arkadaslar balkon döşemelerde kalınlık hatası alıyorum. kalınlığı arttırmadan çözüm mevcut mu?
Devamını Oku ⇾ekte göndermiş olduğum bilgilere nereden ulaşabilirim?
Devamını Oku ⇾İYİ GÜNLER . PROEJEMİ ÇİZDİM FAKAT BODRUMDA , KİRİŞ N P18 PERDESİ KESME HATASI, P36 RADYE ZIMBALAMA HATASI ALIYORUM. ZIMBALAMA DONATILARI EKLEDİM AMA FAYDA ETMEDİ BAŞKA NELER YAPABİLİRİM KONTROL EDER MİSİNİZ ...
Devamını Oku ⇾iyi günler, idecadde 7-8 metre yüksekliğinde istinat duvarı çizmek istiyorum fakat kesitler çok fazla çıkıyor. önerileriniz nelerdir ?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadı yardımcı olur musunuz 3.ünde de aynı problem yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Merabalar Projemde radye döşemem var hesap aksı atıyorum ancak her aks için aynı sayıda atıyor yani çakısan yerler için bir sayı azaltması yapmıyor. Mesela 10 m bir radye döşemem var her girinti cıkıntıya yeni bir...
Devamını Oku ⇾İyi günler arkadaşlar depremden sonra çıkan yeni yönetmenlikte zemin+4 kat az olan yapılarda kapalı çıkmalarda kuşatılmış kolon istenmektedir. elimde bulunan mevcut projede bununla alakalı olarak bazı şeyler sormak...
Devamını Oku ⇾Kolay gelsin arkadaşlar projemde bir kolon ve perde arasında oluşan kısa kirişim var ve kesme hatası alıyorum,donatı yetersiz diyor ama gereginden fazla donatı atıyor ,kiriş boyutlarını büyültüp küçültmeme rağmen hiç...
Devamını Oku ⇾eklediğim projede zemin katta k9-10-11-12-13-14 kirişlerinin statik tasarım penceresine girmeyi denediğimde k8-15 kirişleri açılıyor. k9-14 kirişlerinin statik tasarım penceresine ne klavye kısayolu ile ne de mouse...
Devamını Oku ⇾İskele projeleri hakkında bilgi verebilecek var mı?
Devamını Oku ⇾Merhabalar bir konuda fikrinizi almak istiyorum son yaşadığımız depremden sonra alüvyon zeminlerin sıvılaştığını hatta üst yapı ne kadar düzgün tasarlanırsa tasarlansın zemin kaynaklı hasarların önlenemediği...
Devamını Oku ⇾tabanı doğal zemin olan yerin üstüne balkon çıkıntısını nasıl çizebilirim
Devamını Oku ⇾Merhaba idecad istinat duvar hesabı yapıyor ama taş duvar olarak yapabilir miyiz
Devamını Oku ⇾İyi Günler projemde asansör perdesindeki kesme güvenliği sağlanamıyor hatasını düzeltemiyorum . Yardımcı olur musunuz??
Devamını Oku ⇾tekil temel donatı yetersiz hatasını bir türlü gideremedim ne yapmalıyım
Devamını Oku ⇾Projemde hata alıyorum 4.5 R yapınca geçiyor ama üst katta kolon küçültmem gerekiyor bu sebepli sanırım hata veriyor
Devamını Oku ⇾bodrum katta kenetlenme boyu sağlanamadı ve 1. katta kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı analizde bu hatalar çıkıyor yardımcı olur musunuz acilen bakabilir misiniz size zahmet
Devamını Oku ⇾Merhaba, Bir projemde analiz aldığımda tüm temel kirişleri kurtarıyor, ardından bir kirişi kilitlediğimde başka kirişlerle beraber hata veriyor ve hiçbir şekilde kurtarmıyor. Sorunu bir türlü çözemedim aşağıda adım...
Devamını Oku ⇾Merhabalar rahatsızlık veriyorum kusuruma bakmayın fakat projemde sürekli temel sorunumu yenemiyorum her perdeye gelecek şekilde sürekli temel tasarlıyorum fakat yetersizlikten kurtulamıyorum yardımcı olabilir...
Devamını Oku ⇾