V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Yeni versiyonda mevcut ve yeni yapılacak yapılar için nonlineer time-history analizi düşünülüyor mu acaba?

2nmuhendislik":g9x1m796' Alıntı:
Yeni versiyonda mevcut ve yeni yapılacak yapılar için nonlineer time-history analizi düşünülüyor mu acaba?
Time History zaten programda var. Malzeme bakimindan inelastic (nonlineer) Time history eklenmesi planlaniyor.
Eklenecegi versiyon 9 versiyon olabilecegi gibi , daha sonraki versiyonlar da olabilir. Muhtemelen daha ileriki bir versiyon olur.

ARKADAŞLAR ÇİZİM AYARLARINDA TÜM ÇİZİMLERİ AYNI ANDA ALABİLME ÖZELLİĞİ VARMI YOKSA TEK TEK KATLARI SEÇEREK Mİ ALMAK ZORUNDAYIZ.
ÖRNEĞİN KOLON DETAYLARINA TEK KAT BAZINDA ALIYORUM FAKAT HER KATA AYRI AYRI GEÇEREK ÇİZDİRİYORUM. HEPSİNİ AYNI PAFTA İÇİNDE SIRALAMA ŞANSIMIZ VARMI. AYNI ŞEY KİRİŞLER VE PERDELER VB GİBİ ELEMANLAR İÇİN DE GEÇERLİ.
SANIRIM KALIP PLANLARINDA TÜM KATLARI ÇİZDİRME SEKMESİ VAR. FAKAT ORDA DA TEK PAFTA İÇİNE ATMIYOR AYRI AYRI ALIYOR AMA BU DA İŞİMİZİ GÖRÜYOR. IYI CALISMALAR SAYGILAR...

zalman":6ghy26pn' Alıntı:
ARKADAŞLAR ÇİZİM AYARLARINDA TÜM ÇİZİMLERİ AYNI ANDA ALABİLME ÖZELLİĞİ VARMI YOKSA TEK TEK KATLARI SEÇEREK Mİ ALMAK ZORUNDAYIZ.
ÖRNEĞİN KOLON DETAYLARINA TEK KAT BAZINDA ALIYORUM FAKAT HER KATA AYRI AYRI GEÇEREK ÇİZDİRİYORUM. HEPSİNİ AYNI PAFTA İÇİNDE SIRALAMA ŞANSIMIZ VARMI. AYNI ŞEY KİRİŞLER VE PERDELER VB GİBİ ELEMANLAR İÇİN DE GEÇERLİ.
SANIRIM KALIP PLANLARINDA TÜM KATLARI ÇİZDİRME SEKMESİ VAR. FAKAT ORDA DA TEK PAFTA İÇİNE ATMIYOR AYRI AYRI ALIYOR AMA BU DA İŞİMİZİ GÖRÜYOR. IYI CALISMALAR SAYGILAR...

Merhaba,

Kolon aplikasyon planları haricinde çizimler ayrı ayrı alınır. Çizimleri kopyala ( CTRL + C ) yapıştır ( CTRL + V ) yöntemi ile bir pafta içinde yan yana sıralayabilirsiniz.

İsteğiniz notlarımız arasındadır.

BİLDİRİMİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BAZI ŞEYLER OLMAZSA OLMAZ DEĞİL ŞUAN DEDİĞİNİZ GİBİ YAPIYORUZ BAZI ŞEYLERİ SONRADAN FARKEDİYORUZ BU DA VARMIŞ DİYE O SEBEPLE SORMAK İSTEDİM ASLINDA...

FORUM DA YENİ OLDUĞUM İÇİN AKLIMA GELDİKÇE YAZIYORUM...
KİRİŞLERDE VE UZUN DİKDÖRTGEN KOLONLARDA DIŞTA ANA ETRİYE İÇTE YAVRU ETRİYE SEÇENEĞİ GİBİ BİR SEÇENEK OLSA GÜZEL OLURDU. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR TALEP OLMUŞTUR BELKİ...

zalman":2rvd2dbo' Alıntı:
FORUM DA YENİ OLDUĞUM İÇİN AKLIMA GELDİKÇE YAZIYORUM...
KİRİŞLERDE VE UZUN DİKDÖRTGEN KOLONLARDA DIŞTA ANA ETRİYE İÇTE YAVRU ETRİYE SEÇENEĞİ GİBİ BİR SEÇENEK OLSA GÜZEL OLURDU. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR TALEP OLMUŞTUR BELKİ...

Yalnız değilsiniz, biz de aynı isteği kendilerine ilettik. Yapılacaklar arasında yer alıyor ;)

Bazı kolonlarda benzer şekilde etriye çizilmesi konusu. Belli uzunluktan sonra etriye yapılmaması prensibine göre de çalışmıyor. Zira 30x150 kolonda tek etriye çizilirken 70x120 de eşit boylu iki etriye çiziliyor. Etriye tipine müdehale edebilsek daha kullanışlı olacak. Yönetmelikte eşit boylu iki etriye ile ilgili bir şey yok ama sanki kolonlarda bir tane tam tur dönen etriyeyi her zaman yapmak gerekirmiş gibi düşünüyorum.

6r8BqP.png

kolonlarda bir tane tam tur dönen etriyeyi her zaman yapmak gerekirmiş gibi düşünüyorum.

Evet sebebini açıklamışsınız benimde düşüncem o yönde teşekkürler...

Sorularımdan biriside şu olacak...
Kot farkı olan bazalı yada bazasız sistemlerde kat yüksekliklerini hesaplarken iki kısmın ortalamasını alarak veriyor yükseklikleri daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama bunun hesaplara çok bir etkisi olurmu yada nasıl bir etkisi olur...

zalman:ys5p13pf' Alıntı:
Sorularımdan biriside şu olacak...
Kot farkı olan bazalı yada bazasız sistemlerde kat yüksekliklerini hesaplarken iki kısmın ortalamasını alarak veriyor yükseklikleri daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama bunun hesaplara çok bir etkisi olurmu yada nasıl bir etkisi olur...

Sorunuz ekteki linkte açıklanmıştır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Arkadaşlar programda perde elemanı için I ve J uçlarına farklı kot tanımlayabiliyormuyuz öyle bir seçenek göremedim...

Merhaba,

Perdelere zayıf yönde bağlanan kirişlerde etriye sıklaştırması yapılmayan kirişler oluyor. Bu durum neden oluşuyor? Model ektedir.
R1kJ27.png

Ekli dosyalar

MaFiAMaX":2orqvdse' Alıntı:
Merhaba,

Perdelere zayıf yönde bağlanan kirişlerde etriye sıklaştırması yapılmayan kirişler oluyor. Bu durum neden oluşuyor? Model ektedir.
Merhaba Erhan Bey,

Perdeye zayıf yönde bağlanan kirişlerde etriye sıklaştırma yapılmaması durumu notlarımız arasındadır. Gelecek versiyonda sorun düzetilmiştir.
Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
İyi çalışmalar

Belki çok az kullanılan birşeydir ama kolon aplikasyon da kolon düşey donatılarını sadece tarama yapması kopyalama veya ara mesafeleri ölçme de sıkıntı çıkarıyor belkide bunu tam ölçü olarak ölçmenin farklı bir yöntemi vardır ama ben bilmiyorum.
İsteğim olabilirse donatıların dışına daire çizilmesi kirişlerdeki gibi...
Saygılar...

zalman":16vwdpxl' Alıntı:
Belki çok az kullanılan birşeydir ama kolon aplikasyon da kolon düşey donatılarını sadece tarama yapması kopyalama veya ara mesafeleri ölçme de sıkıntı çıkarıyor belkide bunu tam ölçü olarak ölçmenin farklı bir yöntemi vardır ama ben bilmiyorum.
İsteğim olabilirse donatıların dışına daire çizilmesi kirişlerdeki gibi...
Saygılar...
Merhaba,

Kolon aplikasyon planında donatıların kopyalanmasına ve mesafe ölçümüne yönelik herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Yaşadığınız sıkıntıyı örnek bir çizim üzerinde detaylandırır mısınız?
Ayrıca kolon aplikasyon planında boyuna donatıların içinin boş olmasını istiyorsanız, "Obje parçala" komutu ile parçaladıktan sonra çemberleri özelliklerinden "içini boya" satırının işaretini kaldırabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Kolon aplikasyon planında donatıların kopyalanmasına ve mesafe ölçümüne yönelik herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Yaşadığınız sıkıntıyı örnek bir çizim üzerinde detaylandırır mısınız?
Ayrıca kolon aplikasyon planında boyuna donatıların içinin boş olmasını istiyorsanız, "Obje parçala" komutu ile parçaladıktan sonra çemberleri özelliklerinden "içini boya" satırının işaretini kaldırabilirsiniz.

İyi çalışmalar[/quote]

Levent Bey Merhaba...
Cevabını verdiğiniz şey bilmediğimden kaynaklı bir şeymiş :) Zaten sorun olarak bahsetmemiştim ama öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın...
Obje parçalamadan sonra içi boyalı yerini ilk defa gördüm zaten benim istediğim de tam olarak buydu dairenin merkezinden merkezine ölçü ve diğer işlemleri gerçekleştirmek.
Cevabının için teşekkür ederim saygılar...

Merhaba,

Zayıf Kat, ni<0.60 ,Sistem Rijitliğini artırın hatası alıyorum. İdeCAD versiyon 8 kullanım kılavuzundan anladığım kadarıyla rijitliği artırmak için kolonların kesitlerini artırdım fakat sorunu çözemedim.
Ayrıca bina kademeli olarak tasarlanmış Zemin katdaki S06 ve S07 kolonlarının altındaki temel, üretim aşamasında (hafriyat yapıldıktan sonra) dolgu toprağın üzerine yapılacaktır. Dolgu toprağın üzerine yapılacak temelde oturmanın çok olacağını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?
Programda yeniyim başka sıkıntılı gördüğünüz bir yer varsa lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba OguzhanSoydas
--Ritz metodunu işaretleyin
--1. bodrumdaki perdelerinin su basman işaretlerini kaldırın
ÇÖZÜLÜYOR
AMA BEN OLSAM;
Önerilerim
--Dolgunun üzerine bina,
--Binada temelinde kademe yapmadan kaçınırım

--Merdiven mesnetlenmesi eksik, bina içinde ara katta konsola oturmuş alışılagelmiş bir uygulama değil
--duvar yükleri kontrol edin
--Kirişler kolonları ortalasın, d/2 den fazla taşmasın
--kolonların dar kenarını 30 cm yapın
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri