V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Sürekli temel raporunda Mr gösterilmiyor. Kiriş raporundaki gibi hem Md hem As ve hem de Md gösterilmesi mümkün mü acaba? çünkü Md ile Mr birbirine çok yakınsa donatı ile Mr artırmak gerekebilir bazen. Teşekkkürler.

HakanŞahin":3p5j8neg' Alıntı:
cüneytazak":3p5j8neg' Alıntı:
Merhabalar. Yönetmeliğe göre kısa kenarı 30 cm olan kolonda etriye aralığı sıklaştırma bölgesinde 10 cm olabilir. Programın 8 cm vermesinin bir sebebi var mı? Varsa hata kısmında göstermesi gerekmez mi? Yani sadece eksik donatı denmesinin dışında bir sebebi var mı? Teşekkürler. kolay gelsin.

Etriyenin 8 cm çıkmış olmasının nedeni tdy 3.1'de verilen formüllerden hesaplanmasıdır. Kısacası gereken etriye alanından bulunan aralıktır. 10 cm ve 30/3=10 cm değeri üst sınırdır, yönetmeliğe göre etriye aralığı 5cm'e kadar düşebilir.

Hakan Bey selamlar,

Hazır yeri gelmişken bir durumu bildireyim. Kolon parametrelerinde min etriye aralığı 10cm ayarlı. Donatı seçimlerinde Q8 ve üstü donatı çapı açık olmasına rağmen düktilite sebebiyle sıklaştırma bölgesinde Q8/6 etriye hesaplanıyor. Program bir üst çapı seçip aralığı neden arttırmıyor? Eksik bir tanımlama mı yapıyorum?

MaFiAMaX":2fadk3mx' Alıntı:
HakanŞahin":2fadk3mx' Alıntı:
cüneytazak":2fadk3mx' Alıntı:
Merhabalar. Yönetmeliğe göre kısa kenarı 30 cm olan kolonda etriye aralığı sıklaştırma bölgesinde 10 cm olabilir. Programın 8 cm vermesinin bir sebebi var mı? Varsa hata kısmında göstermesi gerekmez mi? Yani sadece eksik donatı denmesinin dışında bir sebebi var mı? Teşekkürler. kolay gelsin.

Etriyenin 8 cm çıkmış olmasının nedeni tdy 3.1'de verilen formüllerden hesaplanmasıdır. Kısacası gereken etriye alanından bulunan aralıktır. 10 cm ve 30/3=10 cm değeri üst sınırdır, yönetmeliğe göre etriye aralığı 5cm'e kadar düşebilir.

Hakan Bey selamlar,

Hazır yeri gelmişken bir durumu bildireyim. Kolon parametrelerinde min etriye aralığı 10cm ayarlı. Donatı seçimlerinde Q8 ve üstü donatı çapı açık olmasına rağmen düktilite sebebiyle sıklaştırma bölgesinde Q8/6 etriye hesaplanıyor. Program bir üst çapı seçip aralığı neden arttırmıyor? Eksik bir tanımlama mı yapıyorum?

Parametrelerdeki minimum etriye aralığı orta bölge için verilmektedir. Sıklaştırma bölgesi için aralık değeri ise tdy göre otomatik belirlenmelidir. Eğer sıklaştırma bölgesi donatı aralığını 10 cm yapmak istiyorsanız, donatı seçiminde kolonlar için 8'lik etriye kullanımını iptal edebilirsiniz ve kendiniz değişebilirsiniz.

Betonarme ve çelik sistemlerin bir arada kullanılması durumunda aşamalı inşaat analizi yapamıyorum, program kesiliyor. Bu durum yazılımdan mı kaynaklanıyor yoksa yükleme ile ilgili bir sorun mudur acaba?

2nmuhendislik":14megyab' Alıntı:
Betonarme ve çelik sistemlerin bir arada kullanılması durumunda aşamalı inşaat analizi yapamıyorum, program kesiliyor. Bu durum yazılımdan mı kaynaklanıyor yoksa yükleme ile ilgili bir sorun mudur acaba?
Projeji eklerseniz yazılımsal mı veri girişi mi bakarız.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İsmail bey sorun kirişlerin (çatı kirişi gibi) kotlarında farklılık olduğu zaman ortaya çıkıyor. Normal bir kat tanımında çözüm yapılıyor ama ekteki örnekte hata veriyor. Selamlar.

Merhaba,

Aradım ama bulamadığım için daha önce cevaplanmış olması muhtemel iki soru soracağım.

1-Kaset veya nervür kiriş detay açılımları aldığımızda adetlerini isminin yanında yazması mümkün müdür? Metraj tablosunda pozlar adetler ile çarpılmılıyor ama detayda o nervür kirişinden kaç adet olduğu yazmıyor.

2-Kasetleri gerçekte olduğu gibi pahlı girilmesi sağlanacak mı?

MaFiAMaX":1yu9hxgw' Alıntı:
Merhaba,

Aradım ama bulamadığım için daha önce cevaplanmış olması muhtemel iki soru soracağım.

1-Kaset veya nervür kiriş detay açılımları aldığımızda adetlerini isminin yanında yazması mümkün müdür? Metraj tablosunda pozlar adetler ile çarpılmılıyor ama detayda o nervür kirişinden kaç adet olduğu yazmıyor.

2-Kasetleri gerçekte olduğu gibi pahlı girilmesi sağlanacak mı?
Gelecek 9.00 versiyon kapsamında çelik ve betonarme sistemler için, yeni deprem yönetmeliği 2016 gereksininmleri anlamında hem de kullanıcılardan gelen istek ve oneriler anlamında bir plan program dahilinde pek çok yeni ozellik programa eklenecektir. 9.00 versiyonun yeni 2016 deprem yönetmeliği yürürlüğe girmeden hemen önce çıkarılması hedeflenmektedir.

ekte gönderdğim dosyada herhangi bir çizimi dwg export ettiğimde ve dosyayı autocad ile açtığımda bomboş bir çizim dosyası çıkıyor karşıma ..acaba nerede hata yapıyorum yanlış mı export ediyorum

Ekli dosyalar

Selamlar,
export ettiğinizde çizimler alınıyor siz herhalde dgw/dxf/dwf seçeneğini seçin olur siz galiba dwg/dfx/dwf tek seçeneğini işaretlediniz.

Ben de denedim problem yok. Export oluyor. AutoCAD ile açtığınızda zoom/extend komutunu kullanın çizim görünecektir.

saridurmus":27f2j7fo' Alıntı:
Selamlar,
export ettiğinizde çizimler alınıyor siz herhalde dgw/dxf/dwf seçeneğini seçin olur siz galiba dwg/dfx/dwf tek seçeneğini işaretlediniz.

evet ben dwg/dfx/dwf tek seçeneğini işaretliyorum ondan olmuyormuş. peki p seçenek ne işe yarıyor

Merhabalar. Sürekli temelli bir yapıdaki sürekli temelin hemen üstündeki döşeme nasıl tanımlanıyor? Birde bu döşemenin hesap ve çizimleri alınıyor mu acaba? Alınıyorsa nasıl alınıyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

cüneytazak":admi6yv5' Alıntı:
Merhabalar. Sürekli temelli bir yapıdaki sürekli temelin hemen üstündeki döşeme nasıl tanımlanıyor? Birde bu döşemenin hesap ve çizimleri alınıyor mu acaba? Alınıyorsa nasıl alınıyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Sanıyorum temel üzerindeki grobetondan bahsediyorsunuz. Grobeton konstrüktif bir elemandır. Hesabı yapılmaz. Çizim detayları da programın iki boyut olanakları kullanılarak oluşturulabilir.

İyi çalışmalar

Levent Bey cevabınız için teşekkür ederim.
Bu projemde b2 düzensizliği çok fazla çıkıyor. sizce sebebi nedir. Modellemede bir hata mı var acaba?
kolay gelsin.

Ekli dosyalar

cüneytazak":kubqotvn' Alıntı:
Levent Bey cevabınız için teşekkür ederim.
Bu projemde b2 düzensizliği çok fazla çıkıyor. sizce sebebi nedir. Modellemede bir hata mı var acaba?
kolay gelsin.
Zemin Kattaki ST04-06-08-10 sürekli temelleri Bodrum kata devam eden S1-S2-S3-S4 kolonlarına bağlanmadan (örneğin 1 metrelik konsol olarak )çözülürse nki değeri düşüyor.
Bunun dışında Bodrum kattaki 1 aksındaki bodrum çevre perdesi de nki değerinin büyük çıkmasına neden olan diğer bir etken.
İyi çalışmalar

merhaba,
dwg/dxf/dwf tek komutu ne işe yarıyor?

Selamlar

-çapraz kolonlarda çirozlar çok dağınık dib dibe donatılar var
-düşük döşeme kenarında kiriş çizgisi çıkmıyor - kat sahanlığında üst donatı devam etmiyor kot farkı olmadığı halde
-Perde kenarında plak döşemelerde perde içine gire ankraj boyu çok uzun 1 m

Genelmidir yoksa benim eksik yada hatammıdır
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ÇİROZLAR ÇOK DAĞINIK- ÇAPRAZ KOLONLARDA DİP DİBE  DONATILAR VAR.jpg
    ÇİROZLAR ÇOK DAĞINIK- ÇAPRAZ KOLONLARDA DİP DİBE DONATILAR VAR.jpg
    160.7 KB · Görüntüleme: 16,749
  • düşük döşeme kenarında kiriş çizgisi çıkmıyor - kat sahanlığında üst donatı devam etmiyor.jpg
    düşük döşeme kenarında kiriş çizgisi çıkmıyor - kat sahanlığında üst donatı devam etmiyor.jpg
    278.5 KB · Görüntüleme: 16,749
  • PERDE KENARINDAKİ PLAK DÖŞEMELERDE PERDE İÇİNE GİREN GÖNYE ÇOK UZUN.jpg
    PERDE KENARINDAKİ PLAK DÖŞEMELERDE PERDE İÇİNE GİREN GÖNYE ÇOK UZUN.jpg
    300 KB · Görüntüleme: 16,749
  • düşük-döşeme-kenarı-vs.cde
    düşük-döşeme-kenarı-vs.cde
    1.7 MB · Görüntüleme: 439

AYDIN:3q8byl7t' Alıntı:
Selamlar

-çapraz kolonlarda çirozlar çok dağınık dib dibe donatılar var
Merhaba,

Poligon kolonların donatı çizimlerine ilişkin durum notlarımız arasına alınmış düzeltilmiş olup, gelecek güncellemelerde size ulaştırılacaktır.
(Bu konuda daha önce de bildirimde bulunmuştunuz. )
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-düşük döşeme kenarında kiriş çizgisi çıkmıyor -
Kalıp planında kiriş çizgisinin çizilmemesi durumu notlarımız arasına alınmıştır.

kat sahanlığında üst donatı devam etmiyor kot farkı olmadığı halde
Bu durum notlarımız arasına alınıp,düzeltilmiştir. Gelecek güncellemelerde Sizlere ulaştırılacaktır.
-Perde kenarında plak döşemelerde perde içine gire ankraj boyu çok uzun 1 m
Kalıp, planındaki boyuna donatının gönye uzunluğu ile ilgili durum notlarımız arasındadır.

Bildirimleriniz için teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar

iyi çalışmalar[/quote]

oyuxel":3pyns68v' Alıntı:
merhaba,
dwg/dxf/dwf tek komutu ne işe yarıyor?
Merhaba,
Bu komutla 7 versiyonundaki gibi sadece aktif pencereyi export edebiliyorsunuz.

Geri