V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok güzel olur eminim..60100 versiyonu öyle ümit ediyorumki pek çok yenliklerle gelecek..

İdeSTATİK 60054 versiyonu ile yaptığımız projeler odalarda beğini ile karşılanmakta...

Teşekürler İdeYAPI..
 
Merhaba;

1)Kolon Kiriş birleşim kesme güvenliği ile ilğili değerleri görmek isterdiğimizde şu an için tek yöntem repor almak. Bu değerlerin Betonarme- Kolon menusunde gösterilmesi daha pratik olacaktır. Ayni durum kiriş, döşeme, nervür ve kaset sistemlerin sehimleri için de gereecrli. Bu bilgilerin betonarme menusu altında gösterilmesinin pratiklik açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

2) Kolon Dontılarının programda tanımlanmış olan 4 abak dışında kullanıcının istediği şekilde tanımlayabilmesi. Örneğin kısa kenar ve uzun kenar a yerleştirilecek donatı sayıının kullanıcı tarafından tanımlanabilmesi. Bu noktada en büyük sıkıntı mevcut yapıların analizinde karsılayıyoruz. Mevcut kolondaki donatı yerleşimini ide de tanımlamak mümkün olmuyor.

3) Kirişlerde Montaj yada düz donatı adeti kesite sığabilecek olan donatı adetinden fazla ise programın uyarı vermesi ve bu donatılar için 2. sıra donatı yerleştirmesi ve bunun kiriş açılımlarında gösterilmesi. (Su an için 25/50 bir kirişe 10phi 16 montaj donatısı yerleştirildiğinde evlere şenlik bir durum çıkıyor)

4) Kolondaki etriye adetinin kullaıcı tarafından tariflenebilmesi. Bir kolon için tariflenen etriye yerleşim konfigurasyonunun ve boyuna donatı konfigurasyonun benzer kolonlara kopyalanabilmesi.

5) Dairesel kolonlarda etriye çizimi.

6) Kolon orta ve sıklaştırma bölgeleri için farklı-farklı donatı çapı tanımlayabilme.

7) Tekil temeller için boyut optimizasyonu yapabilme. Ve tekil temmelleri gruplayarak çözebilme. Yani 1 den falza kolonda en gayri müsait duruma göre belirnen temel ebatının grupda belirlenen temeller için de geçerli olması. Yada en azından benzer ebat ve donatıya sahip temellerin isimlerinin otomatik olarak sıralanması ve bu temmlere ayni ismin verilmesi.

8) Performans analizi sonuçlarının rapor almaya ihtiyaç duyulmadan program içerisinde kullanıcıya gösterilmesi. Şu an idenin en büyük sorunlarından biri yukarıda da bahsettiğim gibi. Birçok bilginin program içerisinde gösterilmemesi ve bu değerleri örmek için defalarca rapor almak zorunda kalmamız.

9) Kiriş betonarme menusu altında ilgili kirişin mesnet donatılarında yapılan bir değişikliğin otomatik olarak o kirişin komşu kiriş ilave donatılarında da yapılması. Örnek K1-K2 sürekli kirişinde K1 sağ üst donatı değiştirildiği zaman K'2 sol üst donatının da otomatik olarak değiştirilmesi.

10) DOnatı ayarlamalarını idecad 99 da olduğu gibi oklar yardımı ile mouse kullanarak klavye kullanmaya gerek kalmadan gerek donatı sayısının gerekse donatı çapının değiştirilebilmesi.

11) Her kalıp planı yada detay vs pafta oluşturulduğu zaman kullanı tarafından tariflenen legant bilgisinin paftanın köşesinde otomatik olarak oluşturulması.

12) Minimum döşeme kalınlı ile ilgili hesaplamaların ve uyarılrın betonarme- döşeme menusü altında gösterilmesi. Şu an için bu bilgileri görmenin tek yolu döşeme betonarme raporu alınması.

13) Kirişlerin için değişken kesitli( guseli kiriş ) tanımlayabilme ve bunun kiriş açılımlarında donatılındırılması ve guselerin belirtilmesi. ( Lineer değişken yada parabolik değişlen kesit.

14) Kat planına iken döşeme donatılarınının kat planında eskiz modu gibi silik olarak gösterilmesi .Döşeme donatılarının bu eran aracılığı ile de değiştirilebilmesi.

15) Eğik kiriş açılımlarının alınabilmesi.

16) Kattan kata döşeme tanılmanabilmesi. Ve Döşeme mesnetlerinin kullıcı tarafından tanımlanabilmesi.

17) Panel elemanlarının üzerine yanal alan yükü tanımlayabilme ( Basınç yükü kf/m2 ).

18) Döşemerin üzerine alan yükü tanımlayabilme. Kirişler arasına yerleştirlen döşemenin katlanma çizgisi ve yükseklik tanımlanarak katlanmış plaka çevrilebilmesi

19) En basit hali ile makas çözümü ve cizimleri.

20) Merdiven kütüphanesindeki merdivenlerin sistemdeki kirişler ile ilişkilendirilerek yük aktarımının sağlanabilmesi.

Aslında yukarda yazdığım maddelerin çoğunu levent beye daha önce ilettim. Fakat burda formda diğer kullanıcılar ve arge ile de paylaşmak istedim. Bu maddeler konusunda diğer kullanıcılar ver argenin düşünce ve görüşlerini sabırsızlıkla beklemekteyim.

İyi Çalışmalar
 
Merhhabalar;

Aklıma geldik sonra yazmaya devam ediyorum

1) Döşeme kenarı tanımlarken yapabildiğimiz gibi değişik forumlarda çizgisel yük tanımlayabilde. Yada döşeme kenarı tanımlarken döşeme kenarı ile birlikte çizgisel yük de tanımlayabilme.

İyi Çalışmalar
 
kazıklı temel çözümlerinin 6.0100 den öncemi daha sonramı sunulucağını merak ediyorum. Ne zaman bizlere sunulacak?
 
Öncelikle herkese selamlar.
İdecad ile tanışmam 2002 yılında oldu,demo versiyonunu temin edip onu kullanmaya başlamıştım,çok kullanışlı ve basit gelmişti bana,bu yönleriyle artılarının olmasına karşın
bana göre dezavantajları daha fazlaydı,peki neydi bu dezavantajları...
O yıllarda üniversite de okuyodum ki öğrencilik işte adı üstüne parayla bi programı satın almanız çok zor,bu yüzden programın kırığını aradım ve ne yazikki bulamamıştım,yoktu çünkü.hasp kilitiyle korunan bi
yazılım olduğu için crack işlemi neredeyse imkansız bu yüzdendir ki idecad ile yolarımı ayırmak zorunda kaldım...öğrenci versiyonu almak istedim onun içinde bi kaç mail atmıştım ne yapmam gereklidir
gibisinden ama mailime cevap dahi gelmedi malesef...ki öğrenci versiyonu olmasına karşın ona bile bir ücret talebi söz konusuydu....
Bence idecad in yaygın olmamasında ki ve fazla tanınmamasındaki yegane neden kırğının olmamasıdır...Buda ülkelerin ticari kafa yapısıyla alakalı sanıyorum...oysaki amerikalılar Autocadi yapıyolar,demosunu
piyasaya sunuyolar,demosunu kırılabilmesi için programda açıklar bırakıyolar hatta ve hatta bi rivayete göre kendileri kırıp piyasaya servis ediyolar..bu şekilde ev kullanıcıları ve öğrencilere de hitap edip
programın tanıtıılmasını ve yaygınlaşmasını sağlamış oluyolar..yarın öbürgün ise ev kullanıcıları yada öğrenciler profesyonel hayata atıldıklarında lisanslı yazılım kullanmayı tercih ediyolar...oysaki dediğim gibi siz öğrencilere bile parayla satış yapıyosun ki bana göre çok yanlış bi uygulama...

İde statik,ide mimaride ne olmasını istersiniz sorusunun cevabı kısa bence,birincisi öğrenciler ücretsiz olarak kullanabilsin bu programı,ikincisi ise kırıgının piyasayada bulnabilmesi,
belki bu size etik gelmicektir,şirket prensiplerine uygun bi davranış olmayacaktır en azından programda açıklar bırakın ki kırılabilsin...gerisi zaten kendilğinden gelecektir...
esenlikler...
 
EĞİK DÖŞEME

EĞİMLİ DÖŞEME YAPARKEN AÇI VEREREK YAPMANIN YANISIRA
EĞİMLİ KİRİŞDE OLDUĞU GİBİ YÜKSEKLİĞİ GİREREK YAPARSAK DAHA KULLANUŞLI OLACAĞI KANISINDAYIM.
ÖZELLİKLE MERDİVEN KOVASINDA DÖŞEMEYLE MERDİVEN TANIMLAYIP (MERDİVENİN BİNAYA ETKİSİNİ TAM OLARAK SAĞLAMIŞ OLMAK İÇİN)
DAHA GERÇEKCİ ANALİZLER YAPMIŞ OLURUZ.
AÇI VEREREK MERDİVEN KOLLARINI VE SAHANLIKLARI BİRLEŞTİREMİYORUZ.
AYNI ZAMANDA DÖŞEMEYLE OTOPARK RAMPASI YAPMAK İSTEDİĞİMİZDE YÜKSEKLİĞİ GİRİP RAMPAYI OLUŞTURMAK DAHA KULLANIŞLI OLUR .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,
HERKESE KOLAY GELSİN.
 
istekler

Merhaba

Eğik döşemeyle ilgili isteğime ilave olarak idecad de olmasını istediğim istekler:
-Çelik kısmın tamamlanması
-Kiriş açılımlarında iyileştirmeler yapılmasını (Şu anda bu iş çok zamanımızı alıyor.)
-Farklı kodlara göre analiz yapma imkanı ve raporları ingilizce alabilme imkanı
-Perdelerde yükseldikce genişleme veya daralma imkanı(Doğalgaz santrallerindeki bacaların modellenmesi ve çözümü imkanı)
-Yığma yapıların analiz imkanı

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Herkese kolay gelsin
 
merhaba arkadaşlar ,
İde 6.10 merakla bekliyoruz.
programın çok gelişmesine rağmen havuz ve tonoz donatı çizimlerinin eklenmesini rica ediyoruz.
kuyu temel
kazıklı temel gibi ihtiyaçların bir an önce sunulmasını idecad ailesinden rica ediyoruz. Elle bu hesaplaı yapmaktan sıkıldık artık :)))
saygılarımla
 
Re: ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

Öneri ;
Kiriş çizimleri başta olmak üzeere tüm çizimleri paftaya sıralarken soldan sağa şeklinde değilde yukardan aşağıya olacak şekilde düzenlemesini sağlarsanız dah yararlı olacağı kanısındayım diğer arkadaşlarında bu konuda bana destek verecekleri görüşündeim.

Not: 6.01 versiyon düşey açılımlarda sadece 4 layer la çizimleri hazırlıyor. Donatı ebat ve uzunluklarınıda donatı olarak layerlandırıyor.
 
FARKLI GEOMETRİLERDEKİ KİRİŞLERİN TANIMLANMASI

1-Farklı geometrilerdeki kirişlerin tanımlanabilmesi analizinin yapılması ve çizdirilebilmeli
2-İçi boş daire,kare,dikdörtgen vb. kolonlar tanımlanmalı, analiz ve çizimleri yapılabilmeli
3-Guseli kiriş tanımlayabilme,analiz etme ve çizdirme imkanı olmalı
4-''Bu nedir'' özelliği geliştirilmeli kullanma alanı çoğaltılmalı
5-Serbest,mafsallı kiriş kolon birleşimi tanımlandığında, çizimlerin de bu tanımlamaya uygun görüntülenmesi sağlanmalı
6-Bina son katında saçak yaptım. Saçak uzunluğu 10.95m olmasına rağmen programın attığı tevzi donatısı L:12.00m yazıyor.Sebebi ne olabilir.
 
1-Farklı geometrilerdeki kirişlerin tanımlanabilmesi analizinin yapılması ve çizdirilmesi.
2-İçi boş daire,kare,dikdörtgen vb. kolonların tanımlanabilmesi analiz ve çizimlerinin yapılabilmesi
3-Guseli kiriş tanımlayabilme,analiz etme ve çizdirilmesi
4-''Bu nedir'' özelliğinin geliştirilmesi
5-Bina son katında saçak yaptım. saçak uzunluğu 10.95m olmasına rağmen programın attığı tevzi L:12.00m sebebi ne olabilir?
 
EĞİK KİRİŞ,EĞİK DÖŞEME ,ÖZELLİKLE ÇİZİMİ

Sayın ideyapı yetkilileri bilemiyorum bunları yapmak çokmu zor ekranda eğik elemanı kot vererek
tarif ediyorsunuz fakat çizime gelince düz çiziyor ve demir boyları v.s eğime göre ayarlanmıyor.
6 versiyonunun bir sürü güncellemesi çıktı ve hatta sabırsızlıkla beklediğimiz 6.01 çıktı en çok
talep edilen eğik eleman çizim detayları yine yok siz diğer programları hiç takip etmiyormusunuz
bunlar bu işi halletmiş biz hala bekliyoruz.Kuyu temelle uğraşacağınıza onun yerine bu söylediğimi halletseydiniz daha çok sevinirdik.
Ben buradan diğer kullanıcı arkadaşlarada soruyorum eğik
sistem çizimlerini nasıl hallediyorsunuz.Eğer varsa bir formulu bize de tarif edin de ide yetkililerini zorlamayalım
ha şayet sizde benim gibi bekliyorsanız birazcık sesiniz çıksın gayrı.Sayın ide yetkililerinden bu işin halledileceği bir tarih
bekliyorum lütfen şu zaman şu güncellemede çıkacak deyin artık bu işi çok belirsiz birakıyorsunuz
hepinize sevgi ve saygılarımla
 
Geri
Üst