MERHABA PROJEMDE B1 DÜZENSİZLİĞİ MEVCUT NEDEN KAYNAKLANIYOR YARDIMCI OLUP TAVSİYE VEREBİLİR MİSİNİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Birkaç projede kolonlar ve perdelerde üst katta alt kata göre daha fazla donatı sorunuyla karşılaşıyorum . Sebebi ne olabilir ?
Devamını Oku ⇾X yönünde göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliği arttırmam gerekiyor ama mimari pek uygun değil. Dar uzun bir bina çift yola bakıyor, kot farkından dolayı ön kısım perde yapıldı. Neler yapılabilir tavsiyelere...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR PROJEM TEMEL VE PERDEDEN OLUŞMAKTADIR. AMA TEMELİM 45 CM KALINLIKTAN AZI KABUL ETMİYOR NEDENSE 45 CM DE YAPMAK İSTEMİYORUM BİR VİLLA DEĞİL SONUÇTA BİR HAVUZ ABES KAÇICAK BİR YOL GÖSTERİR MİSİNİZ BANA...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Ekteki proje mevcut bir bina, yapıyı modelledikten sonra normal bir analiz yapıp ardından doğrusal performans analizi yaptığımda; 'doğrusal performans analizi uygulama sınırları' kısmında hata gösterdiği...
Devamını Oku ⇾merhabalar. projemde mimariden dolayı rampa perdem eğik olarak gidiyor. bu sebepten dolayı radye temelde ilave donatımda 4 cm aralıkla donatı atıyor. çok az açıklıktan dolayı sıkıntı olacak şantiyede. burası için bir...
Devamını Oku ⇾2 katlı projemde 2.katta kesme güvenliği problemini bir türlü aşamadım yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin.
Devamını Oku ⇾perde grubu kapasite oranı aşıyor sorunları aşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Çözümlerimde X yönünde R katsayısının Md den dolayı 6 alınması gerektiği uyarısını alıyorum ancak bodrum kat rijit ve bodrum kat hariç üst yapıda X yönünde R nin 6 alınmasını gerektirecek kadar perde...
Devamını Oku ⇾Merhabalar projem için bir konsol tasarımı yaptım ve bu konsol için fikirlerinizi alabilir miyim?
Devamını Oku ⇾ekteki projemde temelde aşırı ilave çıkıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ? geoteknik raporları doğru girişmiştir.
Devamını Oku ⇾merhabalar.. sürekli temel çizim açılımı aldığımda hatalı bir şekilde uzun bir çizim veriyor . bunun sebebi nedir? tavsiyeniz nedir ? projem ektedir
Devamını Oku ⇾projemde c30 beton kullandım. s08 kolonunu boyutlarını büyütme şansım yok.perde de yapamıyorum. bu sistemle beton arttırmadan ve kolon boyutlarını değiştirmeden hatayı nasıl gideririm ?
Devamını Oku ⇾Merhaba düğüm noktalarından olduğunu düşündüğüm hatadan dolayı ciddi zımbalama çıkıyor. Düğüm noktası da değiştirince perdeye başlık donatısı atmıyor.
Devamını Oku ⇾Göreli kat ötelemesi sorununu aşamıyorum. Taşıyıcı düşey sistem boyutlarında da oldukça cömert davrandığımı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz? Ekstra olarak da ilk defa bu kadar çaplı modelle karşılaşıyorum. bundan...
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde göreli kat ötelemesi ve temel kesiti yetersiz sorununu çözemedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Herkese selamlar. Tek bir projeye bağlı olmamak üzere idecad kullanarak çözümlediğim statik projelerde zemin kat kolonlarında diğer katlara oranla çok yüksek momentler söz konusu oluyor ( yaklaşık 2.5 - 3 kat fazla...
Devamını Oku ⇾Ne yaptıysam sorunu çözemedim lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba; Projemde bodrum katlardaki perdelerde kesme güvenliği ve donatı yetersiz hatası alıyorum. Etriye çaplarını Ø12 ye kadar açmama ve donatıyı artırmama rağmen hatayı düzeltemedim. Yardımcı olabilir misiniz...
Devamını Oku ⇾merhabalar, temel sistemi girdikten sonra her katta göreli kat ötelemesi hatası veriyor temel silindiği zaman hata gidiyor bunun çözümünü bulamadım, yardımcı olursanız seviinirim, iyi çalışmalar...
Devamını Oku ⇾