Merhaba projede yer alan bu çaplar iskelenin neresinde acaba göremedim. Ayrıca bunları kısayoldan değiştirmek mümkün mü? Biliyorsunuz iskele projesi kasıyor ağır biraz.
Devamını Oku ⇾Merhabalar, -Asmolen döşeme olan projemde S6-7-8-10 kolonlarındaki "kesme güvenliği" hatasını bir türlü gideremiyorum. -K7-K19-K22 kirişlerinde "sehim sınırı aşıldı" hatası çıkıyor. -K20-K22-K23 kirişlerinde de "max...
Devamını Oku ⇾GÖRELİ KAT ÖTELEME SORUNU İÇİN KOLON YÖNLERİ DEĞİŞTİRDİM VE ETKİSİ OLMADI MİMARİ PLAN KOLON YÖNLERİ DEĞİŞTİRMEMDE ÇOK OLANAK SAĞLAMIYOR KOLON EBATLARINI DA DEĞİŞİLİK YAPTIM BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾İYİ AKŞAMLAR. BALKON DÖŞEMELERİNDE TEVZİ DONATILARINI ALTTA MI ATMAK LAZIM ÜSTTE Mİ ATMAK LAZIM. YÖNETMELİKLE İLGİLİ KURAL VAR MI ? TEŞEKKÜRLER
Devamını Oku ⇾İLGİLİ İDARE SUBASMAN PERDELERİ TEMELİN DIŞINA ÇIKMIŞ PERDE UCU HEM MİMARİ DE HEM STATİKTE BOŞTA DİYE REVİZE ALDIM NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMADIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekli projemde döşeme kalınlığı sağlanmıyor hatası alıyorum. kalınlığı değiştirmeden hatayı nasıl çözebilirim.
Devamını Oku ⇾Merhabalar Ekte gönderdiğim uzun süre üzerinde çalıştığım projeyle alakalı tavsiyelere ihtiyacım var. Proje notları : 1-alt katlarda kalın ölçülerle tanımlanan kolonlar daha önce güçlendirmesi yapılmış...
Devamını Oku ⇾Merhaba iyi çalışmalar. Betonarme projemizden 5 katta iki kolon vmax değeri -1836 civarlarında çıkıyor. kolonu büyütüp, küçülttüm fakat değer hala - lerde bunun sebepi nedir ve çözümünü nasıl yapabilirim. İyi...
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar x yönünde zemin kat göreli kat ötelemesi yüksek hatası alıyorum projemi inceleyip eksiklerimi söyeleyebilir misiniz
Devamını Oku ⇾8,20 yüksekliğinde istinat duvarım var ve donatıları 18lik donatıyı açsam da sağlayamıyorum. yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾Merhaba döşeme kenarı ile tanımladığım döşemede hata almazken perdeler ile çevirdiğim döşemeler hata veriyor Acaba nerede yanlış yapıyorum?
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba yaklaşık 9 yıldır sta4cad kullanıyorum idecadde ilk defa büyük proje yapıyorum kesitler vs kurtarıyor fakat metraj aldığımda inanılmaz derecede donatı çıkıyor. Kesitlere baktığımda aşırı bir...
Devamını Oku ⇾kolonun 60/30 çoklu etriyesinde resimde kırmızı çizdiğim yerin ölçü değerleri gözükmüyor poz değerleri gözükmüyor içindeki etriye değeri gözüküyor program demodan
Devamını Oku ⇾İyi günler. Yaşadığım bölgede genellikle plak döşeme çözümü yapılıyor. ilk defa mantar döşeme projesi karşıma geldi bu konuda acaba yardımcı olabilir misiniz? Öncelikle forumdaki mantar döşeme hakkında çoğu şeyi...
Devamını Oku ⇾Selamlar. 5 yıldan fazladır statik proje müellifliği yapıyorum. Bu yılbaşına kadar çıkarılması gereken bir ruhsat projesinin statik projesini yaptım. Tasarımımı hakkını vererek hiçbir kısmını şişirmeden yaptığıma...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar; Ekte yolladığım projede normal perde ile subasman perdeleri mevcuttur. Tüm katlarda P4 perdelerin boyutu 203.42 olmasına rağmen zemin katta subasman perdesi ile birleştirince zemin katta hesaplarda...
Devamını Oku ⇾merhaba projemdeki temelde zq hatasını yok edemiyorum. belediye kontrolünden dolayı negatif gerilme analizi de yapmam gerekiyor. yardımcı olursanız çok memnun olurum
Devamını Oku ⇾MERHABALAR jeofizikçi beni aradı her bir sürekli temele gelen yükü tek tek benden istedi idecad üzerinden bunu nasıl göreceğim
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Projemdeki kiriş- perde kenetlenme boyu koşulu sağlanamadı hatasını düzeltemedim. Proje çözüm havuzundan inceleme yaptım. Oradaki tavsiyelerle birçok hatamı düzenledim fakat bu hatayı gideremedim. Aynı...
Devamını Oku ⇾kolay gelsin bir proje de demir metrajını nasıl aşağı çekebilirim ? yaklaşık 5 ton fazlam var
Devamını Oku ⇾