V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MERHABALAR
BENİM TAM SİMETRİK İKİ BLOK PROJEM VAR BİR TANESİNİ MODELLEDİM DİĞERİNİ MİRROR KOMUTUYLA MODELLİYORUM ANCAK İKİNCİ PROJEDE BİRİNCİ DE OLMAYAN GEOMETRİK HATALAR ÇIKIYOR BUNLARIN OLUŞMAMASINI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?

coskun3561":3u17g6mk' Alıntı:
rişlerle ilgili olan hataları düzeltebiliyorum, onlarda sıkıntı yok. Benim asıl sıkıntım kolonlarda

Kiriş kaçıklığı kolon ortasından uzaklaştıkça o elemanda kiriş-kesme güvenliği sorunu çıkabilir. Örneğin 2. kat S08 kolonunu inceleyelim. K774 kirişi kolonun üstünden bağlanıyor ve o kiriş 25'lik bir kiriş... Kolon kenarına kalan mesafesi ise 25/2=12.5 cm. Bu kirişin genişliği 45 cm olsaydı bu kolonda sorun olmayacaktı. S08 kolon boyutunun 40/40 seçilmiş olması kolon-kiriş kesme güvenliği açısından özel bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan sorun çıkaran K774 kirişine göre önlem alabilmek. Ya kolonu K774 kirişi doğrultusunda büyütmek gerekecektir ya da yukarıda yazdığım gibi kirişinizi kolona ortalayacaksınız veya kiriş genişliğini arttıracaksınız.

Kolon-kiriş kesme güvenliği kontrolü için eleman boyutları ve kaçıklıkları arasında mimari proje koşullarına da göz önünde tutarak düzenlemeler yapmalısınız ....

dexana":315vqo9a' Alıntı:
MERHABALAR
BENİM TAM SİMETRİK İKİ BLOK PROJEM VAR BİR TANESİNİ MODELLEDİM DİĞERİNİ MİRROR KOMUTUYLA MODELLİYORUM ANCAK İKİNCİ PROJEDE BİRİNCİ DE OLMAYAN GEOMETRİK HATALAR ÇIKIYOR BUNLARIN OLUŞMAMASINI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?

Normalde simetri komutunda bir sıkıntı yok. Problemi biraz daha detaylı tanımlarsanız veya bir proje ekleyip şu şu işlemi yapın şeklinde örneklerseniz net bir yanıt yazabiliriz...

Merhaba,
Uzun zamandır IDECAD kullanıyordum fakat yeni lisans aldım.

Benim bir sorum olacak; 15 katlı bir yapının statik projesini yapıyorum. Mod birleştirme yöntemi ile çözdükten sonra. İki türlü analiz yapmak istedim.
Biğrincisi zaman tanım alanında hesap yapmak istedim. İDECAD klasörü altında PDF olarak kaydedilmiş dosyaya ve kendi bilgilerime daynarak çözüm yaptığımda gerek kesme gerekse moment kuvvetlerini çok düşük buldum. Kısaca IDECAD üstünden bu analizi beceremedim.

İkinci itme analizi yaptım fakat her ne yaptımsa göçme durumundan kurtaramadım binayı.

Her iki analizle ilgili bir kaç örnek bulup üzerinde çalışmak istiyorum. Özellikle zaman tanım alanında hesap yöntemi binamın gerçek bir deprem ivmesi altındaki davranışını görmem açısından çok önemli.

İtme analizinde yüksek katlı yapılarda bir problem olabilirmi programda ? Elinizde bununla ilgili bir örnek var mı ? Forumda özellikle dinamik analizle ilgili pek bir bilgi bulamadım. Ayrıca idecad kitabında da bulamadım. Küçük bir yapı dahi olsa baştan sona kadar dinamik analizleri yapılmış bir örnek iyi olurdu.

Merhaba,

nitasltd":27tjun6q' Alıntı:
Uzun zamandır IDECAD kullanıyordum fakat yeni lisans aldım.

Hoş geldiniz, hayırlı olsun...

Benim bir sorum olacak; 15 katlı bir yapının statik projesini yapıyorum. Mod birleştirme yöntemi ile çözdükten sonra. İki türlü analiz yapmak istedim.
Biğrincisi zaman tanım alanında hesap yapmak istedim. İDECAD klasörü altında PDF olarak kaydedilmiş dosyaya ve kendi bilgilerime daynarak çözüm yaptığımda gerek kesme gerekse moment kuvvetlerini çok düşük buldum. Kısaca IDECAD üstünden bu analizi beceremedim.

Aynı klasörde cde olarak kayıt edilmiş küçük örnek bir proje de vardır. (TH_Örnek1.cde) bakmadıysanız eğer Pdf dosyaysı ile birlikte o projeyi inceleyebilirsiniz. (ivme kayıtları girilmiş haldedir) Örnek proje size referans olabilir

çözüm yaptığımda gerek kesme gerekse moment kuvvetlerini çok düşük buldum.
Ne girdiğinize ve ne tanımladığınıza göre değişen bir sonuçtur. Böyle bir sonuca varabilmek için sonucun ne çıkacağından emin olduğunuz bir referansa ihtiyacınız var. Sap programınız varsa girdiğiniz yapıyı sap programına aktarabilir, bire bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

İkinci itme analizi yaptım fakat her ne yaptımsa göçme durumundan kurtaramadım binayı.
İtme analizi ile doğrusal performans analizi farklı analiz yöntemleridir. İtme analizin derken doğrusal performans analizini kast etmiş olmalısınız. Çünkü programda doğrusal performans analizi seçeneği vardır. Doğrusal performans analizi ile; girdiğiniz yeni binanın göçme bölgesinde çıkmasının bir çok nedeni olabilir. En belirgin nedeni genelde şudur; performans analizde elemanların gevrek(kesme) kırılmasına izin verilmez. Yapınızda bir eleman dahi kesmeden gitmişse o bina göçme bölgesinde sayılır. Rapor sonuçlarını detaylı incelemek gerekir. Kısacası girdiğiniz sistemi görmeden kesin bir yargıya varmak zordur.

İtme analizinde yüksek katlı yapılarda bir problem olabilirmi programda ? .
İtme analizinden derken doğrusal performans analiz demek istediniz sanırım. Hayır, programda herhangi bir problem yoktur.

Elinizde bununla ilgili bir örnek var mı ? Forumda özellikle dinamik analizle ilgili pek bir bilgi bulamadım. Ayrıca idecad kitabında da bulamadım. Küçük bir yapı dahi olsa baştan sona kadar dinamik analizleri yapılmış bir örnek iyi olurdu.
Herhangi bir binayı analiz yaptığınızda o binanın dinamik analizleri otomatik yapılmış olunuyor. Örnek olarak ne görmek istediğinizi tam olarak açıklayın. Bitmiş bir proje istiyorsanız, forum kullanıcıları isterse projelerini sizinle paylaşabilirler ...

İyi çalışmalar...

merhaba;

programda yuvarlak merdiven için hesap akslarını nasıl tanımlayabilirim? yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba
Programda şu an yuvarlakl merdivenlerin donatı çizimleri otomatik yapılmamaktadır. 3b çerçeve diyaloğundan merdiven için gerekli donatı alanını tespit edip, çizimleri sizin yapmanız gerekir.

İyi çalışmalar

iyi günler benimde ufak bir sorum olacak.. statik konusunda sıkıntılarım yok şükür.:=) yalnız projeyi autocad'a exportladıktan sonra kalem kalınlıkları yani layerları nasıl ayarlayabilirim.. exportlamadan önce ayarlayabilme şansım veya exporladıktan sonra hızlı bir şekildde bunu yapabilme şansım var mı.... diğer türlü ayarlamak sıkıntı oluyor çoğu zaman :( tşk ederimm:)

majesty":1szv1ia1' Alıntı:
iyi günler benimde ufak bir sorum olacak.. statik konusunda sıkıntılarım yok şükür.:=) yalnız projeyi autocad'a exportladıktan sonra kalem kalınlıkları yani layerları nasıl ayarlayabilirim.. exportlamadan önce ayarlayabilme şansım veya exporladıktan sonra hızlı bir şekildde bunu yapabilme şansım var mı.... diğer türlü ayarlamak sıkıntı oluyor çoğu zaman :( tşk ederimm:)
Merhaba,

Program export ettiğiniz çizim dosyasının bulunduğu klasöre ctb uzantılı bir dosya oluşturur. Bu dosyanın içinde projede kullandığınız kalem kalınlıklarına ait bilgiler mevcuttur. Bu dosyayı Autocad in kurulu olduğu klasör altındaki plot styles klasörüne kopyalayın. Autocad'de dwg dosyanızı açın. File menüsünden Plot' komutunu tıklayıp, açılan diyalogta plot style table'ı klasöre kopyaladığınız ctb dosyası olarak seçin .

İyi çalışmalar

Arkadaşlar ben İdeCad 7 sürümünü satın almak istiyorum fakat henüz çıkmadı..Çıktığı zaman 6dan 7 ye güncelleştirme ücretsiz olacakmış fakat porgram arayüzü dahil herşeyiyle 7nin aynısı olacak mı? Şimdi 6 sürümünü alsam ilerde sorun olur mu?

Merhaba,

svc-800":aze39cvs' Alıntı:
porgram arayüzü dahil herşeyiyle 7nin aynısı olacak mı?
Yeni olanaklar gelecek, yeni olanakların ara yüzleri ilave olacak. Kısacası mevcut arayüz değişmeyecek.

svc-800":aze39cvs' Alıntı:
Şimdi 6 sürümünü alsam ilerde sorun olur mu?
Herhangi bir sorun olmaz. Aksine programı şimdiden kullanmaya başlarsınız :)

svc-800":2t6r5hxe' Alıntı:
Arkadaşlar ben İdeCad 7 sürümünü satın almak istiyorum fakat henüz çıkmadı..Çıktığı zaman 6dan 7 ye güncelleştirme ücretsiz olacakmış fakat porgram arayüzü dahil herşeyiyle 7nin aynısı olacak mı? Şimdi 6 sürümünü alsam ilerde sorun olur mu?
olmaz olmaz. hepimiz taaaa 3.04 verisyonundan bu yana yükseltme ile geldik. arada bir ücret ödedik. bu da ancak köklü değişimlerde oldu. ideyapı ücretleme konusunda çok tutarlı bir politika izliyor...

merhabalar benim merak ettiğim bir konu var sadece radye temeli değiştirip sadece radye temel analizi yaptırdığım zaman üst yapıda herhangi bir değişiklik oluşur mu?

dexana":2k5yyd0j' Alıntı:
merhabalar benim merak ettiğim bir konu var sadece radye temeli değiştirip sadece radye temel analizi yaptırdığım zaman üst yapıda herhangi bir değişiklik oluşur mu?
Merhaba,
Üst yapı etkileşimli çözüm yapılmıyorsa sadece temel analizi yapmak üst yapı sonuçlarını değiştirmez. Üst yapı etkileşimli çözüm yapıyorsanız, radye temelde yapılacak değişiklik üst yapı tesirlerini de etikiler.

Merhaba, iki sorum olacak:

1- Radye döşememde donatıları sabitleyip ilave donatılarla oynamak istiyorum ama ilaveler görünmüyor ama hesaplar-raporlarda var.
Farklı kaydedince görünüyor, değiştirip tekrar analiz yaptığımda ise donatı yetersiz hatası görünmüyor ilaveler de görünmüyor. Ne yapabilirim?

2- Dilatasyonla ayrılmış yapıyı parçalar halinde çözerken R katsayısını aynı almak doğru bir yaklaşım mıdır?

Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

mustafaozcan":c4jbttf4' Alıntı:
1-Farklı kaydedince görünüyor, değiştirip tekrar analiz yaptığımda ise donatı yetersiz hatası görünmüyor ilaveler de görünmüyor. Ne yapabilirim?
versiyon 6.54'e göre projenizde bir sorun yok.
Eklediğiniz projeyi açın, radye betonarmesine girin. Donatı sabitlemeyi kaldırın. Analiz yapın.
Şimdi donatıları inceleresek:
1. Radye betonarmeye girin.. altta ve üstte fi10/10 donatı var.
2. İlave sekmesine geçin. 2 nolu aksı açın. İlave donatıları göreceksiniz.
Donatıları incelersek; sadece alt kısımlarda ilave donatı gerekiyor, en büyük donatı alanı ise 5.03 cm2. fi10/10 ana donatı= 10.26 cm2, ikisinin toplamı=12.88 cm2.
Sonuç olarak program, otomatikman fi10/10 donatı seçiyor ve 2 nolu aksta 5.03 cm2' den büyük olmak üzere ilave donatıları atıyor. Raporda bunlar görünüyor. Projeyi kayıt edip açınca yine görünüyor.

Radye döşememde donatıları sabitleyip ilave donatılarla oynamak istiyorum ama ilaveler görünmüyor ama hesaplar-raporlarda var..
Projeye göre ana donatıları fi14/15 üst ve fi16/15 alt yapmışsınız.
1. Analiz yapın.
2. Altta fi16/15 donatı girmiştiniz. Donatı alanı=13.04 cm2 > 12.884 cm2. Yani toplamı sağlıyor. Altta ilave donatılara gerek yok. Dolayısıyla program ilave atmıyor. Bu sonuca göre ilave donatılar sekmesinde ilave görünmüyor. Raporda da yok. Projeyi kayıt edip açınca yine görünmüyor.

2- Dilatasyonla ayrılmış yapıyı parçalar halinde çözerken R katsayısını aynı almak doğru bir yaklaşım mıdır?
Birbirinden tamamen ayrı, iki farklı binadan söz ediyorsak; iki binayı iki farklı proje olarak tanımlamak daha uygundur. Böylelikle R katsayıslarını da ayrı girebilirsiniz.
Altta birleşen ama üstte dilasyonlu veya temelleri ortak çözülen binalarda ise en küçük R'yi bulup onu kullanmak uygun olacaktır.

İyi çalışmalar...

kolon aplikasyon planında dışarıda perdeler detaylandırma yapıldığında perde detayları standart layer ında atıyor..

merhabalar,
benim sorunum döşeme donatılarıyla ilgili,aşağıda resimdeki kırmızı ile daire içine aldıklarımı neden çizdiğini anlayamadım.betonarme sekmesinden döşeme donatılarına baktığım zaman ilave donatılar gözükmediği halde ilave donatı koymuş açıklıklara...neden oluyor?nasıl çözebilirim bu sorunu?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    104.5 KB · Görüntüleme: 24,191
Geri