mhanifiata
Tanınmış Üye
sayın cassabotanic,cassabotanic":o1w6asei' Alıntı:cassabotanic":o1w6asei' Alıntı:Aynı projede farklı R katsayısına sahip blokları birlikte çözmek için Analiz / Kat Parametreleri / Tanımlı F Fx Fy Sütünlarına ilgili katsayıya gore diyafram KatF leri girerek hesaplarınızı yapabilirsiniz.
ilerideki versiyonlarda aynı proje içerisinde farklı bloklar için farklı R katsayıları girebilme opsiyonunu ideYAPI'dan isteyebiliriz.
Akşam ben size zaten bu konuyla ilgili cevap yazmıştım. Cevap yukarıda ...
Aşağıda bir kez daha yazıyorum
Aynı projede farklı R katsayısına sahip blokları birlikte çözmek için Analiz / Kat Parametreleri / Tanımlı F Fx Fy Sütünlarına ilgili katsayıya gore diyafram KatF leri girerek hesaplarınızı yapabilirsiniz.
ilerideki versiyonlarda aynı proje içerisinde farklı bloklar için farklı R katsayıları girebilme opsiyonunu ideYAPI'dan isteyebiliriz.
Benim gonderdiğim projede olduğu gibi Aynı R katsayısına sahip R = 8 bu ornekte bu 4 adet blok bir arada 6.01 Beta1 versiyonuyla Tüm deprem yönetmeliği kontrolleri dogru bir şekilde yapılarak hesaplanmaktadır.
Benim gonderdiğim ornekte siz tek olarak çozerken hata yapmışsınız.
iyi çalışmalar
benim gönderdiğim örnekte sonuçlar farklı çıkıyor. deprem yönetmeliği kontrolleri yapılamaz demiyorum ki. doğru analiz yapılamaz diyorum. bunu da yukarıda raporunu, kıyaslamak için koyduğum perdede açıkça görüyoruz. yönetmelik kontrolü ayrı bir şey, analiz ayrı bir şey. ben sizin gönderdiğiniz örneği temel-yapı etkileşimini her iki durum için de aynı alarak çözdüm. kolay gelsin.