V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilemek istiyorum. Konuya gelecek olursam bu proje için aslında betonarmeyi sıfırdan girsem şu an uğraştığımdan daha az çaba harcamış olurdum. Ancak hatanın sebebini öğrenmek istediğimden forumda paylaşıyorum belki eksik yaptığımız bir şey vardır. Senede 1 2 kez başıma gelen olayı aktarıyorum. proje gayet normal bir şekilde girip hesap edip mimari çizilmesi için ön hesap yapıp 2 3 gün önce sevleyip kapattığım proje bu gün açtım ve sonradan eklenen süs çıkmalarını da sisteme ekliyeyim dedim ancak döşeme kenarı kirişi kesmedi. Yani özetle Şuan ekte olan projedeki mevcut kirişlere konsol döşeme ilave edemiyorum. Teşekkürler

Ekli dosyalar

profesyonel":1t9fbgql' Alıntı:
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilemek istiyorum. Konuya gelecek olursam bu proje için aslında betonarmeyi sıfırdan girsem şu an uğraştığımdan daha az çaba harcamış olurdum. Ancak hatanın sebebini öğrenmek istediğimden forumda paylaşıyorum belki eksik yaptığımız bir şey vardır. Senede 1 2 kez başıma gelen olayı aktarıyorum. proje gayet normal bir şekilde girip hesap edip mimari çizilmesi için ön hesap yapıp 2 3 gün önce sevleyip kapattığım proje bu gün açtım ve sonradan eklenen süs çıkmalarını da sisteme ekliyeyim dedim ancak döşeme kenarı kirişi kesmedi. Yani özetle Şuan ekte olan projedeki mevcut kirişlere konsol döşeme ilave edemiyorum. Teşekkürler

Merhaba,

Projenizde sorun gözükmüyor, daire içine aldığınız yerlere konsol döşemeleri çizdim, Burada döşeme kenarını çizerken belki kiriş aksına kadar çizmemiş olabilirsiniz.
F aksı kiriş aksına denk geliyor, Döşeme kenarını F aksına kadar çizdiğinizde kiriş bölünecektir. Bu şekilde döşeme çizilebilir. Proje ektedir.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim şuan çok tuhaftır ki ofisteki diğer pc de sorun olmuyor ancak benim pcimde gene atamıyorum :) Neyse oruç oruç daha fazla kafa yormak istemiyorum atmamakla vardır bir bildiği pcimin diyip geçiyorum :) konun yeri burası değil sanırım ama ide statik 7 den 8 e güncellemeyle ilgili fiyat konusunda bilgi almak istiyordum [email protected] mail adresine tarafıma bilgilendirme yapılabilir mi ? İlginiz için tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Öncelikle selamlar. Şuan hazırladığımız bir projede donatısız fore kazık uygulaması yapmak istiyoruz. Daha önceleri konut şeklindeki basit yapıların neredeyse tamamında 3 e 3 karolaj 65 cm R ve 10 yahut 12 m kazık derinliği olacak şekilde çözümler görmüştüm. ben de bu şekilde bir karolaj hazırladım. Ancak raporda uç tesirleri ve taşıma gücü tahkikleri gördüm. ve normal kuvvetler emniyet dirençlerinden en az ı ortalama 4 kat daha az olduğunu hesap sonuçlarında gördüm. Ancak sormak istediğim bir kaç soru var şimdi.
1- Hesap aşamasında adhezyon değerini (ve şu an fark etmediğim diğer parametreleri)ben belirlemedim bunu ne şekilde belirlerim yani programa girerim.
2- Taşıma gücü tahkiklerinin olumlu olduğunu görüyorum uç tesirlerinde yahut farklı hesaplamalarda başka bir olumsuzluk varmı ?
3- Biz donatısız fore kazık yapacağız, bu hesaplara istinaden donatısız yapacak olamamız eksi yönde bir olumsuz oluşturur mu?
4- ide 8 versiyonlarında kazık hesabı konusunda farklı bir iyileştirme var mı ?

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Ekteki dosyada -10,50 kotundaki RD9 Temelinin (3) ve (G) aksı üzerinde bulunan döşeme kenarı ögelerinin (T1) ve (T4) aksı üzerinde olmasını istiyorum fakat bunu yaptığımda -6,50 kotundaki temelin döşeme kenarı çizgileri ile çakışıyor ve temelleri oluşturamıyorum. Kısacası perdelerin altında kalan temelin 40 cm ambatmanı olmalı. Nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Ekli dosyalar

windtalker":3lvss7el' Alıntı:
Merhabalar,

Ekteki dosyada -10,50 kotundaki RD9 Temelinin (3) ve (G) aksı üzerinde bulunan döşeme kenarı ögelerinin (T1) ve (T4) aksı üzerinde olmasını istiyorum fakat bunu yaptığımda -6,50 kotundaki temelin döşeme kenarı çizgileri ile çakışıyor ve temelleri oluşturamıyorum. Kısacası perdelerin altında kalan temelin 40 cm ambatmanı olmalı. Nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Merhaba

Aynı temel katında bahsettiğiniz veri girişi yapılamaz ancak 400 kotunu farklı bir kat yaparsanız, yapabilirsiniz. Ayrıca dediğiniz şekilde bir radye sistemi nasıl inşaa edilecek? o ampatmanı inşaa etmek için önce T1 ve T4 aksı boyunca 4 metre hafriyat yapılıp, sonra üstüne dolgu yapılması gerekiyor gibi duruyor. Ardından o dolgunun üstüne üst kottaki radye döşemesi yapılacak. Kısacası yerinde nasıl yapılacağı konusunda bilgi yazarsanız sevinirim.

Hakan bey merhabalar,
Uygulama aynen dediğiniz gibi yapılacak. Dediklerinizi uygulayarak ekteki projeyi oluşturdum. Veri girişi yönünden bir problem varmıdır? RD8 radye temeli yerinde perdelere bağlı inşa edilecek, bu nedenle programda rd8 radyesinden gelen yük ve momentler panellere aktarılıyor mu? Panel radye birleşim detayını elde etmek mümkün mü?

Tecrübeli meslekdaşlarım da görüş bildirirse sevinirim. Yapı arıtma tesisi olarak planlanmakta, 10 m derinlikteki havuzlardaki hidrostatik basınç yapıyı nasıl etkiler, ilave perde veya kirişler atmama gerek var mıdır? Ekteki dosyaya göre perdelere -6,50 kotundan bağlanan radye birleşim detayı konusunda ne önerirsiniz.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

download linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

windtalker":3qiull1b' Alıntı:
Hakan bey merhabalar,
Uygulama aynen dediğiniz gibi yapılacak. Dediklerinizi uygulayarak ekteki projeyi oluşturdum. Veri girişi yönünden bir problem varmıdır? RD8 radye temeli yerinde perdelere bağlı inşa edilecek, bu nedenle programda rd8 radyesinden gelen yük ve momentler panellere aktarılıyor mu?

Evet 3B çerçeveden panellerle radyenin rijit kollarla birbirine bağlandığını gözlemleyebilirsiniz. Yapı radye, panel ve döşemeler ile birlikte çözülmektedir.

windtalker":3qiull1b' Alıntı:
Panel radye birleşim detayını elde etmek mümkün mü?
Radye ve panel çizimlerini alabilirsiniz. Radye donatıları panel içine kıvrılacaktır. Panel radye birleşim detayı nedir o konuda bilgim yok.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    579.5 KB · Görüntüleme: 23,890
Hakan bey merhabalar,

Cevabınız için teşekkür ederim. Özel bir donatı detayı olabilir mi diye sormuştum cevabınız yeterli oldu. İyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar,

Ekte bir istinat duvarı projesinin raporunu gönderiyorum. Takıldığım nokta, istinat duvarının yüksekliği 7m iken, 2. sayfada "yatay ve düşey yükler" tablosunda ilk sıradaki "statik aktif yanal zemin basınç kuvveti" için verilen moment kolu 1.41m. Halbuki, yukarıdaki şemada da görülebileceği üzere bu moment kolu mesafesinin H/3 olması gerekiyor. İstinat duvarının yüksekliğini değiştirsem de moment kolu 1.41m'de kalıyor. Sebebi ne olabilir? Bu moment kolunun istinat duvarının yüksekliğine bağlı olarak değişmesi gerekmez mi?

İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

Ekli dosyalar

yagmurcankocak":20rz4euy' Alıntı:
Merhabalar,

Ekte bir istinat duvarı projesinin raporunu gönderiyorum. Takıldığım nokta, istinat duvarının yüksekliği 7m iken, 2. sayfada "yatay ve düşey yükler" tablosunda ilk sıradaki "statik aktif yanal zemin basınç kuvveti" için verilen moment kolu 1.41m. Halbuki, yukarıdaki şemada da görülebileceği üzere bu moment kolu mesafesinin H/3 olması gerekiyor. İstinat duvarının yüksekliğini değiştirsem de moment kolu 1.41m'de kalıyor. Sebebi ne olabilir? Bu moment kolunun istinat duvarının yüksekliğine bağlı olarak değişmesi gerekmez mi?

İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

Merhaba,

İstinat duvarında zeminin kohezyon etkisi dikkate alınmış. Kohezyon değeri sıfır girilirse moment kolu 2.33 metre olarak görünecektir.

İyi çalışmalar

yagmurcankocak":2ggz3l3u' Alıntı:
Merhabalar,

İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

Merhaba

Moment kolu, kohezyona ve toprak yüksekliğine bağlı olarak hesaplanmaktadır. Kohezyonu 0 alırsanız moment kolu HToprak/3 olarak hesaplanır.

YasinTezel":1qewnvfn' Alıntı:
yagmurcankocak":1qewnvfn' Alıntı:
Merhabalar,

İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

Merhaba

Moment kolu, kohezyona ve toprak yüksekliğine bağlı olarak hesaplanmaktadır. Kohezyonu 0 alırsanız moment kolu HToprak/3 olarak hesaplanır.

İyi akşamlar tekrar,

Deprem yönetmeliğinin 6.4.1.1 maddesinde aktif ve pasif basınç katsayılarının hesabı için formülü verirken "kohezyonu ihmal edilen" diye bir ifade kullanıyor evet. Ama onun dışında bu katsayıdan hareketle hesaplanan toplam yükün etki noktasının (ister kohezyonlu, ister kohezyonu ihmal edilen), üçgen şekilde yayıldığından dolayı her halükarda H/3 mesafede olması gerekmez mi? (üçgenin ağırlık merkezinin H/3 olması dolayısıyla) Burada farklı bir formül kullanıyor program sanırım. Yeraltı su seviyesi anlamında kullanılmış olsa, evet o zaman da moment kolu mesafesini değiştirir ama YASS ile ilgili bilgi girişi yapabileceğimiz bir alanda göremedim. Aydınlarabilirseniz sevinirim

İyi çalışmalar,
Yağmur Can KOÇAK

iyi günler arkadaşlar. tipik kiriş hatalarını düzeltemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. İdecad statik 7 Demo sürüm proje ektedir.

Ekli dosyalar

batuhann2852":1vt2qu0l' Alıntı:
iyi günler arkadaşlar. tipik kiriş hatalarını düzeltemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. İdecad statik 7 Demo sürüm proje ektedir.

Merhaba

Sürekli nervürlerin dişleri sürekli olacak şekilde dengelenmeli ve tipik dişleri ise sürekli seçilmelidir. Sürekli nervürlerin başlangıç mesafelerini değiştirerek sürekli hale getirin. Değiştir/Obje Edit/Döşeme/Tipik Diş Belirle komutu ile nervürlerde tipik diş düzenlemesi ayrıca yapabilirsiniz.

HakanŞahin":3bri9isi' Alıntı:
batuhann2852":3bri9isi' Alıntı:

Merhaba

Sürekli nervürlerin dişleri sürekli olacak şekilde dengelenmeli ve tipik dişleri ise sürekli seçilmelidir. Sürekli nervürlerin başlangıç mesafelerini değiştirerek sürekli hale getirin. Değiştir/Obje Edit/Döşeme/Tipik Diş Belirle komutu ile nervürlerde tipik diş düzenlemesi ayrıca yapabilirsiniz.

eki açıp düzeltme ihtimaliniz varmı acaba daha yeni öğreniyorum başka hata yapmışmıyım hep soru işaretleri var kafamda belki yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler

Merhaba batuhann2852
batuhann2852":27bystur' Alıntı:
gönderen batuhann2852 » 09 Eki 2016, 12:53

ekteki projenin düzeltilmesine yardım edebilcek varmı. düzeltemiyorum
EKLENTİLER
fethi torun.ide7
(3.77 MiB) 3 kere indirildi

Önerim
--Bu Forumdaki bütün Betonarme eğitimleri izleyin,
--Bulunduğunuz yerde tecrübeli projecilerden nasıl proje yapılacağı önerilerini alın,
--Bunları;
zemin kat kolonlarını tamamını bir alt katta küçülttüğünüz ve geometri kontrolü incelemediğiniz,
1. kat tavanı nervür (D42) önüne tekrar bir nervür döşeme girdiğiniz,
K1669 ve K100 kirişi mesnetlemesi en olmayacak şekilde,
kolondan kolona basması gereken K14 kirişini boşta bıraktığınız için yazdım.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

unver":1f64kccg' Alıntı:
Merhaba batuhann2852

Önerim
--Bu Forumdaki bütün Betonarme eğitimleri izleyin,
--Bulunduğunuz yerde tecrübeli projecilerden nasıl proje yapılacağı önerilerini alın,
--Bunları;
zemin kat kolonlarını tamamını bir alt katta küçülttüğünüz ve geometri kontrolü incelemediğiniz,
1. kat tavanı nervür (D42) önüne tekrar bir nervür döşeme girdiğiniz,
K1669 ve K100 kirişi mesnetlemesi en olmayacak şekilde,
kolondan kolona basması gereken K14 kirişini boşta bıraktığınız için yazdım.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

cevabınız için teşekkürler. K1669 ve K100 kirişleri mimaride balkonu ayırdığı için öyle attım ve K14 kirişini oturtmamışım düzelttım o kirişi atma sebebimde o döşemde sehim fazla geldi. sehim sınırını aştı hatası aldım başka netür bir çözümle çözebilirim.

Geri