V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Perde Kesme Hatası

Merhabalar ekte göndermiş olduğum projemde ne yaparsam yapayım p01 perdesi zemin kat kesme hatasını aşamıyorum. donatı çaplarını büyütmeme rağmen hala aynı sorunla karşılaşıyorum. Gözden birşey kaçırmamak adına...

Devamını Oku ⇾

Cami Statik Projesi

Merhaba arkadaşlar öncelikle, İlk defa bir cami projesi üzerinde çalışıyorum. Çalıştığım proje daha önce başka yerde uygulanmış. Şimdi yine farklı bir yerde uygulanacak fakat yönetmelik değiştiğinden dolayı statik...

Devamını Oku ⇾

kiriş sehim hatasını gideremiyorum.

ekte paylaştığım projede kesitleri çok büyütmeme rağmen kirişteki sehim sınırını aşamıyorum. yardımcı olursanız seviniri. iyi çalışmalar...

Devamını Oku ⇾

Pursantaj hatası

Merhabalar projemde M pursantaj hatası veriyor ve kirişlere çok fazla demir geliyor, nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Radye temelde iki parçalı çözüm

ek deki projemde radye temelde iki parçalı çözüm noktasında bir sakınca var mıdır? zemin etüd sondaj derinliği için bu şekilde bir yönteme gidilmiştir...

Devamını Oku ⇾

Kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği için ne tavsiye edersiniz?

Merhabalar; kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği aşamadım.tavsiyeniz olur mu ? kubbe çizimi ile ilgili öğretici video veya yazılı kaynak bilen var mı ?

Devamını Oku ⇾

Genel Kontrol ve Perde Hatası

Projemde diğer katlarda normalken zemin katta P1 nolu perdem de hata alıyorum nasıl giderebilirim ve neden hata alıyorum orda. Temelimi 75 cm aldım ve ilave donatılar ile temeli çözüyorum sizce temel kalınlığını ne...

Devamını Oku ⇾

Perdeye rijit tarafından bağlanmış konsol kiriş donatıları

Merhabalar, Projemde K06, K35, K01, K18 kirişlerindeki donatılar hakkında tereddütte kaldım. Sizler de kontrol edebilir misiniz? ayrıca doğru bir çerçeve için perdeleri de çapraz kirişlerle birleştirmek gerekir mi?

Devamını Oku ⇾

2 DOSYA ARASINDA BAYA BİR TONAJ FARKI VARDIR BUNN SEBEBİ NEDİR

https://drive.google.com/file/d/14Oejbdt1JvYDB2xp44ZCbNSJ3-F8_IWL/view https://wetransfer.com/downloads/413ddcd7edd971a5ecaaf189e633e77c20221116101708/996fab018cfaff193c7409e370571a1920221116101730/86b286

Devamını Oku ⇾

Kısa kolon etkisi

Merhaba Merdiven ara sahanlığındaki kiriş dolayısıyla kısa kolon etkisi olmakta ve kolon kesme güvenliği sağlanmıyor. (S14 VE S18 Kolonları) Her iki yanını tuğla duvar ile kapatsak kısa kolon etkisini bertaraf etmiş...

Devamını Oku ⇾

Analizden sonra kat kopyalama işlemiyle rapor alınması doğru mudur?

Merhaba, iyi çalışmalar. Ekte bir firma tarafından çizilmiş bir proje mevcut. Bu projede donatıları kilitleyip yeniden analiz yaptığımda bazı elemanlarda donatı eksik hatası alıyorum. Firma 1. kat ve 2. katın aynı...

Devamını Oku ⇾

TEMEL DONATI SIKLIĞI

Projemde bir hata kalmadı fakat Temelde donatıları 10 cm ara ile atıyor . İmalat konusunda çok zor olacak ve müteahhit de 10 cm aralı kabul etmiyor . Sanırım haklı olarak minimum 15 cm aralıklı olması lazım...

Devamını Oku ⇾

Perde Duvarlı Taşıyıcı Sistem Tasarımı

Merhaba, ekteki gibi kolon olmadan bir taşıyıcı sistem tasarımı sizce sorun çıkarır mı? Açıklıkları biraz daha fazla geçebilmek adına bu şekilde bir tasarım yaptım.

Devamını Oku ⇾

Sürekli Temel Noktasal Yük Tanımlama

Merhaha, Sürekli temel üzerine noktasal yük tanımlanabilir mi? Başka bir programdan alınan uç kuvvetleri etki ettirmek istiyorum.

Devamını Oku ⇾

BODRUM PERDESİ DONATI YETERSİZ HATASI ALIYORUM

BODRUM PERDELERİNDE DONATI YETERSZ HATASI ALIYORUM KESİTİNİ BÜYÜTMEME RAĞMEN HATA GİTMEDİ YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ??

Devamını Oku ⇾

Kaset Döşeme açılımı alamıyorum

Merhaba Projemde 15 lik nervür çizimlerini de hesapları da göremiyorum.

Devamını Oku ⇾

Kaset Döşeme sorunu

Merhaba projemde çift donatı hatasını gideremediğin gibi yaklaşık 100-150 kişinin aynı anda bulunacağı bir yapı için tasarımım doğru mu acaba? Ekstra bir önlem almam gerekli mi?

Devamını Oku ⇾

Temel donatı yetersiz nasıl gideririm?

Projemde bir hatam kalmadı fakat temel donatı yetersiz hatası alıyorum . bunu nasıl giderebilirim? Analiz ayarlarımı da kontrol edebilir misiniz ?

Devamını Oku ⇾
Geri