V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İdeyapıda olmasını istediklerim

Merhaba
İdeyapıda olmasını istediğim bazı hususları paylaşmak istiyorum.

1) Kalıp planında iç ölçülendirmenin çizilip çizilmemesi isteğe bağlı olsun veya 5.55 deki gibi blok olarak verilsin.
Ben projelerimde iç ölçülendirme kullanmıyorum ve her defasında tek tek silmek zor oluyor. En azından blok olarak çizilirse tek tuşla seçip silebiliriz.
2) Kiriş açılımlarında kiriş kesiti çizilirken çift etriyelerde 2 etriyeyede ölçü değerlerinin yazılması karışıklığa neden oluyor.
Bu karışıklığı her projede düzenlemek zor oluyor.
Birde derin kirişlerde kiriş kesitinin çiziminde etriye üzt ölçü değerini etriye kolunun üzerine yazılırsa daha iyi olur.
3)Kiriş açılımlarıda benzer kat uygulaması yaptığımızda Donatı sayıları ve toplam donatı uzunluğu donatı çizgisinin altına çiziliyor.
Burada görüldüğü gibi donatı üzerinde yeterince boşluk mevcut. Olmayan yerdede yazı biraz küçültülerek sığdırılabilir.
4) Asansör kovası detayının çizilmesi gerekli.
5) Tünel kalıp projesinin idecad kullanarak çözmek istiyoruz.(Fiktif kiriş mevcut değil, Perdelerde hasır donatı kullanamıyoruz.)
6) Kiriş üzrine tonoz ve kubbe tarzı yapıların oturtulabilmesi ve hesabının etkileşimli olarak yapılabilmesi.
7)Kuyu temel hesabının bina ile birlikte etkileşimli olarak yapılabilmesi.(Bina ağırlığının hesaba katarak)
8)İçi boş kolon(dairesel, dik dörtgen, poligon) hesabının yapılabilmesi, çizimin alınabilmesi.
9)Kot vererek eğik döşeme yapılması(merdiven sahanlığı ve otopark rampası için)
10) Eğik kirişlerin açılımlarınında eğik verilmesi ve eğik kiriş ve eğik döşeme donatı uzunluklarının eğik haline göre çizilmesi.
Mühendisler odasında ve bazı belediyelerde bu konuda sorun çıkarıyorlar.
11)Projedeki tüm hatalatın tek seferde görüntülenmesi.
12) Projede var olan bazı hatalar raporlarda gözükmüyor. (Dosya ektedir) Kolonlardaki zayıf kolon ve kesme güvenliği hataları raporlard yok.
13) U Tipi poligon kolonlarda (Asansör kovasında) açık olan tarafa kiriş girebilme imkanı
14) Kalıp planı kesiti ve temel Planı kesitinin otomatik hale getirilmesi.
15) Nonprismatic kiriş yapabilme, analiz ve çiziminin alınabilmesi.

Herkese kolay gelsin.

Re: EĞİK ELEMAN EĞİK KİRİŞ EĞİK DÖŞEME ÇİZİMİ

Sayın ıde yapı yetkilileri bu iş bilemiyorum çok mu zor eğik veya açılı objeleri üç boyutta giriyoruz da
neden çizimlerde bunların çizimlerini eğik olarak alamıyoruz bu iş çokmu zor biz diğer program kullanıcılarını
dinlediğimizde onların program yapımcıları bu işi çoktan halletmişler.Ben anlayamıyorum üç boyutta elemanları
ekranda girmenin ne özelliği var zaten hesabı düz eleman gibi yapıyor.Lütfen bize bir zaman söyleyin artık
bu eğik eleman çizimini ciddi bir şekilde ele alın beş gözle bekliyoruz ve bu konuda kurumlardan ve kontrol mercilerinden
çok tenkit alıyoruz ve fırça yiyoruz buradan diğer kullanıcı arkadaşlara da sesleniyorum siz hiç eğik elemanlı fabrıka
hangar v.s gibi yapılar çözmüyormusunuz.Siz de bu işi biraz dürtün artık
hepinize sevgi ve saygılar

Re: ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

Sn. Btemel52

Eğik kirişlerin açılımlarının eğik olarak çizilmesinden bahsediyorsunuz sanıyorum. ideCAD Bu elemanları ister döşeme olsun ister kiriş olsun eğik olarak modelleiyor analiz yapıyor betonarme hesaplarını hazırlıyor, fakat kirişlerin açılımlarında bir sıkıntı var. Bununla birlikte ideYAPI'dan ben dahil bir çok yeni olanak talep ediyoruz. Orneğim benim onceliğim eğik kiriş açılımları değil. Bizim bolgemizde bu tarz yapılar yapılmıyor. Ya da bizim ofis bu işlerle ilgilenmiyor. Yerinde dokme yerine catı makası tercih ediyoruz.

Bizim ofisimizin oncelikli istekleri

1) Isı hesabı
2) Rotre, sunme, buzulme hesapları
3) beton yaşının dikkate alınması
3) Inşaat aşamaları hesabı

olarak listeleyebilirim. Yani eğik kiriş açılımları başından beri yok bir süre daha olmayıversin derim ben.

sn cassabotanic:
Sizde haklısınız ama benim esas demek istediğim şu mademki idede eğik elmaları elemanlara kot vermek suretiyle data girişi
yapıyoruz yani bu iş tarif edilmiş.Analiz sonucunda da hesap ve çizimleri girdiğimiz datalara uygun alalım .Bence bu bana biraz mantıksız geliyor.
Madem öyle eğik elemanlarıda eğik bilgi olarak girmeyelim.Bilemiyorum Bu eğik döşeme ve kirişlerin hesabıda herhalde düz eleman kabul edilerek yapılıyordur.
Gelelim eğik eleman kullanım sıklğına biz çok karşılaşıyoruz örneğin betonarma eğik kirişli çelik aşıklı yapı hangar atölye vs. çatıları,bunlar çelikten daha ucuz olduğu için proje sahipleri tercih ediyor.Ayrıca otoparrk iniş -çıkış rampaları,Teras kat ve bazı villa ların eğik sistem betonarme çatıları gibi.Küçük sanayi site çatıları gibi.Velhasıl genelde talep oluyor.Ayrıca belediyeler ve bayındırlık teşkilatlarından programcılar bu işi hala çözememiş diye çok tenkit alıyoruz.Kısacası bence bu meseleninde öncelikler listesine alınmasında fayda vardır
iyi çalışmalar dilerim.

Eğik kirişlerin hesabı eğik olarak yapılıyor. sap2000 de defalarca test ettik. Sadece kiriş açılım çizimi eğik yapılmıyor. Zaten esas olan bence hesapların doğruluğu.
Eğik kirişleri eğik olarak giremezsek hesabını ideCAD nasıl yapacak o zaman. Boylece hesabı garanti doğru yapmış oluyoruz.

iyi çalışmalar dilerim

Sn btemel52, Eğik elemanların yapısal analizi eğik olarak ve doğru bir şekilde yapılmaktadır. Bu konuda sizin (ya da herhangi bir kişinin) bir tereddütü varsa SAP2000 programına veri aktarıp sonuçları karşılaştırabilir. Şimdilik çizimler oluşturulurken bu durum dikkate alınmamaktadır, o yüzden tenkit almamak ya da fırça yememek için çizimlerinizi 2 boyutta elle düzeltmeniz gerekiyor.
Foruma yazılan ve bize diğer yollardan iletilen her türlü isteği okuyor, değerlendiriyor ve bir program dahilinde uyguluyoruz. İhtiyacınızın farkındayız; bütün isteklerinize cevap verme arzusundayız (bkz yeni kolon çizimleri), Ancak aynı şeyi defalarca yazmanız bu süreci hızlandırmıyor.
İyi çalışmalar ve mutlu bir 2010 yılı dileriz.

sn:admin:
bazı projelerde çizimleri manuel olarak düzelttim fakat sizde farkıdasınız herhaldeki 30 derece karşılıklı eğimli bir sürü kirişi
açılımları ile beraber bir düzeltmeye çalışın bakalım kaç saatte düzelteceksiniz.Bu düzeltmeyi yapanakdar bir kaç proje çözersiniz her halde...
iyi yıllar

Yukarıdaki mesajın yazılma amacı, bu işin yapılmasının ya da yapılmamasının gerekliliğini tartışmak değil, eğik elemanların statik hesaplarının doğruluğu konusundaki tereddütlerinize/sorunuza cevap vermektir.

Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

panellerin i ve j uçlarını farklı kotlarda verebilme imkanı istiyorum.

Arkadaşlar benim sizlere bir isteğim olacak.
konsol nernür kirişlerinin veya kaset kirişlerinin uç kısmında konsolun sonuna kadar değilde 10~15 cm arası mesafe kadar geride bırakma şansımız varmı? yapabilirsek hem görüntü hemde olması gereken bir şey olacak. Ayrıca kalıp planı aldığımızda dış ölçüler ve iç ölçülerin boyutu aynı olduğundan küçük döşemelerde sıkıntı yaşıyoruz. kalıp planı alma penceresinde dış ve iç ölçü diye ayırma penceresi koyabilirmiyiz.

Admin":10z5zjm8' Alıntı:
Sn btemel52, Eğik elemanların yapısal analizi eğik olarak ve doğru bir şekilde yapılmaktadır. Bu konuda sizin (ya da herhangi bir kişinin) bir tereddütü varsa SAP2000 programına veri aktarıp sonuçları karşılaştırabilir. Şimdilik çizimler oluşturulurken bu durum dikkate alınmamaktadır, o yüzden tenkit almamak ya da fırça yememek için çizimlerinizi 2 boyutta elle düzeltmeniz gerekiyor.
Foruma yazılan ve bize diğer yollardan iletilen her türlü isteği okuyor, değerlendiriyor ve bir program dahilinde uyguluyoruz. İhtiyacınızın farkındayız; bütün isteklerinize cevap verme arzusundayız (bkz yeni kolon çizimleri), Ancak aynı şeyi defalarca yazmanız bu süreci hızlandırmıyor.
İyi çalışmalar ve mutlu bir 2010 yılı dileriz.

Sayın Admin,

Bazen isteklerimizin bizim için önemini sizlere yeterince anlatamadığımızı düşünerek foruma yada teknik desteğe tekrar yazmak ihtiyacı hissediyoruz. Bildiğiniz gibi İMO İşyeri tescil Belgesi sahibi büroları yönetmelik gereği ziyaret ederek, çalışan bilgileri, kullanılan program lisansları gibi bilgilerin kontrolünü yapıyor. Antalya merkezde kontrol edilen 166 büronun sadece 13' ünde işyeri sahibi haricinde teknik personel çalışıyor. Kalan 143 büro da İTB sahibi mühendis tarafından herhangi bir yardımcı teknik personel olmadan statik projeler hazırlanıyor. %92 lik bir oran oluşturan (Antalya için geçerli olan bu oranın Türkiye genelinde de çok fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.) tek başına çalışan bizler projenin dizaynını, kontrolünü, çizimlerin düzeltilmesini kendimiz yapıyoruz. Senede 2500-3000 projenin oda onayına sunulduğu Antalya' da ofisimde, eğik kirişli projeleri programda yapıyor, düzeltmesini 2 boyutta yapıyorum, kubbe ve tonozlu binaların hesaplarını programda yapıyor donatı planlarını 2 boyutta oluşturarak düzenliyorum, havuz hesaplarını programda yapıyor donatılarını 2 boyutta oluşturarak düzenliyorum, nervürlü döşemesi olan projeleri programda hazırlayıp çizimlerinde 4 m' yi geçen nervür döşemelerinde standartlar gereği olması gereken bir enine dişi, 7 m' yi geçenlerde iki enine dişi düzenliyorum, konsol nervür döşemelerin ucuna hatılları kendim ilave ediyorum...

Benim gibi çoğunluğu oluşturan tek kişilik büroların iş yükünü biraz daha hafifletmek için yardımınızı bekliyorum, sizin için ve yardımcı teknik personelleri olan bürolar için daha önemsiz olan detaylar/çizimler bizler için önemli çünkü o detaylar/çizimler olmadan projeler tamamlanmıyor ve onlarıda bizler yapıyoruz.Programınızı hesap ve analizleri doğru yaptığı için, çizimleri de büyük oranda ihtiyaçlarımı karşıladığı için kullanıyorum. İdeCAD Statik programın geliştirildiğini, kullanıcı isteklerinin değerlendirilerek bir kısmının yeni versiyonlarda gerçekleştirildiğini gördükçe kullanıcı olarak memnun oluyorum. Emekleriniz için bütün İDE çalışanları adına size teşekkür ederim.

Sayın Admin,
mesajdan alındıdır :))
Bazen isteklerimizin bizim için önemini sizlere yeterince anlatamadığımızı düşünerek foruma yada teknik desteğe tekrar yazmak ihtiyacı hissediyoruz. Bildiğiniz gibi İMO İşyeri tescil Belgesi sahibi büroları yönetmelik gereği ziyaret ederek, çalışan bilgileri, kullanılan program lisansları gibi bilgilerin kontrolünü yapıyor. Antalya merkezde kontrol edilen 166 büronun sadece 13' ünde işyeri sahibi haricinde teknik personel çalışıyor. Kalan 143 büro da İTB sahibi mühendis tarafından herhangi bir yardımcı teknik personel olmadan statik projeler hazırlanıyor. %92 lik bir oran oluşturan (Antalya için geçerli olan bu oranın Türkiye genelinde de çok fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.) tek başına çalışan bizler projenin dizaynını, kontrolünü, çizimlerin düzeltilmesini kendimiz yapıyoruz. Senede 2500-3000 projenin oda onayına sunulduğu Antalya' da ofisimde, eğik kirişli projeleri programda yapıyor, düzeltmesini 2 boyutta yapıyorum, kubbe ve tonozlu binaların hesaplarını programda yapıyor donatı planlarını 2 boyutta oluşturarak düzenliyorum, havuz hesaplarını programda yapıyor donatılarını 2 boyutta oluşturarak düzenliyorum, nervürlü döşemesi olan projeleri programda hazırlayıp çizimlerinde 4 m' yi geçen nervür döşemelerinde standartlar gereği olması gereken bir enine dişi, 7 m' yi geçenlerde iki enine dişi düzenliyorum, konsol nervür döşemelerin ucuna hatılları kendim ilave ediyorum...

Benim gibi çoğunluğu oluşturan tek kişilik büroların iş yükünü biraz daha hafifletmek için yardımınızı bekliyorum, sizin için ve yardımcı teknik personelleri olan bürolar için daha önemsiz olan detaylar/çizimler bizler için önemli çünkü o detaylar/çizimler olmadan projeler tamamlanmıyor ve onlarıda bizler yapıyoruz.Programınızı hesap ve analizleri doğru yaptığı için, çizimleri de büyük oranda ihtiyaçlarımı karşıladığı için kullanıyorum. İdeCAD Statik programın geliştirildiğini, kullanıcı isteklerinin değerlendirilerek bir kısmının yeni versiyonlarda gerçekleştirildiğini gördükçe kullanıcı olarak memnun oluyorum. Emekleriniz için bütün İDE çalışanları adına size teşekkür ederim.

Sayın ide yapı ailesi ....
İde yapı ailesinin bu mesajı özellikle dikate almasını rica ediyorum. Yıllardır beklediğim en önemli çalışmalar nedense bir türlü programa eklenemiyor.Her ne kadar isteklerimizi dikatte alsada ide yapı bu konuda ki inadını anlamış değilim :) bir önce ki yazdığım mesajda aldığım tokat gibi cevap üzerine yazmama kararı almıştım.Fakat yukarıdaki mesajı görünce yine yazmadan edemedim. umarım önemli istekleri ide yapı ailesi başarıları çalışmalar önceliğine koyar ve bizleri çok fazla bekletmez.:)) ...Ayrıca yapılaşmanın merkezi olan İstanbul da Antalyaya göre durum daha da vahimdir.....
saygılarımla

bende Msa78 kardeşimizin yakınmalarına aynen katılıyorum bende eğik kiriş ve eğik döşeme çizim düzeltme konusunu ve ayrıca bahsettiğiniz gibi konsol nervür uçlarına kapatma kirişimi hatılımı diyelim nasıl dersek diyelim şimdiye kadar bu önemli meseleleri kimse dile getirmedi nervür uçlarına kiriş tarif ettiğimizde ğrogram buraları konsol algılamıyor döşeme gibi kabul edip hesabı yapıyor halbuki biz bu konsol nervür uçlarını döşeme kenarı ile tarif ettiğimizde biz sonradan 2 boyutta buralara kapatma hatılı çiziyoruz buda bayağı zaman alıp donatılarınıda elle koyuyoruz.özellikle eğik betonarme çatılı döşeme ve kirşlrin çizimlerini düz çizdiği için kalıp,kiriş demir ve etriye boylarında eğimin derecesine bağlı olarak bayağı bir farklılıklar oluyor.Bunu oda proje kontrol mühendisleri ve belediye bayındırlık kontrol elemanları bariz bir şekilde tenkit ediyor ve hatta bize bu ide yi kullanmayın gibi abuk subuk telkinlerde bulunuyor.Tekrar ide yapı yetkililerine sesleniyoruz bizi bu hakaret sıkıntısından kurtarın artık öncelikle bu bizi sıkıntıya düşüren eğik eleman ve konsol nervür uçlarını kapatma kirişlrine beta3 demi 4 mi ne zaman olacaksa bir çözüm bulalaım hepinize iyi çalışmalar

1) Isı hesabı
2) Rotre, sunme, buzulme hesapları
3) beton yaşının dikkate alınması
3) Inşaat aşamaları hesabı

Madem isteklerin bolca tekrar edilmesi gerekiyor ben de isteklerimi yineliyorum.

bir takım isteklerimizi açıkça ifade etmek faydalı. diğer yandan çok yoğun baskı oluşturmak da işleri hızlandırmayabilir. mümkünse ide yetkilileri önümüzdeki günlerde yapılacak işlerin listesini yayınlasınlar. böylece takip etmek kolay olur. hem de şeffaf olur. benim çelik ile ilgili çalışmalara dair bilgi talebim vardı henüz ideden bir cevap gelmedi. bekliyorum...

Bildiğiniz üzere 6 versiyonu henüz çıktı. Daha 6 versiyonu piyasaya henüz çıkmışken bir sonraki versiyonu planlamak için henüz erken. Yeni versiyon planlanırken elbette ideYAPI buradaki istekleri derleyip toparlayıp sizlerle yapacağı işleri paylaşacaktır.

Saygılarımızla

ideYAPI

Merhaba...
İde6 beta2 için emeği geçen herkese teşekkürler. Çok güzel olmuş, yalnız birkaç isteğim olacak.
1)Perde detayı alınırken İde6 beta2 versiyonunda ekte gönderdiğim gibi "PERDE DETAY 1" çıktı veriyor.
12 metrelik yatay tevzi donatısı atıyor.
Ekteki diğer dosyada(İde6 beta1 versiyonunda) "PERDE DETAY 2" gibi çıktı veriyordu.
İnşaatta 12 metrelik demirleri kolonların arasından "PERDE DETAY 1" gibi geçirmek çok zor.
"PERDE DETAY 2" gibi detaylandırılırsa daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

Forumdaki yorumları dikkate aldığınız için teşekkürler,
İde yapıda görmek istediğim bazı hususları tekrar yazacağım

1)İdeyapıdan sap2000 e dosya aktardığımızda yapı elemanlarının gerçek formunda görünmesini isterim.
Şu anda kolon kiriş gibi elemanlar dairesel kesit gibi sap2000 e aktarılıyor,
Bazen projeyi sap2000 e aktararak müşterilerime göstermek durumunda kalıyorum ama sap2000 de "Extrude View"
seçeneğini aktif yaptığımda görünen manzarayı müşteriye anlatmak büyük bir sorun oluyor. Diğer yerli programlar bunu normal olarak yapıyor.
2)Tünel kalıp projeleri için mevcut eksikliklerin giderilmesi(Perdelerde hasır donatı ve fiktif kiriş imkanı)
(Tünel kalıp projelerini başka programlara sahip kişilere çözdürmek istemiyorum artık.)
3)Kubbe ,Tonoz gibi yapıların yalnız kendi başlarına analizini değilde bir yapıda sistemle birlikte analizinin
mümkün hale gelmesi(Kubbe ,Tonoz gibi yapıların yük aktarımının yapılması). Bu haliyle pek kullanışlı olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü bu yapılar tek başına kullanılmıyor, genellikle bir sisteme ait parça olarak projelendiriliyor.
(Cami türü projeleri başka programlara sahip kişilere çözdürmek istemiyorum artık.)
Enazından program mesnetlere gelen kuvvetleri verse gene iş görür.
4)İstinat perdesindeki devrilme kontrolü hatasının düzeltilmesi.
5)Kabuk olarak modellediğimiz perdelere hidrolik yükleme yapılabilmesi imkanı. (Su deposu projeleri için)
6)Kot vererek eğimli döşeme yapabilme imkanı.
7)Düşeyde eğimli kiriş girebilme imkanı Ekte görünen yapı formunun çözülebilmesi ve kiriş uçlarına mesnet tanımlayabilme imkanı
8)Değişken kesitli kiriş girebilme imkanı.
9)Perdelerin üst noktalarına farklı kotlar girebilme imkanı
10)Eğik kiriş ve döşeme çiziminin doğru yapılması.
11)Asansör kovası detayının otomatik çizilmesi.
12)Kalıp planı ve Temel kesitlerinin otomatik çizilmesi.
13)U kolonların arasına kiriş imkanı. (Uygulamada yapıldığı gibi çözmek daha sağlıklı olur.)
14)Analiz sonrası kurtarmayan tüm elemanları tek seferde görebilme ve üzerine tıklandığında kurtarmayan elemana ulzşabilme imkanı.
15)Kiriş açılımlarının düzeltilmesi. Şu haliyle elle düzenlemek çok zamanımızı alıyor.
16)Kirişlerde birden fazla donatı katmanı getirilerek gerekirse ikinci sıra donatı atılabilme imkanı.
17)Kazık temel için temel başlığı ve değişik kazık yerleştirme seçenekleri(grup kazık makroları) getirilebilir.
18)Kazık temel, havuz,kubbe,tonoz gibi yapıların çiminin verilmesi. ve Havuz raporlarının verilmesi.
Bu haliyle havuz projesini belediye ve odaya nasıl sunacağımı bilmiyorum. Bu nedenden dolayı ben perde elemanı
kullanarak havuz yapıp rapor ve çizim alıyorum. Dolayısıyla mevcut havuz opsiyonunun bir faydasını görmüyorum.
19)Mantar döşeme için fiktif kiriş imkanı.
20)Asmolen döşemede 4metreyi geçen nervürlerin otomatik bölünmesi.
21)Parametreler kısmında Statik Elemanlara ait pas payı değerlerinin girildiği yerde bir hata var.
Örneğin Kolon için 4.5 cm girdiğimide paspayını 3 cm olarak alıyor.
22)Kolonlardaki kesme güvenliği, zayıf kolon hatası raporun en başında hata kısmında gösterilmeli

Tekrar herkesin emeğine sağlık.
Kolay Gelsin.

zeki78":1uv4m48e' Alıntı:
Merhaba...
İde6 beta2 için emeği geçen herkese teşekkürler. Çok güzel olmuş, yalnız birkaç isteğim olacak.
1)Perde detayı alınırken İde6 beta2 versiyonunda ekte gönderdiğim gibi "PERDE DETAY 1" çıktı veriyor.
12 metrelik yatay tevzi donatısı atıyor.
Ekteki diğer dosyada(İde6 beta1 versiyonunda) "PERDE DETAY 2" gibi çıktı veriyordu.
İnşaatta 12 metrelik demirleri kolonların arasından "PERDE DETAY 1" gibi geçirmek çok zor.
"PERDE DETAY 2" gibi detaylandırılırsa daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

Zeki Bey merhaba,
örnek olarak gösterdiğiniz "Perde detay 1" ile "perde detay "2 arasında perde-kolon ilişkisi açısından önemli bir fark görülmektedir. 2.detayda çizim tek panel, 1. detay ise çizim kolonlar arasında kalan sürekli panel şekilindedir.

İki kolon veya bir kolona bağlı panel elemanlarının yatay donatıları, ilgili kolonun içerisine girecek şekilde beraber çizilmektedir.Bildiğiniz üzere bu, 6 versiyonunun olanakları içerisinde gösterdiğimiz önemli bir değişikliktir. Konunun açıklığa kavuşması için mesaja bir ekran görüntüsü ekliyorum.

Görüldüğü üzere P01-P02 kolonlarla birlikte aynı betonarme konstrüksüyonu içersinde çizilmektedir. Aksi durumda her bir perde sanki kolonlardan bağımsız gibi duracaktı.

P03 perdesi ise soldan kolonla aynı konstrüksüyon içerisinde çizilmekte, sağ ucunda da kolon olmadığı için yatay donatılar kapatılmaktadır.

P04 perdesi ise tek panel şeklinde olduğu için sizin detay 2 olarak gösterdiğiniz düzende çizilmektedir.

İyi çalışmalar...

Zeki Bey,

6 versiyonunda paspayı(faydalı yükseklik), boyuna donatının ağırlık merkezinden elemanın dış yüzeyine olan mesafeyi ifade etmektedir. Programda herhangi bir hata bulunmamaktadır.

İyi çalışmalar

Perde yatay donatısı

Hakan bey ilginiz için teşekkürler.
İdeyapı 6.01 beta2 versiyonunun perde detaylandırılması çok güzel. Hiçbir itirazım yok.
Benim istediğim sadece perde yatay donatıları ile ilgili.
Mevcut durumda ideyapı, yatay donatıyı kolonlar arasından geçirerek 12metreye kadar atıyor.
Ancak şantiyede yatay donatıyı bu şekilde atmak çok zor, Genel uygulama Perde detayı 2 de gösterilen şekilde yapılıyor.
Sadece yatay donatılarını "Perde detayı 2" deki gibi alabilirsek bence daha iyi olur, veya 2 seçenek halinde sunulabilir.
İsteyen istediği gibi çizdirebilirse daha iyi olabilir.

Kolay gelsin.

Geri