Öncelikle herkese selamlar.
İdecad ile tanışmam 2002 yılında oldu,demo versiyonunu temin edip onu kullanmaya başlamıştım,çok kullanışlı ve basit gelmişti bana,bu yönleriyle artılarının olmasına karşın
bana göre dezavantajları daha fazlaydı,peki neydi bu dezavantajları...
O yıllarda üniversite de okuyodum ki öğrencilik işte adı üstüne parayla bi programı satın almanız çok zor,bu yüzden programın kırığını aradım ve ne yazikki bulamamıştım,yoktu çünkü.hasp kilitiyle korunan bi
yazılım olduğu için crack işlemi neredeyse imkansız bu yüzdendir ki idecad ile yolarımı ayırmak zorunda kaldım...öğrenci versiyonu almak istedim onun içinde bi kaç mail atmıştım ne yapmam gereklidir
gibisinden ama mailime cevap dahi gelmedi malesef...ki öğrenci versiyonu olmasına karşın ona bile bir ücret talebi söz konusuydu....
Bence idecad in yaygın olmamasında ki ve fazla tanınmamasındaki yegane neden kırğının olmamasıdır...Buda ülkelerin ticari kafa yapısıyla alakalı sanıyorum...oysaki amerikalılar Autocadi yapıyolar,demosunu
piyasaya sunuyolar,demosunu kırılabilmesi için programda açıklar bırakıyolar hatta ve hatta bi rivayete göre kendileri kırıp piyasaya servis ediyolar..bu şekilde ev kullanıcıları ve öğrencilere de hitap edip
programın tanıtıılmasını ve yaygınlaşmasını sağlamış oluyolar..yarın öbürgün ise ev kullanıcıları yada öğrenciler profesyonel hayata atıldıklarında lisanslı yazılım kullanmayı tercih ediyolar...oysaki dediğim gibi siz öğrencilere bile parayla satış yapıyosun ki bana göre çok yanlış bi uygulama...
İde statik,ide mimaride ne olmasını istersiniz sorusunun cevabı kısa bence,birincisi öğrenciler ücretsiz olarak kullanabilsin bu programı,ikincisi ise kırıgının piyasayada bulnabilmesi,
belki bu size etik gelmicektir,şirket prensiplerine uygun bi davranış olmayacaktır en azından programda açıklar bırakın ki kırılabilsin...gerisi zaten kendilğinden gelecektir...
esenlikler...