Merhaba,Oznb":9ma2b8op' Alıntı:Kolon düşey açılımlarında. Kolon ebatı azaltılması halinde donatı çizimleri şekildeki gibi çıkıyor. Kontrol edebilirmisiniz.
Ismail Hakki Besler":eerx2wf3' Alıntı:1) ideCAD bu kombinasyonları otomatik oluşturur ve kullanır.
2) Bir sonraki guncelleme için yapıldı şu an test aşamasında.
Teşekkürler açıklamalar için gayet aydınlatıcı oldu.Ismail Hakki Besler":34s7cw26' Alıntı:Eğer toprak ve kar yükünü kasdediyorsanız bu durum notlarımız arasında, yok eğer temel hesabı ise yonetmelikte gosterilen kombinasyon sembolik. Yönetmeliğin temele aktarılacak kuvvetler bölöumunde anlatığı şekilde yapıyor program. Bu arttırmalar kombinasyon ile yapılamaz. Bu arttırmaları kombinasyonlarfda goremezsiniz.
O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız. Çunkü yönetmelik her elemanı aynı şekilde artırın demiyor. Keşke deseydi de bizi uğraştırmasaydı. Yönetmelik bodrumlu ve bodrumsuz yapılar için M N T de, çoğu zaman da aynı katsayıyla olmayan arttırmalar yapılmasını istiyor.
Örneğin bodrumsuz yapılarda perdelerin M ve N attırmaları farkli katsayı ve bodrumlu yapılarda da kritik perde yuksekliğin temel üst kotundan daha yukarıda başladığı durumlar için katsayı farklı. Eğer yönetmelik 4.10.3.2 madesini yok farzedersek kambinasyonla yapılabilir.
Özetle bodrumsuz yapılarda hiçbirşekilde kombinasyon ile yapılamaz, Bodrumlu yapılarda da sabit katsayı kabul edersek yapılabilir.
ideCAD Bu madeyi ilgili tesirleri ilgili katsayılarla çarparak temel hesabında yapıyor. Program arzyuzunde gosterilen değerler ham değerler.
Yönetmelik bu arttırmaları kombinasyon ile yapılabilir şekilde düzenleme getirirse kmbinasyon şeklinde değiştirirz.
Ismail Hakki Besler":1j7khota' Alıntı:O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız. Çunkü yönetmelik her elemanı aynı şekilde artırın demiyor. Keşke deseydi de bizi uğraştırmasaydı. Yönetmelik bodrumlu ve bodrumsuz yapılar için M N T de, çoğu zaman da aynı katsayıyla olmayan arttırmalar yapılmasını istiyor.
Yönetmelik bu arttırmaları kombinasyon ile yapılabilir şekilde düzenleme getirirse kmbinasyon şeklinde değiştirirz.
Piyasada popüler olan yabancı programlar ile yönetmelik uyumlu proje yapmaya niyetlenseniz ve süreniz sınırsız da olsa, aldığınız sonuçları derleyecek excel programlarına ihtıyacınız olur. Ve onlarca proje ve yüzlerce kombinasyon yaparsınız. Ama gene de temeli tam doğru çözemezsiniz bu programlarla. Yönetmeliği hazırlayanlar yerli programları kayırmışlar gerçekten.MaFiAMaX":3en9gnzg' Alıntı:Ismail Hakki Besler":3en9gnzg' Alıntı:O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız. Çunkü yönetmelik her elemanı aynı şekilde artırın demiyor. Keşke deseydi de bizi uğraştırmasaydı. Yönetmelik bodrumlu ve bodrumsuz yapılar için M N T de, çoğu zaman da aynı katsayıyla olmayan arttırmalar yapılmasını istiyor.
Lafa gelince yerli yazılımlara aşağılayıcı tabir kullanmasını bilirler ama gel de bugün sadece genel analiz yazılımı ile proje üret! O kitabı almadım ama büyük ihtimalle her zaman ki gibi basit basit ve yüzeysel geçiştirmelerle doludur. İşin mantığını anlamak için belki yararlıdır ama piyasada gerçek, elle tutulan bir işi gel de kısıtlı zamanda ve üç kuruşa yap bakalım bu kitapta anlatıldığı gibi. YAPAMAZSINIZ.
Evet aslında o kombinasyonların o kısımlarıyla alakalıydı.Ismail Hakki Besler":1rjp25u0' Alıntı:Eğer toprak ve kar yükünü kasdediyorsanız
O resim yönetmelikten alıntı herhangi bir kitaptan değil bu arada.Ismail Hakki Besler":1rjp25u0' Alıntı:O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız.
Ben aşağıdaki resmi kasdettim o yüzden 'kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız' dedim. Evet bu resimdeki gibi temel tasarımı için kombinasyon yapmak doğru değil bodrumlu binalar için.MrtGrsl":29kimlq8' Alıntı:Evet aslında o kombinasyonların o kısımlarıyla alakalıydı.Ismail Hakki Besler":29kimlq8' Alıntı:Eğer toprak ve kar yükünü kasdediyorsanız
O resim yönetmelikten alıntı herhangi bir kitaptan değil bu arada.Ismail Hakki Besler":29kimlq8' Alıntı:O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız.
Teşekkürler.Yanlış anlaşılma olmaması adına açıklamak istedim Erhan bey de kitap diye yazınca.Ismail Hakki Besler":n8nl6t0p' Alıntı:Ben aşağıdaki resmi kasdettim o yüzden 'kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız' Evet bu resimdeki gibi temel tasarımı için kombinasyon yapmak doğru değil bodrumlu binalar için.MrtGrsl":n8nl6t0p' Alıntı:Evet aslında o kombinasyonların o kısımlarıyla alakalıydı.Ismail Hakki Besler":n8nl6t0p' Alıntı:Eğer toprak ve kar yükünü kasdediyorsanız
O resim yönetmelikten alıntı herhangi bir kitaptan değil bu arada.Ismail Hakki Besler":n8nl6t0p' Alıntı:O kitaptaki gibi kombinasyon yapamazsınız.
Ben de bu kitaptan bahsettim, o yüzden "o kitabı almadım" dedim. Sizin başlıktaki ilk mesajınızı kastetmemiştimMrtGrsl":1vnlbivm' Alıntı:Teşekkürler.Yanlış anlaşılma olmaması adına açıklamak istedim Erhan bey de kitap diye yazınca.
Konu notlarımız arasındadır. Gelecek guncellemelerde eklenecektir. Ilk guncellemede olmayabilir.MrtGrsl":tltvrhxa' Alıntı:Merhabalar, kolon aplikasyon planlarında çirozların etriyeyi sarması güncellemeyle gelecek mi acaba notlarınız arasında mıdır?
Teşekkürler.HakanŞahin":1ft3iljb' Alıntı:Konu notlarımız arasındadır. Gelecek guncellemelerde eklenecektir. Ilk guncellemede olmayabilir.MrtGrsl":1ft3iljb' Alıntı:Merhabalar, kolon aplikasyon planlarında çirozların etriyeyi sarması güncellemeyle gelecek mi acaba notlarınız arasında mıdır?
fathhh":2yihnlb9' Alıntı:Merhaba. TBDY2018 e göre ilk defa bir asmolen proje statiği yapmaya çalıştık. Ancak kolonlarda çok fazla donatı ataması oldu beraberinde birleşim bölgelerinde etriye sıkılaştırması yapmadığını gördük. perdeler de k hatası aldık. acaba veri girişinde eksik yada hatalı bir bilgi girişi mi yaptık R katsayısı,kolonlarda pursantaj değeri vs gibi. inceleyip eksiklerimizi görmemize yardımcı olursanız seviniriz.Şimdiden teşekkürler. Link aşağıdadır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.İHA_GÜNER.ide10.html