı xxxxxx deki gibi)
2-programın obje yakalama özelligi zayıf. daha gelişmil yakalama özelliginin olması gerek( mesela duvarlarda sadece dügüm noktası yada iki düğüm noktası arasındaki doğrultudan yakalıyor ) duvarın her iki yönünden, ortasında ( bu var sanırım ama zayıf) , xxxxxxxx deki gibi sayı yada yüzde girerek olusturulan dölümlerden yakalayabilmeli.
3-bence xxxxx group ile anlaşılıp :))) xxxx gibi gelişmiş render motoru eklenmeli... mevcut render motoru berbat..(hala kameranın ne gergi vardı diye düşünüyorum... ki kameranın sadece 2 ayarı var :)) )
4-duvarı uzattız zaman eger bir kolonun içinden geçiyorsa duvar bölünmüyor... ( bunu tez düzeltin ) :))
5-referan noktadan belli bir uzaklık girip öteleyerek duvar ,kolon , kiriş vs.. oluşturula bilmeli.. malesef bu yok... ( parall ve dik referan komutu var ama bu çok da kullanışlı değil)

ben daha önce ve hala xxxxxxxx kullanan birisi olarak bunları yazıyorum... tabiki her iki programın kendine göre artıları ve eksileri var ... fakar programa hız ve işlevsellik katacak okadar çok şey varki...
aslında size xxxxxxxx den ajanlık yapıyorum :)))

mesela sizin arazi kontrolleriniz xxxxxxxx inkine 10 basar :)))
mesela profil objeleriniz xxxxxxxx e onbasar...
dediklerimi yabana atmayınız...
saygılarımla özgür karaağaç :))

Siz Arcicad kullanıcısı olarak gidip onların sitelerinde yapın ajanlığınızı . Ne işiniz var burda.
ideCAD'in Render motoru en az arcicadin kullandığı motor kadar güçlü. Hazırlayın bir sahne Vxxx ile alın render sonra aktarın ideCAD ile alın bu iki sonucu karşılaştırın. Bunu yapmazsanız sizin "Berbat" nitelemesine uygun bir kişilik olduğunuz anlaşılacaktır. Lütfen aynı sahneyi hem ideCAD de hem de Arcicadde render edin sonucu burada yayımlayın ve böylece neyin "berbat" olduğu anlaşılsın.
Diğer önerileriniz için teşekkürler.

ideCAD in arcicadden en büyük üstünlüğü gerçekten BIM olması yani Mimari Statik entegrasyonu.

öncelikle arcicad degil xxxxxxxx. önce adını doğru yazınız.. açıkçası böyle bir tepki alacağımı hiç düşünmemiştim. (ki tamamen programın, benzer diğer programlarla kıyaslamasını yaptım)
nitekim tam okusaydınız her iki programın da artıları ve eksileri olduğunu söyledimi görecektiniz.
daha da dikkatli okusaydınız benim xxxxxxxx in render motoruyla kıyaslama yapmadığımı görecektiniz. ki xxxxxxx in render motoru da berbattır. nedense render a takılmışsınız.. diger yazdıklarım geri planda kalmış. yazdıklarımı kişiselleştirip bu kadar tepki vermeniz ise tamamiyle profesyonellik ve nezaketten uzak. ben renderlarımı 3ds max de yapıyorum... daha dogrusu 3ds max e import edip vray render motorunu kullanarak yapıyorum.. render konusunda profesyonelmiyim.. asla.. ama profesyonellerle de çalışıyorum.. ( gidin tamamiyle animasyon ve 3d görselleme yapan arkadaşlara sorun ) en büyük eksik, bu programın 64 bit olmaması. (ama bunun en kısa zamanda aşılacağına inanıyorum) .
bu arada bu idecad i alalı 1 hafta oldu... yazdığımı tam olarak okusaydınız bu kadar kişiselleştirilmiş yorumlar yapmak yerine benim hatalı olduğum konu üzerinde düzeltme yapabilirdiniz. evet berbat nitelemesi çok kötü bir ifade olmuş. bunun için üzgünüm. fakat ben xxxxxxxx e göre değil vray yada brazil e göre berbat dedim. ne dedim!! vray render motoru da entegre edilemezmi dedim.. bu secenekte sunulamazmı dedim. ( parasını veren kullansın) .
idecad ve xxxxxxxx (arcicad degil) i kıyaslarken asla render dan bahsetmedim. ( ama malesef siz işinize geleni pek güzel almışsınız)

"ideCAD'in Render motoru en az arcicadin kullandığı motor kadar güçlü. Hazırlayın bir sahne vray ile alın render sonra aktarın ideCAD ile alın bu iki sonucu karşılaştırın. Bunu yapmazsanız sizin "Berbat" nitelemesine uygun bir kişilik olduğunuz anlaşılacaktır." bunu yazabilecek kadar okuma kıtlıgı olan ve bilgi eksikliği olan kişiye ne diyebilirim ki. ( ADMİN in daha yapıcı olmasını beklerdim.)
O kişilere benim de şöyle mi deme gerek : "sen yapta, programın render motorunun berbat olmadığını göster önce.. hodri meydan..( demiyorum çünkü bu kadar terbiyesiz ve çocukça bir ifade bana yakışmaz) ha bu arada böyle kişiselleştirişmil seviyesiz yorumlar yaparken altına adınızı lütfen yazınız.
bu arada burada ne konuşacaktık... a ne güzel program çok harika nefis.. mi diyecektik sadece..
bu arada hala idda edildiği gibi hiç bir programın diğerinden üztünlüğü yoktur. her programın kendine göre avantajları vardır. bunu diyebilmen için diger programları kullanıyor olman yada en azından ögerenmeye çalışıyor olman gerekir. ne xxxxxxxx in idecad den ne idecad in allplan dan nede allplan ın revit ten üstünlüğü vardır. her programın artıları ve eksileri vardır ( ki bu görecelidir.. kişiden kişye değişir) hepsinin program prensibi farklıdır. BIM e gelince .. ofis2a nın dediği gibi BIM mimari- statik entegrasyonu değildir. küçük projelerde değil ama daha büyük projelerde bu daha iyi ortaya çıkar. tabi Türkiye mühendisler ülkesi olduğu için sizin böyle bir cevap vermeniz çok doğal..
TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM... BU PROGRAMI HAZIRLAYAN GELİŞTİREN HERKEZİN ELİNE GÖZÜNE SAĞLIK.. VERDİKLERİ EMEK TARTIŞILMAZ BİLE.. BİR TÜRK OLARAK TA TÜRKLERİN YAPTIĞI PROGRAMI ÖGRENMEYE ÇALIŞMAKTAN ( ÖGRENMEK DİYORUM- BİLİYORUM DEMİYORUM) GURUR DUYUYORUM. RENDER MOTORUNA BERBAT DEDİĞİM İÇİN SİZDEN DEĞİL AMA PROGRAM İÇİN EMEK HARCAYANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM . VE ÖGRENMEYE ÇALIŞTIGIM BU PROGRAMI ALMALARI İÇİN ÇEVREMDEKİ HERKEZİ TEŞFİK EDİYORUM.. ( SİZİN GİBİLERE RAĞMEN)

Forum un diğer kullanıcılarından da gereksiz bir tartışmaya sebep olduğum için özür diliyorum.
saygılarımla özgür karaağaç

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

iddia sahibi iddasını ıspatlamakla mükelleftir. Hele iddia çirkin bir iddia ise. "berbat" lafını bir kenara bırakıyorum render kalitesinin iyi olmadığını siz göstermek zorundasınız. Yine de özür dilemek erdemli bir davranıştır.

Bu konuya yazacağım son mesajdır, lütfen daha fazla uzamasın.

1) Özgür Bey, lütfen "Admin"in daha yapıcı olmasını beklerdim derken kastettiğiniz mesajı kimin yazdığına dikkat ediniz. Bahsi geçen mesaj tarafımdan yazılmamıştır. Ben gayet yapıcı bir mesajla sizden bu kanıya varmanızdaki sebepleri bize bildirmenizi istedim.

2) Programın 64 bit versiyonu, displacement map olanağı ile beraber sonbaharda piyasaya çıkacak, ücretsiz olarak v6 kullanıcılarına verilecektir. Sanırım duyurular kısmına bakmamışsınız.

3) Sarfettiğiniz söz "mevcut render motoru berbat"'tan ibarettir. Vray'den Brazil'den ya da ArchiCAD'den kötü demediniz, sadece berbat dediniz. Bir vray/Brazil/Mental kalitesine ulaşmak bizim amacımız olmadı, anlamlı da değil zaten. Amacımız karmaşık ayarları basite indirgeyip render uzmanı olmadan da mimari amaçlı renderı güzel kalitede alacak kullanımı basit bir render motoru geliştirmekti.

5) İsteyen parasını versin Brazil Vray motoru alsın demişsiniz. Brazil render motorunun programcılarından biri bana bir sohbet esnasında Türkiye'de kaç Brazil lisansı satıldığını söylemişti. Tahmin edin kaç :p (İpucu vereyim, 1'den küçük bir sayı). Vray lisans sayısını bilmiyorum ama tahminim 2 basamaklı bir sayı. Siz bu durumda programınıza Vray ya da Brazil entegre etmek için mesai harcar mıydınız?

4) Beni yapıcı olmamakla suçluyorsunuz, lüfen vray ile render aldığınız bir sahnenin .max dosyasını /dokularını ve sonuç renderını destek@ideyapi.com.tr adresine gönderiniz. Biz de inceleyelim, orada yapamadığımız bir şey varsa ekleyelim sonraki versiyonlara. (Bu versiyona displacement mapping olanağını eklediğimiz gibi.) Hatta yorumlarınızı da katın, şunu idecadde yapamıyorum diye.

5) Sadece render motoruna takılmışsınız yazdınız, bunun sebebi malesef sizin ideCAD Render motoruna haketmediği halde "berbat" gibi tek kelime ile yaklaşmanız.
Bu forumun amacı, kullanıcılarımızdan yapıcı eleştiri alıp, programın sonraki versiyonlarını ihtiyaçlar doğrultusunda sağlıklı bir şekilde şekillendirmektir. Bu sebeple hiçbir zaman amacımız foruma yapılan istekler/hata bildirimleri konusunda savunma pozisyonuna geçmek olmadı. (Eski mesajları inceleyin, özellikle statik program kısmını).
Her zaman bu eleştirileri "programı nasıl iyileştirebiliriz" şeklinde inceledik. Buna sizin yazdığınız diğer mesajlar da dahil. Oralardan kendimize pay çıkarıyoruz zaten, merak etmeyin :)

arkadaşlar foruma yazı yazarken lütfen göndermeden bir okuyalım ondan sonra yayınlayalım. Eleştiri yapıyorsak arkasında duralım ama kıvırmıyalım birde başka program ile karşılaştırmayın kendi programımız bunu yapamıyor deyin yapılmaya çalışılsın. ben bugün foruma girdim ama dünkü yazılar rahatsız etti lütfen seviyeli olalım derim. Hepinize iyi çalışmalar ve öğrenmeler dilerim.
Sarıdurmuşoğlu

Re: ideCAD Mimari V7 Yeni Versiyon

render esnasında veya proje ortamında program fazla hızlı kullanmaya karşın hata verip kapatıyor nedenini hala anlamış değilim. admin arkadaşlar bilgisayarla alakalı dediler ancak bu 5. bilgisayarım ve hala aynı sıkıntıyı yaşıyorum. agır bir projede (10 kat ve 40 daire- 100 mb proje dosyası boyutu ve dış objeler olmak kaydıyla, agac çiçek böcek gibi kütüphane ile birlikte render dosyası yaklaşık 200 mb) komutu geri al deyip aynı işlemi yapmaya çalıştıgımda özellikle bu sorunla karşılaşıyorum.
pc özelliği asus n53sv core i7 2610 işlemci 12 gb ram 1 gb gt540 ekran kartı 640 gb hdd. sizce normal mi veya aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı?

birde v7 ne zaman çıkacak?
v6 v5 e göre oldukça başarılı. özellikle kesit görünüşlerde çok iyi. ancak dahada geliştirilebilir. örneğin mahal etiketi kaldırılırsa çok daha hoş olur... bir işe yaramıyor çünkü

Daha önce size sorduğum sorulara cevap vermemişsiniz, (nvidia optimus ayarları ile ilgili). Onları denediniz mi?
Ayrıca sizden proje göndermenizi ve yaşadığınız sorunu detaylı tarif etmenizi istemiştim.

Yavaşlığı 3 boyut ekranında mesela interaktif kamera kullanırken mi yaşıyorsunuz, yoksa render alırken mi?

Eğer 3 boyut ekranında yavaşlık varsa, nvidia control panel'den optimus ayarlarından her zaman performanslı ekran kartını kullan ayarını işaretleyin. (Manage 3D settings->Global Settings->Select the preferred graphics processor->high performance nvidia graphics), Eğer bunu yapmadıysanız optimus özelliği yüzünden bilgisayarınız daha kötü olan işlemciye entegre Intel GPU'yu kullanıyor olabilir.

Gerekirse ekran kartı driver'ınızı son sürüme (
, asus'un sitesinden değil) güncelleyin. Notebook üreticileri genelde sitelerine koydukları driverlarda son versiyonu biraz geriden takip ediyorlar.

Ekran kartınız GT540 ise işlemciniz i7 2630qm olmalı, doğru mu? Benzer bir konfigürasyonda bir ASUS n53sn notebook'umuz var ve herhangi bir yavaşlık yaşamıyoruz. Eğer render işlemi çok uzun sürüyorsa örnek bir render projesini ayarlarıyla beraber teknik servisimize gönderin (ya da foruma ekleyin), bizim bilgisayarlarımızda ne kadar sürdüğüne bakalım, gerekirse ayarlarla ilgili hızlandırıcı ipuçları verelim.

Not : Optimus ayarlarının genel kullanımı için

İyi çalışmalar

Bunu yapmayacaksanız Bursa teknik servisimizle bağlantıya geçin, uzaktan erişimle bilgisayarınıza baksınlar. Ya da bilgisayarınızı alın, ofislerimizden birine gelin. Biz çok daha yoğun projelerde hiçbir sorun yaşamıyoruz, büyük ihtimalle siz bir şeyleri farklı yapıyorsunuz. Ona da bu şekilde çözüm bulmamız pek olası değil. Önce sorunu görmemiz gerekir.

v7 sonbaharda çıkacak şeklinde yukarıda duyuruda yazmıştım. (Sonbahar:eylül/ekim/kasım aylarından herhangi biri olabilir). Daha önceki versiyonlarda olduğu gibi nihai versiyon çıkmadan önce forum kullanıcıları için bir beta sürümü yayınlanacak.

idecad 6.54 versiyonunda olmayan özellikler..
1)3 d kütüphaneye baca bölümünün eklenmesi
2)Mahal adlandırmada genelde oda isimleri projelerde aynı olduğu için mal adı şeçme imkanının verilmesi(oda,salon,banyo vs.)
3)Kat planlarında pencereye balkon duvarı geldiğinde pencerenin yarısı çıkmıyor bunun düzeltilmesi
4)6.54 versiyonunda mahalleri tarama yaptığımızda taramaya gelen kapılar taramaları bazen kapı çapı kadar taramayı siliyor pencere değiştirip tekrar aynı pencereye geldiğimizde bazende silmiyor.taramayı tıklarsak tekrar siliniyor.

SELAM BEN KASTAMONU ÖZMAT MİMARLIKTAN İNŞ.TEKNİKERİ HAKAN TEVFİK ÖNCELİKLE ÇALIŞMALARINIZ İÇİN TŞK EDERİM
SİZLERDEN BİR İKİ İSTEĞİM OLACAK AMA MÜMKÜNSE
1.BALKON,PENCERE,PARAPET FRANSIZ BALKON GİBİ OPJELERE OTOMATİK DENİZLİK ATAMA
2.CEPHE KAPLAMA DA PENCERE KENARLARINIDA KAPLAMA VE METRAJINDA PENCERELERİ DÜŞEREK HESAPLAMA
3.MİMARİ PROJEDE 3 BOYUTTTA İKEN MİMARİ OBJELERİN KATTAKİ GÖRÜNÜMÜNÜ ÇIKTI ALIRKEN GÖREBİLMEK KİRİŞLER GİBİ BU BİR SORU

selamlar sizlerden bir isteğim olacak belkide var ama ben bilmiyorum proje üzerinde tabela yapabilme özelligi apt ismi yazabilme yada iş yeri adlanddırma gibi duvar yada kirriş üzerine olabilir bir ikinciside render aldığımız resimler üzerine otamatik olarak render bitiminde proje ismi ve mimarı gibi yazıların alınan resimlerin köşelerine yazılması oalabilir photoshop aktarıldığında resimlerimizi bozuyolar bu sebepten böle birr çalışma yapılabilirmi

İlk isteğinizi ideCAD Render'ın 3 boyutlu yazı olanağı ile 3 boyutlu olarak, ya da duvara/kirişe/kutu objesine 2 boyutlu hazırladığınız bir tabela dokusunu atayarak yapabilirsiniz.
İkinci isteğiniz ise bir mimari/render programınının amacı ve hedefi dışındadır, photoshop ile renderlarınızı bozan kişiye bozmamasını söylemeniz daha kolay bir çözümdür :)

Slm.
İderender 7 versiyonunda mouse orta tusuna pan komutu atanacakmi.
Birde iderender 7 kilitsiz calissa hic fena olmaz. Bir bilgisayarda render alirken diger bilgisayarda yeni bir proje cizme imkanimiz olur. Yada programi hasp ile calistirdiktan sonra kilidi cikarip kullanma imkani olsun iderender icin.

tarama yaparken 3 boyutlu kütüphane objelerinin içide taranıyor?

Merhaba,
kütüphane ayarlarında taramayı temizle seçeneği işaretli olmadığında tarama temizlenmez. Bu seçenek işaretliyken temizlenmiyorsa kütüphanede bir problem olabilir. Tüm kütüphanelerde mi bu şekilde oluyor sadece bu kütüphanede mi?

taramayı temizle komutu kütüphane objesinin taramasını kaldırmıyor mu?
tarama adına tüm işaretleri kaldırdım fakat 3D kütüphanelerde üzerini tarıyor. 2d objelerde sıkıntı yok. birde ilkel obje ile blok olarak oluşturdugumuz kütüphane şekillerini de tarıyor.

şekilde gördüğümüz gibi. önceki versiyonda deniyorum şuan. yani benim önceki versiyonumu biliyorsunuz. 2d kütüphanelerde problem yok. blok ve 3d kütüphane taramaları kesmiyor.
birde kesitlerde korkuluk vs objelerde cam çercevesini tam çıkarmıyor. cam ın üzerindeki korkuluk objesini bir kenarda görüyor. yanındaki diğer cam objelerini görmüyor. onunda resmini ekleyeyim. derinlik verdim ve iptal ettim aynı. mesafe düzeninde aldım yine aynı son çare olarak cam üzerindeki objeyi sildim. camı dolu görsün diye ama yine korkuluk üst profilinin bir kısmını kesti.

Geri