V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

İlginiz için ben teşekkür ederim .
Birde eski versiyonlarda olduğu gibi kolon aplikasyon Plan'ı alırken Bodrum çevre perdelerini Dışarda detaylandır opsiyonu olabilirse kolaylık olur bizim için. Rijit kat numarasını bir alta aldığımızda perdeler dışarda çizilebiliyor fakat bağlı bulunduğu kolonlarda dışarıda detaylandırılıyor. Dar açıklığı olan projelerde çok karışıyor ölçeği 1/25 almama rağmen . Ayrıca tüm detaylar dışarda aplikasyon alıp oradan perdelerin donatısız 1/50 ölçekli kopyasını taşıyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Selam,

Konsol şeklinde tanımlanmış olan nervürlü döşemelerin konsol ucuna ve kenarlarına program tarafından nervür kirişi tanımlanması mümkünmüdür? İlgili özellik sta4 de bulunuyor ve kullanıcıyı kalıp planlarında düzeltme yapmaktan kurtarıyor.

ekte gönderdiğim istinat projesinde temel genişliğini istediğim kadar arttırayım göçme faktörünü 0 olarak veriyor. sebebi nedir?

Ekli dosyalar

merhabalar ;
sayın ilgililer idecad8 ile yay perde çizmeye çalışıyorum fakat yay perde çizimi yok önce yay çizip daha sonra panele dönüştürüyoruz bu durumdada parça sayısı girmek gerekiyor.benim eğrisel şeklimi yakalamam için verdiğim parça sayısında panel uzunluğu 80-90 cm lere düşüyor geometrik kontrol de panel uzunluğu panel kalınlığının 7 katından az olamaz ibaresiyle karşılaşıyorum bu durumlarda ne yapmam gerekli?

destek@ideyapi.com.tr adresine projemi gönderdim özel bir proje olduğu için modellemelerde hatalar yapmış olabilirim.kontrol edip dönebilirmisiniz?

vuralmüh":1gp3t30f' Alıntı:
merhabalar ;
sayın ilgililer idecad8 ile yay perde çizmeye çalışıyorum fakat yay perde çizimi yok önce yay çizip daha sonra panele dönüştürüyoruz bu durumdada parça sayısı girmek gerekiyor.benim eğrisel şeklimi yakalamam için verdiğim parça sayısında panel uzunluğu 80-90 cm lere düşüyor geometrik kontrol de panel uzunluğu panel kalınlığının 7 katından az olamaz ibaresiyle karşılaşıyorum bu durumlarda ne yapmam gerekli?

Merhaba,

Geometrik kontrolde verilen uyarı, sadece uyarı amaçlıdır. Dikkate almayabilirsiniz.

vuralmüh":1gp3t30f' Alıntı:
destek@ideyapi.com.tr adresine projemi gönderdim özel bir proje olduğu için modellemelerde hatalar yapmış olabilirim.kontrol edip dönebilirmisiniz?

Modelleme ve veri girişi hataları ile ilgili olarak size geri bildirim yapılacaktır.

İyi çalışmalar

idecad 8 demo yükledim programı açtığım zaman üzerinde herhangi bir çizim felan yapamıyorum yardımcı olabilirmisiniz

poyrazka72":3rkyvdux' Alıntı:
idecad 8 demo yükledim programı açtığım zaman üzerinde herhangi bir çizim felan yapamıyorum yardımcı olabilirmisiniz
Proje menüsünde Yeni satırını tıklayıp, bir çizim penceresi açıyor musunuz?

merhabalar ;
bodrum perdelerinde böyle bir problemle karşılaştım donatıları böyle saçma aralıklarla atmasının sebebi nedir?aynı zamanda boyuna donatılar eksik değilmi?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23.2 KB · Görüntüleme: 15,495

vuralmüh":3941y22v' Alıntı:
merhabalar ;
bodrum perdelerinde böyle bir problemle karşılaştım donatıları böyle saçma aralıklarla atmasının sebebi nedir?aynı zamanda boyuna donatılar eksik değilmi?

Merhaba,

Projenizi ekler misiniz?

Merhaba,

Yay formuna yakın bir perdeyi kısa perdeler ile oluşturmaya çalışmışsınız, Bu gibi durumlarda çizimsel sorunlar çıkabiliyor.
Kolon aplikasyon planını 2B çizim araçları ile düzenleyebilirsiniz.

Yeni versiyonda proje yapmaktayım. Konsol yatık kirişlere gövde donatısı çıkıyor. Bir de çapraz kirişleri temelde ve katta sürekli kabul etmiyor.

Tombombadil0785":2uj1beuw' Alıntı:
Yeni versiyonda proje yapmaktayım. Konsol yatık kirişlere gövde donatısı çıkıyor. Bir de çapraz kirişleri temelde ve katta sürekli kabul etmiyor.

Merhaba,

Projenizi gönderebilirseniz inceleyelim?

Sürekli temelde sorun yok. Kat kirişlerinde var. Yüksekliği farklı sürekli kirişlerde alt donatıları farklı yapmanın bir yolu var mı?

Ekli dosyalar

YasinTezel":30nck6bk' Alıntı:
Tombombadil0785":30nck6bk' Alıntı:

Merhaba,

Projenizi gönderebilirseniz inceleyelim?
Sorun çözülmüştür. İlginiz için teşekkürler.

YasinTezel":3furp13e' Alıntı:
Merhaba,

Yay formuna yakın bir perdeyi kısa perdeler ile oluşturmaya çalışmışsınız, Bu gibi durumlarda çizimsel sorunlar çıkabiliyor.

2b çizim araçlarından kasıt nedir? donatı sayısı yeterli mi peki?ne gibi düzenlemeler yapmam gerekli?

vuralmüh":ah5vgbhj' Alıntı:
YasinTezel":ah5vgbhj' Alıntı:
Merhaba,

2b çizim araçlarından kasıt nedir? donatı sayısı yeterli mi peki?ne gibi düzenlemeler yapmam gerekli?
Programda yay perde otomatik açılım olanağı bulunmamaktadır. Programın 2B Çizim olanakları ile yapın. Betonarme hesap açısından uydundur Yasin beyin bahsettiği sadece çizim için geçerlidir.

Tombombadil0785":g1dwhux5' Alıntı:
Sürekli temelde sorun yok. Kat kirişlerinde var. Yüksekliği farklı sürekli kirişlerde alt donatıları farklı yapmanın bir yolu var mı?

Sürekli çizilmeyen kirişler için önce; "Betonarme tasarım/Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri / Aralarındaki açı farkı küçük kirişleri sürekli kabul et" diyaloğuna bir değer giriniz. Bundan başka kirişlerin bakış yönlerini (Örneğin zemin kat kat K14, K17 kirişlerinin sağ uç, sol uç) ayarlayın. Bunu yapmak için "Değiştir/Obje Edit / Kiriş-temel /Kiriş-Temel Yönü Belirle" komutunu kullanmalısınız.

Geri