V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

merhabalar ;
geçtiğimiz günlerde yazmıştım idecad yetkililerinden gelen cevaplar vardı fakat benim için yeterli olmadı ekte gönderdiğim fotodaki donatının yeterli olduğunu düşünmüyorum ve rica etsem bi örnek olarak 2b olarak düzenlenmiş halini gönderebilirmisiniz?bu konu tam olarak tarafımdan anlaşılmadı.ilginize şimdiden teşekkürler...

vuralmüh":2ggx0kqp' Alıntı:
merhabalar ;
geçtiğimiz günlerde yazmıştım idecad yetkililerinden gelen cevaplar vardı fakat benim için yeterli olmadı ekte gönderdiğim fotodaki donatının yeterli olduğunu düşünmüyorum ve rica etsem bi örnek olarak 2b olarak düzenlenmiş halini gönderebilirmisiniz?bu konu tam olarak tarafımdan anlaşılmadı.ilginize şimdiden teşekkürler...
ideCAD programının ne 7.xx ne de 8.xx versiyonlarında otomatik yay perde oluşturma ve otomatik detay çizimi özelliği bulunmamaktadır.
Ayrıca ideYAPI nın kullanıcılarının projelerini onlar adına yapmak gibi bir zorunluk ve yükümlülüğü de bulunmamaktadır.
Fakat ideCAD programı kullanışlı 2B çizim olanakları içerir. Bu olanakları kullanarak manuel üretebilirsiniz bu çizimi.
2B olanaklarını nasıl kullanılacağı program el kitabında anlatılmaktadır. Anlamadığınız 2B olanakları için teknik destekten ve forumdan yardım talep edebilirsiniz.
ileriki versiyonlarda değerlendirilmek üzere otomatik yay perde detayı çizimi yapılacak işler listesindedir.
iyi çalışmalar.

Merhaba,
Projemde birden fazla diyafram görünüyor. RD1 ve RD2 gibi ama öyle bir temel yok ve bulamıyorumda. Bu hatayı neden alıyorum acaba ?

Ekli dosyalar

nitasltd":r6ood2uj' Alıntı:
Merhaba,
Projemde birden fazla diyafram görünüyor. RD1 ve RD2 gibi ama öyle bir temel yok ve bulamıyorumda. Bu hatayı neden alıyorum acaba ?

Merhaba,

Eklediğiniz projede her katta tek rijit diyafram görünüyor. Ya proje bahsettiğiniz proje değil, başka bir proje eklediniz ya da sorunuzu görebilmemiz için ekran görüntüsü de eklemelisiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    274.6 KB · Görüntüleme: 15,390

Özür dilerim yanlış projeyi eklemişim.

Ekli dosyalar

nitasltd":34wc4qlu' Alıntı:
Özür dilerim yanlış projeyi eklemişim.

Sayın kullanıcımız,

Sisteminizde 1.bodrum katta 2 adet rijit diyafram bulunmaktadır. (Döşemede arada boşluk dolayısıyla..)

3B çerçeveden rijit diyaframları görebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• rd1.PNG
    rd1.PNG
    322.5 KB · Görüntüleme: 15,367
  • rd2.PNG
    rd2.PNG
    291.8 KB · Görüntüleme: 15,367

Kolon filizinin ölçülerini kolon düşey açılımında farklı temel aplikasyon planındaki detayda farklı veriyor. yeni fark ettim bu sorunu. önceki yaptığım bir projeye baktım onda da böyle.

Ekli dosyalar

• 2016-07-01_11-35-32.png
    2016-07-01_11-35-32.png
    25.9 KB · Görüntüleme: 15,317

Merhaba idecad8.5 de çizimlerde idecad 7 deki gibi renk alamıyorum. Yani kalıp planı örneğin çok karanlık fontlar kullanılmış. İdecad 7 deki çizim renk ve kalem konfigürasyonunu nasıl idecad8.5 te kulllabilirim ? Teşekkürler.

nitasltd":2rcwotyl' Alıntı:
Merhaba idecad8.5 de çizimlerde idecad 7 deki gibi renk alamıyorum. Yani kalıp planı örneğin çok karanlık fontlar kullanılmış. İdecad 7 deki çizim renk ve kalem konfigürasyonunu nasıl idecad8.5 te kulllabilirim ? Teşekkürler.

Programın şablon projeleriyle yeni proje açmadığınız sürece şablonda renk ve kalem kalınları etkin olmaz. Hangi şablonla çalışıyorsunuz? Klasik beyaz ya da klasik siyah idecad 7'de kullanılan şablon projeleridir.

şöyle bir hata almaya başladım. ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• 2016-07-12_10-59-19.png
    2016-07-12_10-59-19.png
    93.1 KB · Görüntüleme: 14,980

aykut_k":iutyppse' Alıntı:
şöyle bir hata almaya başladım. ne yapabilirim?
Ekran kartı güncelleştirmesinden kaynaklı bir sorundu sanırım. format atarak sorundan kurtuldum.

Merhaba,

Ekte basit tek katlı bir yapı bulunmaktadır. Tali kirişlerde etriye sıklaştırmasını (gerekli olmadığını biliyorum) bir türlü yapamadım. Yardımcı olabilir misiniz.

Dosya:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

merhaba

ide8 kullanıyorum. şöyle bir durum var ide7 de çizdiğim ve hata vermeyen bir projeyi, raporda ide8 de hata veriyor.hiç bir şey değiştirmeden sadece ide8 analiz ettim.

böyle olması normal mi?yönetmelik aynı yönetmelik neden hata vermiş olabilir?

actombo":2ijc93gj' Alıntı:
merhaba

ide8 kullanıyorum. şöyle bir durum var ide7 de çizdiğim ve hata vermeyen bir projeyi, raporda ide8 de hata veriyor.hiç bir şey değiştirmeden sadece ide8 analiz ettim.

7 ile 8 arasında farklar, bazı düzeltmeler ve yaklaşım farklılıklarından kaynaklanabiliyor olabilir. Her iki projeyi de eklerseniz verilen hata mesajların yaptığımız değişikliklerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını yazabiliriz.

HakanŞahin":52vuttcf' Alıntı:
actombo":52vuttcf' Alıntı:
merhaba

7 ile 8 arasında farklar, bazı düzeltmeler ve yaklaşım farklılıklarından kaynaklanabiliyor olabilir. Her iki projeyi de eklerseniz verilen hata mesajların yaptığımız değişikliklerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını yazabiliriz.

hakan bey projem aşağıda ki linkte.ide7 de hazırladım bir sorun yok. aynı projeyi ide8 de açtığımda hatalar verdi.sizde bakabilirsiniz.ben anlayamadım

Selamlar
8.5 versiyonundan 8.103 versiyonuna dönmek istiyorum yolu nedir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba
8.103 versiyonunu yükleyip çalıştırın.

Ünver ÖZCAN

8.103 daha önce yüklüydü
Üstüne 8.5 güncelledim
Tekrarmı 8.103 yüklemem gerek

AYDIN":1m8gramc' Alıntı:
8.103 daha önce yüklüydü
Üstüne 8.5 güncelledim
Tekrarmı 8.103 yüklemem gerek

Kurulu 8.5 versiyonu kaldırın ve
Teknik Destek / İndirmeler sayfasından 8.103 versiyonu indirerek kurabilirsiniz.

Bu seçenek aklıma geldi ama program üzerinde bir çok kişisel ayarım var
Tekrar ayarlamak Zaman alır

Geri