V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Radye döşeme de alt ve üst donatı bindirmelerin düşeyde aynı hizada çizdirmeme gibi bir özelliği var mıdır acaba.

Rapor Başlıkları İngilizce

Merhaba, İyi çalışmalar. İdecad 8.5 güncellemesini yeni yükledim ve rapor alacağım sırada aşağıdaki gibi ingilizce başlıkları olan bir rapor ile karşılaştım.
Nasıl türkçe yapabilirim ? Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    34.1 KB · Görüntüleme: 14,865
Re: Rapor Başlıkları İngilizce

damlatpzz":3ai238s3' Alıntı:
Merhaba, İyi çalışmalar. İdecad 8.5 güncellemesini yeni yükledim ve rapor alacağım sırada aşağıdaki gibi ingilizce başlıkları olan bir rapor ile karşılaştım.
Nasıl türkçe yapabilirim ? Teşekkürler şimdiden.

Kısa bir süre için kurulumda ingilizce rapor bulunmaktaydı. Sizde o kurulum bulunuyor olmalı. Kurulumu tekrar indirin ve onu kurun.

Not: Ekte Türkçe rapor programı bulunmaktadır. İsterseniz kurulumu tekrar indirmek yerine rapor dosyasını program klasörüne sizdeki mevcutun yerine kopyalabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim yardımınız için sorun çözüldü. İyi günler iyi çalışmalar dilerim...

ide8.504 ile yarı rijit diyafram ve üst yapı etkileşimde analiz süreleri baya uzadı. Bu versiyona has bir durum mu. Yeni versiyonlarda süreyi kısaltacak yenilikler var mı?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    288.3 KB · Görüntüleme: 14,772
  • Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    43.8 KB · Görüntüleme: 14,772

siromar":34d4l8sf' Alıntı:
ide8.504 ile yarı rijit diyafram ve üst yapı etkileşimde analiz süreleri baya uzadı. Bu versiyona has bir durum mu. Yeni versiyonlarda süreyi kısaltacak yenilikler var mı?
Projeji eklerseniz inceler uzun sürmesinin sebebini buluruz veya normal deriz. Eklediğiniz fotoğrafta deformasyonda tuhaflık var gibi.

siromar":3bkpa03o' Alıntı:

Merhaba Ömer Bey. 25 bin m2, 30 katlı binanın analizi 45 dakika sürüyor. Modelle ilgili bir sorun olabilir. Analiz süresini bir nebze azaltmak için varsayılan olarak 25 cm olan döşeme sonlu eleman genişliğini 50 cm yapıyorum.

PC: Intel i5 6500, 16 GB RAM. (RAM kullanımını 4-5 GB üstü görmedim)

iyi günler, kolon aplikasyon planı çizimi aldığımda aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü üzere panellerin yatay donatılarında eksik bir çizim oluşuyormuş gibi çirozlar eksik, ayrıca kat indislerini kaldırdığım halde bodrum kat kolon aplikasyonundan çizim aldığımda eleman isimlerini böyle veriyor. Muhtemelen bir yerde yanlışlık yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şİmdiden teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim

Ekli dosyalar

• x.png
    x.png
    19.6 KB · Görüntüleme: 14,664

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

linkte yolladığım projemde zemin katta 15-16-18-24 numaralı döşemelerde çift donatı hatası veriyor. nerde hata yapıyor olabilirim bakabilir misiniz

Merhaba,

damlatpzz":28i25v1r' Alıntı:
iyi günler, kolon aplikasyon planı çizimi aldığımda aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü üzere panellerin yatay donatılarında eksik bir çizim oluşuyormuş gibi çirozlar eksik,

TDY Madde 3.6.3.3'e göre, perdelerde kritik perde yüksekliği dışında kalan bölge için metrekarede 4 adet çiroz verilmiştir. Plandaki gösterim de bu sayıya göre yapılıyor. Metrajdan çiroz sayısının olması gerektiği kadar hesaplandığını görebilirsiniz.

damlatpzz":28i25v1r' Alıntı:
ayrıca kat indislerini kaldırdığım halde bodrum kat kolon aplikasyonundan çizim aldığımda eleman isimlerini böyle veriyor. Muhtemelen bir yerde yanlışlık yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şİmdiden teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim

Kat indisi verilmezse, veri girişi yapılan bölümde obje adlandırmada objelere isim ne verilirse çizimlerde de o isimlerler görünür. Perdelerin isimlerini P101, P102 şeklinde vermiş olabilir misiniz?

Teşekkür ederim Hakan Bey çiroz çizimi dediğiniz gibi ben diğer versiyonla karşılaştırdığımda yanlış bir şey yapıyorum sandım.
* Diğer hususta da aşağıdaki gibi eleman isimleri S01,P01 gibi ardışık gidiyor. İndis kullanmıyorum ama çizimde çıkıyor.

Ekli dosyalar

• yy.png
    yy.png
    28.2 KB · Görüntüleme: 15,210

damlatpzz":i0f4ysu6' Alıntı:
Teşekkür ederim Hakan Bey çiroz çizimi dediğiniz gibi ben diğer versiyonla karşılaştırdığımda yanlış bir şey yapıyorum sandım.
* Diğer hususta da aşağıdaki gibi eleman isimleri S01,P01 gibi ardışık gidiyor. İndis kullanmıyorum ama çizimde çıkıyor.

Projeyi eklerseniz bakabiliriz...

damlatpzz":2d0rmtlv' Alıntı:
http://dosya.co/acpekueb5808/1.cde.html

Merhaba tekrar,

1. bodrumda indis olarak , (virgül ama sadece işaret olarak) verin, isimlendirme istediğiniz gibi çıkacaktır.

Nedeni: 1. bodrumda 2 rijit diyafram bulunmakta. Gördüğünüz indeks numaraları rijit diyaframların numaralarıdır. Virgülle rijit diyaframları numaralarını kullanmamış oluyoruz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    84.7 KB · Görüntüleme: 15,196

Hakan Bey çok teşekkür ederim ilginiz için bir kez daha sorun çözüldü , iyi akşamlar.

MaFiAMaX":g9ag4eq3' Alıntı:
siromar":g9ag4eq3' Alıntı:

Merhaba Ömer Bey. 25 bin m2, 30 katlı binanın analizi 45 dakika sürüyor. Modelle ilgili bir sorun olabilir. Analiz süresini bir nebze azaltmak için varsayılan olarak 25 cm olan döşeme sonlu eleman genişliğini 50 cm yapıyorum.

PC: Intel i5 6500, 16 GB RAM. (RAM kullanımını 4-5 GB üstü görmedim)

Benim çözdüğüm yapı 8 katlı ama 35000 m2 idi. Gene de süre uzun tabi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi çalışmalar.
Sürekli temellerde alt ilave donatıları gövde donatılarının üstünde gözükmekte bu uygulamada ustalar için kafa karıştırıcı bir görüntü oluşmaktadır.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    64.9 KB · Görüntüleme: 15,093

siromar":27x50m79' Alıntı:
İyi çalışmalar.
Sürekli temellerde alt ilave donatıları gövde donatılarının üstünde gözükmekte bu uygulamada ustalar için kafa karıştırıcı bir görüntü oluşmaktadır.

Merhaba,

İsteğiniz notlarımıza alınmıştır. Şuan için M tuşuna basarak hızlı taşıma komutu ile donatılar taşınabilir.

iyi günler. Ben idestatik 7 kullanıyorum. Ancak ufak şüphelerim var. İdestatik8 le arasında yönetmelik farkı bulunuyormu yada ben 7 de çözdüğüm projeyle yapıdenetimde sıkıntı yaşarmıyım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

batuhann28522:494o8fho' Alıntı:
iyi günler. Ben idestatik 7 kullanıyorum. Ancak ufak şüphelerim var. İdestatik8 le arasında yönetmelik farkı bulunuyormu yada ben 7 de çözdüğüm projeyle yapı denetimde sıkıntı yaşarmıyım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Merhaba,
idecad Statik 7 ile idecad statik 8 versiyonlarının her ikisi de TDY 2007 uyumludur. Buna karşılık 8 versiyonunda programda iyileştirmeler yapılmış ve yeni olanaklar eklenmiştir.

Aşağıdaki linklerden 8 versiyonu olanaklarına ulaşılabilir.

İyi çalışmalar

Geri