V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Detay çizimiyle birlikte kademeli temel istiyorum. Son zamanlarda projelerimizde sık sık ihtiyaç olmaya başladı.

KİRİŞ AÇILIMLARI

Bun eksiklikler ne zaman düzeltilecek ?

Kiriş açılımlarında kotların yazılması
Eğik kiriş açılımlarının eğimli şekilde gösterilmesi
Eğik ve düz kiriş sürekliliğinin devam ettiğini kabul ederek donatı açılımlarının ona göre gösterilmesi.

perde bosluklarının yonetmelıktekı 3.6.8 kosuluna gore uygunluk kontrolunun yapılabılıyor olmasını ıstıyorum..ayrıca perdeye bosluk atarken 3b cercevede gordugumuz mesh lemenın aktıf olmasını yanı 3 boyutluda ıstedıgım yerden perde boslugu acabılmeyı ıstıyorum ...bunların hepsını yapabılır bırde ustunede caprazlı donatılarıyla guzel bır perde acılımıda verırsenız bence cok guzel olur :D

AutoCAD programında ki gibi her komuta bir kısayol tanımlıyorum bölece seçmek yerine harflerle komutagiriyorum ancak güncelleme yapınca bu kısa yollar resetleniyor. Autocad programında bir txt dosyası var oda bu kayıtları istediğimiz her PC ye kopyalayarak kısa yollar bozulmadan devazm edebiliyorum. İde buna benzer bir yol varmı yada bir çözüm istiyorum.

ideCAD özelleştirmeleri (kısayollar ve toolbar'lar) windows'ta tanımlı her kullanıcı için windows registry'sinde saklanır. Bu kısayolları registry editor kullanarak alma imkanı var, ancak yapılacak yanlış bir işlem registry'de problemlere yol açabilir.
6.0054 versiyonundan itibaren kayıt yapısını değiştirdik ve yeni güncellemelerde yaptığınız özelleştirmeler kaybolmayacak.

Merhaba;
Yapıyı , 3B çerçeve olarak görüntülerken eşzamanlı olarak 3 boyutlu çevirmek istediğimizde yapı Tel Çerçeve olarak döndürülüyor. Sanırım bunun sebebi yazılımın performansını arttırmak isteminizden kaynaklanıyor ancak bu durum benim gibi 3 boyutlu çerçeveyi detaylı incelemek isteyenler açısıdan sorun yaratıyor. Katı modellemede, bu yapılan performansı açısından faydalı olabilir ancak 3B Çerevede bunun çok büyük bir performans kazandıracağına sanmıyorum.
3b Çerveçevede bu özelliği pasif edebilirseniz sevinirim.

NOt: 4 çekirdekli intel işlemci ve 2 gb ram kullanıyorum.

ekran kartınla ilgili o sorun. ofisteki bazı bilgisayarlarda dediğin gibi oluyor. ama şu an kullandığım bilgisayarda böyle bir durum yok.

ARKADAŞLAR MERHABA 6 VERSİYON İLK ÇIKTIĞINDAN BU YANA AYNI SORUNU DEFALARCA İLETMEME RAĞMEN HERHANGİ BİR YAKLAŞIM VEYA YARDIM GÖREMEDİM. BEN Mİ YANLIŞ YAPIYORUM ACABA? SİSTEMİMDEKİ DEPREM PERDELERİM BODRUM KATTA BODRUM ÇEVRE PERDELERİ İLE KESİŞİNCE VEYA BİR UCUNDAN BAĞLANINCA BODRUMDAKİ DEPREM PERDEMİN BOYUTUNDA DEĞİŞİKLİK OLUYOR. PERDE DETAYLARINDA DA BU DEĞİŞİKLİK GÖRÜLEBİLİYOR. DOLAYISIYLA BAZEN 25x175 GİBİ DEPREM PERDELERİM 25x150 EBATLARINA GERİLEDİĞİ İÇİN BODRUM KATTA BAŞLIK OLUŞTURULAMADIĞI GİBİ YANLIŞ OKUMALARA DA MEYDAN VERİYOR. HESAPLAR İNCELENDİĞİNDE DE AYNI ÖLÇÜYÜ ALMIŞ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ. BUNU DÜZELTMEK İÇİN BODRUM PERDESİ KAÇIKLIKLARINDA OYNAMA YAPIYORUZ SONRA TEKRAR DÜZELTİYORUZ V.S... BU KONUYA BİR ÇÖZÜM GETİRİLEBİLİR Mİ? HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR...

Admin":buy6054h' Alıntı:
ideCAD özelleştirmeleri (kısayollar ve toolbar'lar) windows'ta tanımlı her kullanıcı için windows registry'sinde saklanır. Bu kısayolları registry editor kullanarak alma imkanı var, ancak yapılacak yanlış bir işlem registry'de problemlere yol açabilir.
6.0054 versiyonundan itibaren kayıt yapısını değiştirdik ve yeni güncellemelerde yaptığınız özelleştirmeler kaybolmayacak.

Sevinerek 5.0054 versiyonunu yükledim ama sonuç hüsran yada ben mi bilmiyorum bu konuya yardım edein kısa yollarım için en az 2 saat uğraşmam gerekiyor. defalarca bununlauğraşmak istemiyorum.

muhendismy":115fvkll' Alıntı:
Admin":115fvkll' Alıntı:

Sevinerek 5.0054 versiyonunu yükledim ama sonuç hüsran yada ben mi bilmiyorum bu konuya yardım edein kısa yollarım için en az 2 saat uğraşmam gerekiyor. defalarca bununlauğraşmak istemiyorum.

54'den sonra program kendisi alacak...

Ayrıca kısa yol özelleştirme işi 2 saatinizi alıyorsa ve durum sizin için hüsransa PCsinizi bana gönderin ben sizin için yaparım..

Bir kere daha yapın bu kadar zor mudur yani?

HakanŞahin":14mos9q9' Alıntı:
muhendismy":14mos9q9' Alıntı:
Admin":14mos9q9' Alıntı:

54'den sonra program kendisi alacak...

Ayrıca kısa yol özelleştirme işi 2 saatinizi alıyorsa ve durum sizin için hüsransa PCsinizi bana gönderin ben sizin için yaparım..

Bir kere daha yapın bu kadar zor mudur yani?

Gerek kalmadı Regeditten çözdüm. Yardım için buraya yazmayalım isterseniz.

metraj dosyalarının excele aktarımı olmalı... üzerine ilave için çok faydalı olur. yapının en azından arsa köşleri, bina köşleri tesviyeleri, tabii zemin kotları girilerek kazı hesabı yapılabilmeli... bu aplikasyonun da ideye girilebilmesi anlamına geliyor. kotlar vs. girilebilirse temelin dolguya oturması vs. uyarıları da eklenerek mühendis bilgilendirilebilir. temel kesitleri zemini de alacak şekilde daha net çizilebilir.

sürekli temellerde de radyedeki gibi zımbalama kontrolü yapılması gerekli bence. Temel yuksekliginin belirlendiği ana kontrol zımbalama ve program 10 katlı bir yerde 50 cm yuksekliğindeki temele bile hata vermiyor zımbalama kontrolu olmadıgı icin.
iyi çalışmalar

Döner merdivenlerde kesitler düzgün alınmıyor. Çizimlerde kesitleri elle çizmemiz gerekiyor. Merdivenlerle ilgili bi düzeltme yapacakmısınız.?

Perdelerin kafalarında kaçıklık verme imkanı olsa akslarda perdeleri bölünmese çok güzel olacak.tek perdeyi 2 - 3 perde gibi tanımlanıyor. Bunu tek perde yapma şansımız yok mu?
Özelikle radye temel çizimlerinde donatılı otomatik kesit alması istiyorum.
Kolon menüsünün geliştirilmesini Alt katta kolon küçültünce üst kattaki kolonlarında aynı şekilde küçültülmesini istiyorum.

Kolon boyutu değiştir komutu ile tümkattaki kolonların boyutunu tek seferde değiştirebilirsiniz.

Oznb":2ppesea4' Alıntı:
Perdelerin kafalarında kaçıklık verme imkanı olsa akslarda perdeleri bölünmese çok güzel olacak.tek perdeyi 2 - 3 perde gibi tanımlanıyor. Bunu tek perde yapma şansımız yok mu?

Önemli bir konuyu dile getirmişsiniz...

Burada yaşadığınız sıkıntıyı doğru anlamak açısından biraz daha detaylı tanımlar mısınız? Program rapor ve çizimlerde bu tip perdeleri tek olarak dikkate alıyor. Nerede sorun yaşıyorsunuz?

Merhaba;
Olursa güzel olur diye düşündüğüm bir kaç önerim var,
1. Kolon menüsünde KOLON ENİ ve KOLON BOYU kutucukları arasında tab tuşu ile geçişin sağlanması mümkün olabilirmi?

2. Yapı ağacında projemizde oluşturduğumuz katları ve bu katlarla ilişkili hazırlanan çizimleri görüp tek tıklama ile o pencereyi açabileceğimiz bir düzenleme yapılabilirmi?

İyi çalışmalar diliyorum...

Geri