Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Son sürüm güncelleme yayınlandı (Lisanslı ve Deneme sürümü)

Re: ideCAD Statik IDS v10.05 Yayınlandı (14.03.2019)

İyi günler. Riskli bina analizi ve performans raporu almak için güncelleme nezaman gelicek acaba bağzı programlara güncelleme gelmiş durumda dosyalar bekliyor?

batuhann28522:zf9z5p3b' Alıntı:
İyi günler. Riskli bina analizi ve performans raporu almak için güncelleme nezaman gelicek acaba bağzı programlara güncelleme gelmiş durumda dosyalar bekliyor?

İyi günler, cevap:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teşekkürler. Rapor veremiyoruz değilmi 10.06 ilede. Kentsel dönüşüm dosyası var performans raporu isteniyor acaba riskli bina analizinden sonra performans değilde riskli bina raporu almak mümkün mü ?

Merhaba;

Kentsel dönüşüm için gerekli olan riskli bina analizi ve raporudur. V10.06 da bu rapor alınabilmektedir. Projenizi buraya yükler yada ide yapıya mail atarsanız size dönüş olacaktır.

2m proje":3tlxvx9j' Alıntı:
Merhaba;

Kentsel dönüşüm için gerekli olan riskli bina analizi ve raporudur. V10.06 da bu rapor alınabilmektedir. Projenizi buraya yükler yada ide yapıya mail atarsanız size dönüş olacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
ŞKI_YILDIRIM.rar.html

Kentsel dönüşüme giricek değerler donatılar aynı kalıcak şekilde raporları gönderebilirseniz sevinirim. Mail adresim: [email protected]

batuhann28522":1sch7m9o' Alıntı:
Kentsel dönüşüme giricek değerler donatılar aynı kalıcak şekilde raporları gönderebilirseniz sevinirim. Mail adresim: [email protected]
Merhaba,
Riskli bina analizi yapabileceğiniz ve raporlarını alabileceğiniz ideCAD Statik v10.06'ın linkini mailinize gönderdim.

Merhabalar iyi çalışmalar;

Izgara ve sınır ayarlarına tıkladığımda program hata verip kapanıyor.

Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

emreyaykin":388a1s9b' Alıntı:
Merhabalar iyi çalışmalar;
Izgara ve sınır ayarlarına tıkladığımda program hata verip kapanıyor.
Dosya ektedir.
Merhaba,
Bu durum sağ tuş menüden ızgara ve sınır ayarlarına girilmek istendiğinde oluşuyor. Bir sonraki güncellemede sorun giderildi. Izgara ve sınır ayarlarında değişiklik yapmak için Genel Ayarlar, Izgara Sınırlar sekmesini kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar

bodrum perdelerine toprak yük tanımlaması için; Daha önceki sürümler için bu şekilde bir anlatım diyalogu var idi, son yönetmelik ve sürüm için bu tarz bir anlatım içeren bir bilgilendirme metni varmı acaba?

Ekli dosyalar

• ScreenHunter_62 Apr. 11 17.34.jpg
    ScreenHunter_62 Apr. 11 17.34.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 23,669

HakanŞahin":2akylcyq' Alıntı:
batuhann28522":2akylcyq' Alıntı:
Merhaba,
Riskli bina analizi yapabileceğiniz ve raporlarını alabileceğiniz ideCAD Statik v10.06'ın linkini mailinize gönderdim.

İyi günler. Riskli bina analizi yaptırdım ancak riskli bina olarak değerlendirilmemelidir onayı var. Normal analiz yaptığımızda kirişler kolonlar onay vermemesine rağmen böyle bir sonuç alıyorum bina kentsel dönüşüme giricek birşeyi yanlış mı yapıyorum ?

batuhann28522":atgm6rti' Alıntı:
HakanŞahin":atgm6rti' Alıntı:
batuhann28522":atgm6rti' Alıntı:
Merhaba,

İyi günler. Riskli bina analizi yaptırdım ancak riskli bina olarak değerlendirilmemelidir onayı var. Normal analiz yaptığımızda kirişler kolonlar onay vermemesine rağmen böyle bir sonuç alıyorum bina kentsel dönüşüme giricek birşeyi yanlış mı yapıyorum ?

Normal analizde kurtarmayan bir yapi , riskli yapi olarak cikmayabilir.

Riskli Bina Tespit Yönetmeliği

İsmail Bey'in de dediği gibi, projenizde yetersizlik olması yapının riskli olduğu anlamına gelmiyor.
Tam tersini de düşünebilirsiniz; riskli bina analizi yaptınız ancak herhangi bir sorun yok. Projenizin TBDY2018'e göre yeterli koşulları sağladığı anlamını da çıkaramıyorsunuz.

Ekli dosyalar

• Riskli bina yönetmeliği kapsam.JPG
    Riskli bina yönetmeliği kapsam.JPG
    284.9 KB · Görüntüleme: 23,435

Merhaba Batuhan Bey,

Projenizi gönderirseniz daha sağlıklı bir biçimde yardımcı olabilirim. Ancak riskli bina analizinde kullanılan parametrelerin projeleri nasıl etkilediğini söyleyebilirim.

Bu parametrelerin en başında beton sınıfı bulunmaktadır. Beton sınıfının RİSKLİ YAPILARIN TESPİT EDİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR Bölüm 4.1 Röleve ve Bilgi Toplama bölümüne uygun şekilde belirlenip kullanıcı tarafından girilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bilgi düzeyi katsayısı da beton dayanımını belirlemektedir.

Bir diğer parametre ise elemanın kayma dayanımıdır. RİSKLİ YAPILARIN TESPİT EDİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR EK-D yi incelediğinizde hesap esasının kesme kapasitesine dayandığını görebilirsiniz. Betonarme elemanlarda kesme kapasitesini belirleyen en önemli faktör etriye aralığıdır. Bu nedenle etriye aralığınızı doğru girmeniz değerleri etkileyecektir. Aynı zamanda Kesme kapasitesi yani Vr hesabında çirozlarının katkısının dikkate alınıp alınmaması da kesme kapasitesini belirleyen parametreler arasındadır.

Bir başka parametre ise eğilme dayanımıdır. Bu durum için boyuna donatı değerlerini kontrol edebilirsiniz.

Saygılarımla...

Zımbalama Hesapları, 7.11.5 Maddesi Kontorlü ve Toprak Yükle

Merhabalar,
İde 10.05 te hem temeldeki zımbalama hesapları hemde döşeme zımbalama hesapları TS500 e göre yapılmakta. Yeni yönetmeliğe göre herhangi bir güncelleme yapılacak mı? Bir başka husus ise 7.11.5 maddesinin kontrolü programda yapılmıyor, bu kontrol yeni güncellemelerde gelecek mi? Eğer olmayacaksa iç kuvvetleri excele atma şansımız var mı? Son sorum ise deprem yönetmeliğinde toprak yükleri dinamik ve statik olarak ayrılmış durumda. Bir çok kombinasyon olduğu için bunları ayrı olarak kombinasyonlara eklemek hem zor hemde ekleyince kombinasyonlar karışıyor. Örneğin 1.4g+1.6q+1.6Hs yaptığımda kombinasyon 2.8g+3.2q oluyor. Bu konu hakkında da yorumlarınızı beklemekteyim.

Eklemek istediğim birkaç not;

1-) TBDY 2018 analiz sihirbazında 9. adımda taşıyıcı sistemi çelik seçtiğimiz zaman 12 ve 13. adımlarda C14 ve C15'i seçmemize olanak tanıyor. Bu kısımların pasif olması gerekir.
2-) TBDY 2018 analiz sihirbazında C14'ün tanımı yanlış yazılmış.
3-) Ham sonuçlardan tasarım sonuçlarına geçişlerde program çoğu TBDY ve TSE500 işlemlerini arka planda yapmakta. Bu adımların raporlarda biraz daha detaylı olarak verilmesini talep ediyorum. En azından raporların ilgili kısımlarına ilgili yüklerin hangi hesap adımlarından geçirilerek bulunduğu açıklama olarak yazılabilir.
4-) Radye temel aplikasyon planında mesnet donatılarının geçerlilik mesafeleri şematik olarak çizilmeli yahut opsiyon olarak konmalı. Çoğu zaman kullanıcılar bu donatılar okunsun diye yerinden kaydırmakta. Uygulamada ise bu donatılar çok yanlış yerlere konmakta.
5-) Genelde kullanıcılar daha okunaklı ve anlaşılır olması için kalıp planlarını kalıp + donatı şeklinde ikiye ayırıyor. Bu işlem idenin çizim editöründe çok zor değil aslında. Benim talebim programın kalıp planında kalıp ve donatı çizimlerini halihazırda ayırarak vermesi. Donatı planından ise kolon, kiriş ve döşeme isimlerini ve kesitleri silmesi. İdenin çizim editöründe bu yazıları donatı planından silmek zaman alıyor.
6-) Kiriş açılımları için kalıp planında olduğu gibi "bütün katlar" opsiyonu gelmesi.
7-) 3D modelin IFC olarak ihraç seçeneği.
8 -) Radye ilave donatılarını kilitleme seçeneği. Radye modifiye edilirse iptal edilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.

1-) TBDY 2018 analiz sihirbazında 9. adımda taşıyıcı sistemi çelik seçtiğimiz zaman 12 ve 13. adımlarda C14 ve C15'i seçmemize olanak tanıyor. Bu kısımların pasif olması gerekir.
C14 ve C15 Çelik taşıcı sistemler veya Çelik + Betonarme taşıyıcı sistemlerde seçilebilir. C14 tanımı yönetmelikten farklı olarak sihirbazda çaprazlı çelik çerçeve ve betonarme perdeli olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
C15 de aynı şekilde ikiye ayrılarak gösterilebilir. Betonarme perde içeren maddelerin çelik sistem seçiminde kapalı olmasını notlarımıza alıyorum.

2-) TBDY 2018 analiz sihirbazında C14'ün tanımı yanlış yazılmış.
Üstte açıkladığım gibi yönetmelikdeki C14 Taşıyıcı sistem tipi Betonarme perdeli ve çelik çaprazlı sistemler için ikiye ayrılmıştır,
Tanımdaki eksiklik notlarımıza alınmıştır
C15 de aynı şekilde iki ye ayrılarak düzenlenmeleri notlarımıza alıyorum.

3-) Ham sonuçlardan tasarım sonuçlarına geçişlerde program çoğu TBDY ve TSE500 işlemlerini arka planda yapmakta. Bu adımların raporlarda biraz daha detaylı olarak verilmesini talep ediyorum. En azından raporların ilgili kısımlarına ilgili yüklerin hangi hesap adımlarından geçirilerek bulunduğu açıklama olarak yazılabilir.
Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kontrollerinizde hangi değerleri görmek istediğinizi detaylandırabilir misiniz?

4-) Radye temel aplikasyon planında mesnet donatılarının geçerlilik mesafeleri şematik olarak çizilmeli yahut opsiyon olarak konmalı. Çoğu zaman kullanıcılar bu donatılar okunsun diye yerinden kaydırmakta. Uygulamada ise bu donatılar çok yanlış yerlere konmakta.
İstek notlarımızda yer alıyor.

5-) Genelde kullanıcılar daha okunaklı ve anlaşılır olması için kalıp planlarını kalıp + donatı şeklinde ikiye ayırıyor. Bu işlem idenin çizim editöründe çok zor değil aslında. Benim talebim programın kalıp planında kalıp ve donatı çizimlerini halihazırda ayırarak vermesi. Donatı planından ise kolon, kiriş ve döşeme isimlerini ve kesitleri silmesi. İdenin çizim editöründe bu yazıları donatı planından silmek zaman alıyor.

İstek notlarımızda yer alıyor. Şu an için eleman isimlerini silmek için şu yöntemi takip edebilirsiniz.
Katman aylarında tüm katmanları kapatıp sadece Kolon, Perde ve Kiriş katmanlarını açık bırakın ve plana geçin.
Bir obje ismi seçip sağ tuş ile Hepsini seç komutunu kullanın böylece tüm yazılar seçilecektir. Sil komutu ile tek seferde silinebilir
Katman ayarlarında sadece "Döşeme" katmanını aktif yapın . Döşeme ismini seçin sağ tuş menüsü ile Hepsini seç komutunu kullanın. Döşeme yazısı blokları seçilecektir. Hepsi tek seferde silinebilir.

6-) Kiriş açılımları için kalıp planında olduğu gibi "bütün katlar" opsiyonu gelmesi.

7-) 3D modelin IFC olarak ihraç seçeneği.
3D Modeli DWG , PDF , Tekla , OBJ formatlarında export edebiliyoruz. IFC export isteğinizi notlarımıza alıyorum.
IFC yi hangi yazılımlara export etmek için kullanmak istiyorsunuz bilgi verebilir misiniz?

8 -) Radye ilave donatılarını kilitleme seçeneği. Radye modifiye edilirse iptal edilebilir.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

• c14c15.png
    c14c15.png
    32.9 KB · Görüntüleme: 23,151
  • Sihirbaz.png
    Sihirbaz.png
    87.5 KB · Görüntüleme: 23,151
  • Yönetmelik C.png
    Yönetmelik C.png
    74.6 KB · Görüntüleme: 23,151

Metraj raporunda toplam donatı metrajı kısmında hasır donatıyı hesaba katmıyor.

YasinTezel":2z6z3u3n' Alıntı:

Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kontrollerinizde hangi değerleri görmek istediğinizi detaylandırabilir misiniz?

3D Modeli DWG , PDF , Tekla , OBJ formatlarında export edebiliyoruz. IFC export isteğinizi notlarımıza alıyorum.
IFC yi hangi yazılımlara export etmek için kullanmak istiyorsunuz bilgi verebilir misiniz?

İlginiz için teşekkür ederiz.

Yasin Bey, 3. madde de hangi sonuçları görmek istediğime dair kısaca bilgi vermek istiyorum. Kolon kapasite diyagramları raporlara eklenmeli. Radye temel ile ilgili renk scala grafikleri tam sayfa eki olarak eklenmeli. Ara işlemlerle ilgili olarak programın statik ve dinamik analiz sonucu bulduğu kombinasyon ham değerleri ile betonarme dizaynında kullanılan dizayn değerleri arasındaki geçiş raporlarda olabildiğince şeffaf ve takip edilebilir olmalı. Ayrıca İdecad V10'da bazı yönetmelik maddelerini kombinasyonların içine yedirmiş durumda. Bu kısımlarda raporlarda daha ayrıntılı olarak verilmeli.

IFC bildiğiniz üzere Endüstri genel standartı haline geldi. Bu nedenle eklenmesini istiyorum. Ayrıca Tekla Model Dump export seçeneği betonarme kullanıcıları içinde açılmalı. Şu haliyle demo üzerinden export yapıyoruz.
Son olarak betonarme ayarlarından kiriş ayarları sekmesindeki gövde çapı standart 12 lik. Bunu kullanıcı elle değiştirse dahi çizimler yine 12 olarak çıkıyor. Buranın düzeltilmesini talep ediyorum.

Re: ideCAD Statik IDS v10.09 Yayınlandı *Yeni*(02.05.2019)*Y

Merhaba,
1. Annotations klasöründeki bloklarda yaptığım değişiklikleri program algılamıyor. ProgramFiles ve ProgramData klasörlerinin ikisinde de denedim ancak sonuç alamadım. Oluşturduğum bloklarla antet oluşturamıyorum.. V7'de sorun yoktu..
2. 2B çizim düzenleme pencerelerinde "Son Seçim" çalışmıyor, çok ağır işlem yaptıktan sonra son seçilen objeyi bulamıyor... Matematik model penceresinde ise çok geç algılıyor objeyi..(çizimlerde en sık kullanılan komutlardan biri)
3. V7'de fare ile obje seçim penceresi sağdan sola iken V10'da soldan sağa yapıyor bu işlemi... değiştirme imkanı var mı?
4. 2B çizimler export edilirken, çizimlerde yer alan rota objeleri ölçeklenemiyor... (birimi metre ise aynen kalıyor, cm yapılması durumunda ölçekleme olmuyor)
5. "Düğüm noktası taşı" komutuyla seçilen düğümler belirgin hale gelirdi eski versiyonlarda, V10'da anlaşılmıyor...
6. "Objeden ayarları al / ver" komutu genişletilebilir... hangi ayarların alınıp alınmayacağını belirten menü eklenebilir... ihtiyaç: renk ve desen dışında katman adının da alınıp/verilmesi... (Autocad---match özelliği yada Sap2000--- Copy Assigns/Paste Assigns)
7. Çizimlerde çok fazla eleman olmamasına rağmen ağır çalışıyor program...

8. Çizimlerde içi dolu gösterimli daireler (donatılar vs) paftaya aktarılırken içi boş olarak geliyor.

iyi çalışmalar, saygılar...

Re: ideCAD Statik IDS v10.09 Yayınlandı *Yeni*(02.05.2019)*Y

Perde boy açılımlarında, başlık ve gövde donatıları için ayrı ayrı verilen filiz ölçüleri üst üste çakışmaktadır, hızlı taşı komutu ile de ayrışmamaktadır. Tüm perde bloklarını patlatıp tek tek müdahale edilmesi yorucu olmaktadır.

Ayrıca, temel apl. planında verilen filiz detayları ile kolon/perde düşey detaylarında verilen filizler örtüşmemektedir.

Ekli dosyalar

• perde detay.JPG
    perde detay.JPG
    36.2 KB · Görüntüleme: 20,996
Geri