V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Dosyaya kopyala-Dosyadan yapıştır

Merhaba, Demo sürümünde Dosyaya kopyala-Dosyadan yapıştır komutları çalışmıyor mu? teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

Döşeme sehim sınırı aşıldı

Saçaklardaki döşeme sehimini kurtaramadım. s3-s4 ve s7-s8 kolonlarını sistem sürekliliği için 36lık kiriş ile bağlamak istedim fakat12cm döşeme kurtarmıyor, 50 lik ise istenmiyor. Çıkma olan kirişin süreksiz olması...

Devamını Oku ⇾

yapı denetim gönderdiğim projem ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum ?

Yapı Denetime gönderdiğim projemde zemin katta S13-S14-S15 kolonlarım direkt 1.kat ile birlikte 5.50 metre yükseklikte çalıştırıyorum diğer kolonlarım katta ki önce asma kat ile çalışıyor oradan 1.kat ile çalışıyor...

Devamını Oku ⇾

ZAYIF KAT, GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

Merhabalar projemdeki hataları forumda tavsiye edilen yöntemlerle düzeltmeye çalıştım ama faydası olmuyor . yardımcı olur musunuz? Boyutları artırsam da Ne yaptıysam geçmiyor bu sorunlar. X Yönünde B1...

Devamını Oku ⇾

İstinat duvarı kayma kontrolünü sağlatamıyorum

Merhabalar iki adet istinat duvarım var L şeklinde duvar boylarım 635 555 yüksekliğim temel hariç 4 metre geoteknikçilerin verdiği kohezyon değeri 1.7 ton/m2 cu:1.7 ton/m2 bu projede başkaca istinat duvarlarım da...

Devamını Oku ⇾

Konsol Kiriş

Merhaba. Aşağıda resmini paylaştığım projede, konsol kirişi S2 kolonundan itibaren atmayıp, K24 kirişini uzatarak taşıtmayı düşündüm. Program hata vermedi. Konsol kirişin arkadaki kirişle birlikte çalışması daha...

Devamını Oku ⇾

KESME KUVVETİ SORUNU

MERHABA ANALİZ YAPINCA BİR ÇOK ELEMAN HATA VERİYOR KESME KUVVETLERİNİ KOLON KESME KUVVETLERİNİ KURTARAMIYORUM

Devamını Oku ⇾

Radye Temel Asansör Kuyusu Sorunu

Asansör kuyusunu -1.4m kotuna indirmek istiyorum. Asansör perdeleri ekleyip -1.4m kotuna radye temel ekliyorum fakat asansör boşluğuna taşan bir kolonumun altına radye temel atılmıyor. 0m kotunda ve -1.4m kotunda 2...

Devamını Oku ⇾

betonarme +çelik çatı

merhaba kolay gelsin fabrika projesinde betonarme ve çelik çatı ile projeyi yaptım genel olarak bakabilirmisiniz sorun varmı özelikle yükler,çatıdaki kolonları birbirine bağlamadım kirişle veebetlar konusunda rica...

Devamını Oku ⇾

TAŞIMA GÜCÜ YETERSİZ HATASI

Merhabalar projemde taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum . Hatayı bir türlü gideremedim. Yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

perde kapasite yetersiz hatası

merhabalar projemde bir kaç hata vardı. ama iki tane l şeklinde perdem kısa başlık etkisindeydi ve etriye uzunluğu baya uzun olup ve iki perde ayrık çalışıyordu. sağlıklı olmayacağını düşünerek başlık yapayım dedim...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi Hatası

B1 Düzensizliği , Zayıf Kat ve Göreli Kat ötelemesi yüksek hatalarını düzeltemiyorum. Proje ektedir yardımcı olursanız memnun olurum.

Devamını Oku ⇾

analiz detay inceleme

Merhaba, Analiz yaparken analiz raporunda böyle bir ifade geçiyor: ''Fiber model kullanılarak perde betonarmesi hesaplanıyor : %82 tamamlandı.'' Analiz yapılırken neden %100 olarak tamamlanmıyor? Analiz raporunda da...

Devamını Oku ⇾

x yönünde göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın sorunu

merhaba projede zemin değeri ze diğer değeler de düşük. Yapıyı 1. kata çıkardığım an hata alıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

BODRUM KAT HATALAR

Radye temel kalınlığı ne kadar artırırsam artirim sorun çözülmüyor. Tüm problemler bodrumda hatalarım neden yardımcı olabilir misiniz ?

Devamını Oku ⇾

BODRUM KAT KOLONLARDA MAKİMUM PURSANTAJ HATASI VE FAZLA DONATI OLMASI

İYİ GÜNLER ZEMİN KAT KOLONLARDA MAKSİMUM PURSANTAJ HATASI ALIYORUM.MİMARİDEN DOLAYI ÇOK KOLON BOYUTLARINI BÜYÜTEMEDİM

Devamını Oku ⇾

Kolon kesme güvenliği sağlanamadı

Merhabalar. Projemdeki hatalarımı düzeltemedim yardımcı olur musunuz? Kolon ebatlarını ve etriye çaplarını arttırdım ama sonuç değişmedi.

Devamını Oku ⇾

TEMELİM VE ASANSÖR PERDELERİM NİÇİN HATA VERİYOR ?

Projelerimde sürekli karşılaştığım hatalardan biri asansör perdem ve temelim de hata alıyorum yanlış yaptığım yer ne ve projem de ki hatalar neden ?

Devamını Oku ⇾

kolon yerleştirme hatası

göreli kat ötelemesi hatası var çözemedim yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾
Geri