Merhaba Arkadaşlar, ilk betonarme projemi bitirme aşamasına geldim ufak bir kaç eksik kaldığını düşünüyorum, kısa süre içerisinde yapımına başlanacak. Rica etsem ekte eklediğim projede eksik veya yanlış yaptığım...
Devamını Oku ⇾Projemi ekte bırakıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım ancak geometri kontrolünde böyle bir hata gözüküyor. Göz ardı edilebilir mi? Ayrıca 2 bina arasında derz olacak bu şekilde analiz yapılması doğru mu ?
Devamını Oku ⇾İyi Günler .. Projemde perde kapasitesi aşıyor hatası alıyorum. Gruplama yaptım ,grupları değiştirdim ,başlıkları büyüttüm ama ara katlarda hala hata veriyor temelde analiz ayarlardan neredeyse her seçeneği seçip...
Devamını Oku ⇾merhabalar projemle ilgili bir sıkıntım vardı. yardımcı olursanız sevinirim. 2.3.4.5.6. katlarım aynı bütün boyutları ve yükleri fakat 6. katın kat ağırlığı diğerlerinden fazla çıkıyor ben bir türlü sebebini bulamadım
Devamını Oku ⇾Merhabalar , B+Z+12 kattan oluşan projemde radye temelde donatı yetersiz hatası alıyorum ve ne yaparsam düzeltemedim, yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalısmalar..
Devamını Oku ⇾Döner merdivenlerde merdiven eğriliği doğrultusunda hesap aksı çizimi nasıl yapılıyor? Donatıları eğrisel şekilde nasıl yerleştiriliyor? Yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir donatı çizimi almak mümkün mü?
Devamını Oku ⇾Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi kat döşemelerinde üst donatılar, radye döşemede de alt donatılar gönyeli olarak verilmektedir. Bunun nedeni nedir?
Devamını Oku ⇾merhabalar..kolay gelsin.. projemde sistem rijitliğini artırın ve eksenel kuvvet yetersiz hatalarını düzeltemedim..bu konuda ne yapabilirim.. tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar herkese, ek'te yüklediğim projede kolonlarda üst katlarda %2-2.5 pursantaj atıyor. ama üst katlarda pursantaj düşüyor... acaba yanlış bi ayar mı yapmışım kontrol eder misiniz? şimdiden teşekkürler..
Devamını Oku ⇾Merhaba arkadaşlar, doğrusal performans analizi ile alakalı bir sorum olcaktı. doğrusal performans analiznde doğrusal hesap yöntemi uygulama sınırları kontrolündeki : 15.5.3.1.c deki sınır koşulu sağlamıyor. bu...
Devamını Oku ⇾Problemi çözümleyemedim. Projeyi A24 ile onaylatmak zorundayım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾hesaplamada betonarme kolonlarda moment serbestliğine müdahale edilebiliyor mu, moment etkisini iptal edebilirmiyiz
Devamını Oku ⇾Merhaba, çizim alırken kaset açılımları hiçbir katta gözükmyüor nedeni nedir nasıl çözebilirim ?
Devamını Oku ⇾İyi günler kolay gelsin bir cami projesi var; yanlız daha önce hiç cami yapmadığım için bilgi almak amaçlı bir sorum olacak cami kubbesiz basit yapı ama minareyi nasıl yapacağımı bilmiyorum konuyla ilgili video da...
Devamını Oku ⇾Biraz önce göreli ötelemelerle ilgili açtığım konuyu listede göremiyorum sebebi nedir?
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar Ekte gönderdiğim projede yaptığım en ufak bir değişiklikten sonra göreli ötelemeler anormal şekilde değişiyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde bir türlü bu sorunu aşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
Devamını Oku ⇾Zemin kat D01 nolu döşemeye 12 lik donatı atıyor bakıp öneri de bulunursanız teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾