coskun3561
Etkin Üye
Kirişlerle ilgili olan hataları düzeltebiliyorum, onlarda sıkıntı yok. Benim asıl sıkıntım kolonlarda
coskun3561":3u17g6mk' Alıntı:rişlerle ilgili olan hataları düzeltebiliyorum, onlarda sıkıntı yok. Benim asıl sıkıntım kolonlarda
dexana":315vqo9a' Alıntı:MERHABALAR
BENİM TAM SİMETRİK İKİ BLOK PROJEM VAR BİR TANESİNİ MODELLEDİM DİĞERİNİ MİRROR KOMUTUYLA MODELLİYORUM ANCAK İKİNCİ PROJEDE BİRİNCİ DE OLMAYAN GEOMETRİK HATALAR ÇIKIYOR BUNLARIN OLUŞMAMASINI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?
nitasltd":27tjun6q' Alıntı:Uzun zamandır IDECAD kullanıyordum fakat yeni lisans aldım.
nitasltd":27tjun6q' Alıntı:Benim bir sorum olacak; 15 katlı bir yapının statik projesini yapıyorum. Mod birleştirme yöntemi ile çözdükten sonra. İki türlü analiz yapmak istedim.
Biğrincisi zaman tanım alanında hesap yapmak istedim. İDECAD klasörü altında PDF olarak kaydedilmiş dosyaya ve kendi bilgilerime daynarak çözüm yaptığımda gerek kesme gerekse moment kuvvetlerini çok düşük buldum. Kısaca IDECAD üstünden bu analizi beceremedim.
Ne girdiğinize ve ne tanımladığınıza göre değişen bir sonuçtur. Böyle bir sonuca varabilmek için sonucun ne çıkacağından emin olduğunuz bir referansa ihtiyacınız var. Sap programınız varsa girdiğiniz yapıyı sap programına aktarabilir, bire bir karşılaştırma yapabilirsiniz.nitasltd":27tjun6q' Alıntı:çözüm yaptığımda gerek kesme gerekse moment kuvvetlerini çok düşük buldum.
İtme analizi ile doğrusal performans analizi farklı analiz yöntemleridir. İtme analizin derken doğrusal performans analizini kast etmiş olmalısınız. Çünkü programda doğrusal performans analizi seçeneği vardır. Doğrusal performans analizi ile; girdiğiniz yeni binanın göçme bölgesinde çıkmasının bir çok nedeni olabilir. En belirgin nedeni genelde şudur; performans analizde elemanların gevrek(kesme) kırılmasına izin verilmez. Yapınızda bir eleman dahi kesmeden gitmişse o bina göçme bölgesinde sayılır. Rapor sonuçlarını detaylı incelemek gerekir. Kısacası girdiğiniz sistemi görmeden kesin bir yargıya varmak zordur.nitasltd":27tjun6q' Alıntı:İkinci itme analizi yaptım fakat her ne yaptımsa göçme durumundan kurtaramadım binayı.
İtme analizinden derken doğrusal performans analiz demek istediniz sanırım. Hayır, programda herhangi bir problem yoktur.nitasltd":27tjun6q' Alıntı:İtme analizinde yüksek katlı yapılarda bir problem olabilirmi programda ? .
Herhangi bir binayı analiz yaptığınızda o binanın dinamik analizleri otomatik yapılmış olunuyor. Örnek olarak ne görmek istediğinizi tam olarak açıklayın. Bitmiş bir proje istiyorsanız, forum kullanıcıları isterse projelerini sizinle paylaşabilirler ...nitasltd":27tjun6q' Alıntı:Elinizde bununla ilgili bir örnek var mı ? Forumda özellikle dinamik analizle ilgili pek bir bilgi bulamadım. Ayrıca idecad kitabında da bulamadım. Küçük bir yapı dahi olsa baştan sona kadar dinamik analizleri yapılmış bir örnek iyi olurdu.
Merhaba,majesty":1szv1ia1' Alıntı:iyi günler benimde ufak bir sorum olacak.. statik konusunda sıkıntılarım yok şükür.:=) yalnız projeyi autocad'a exportladıktan sonra kalem kalınlıkları yani layerları nasıl ayarlayabilirim.. exportlamadan önce ayarlayabilme şansım veya exporladıktan sonra hızlı bir şekildde bunu yapabilme şansım var mı.... diğer türlü ayarlamak sıkıntı oluyor çoğu zaman tşk ederimm
Yeni olanaklar gelecek, yeni olanakların ara yüzleri ilave olacak. Kısacası mevcut arayüz değişmeyecek.svc-800":aze39cvs' Alıntı:porgram arayüzü dahil herşeyiyle 7nin aynısı olacak mı?
Herhangi bir sorun olmaz. Aksine programı şimdiden kullanmaya başlarsınızsvc-800":aze39cvs' Alıntı:Şimdi 6 sürümünü alsam ilerde sorun olur mu?
olmaz olmaz. hepimiz taaaa 3.04 verisyonundan bu yana yükseltme ile geldik. arada bir ücret ödedik. bu da ancak köklü değişimlerde oldu. ideyapı ücretleme konusunda çok tutarlı bir politika izliyor...svc-800":2t6r5hxe' Alıntı:Arkadaşlar ben İdeCad 7 sürümünü satın almak istiyorum fakat henüz çıkmadı..Çıktığı zaman 6dan 7 ye güncelleştirme ücretsiz olacakmış fakat porgram arayüzü dahil herşeyiyle 7nin aynısı olacak mı? Şimdi 6 sürümünü alsam ilerde sorun olur mu?
Merhaba,dexana":2k5yyd0j' Alıntı:merhabalar benim merak ettiğim bir konu var sadece radye temeli değiştirip sadece radye temel analizi yaptırdığım zaman üst yapıda herhangi bir değişiklik oluşur mu?
versiyon 6.54'e göre projenizde bir sorun yok.mustafaozcan":c4jbttf4' Alıntı:1-Farklı kaydedince görünüyor, değiştirip tekrar analiz yaptığımda ise donatı yetersiz hatası görünmüyor ilaveler de görünmüyor. Ne yapabilirim?
Projeye göre ana donatıları fi14/15 üst ve fi16/15 alt yapmışsınız.mustafaozcan":c4jbttf4' Alıntı:Radye döşememde donatıları sabitleyip ilave donatılarla oynamak istiyorum ama ilaveler görünmüyor ama hesaplar-raporlarda var..
Birbirinden tamamen ayrı, iki farklı binadan söz ediyorsak; iki binayı iki farklı proje olarak tanımlamak daha uygundur. Böylelikle R katsayıslarını da ayrı girebilirsiniz.mustafaozcan":c4jbttf4' Alıntı:2- Dilatasyonla ayrılmış yapıyı parçalar halinde çözerken R katsayısını aynı almak doğru bir yaklaşım mıdır?