V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

cevabınız için teşekkürler. Yapı denetimde bir sorun yaşamam ozaman raporlarda diye düşünüyorum

Diklik komutu aktifken dikliği geçici olarak iptal eden shift basma özelliği eklenebilir mi?

bartayd":18t3psfx' Alıntı:
Diklik komutu aktifken dikliği geçici olarak iptal eden shift basma özelliği eklenebilir mi?
Programda bu olanak var. Araçlar/Özelleştir komutuyla dik moduna kısayol atayabilirsiniz. Örneğin "shift+D" yi atarsanız ilgili tuşlara bastığınızda komut aktif iken inaktif, inaktif iken aktif olur.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• özelleştir.PNG
    özelleştir.PNG
    30.4 KB · Görüntüleme: 15,862

O da iş görür kısayol. Teşekkürler.

Merhaba,

Perde yatay donatıları saplandıkları kolonun içine kenetlenme boyu kadar girmiyor. Kolon genişliği kenetlenme boyundan küçükse donatının gönyelenmesi gerekmez mi?

İlgili model ektedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

EmreT":15nmsa5i' Alıntı:
Merhaba,

Perde yatay donatıları saplandıkları kolonun içine kenetlenme boyu kadar girmiyor. Kolon genişliği kenetlenme boyundan küçükse donatının gönyelenmesi gerekmez mi?

İlgili model ektedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba Emre Bey,
Kolona bağlanan perdelerde kenetlenme uzunluğunun yetersiz olması durumunda gönye yapılması notlarımız arasındadır.
Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Kolon_Aplikasyon_Sorunu

Merhaba Arkadaşlar Dün yeni 8 versiyonuna geçtim fakat kolon aplikasyon alırken perde açılımlarını vermiyor konu daha önce açıldımı bilmiyorum fakat nasıl düzeltebiliriz bunu...

Merhaba, uzun senelerdir başka bir statik analiz programı kullanmaktaydım fakat yakın bir zamanda idestatik 8.5 e geçiş yaptım. Analiz olarak gerçekten hızlı analiz yaptığını söyleyebilirim fakat iş çizimlere gelince işler biraz sıkıntılı oluyor. Çizim konusunda her paftada her elemanın ayrı layer larda olması gerekmekte olduğunu düşünüyorum. Kiriş açılımlarındaki kiriş ve kolon isimleri layer ı ile kat palmındaki kolon ve kiriş isimleri layerından farklı olması gerekmekte. Aynı zamanda objelerin isimleri ile objelerin çizgilerinin layerlarınında ayrı olması gibi. Muhtemelen verilen cevap şu şekilde olacaktır "çizimlerinizi idecad içerisinde düzenleyebilirsiniz" fakat herkes biliyor ki doğru düzgün kimse çizimlerini idecad üzerinden düzenlememektedir. Hemen hemen herkes 3.parti cad programı kullanmaktadır. Umarım zamanla bu layer ile ilgili olan iyileştirmeler çok gecikmeden gerçekleşir.
İyi çalışmalar...

Yaklaşık 25 yıldır ideYapının ürünlerini kullanmaktayım. Zaman zaman eleştiri ve önerilerimiz oluyor. Siz de forumu iyi takip ederseniz bir sürü eleştiri ve önerinin kayda alındığını ve hatta ele alınarak yerine getirildiği göreceksiniz. Layerlerlar la ilgili benim de zaman zaman tavsiyelerim olmuştur. Ama genelde bunlar keyfe keder şeylerdir.

Yoksa sizin söylediğiniz gibi :
deformation":1pb2yxwr' Alıntı:
fakat herkes biliyor ki doğru düzgün kimse çizimlerini idecad üzerinden düzenlememektedir. Hemen hemen herkes 3.parti cad programı kullanmaktadır.
şeklinde bir durum söz konusu değildir. Ben hiç bir çizimimde 3., 5. parti program kullanmıyorum. Burada problem ya program komutlarını yeterince tanımamak ve neleri nasıl yapabileceğini bilememek yada tamamen alışkanlık meselesi olarak ortaya çıkıyor. Aksine bazen 3. parti programlarla gelmiş çizimleri İdeCAD içine aktarıp orada düzenleme yaptığım oluyor.

Elbette ideYAPI arge çalışanları söylediklerinizi dikkate alacaktır. Önerinizi, neyi nasıl yapmak istediğinizi ve yapamadığınızı belirterek yaparsanız argenin konuyu ona göre ele alması daha kolay olacaktır. Layerlerla ilgili bazı düzenlemelerin yapılabileceğini düşünüyorum. Fakat sadece "kimse ideCAD de düzenlemiyor" sözünüze takıldım hepsi bu. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Bende NYILMAZ a katılıyorum,ide den başka hiçbir programa ihtiyaç duymadan işlerimi hallediyorum.
Eleştiri yaparken hakkaniyetli olmak lazım.

Aynen dediğiniz gibi katılıyorum alışkanlıkla ilgili olduğuna aynı sizin gibi, sizde ona alışmıssınız onla yapıyorsunuz. Magazin habercileri gibi istediğiniz yerden cümleyi anlamak ve onun üzerinden yürümek çok anlamsız. Kimse değil Doğru düzgün kimse olacaktı o. Doğru düzgün kimse derken herkesin idecad de düzenleme yapmadığını çoğunluğun başka program kullandığını belirtmek istemiştim.sizin gibi herşeyi onda yapanlar elbetteki olacaktır.Azınlık olarak idecad i çizimlerinizi düzenlemede kullanmış olabilirsiniz ama bu herkesin sizin gibi kullanıyor olması anlamına gelmiyor ki. Ayrıca sizin çizimlerinizde idecad ten başka program kullanmıyor olmanız idecadin çizimlerinin 3.parti programı kadar hızlı olduğu anlamına gelmiyor. Burada hodri meydan yapmaya da gerek yok işin açıkçası hadi gelin siz idecad te ben 3.parti programla çizdiğimiz en iyi projeyi getirelim karşılaştıralım bakalım hangisi daha iyi diye. Bu konu hakkında bence daha fazla konuşmaya gerek yok. Ben eleştrimi yaptım arge bölümü geliştirir ya da geliştirmez o onlarn bileceği iştir. işin hakkaniyetlilik boyutuna gelince eski kullandığım statik analiz programının dwg formatına çevrilmiş çizimleri hakkında ufacık bilgi sahibi olabilirseniz şayet ne kadar haklı yada haksız olduğumuzu kıyaslama yapabilirdiniz. Herkese iyi çalışmalar, saygılar.

deformation":2eez3o87' Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi katılıyorum alışkanlıkla ilgili olduğuna aynı sizin gibi, sizde ona alışmıssınız onla yapıyorsunuz. Magazin habercileri gibi istediğiniz yerden cümleyi anlamak ve onun üzerinden yürümek çok anlamsız. Kimse değil Doğru düzgün kimse olacaktı o. Doğru düzgün kimse derken herkesin idecad de düzenleme yapmadığını çoğunluğun başka program kullandığını belirtmek istemiştim.sizin gibi herşeyi onda yapanlar elbetteki olacaktır.Azınlık olarak idecad i çizimlerinizi düzenlemede kullanmış olabilirsiniz ama bu herkesin sizin gibi kullanıyor olması anlamına gelmiyor ki. Ayrıca sizin çizimlerinizde idecad ten başka program kullanmıyor olmanız idecadin çizimlerinin 3.parti programı kadar hızlı olduğu anlamına gelmiyor. Burada hodri meydan yapmaya da gerek yok işin açıkçası hadi gelin siz idecad te ben 3.parti programla çizdiğimiz en iyi projeyi getirelim karşılaştıralım bakalım hangisi daha iyi diye. Bu konu hakkında bence daha fazla konuşmaya gerek yok. Ben eleştrimi yaptım arge bölümü geliştirir ya da geliştirmez o onlarn bileceği iştir. işin hakkaniyetlilik boyutuna gelince eski kullandığım statik analiz programının dwg formatına çevrilmiş çizimleri hakkında ufacık bilgi sahibi olabilirseniz şayet ne kadar haklı yada haksız olduğumuzu kıyaslama yapabilirdiniz. Herkese iyi çalışmalar, saygılar.

Merhaba,

Foruma yazılan her eleştiri, istek ve/veya tespit arge ekibimiz tarafından takip edilmekte ve not edilmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz.

idecad içerisinde halledemediğiniz hususlar nelerdir somut olarak belirtirseniz, size daha isabetli yanıtlar verebiliriz. Normalde idecad içerisinde yapamadığınız ama 3. parti program içeresinde yaptığınız düzenlemeler nelerdir?

deformation":4qgecrnw' Alıntı:

Sayın deformation,

Neden bu kadar alınganlık gösterip, tabirimi mazur görün celallendiniz anlamış değilim. Yok magazinci, cımbız, hadi çizelim filan... Anlayamadım açıkçası... Siz böyle yazınca yazdıklarımı tekrar okudum. Acaba bu arkadaşımıza karşı saygısız bir cümle mi kullandım diye. Ben göremedim.

Sizin yazdığınızda tahmine dayanan bir genelleme vardı. Ben ise kendi yaşadığım realiteden söz ettim. Üstelik kendi cümlenizi de koydum. "doğru düzgün kimsenin" yanında bir de "hemen hemen herkes" diye devam eden cümleniz vardı. Bu eleştirinin çok haksız, genellemenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Kullanıcılarda farklı bir algı oluşmaması için kendimden de örnek vererek nezaket sınırlarında bir cevap yazdım.

Sonrasında da, söylediklerinizdeki bazı konulara katıldığımı, daha açıklayıcı bir şey yazılırsa argenin konuya daha kolay eğilebileceğini yazdım. Neden bu kadar kızdınız anlamadım. Saygısız bir kelimem var mı, yok. Hakaret var mı, yok. Sayın deformation yine öyle de olduğunu düşünüyorsanız özür dilerim.

Merhaba arkadaşlar elimdeki bir projeyi 3 e bölerek modelledim bu modelleri tek bir dosyada birleştirme olanağımız varmı.
Birde tali aks olarak belirttiğim akstan sonra adlandırma yaptığım zaman o aksı da dikkate alarak adlandırma yapıyor. O zaman da numaralarda sıkıntı çıkıyor. Çözümü varmı bunun yoksa ben mi bulamadım.

NYILMAZ":3eq2hpjh' Alıntı:
Sayın deformation,

Neden bu kadar alınganlık gösterip, tabirimi mazur görün celallendiniz anlamış değilim. Yok magazinci, cımbız, hadi çizelim filan... Anlayamadım açıkçası... Siz böyle yazınca yazdıklarımı tekrar okudum. Acaba bu arkadaşımıza karşı saygısız bir cümle mi kullandım diye. Ben göremedim.

Sizin yazdığınızda tahmine dayanan bir genelleme vardı. Ben ise kendi yaşadığım realiteden söz ettim. Üstelik kendi cümlenizi de koydum. "doğru düzgün kimsenin" yanında bir de "hemen hemen herkes" diye devam eden cümleniz vardı. Bu eleştirinin çok haksız, genellemenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Kullanıcılarda farklı bir algı oluşmaması için kendimden de örnek vererek nezaket sınırlarında bir cevap yazdım.

Sonrasında da, söylediklerinizdeki bazı konulara katıldığımı, daha açıklayıcı bir şey yazılırsa argenin konuya daha kolay eğilebileceğini yazdım. Neden bu kadar kızdınız anlamadım. Saygısız bir kelimem var mı, yok. Hakaret var mı, yok. Sayın deformation yine öyle de olduğunu düşünüyorsanız özür dilerim.

rica ederim ne özürü, bence daha fazla uzatmayalım bu konuyu support forumunu daha da anlamsız szöcüklerle doldurmanın anlamı yok. siz kusura bakmayın.

HakanŞahin":16kv1rxt' Alıntı:
Merhaba,

Foruma yazılan her eleştiri, istek ve/veya tespit arge ekibimiz tarafından takip edilmekte ve not edilmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz.

idecad içerisinde halledemediğiniz hususlar nelerdir somut olarak belirtirseniz, size daha isabetli yanıtlar verebiliriz. Normalde idecad içerisinde yapamadığınız ama 3. parti program içeresinde yaptığınız düzenlemeler nelerdir?

Ben her işimi 3. parti program içerisinde hallediyorum ama bu idecad te yapamıyorum anlamına gelmesin. Global bir 3. parti programı kullanıyorum ve kullandığım statik analiz programında ona tam uyumlu olmasını isterdim açıkçası. Örnekleyecek olursak kolon düşey açılımlarını dwg olarak export ettiğimizde kolon çizgileri ile kolon yazılarının aynı layerda olması yerine bunların ayrı layerda olmasını tercih ederdim. yine örnek verecek olursak aks çizgisinin aks isminin ve de aks ismi etrafındaki daire objelerinin bile layerlarının ayrı olmasını tercih ederdim. çünkü dwg olarak export ettiğimde projemin görsel zenginliği açısından bunların hepsini her kat için ayrı ayrı düzenlemek zorunda kalıyorum. Umarın bu yönde iyileştirmeler gerçekleşir. İlginiz alakanız için teşekkürler.

FORUMDAKİ TARTISMADAN DOLAYI OLACAKKİ... İKİ KERE MESAJ YAZDIM BİLGİ ALMAK İÇİN HİÇ GÖREN OLMADI :)

zalman":3gf8x8um' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar elimdeki bir projeyi 3 e bölerek modelledim bu modelleri tek bir dosyada birleştirme olanağımız var mı..
Merhaba,
"Dosyaya kopyala" ve "Dosyadan Yapıştır" komutlarını kullanabilirsiniz.
Birde tali aks olarak belirttiğim akstan sonra adlandırma yaptığım zaman o aksı da dikkate alarak adlandırma yapıyor. O zaman da numaralarda sıkıntı çıkıyor. Çözümü varmı bunun yoksa ben mi bulamadım
Tali aks dışındaki aksları seçip, "otomatik adlandırma" komutunu kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Re: Kolon_Aplikasyon_Sorunu

zalman":1f9am1rp' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar Dün yeni 8 versiyonuna geçtim fakat kolon aplikasyon alırken perde açılımlarını vermiyor konu daha önce açıldımı bilmiyorum fakat nasıl düzeltebiliriz bunu...
Merhaba,
Bahsettiğiniz durum kolon aplikasyon planında perde donatı detaylarının dışarıda verilmemesi ise Perdelerin özelliklerinden Çizim sekmesinde "detay bloğu çiz" seçeneğini işaretleyerek kolon aplikasyon planı alınız.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• perde_çizim.PNG
    perde_çizim.PNG
    43.7 KB · Görüntüleme: 14,160

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR...

Geri