V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba OguzhanSoydas
--Ritz metodunu işaretleyin
--1. bodrumdaki perdelerinin su basman işaretlerini kaldırın
ÇÖZÜLÜYOR
AMA BEN OLSAM;
Önerilerim
--Dolgunun üzerine bina,
--Binada temelinde kademe yapmadan kaçınırım
--Merdiven mesnetlenmesi eksik, bina içinde ara katta konsola oturmuş alışılagelmiş bir uygulama değil
--duvar yükleri kontrol edin
--Kirişler kolonları ortalasın, d/2 den fazla taşmasın
--kolonların dar kenarını 30 cm yapın
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Teşekkürler çok yardımcı oldunuz. İyi çalışmalar.

Merhabalar. Projemde kolon boyutunu özellikler sekmesinden değiştiriyorum fakat kendisi geri alıyor. Örnek olarak 30*50 kolon için genişlik ölçüsü olarak 30 yerine 50 yazıyorum 1-2 saniye sonra otomatik olarak tekrar 30 yazıyor. Bir diğer sorunum ise 25*50 kiriş için tanımlı kaçıklık değeri 10 cm olarak girdiğimde eski versiyonda space tuşu 10 ise 15 yapıyordu yeni versiyondan space tuşuna bastığımda kaçıklık değeri üst-orta-alt olarak değişim gösteriyor. yarımcı olursanız sevinirim. ideCAD Betonarme 8.504 tam sürüm, Windows 10 64 bit işletim sistemi.

mgondem":2ioy6v7p' Alıntı:
Merhabalar. Projemde kolon boyutunu özellikler sekmesinden değiştiriyorum fakat kendisi geri alıyor. Örnek olarak 30*50 kolon için genişlik ölçüsü olarak 30 yerine 50 yazıyorum 1-2 saniye sonra otomatik olarak tekrar 30 yazıyor. Bir diğer sorunum ise 25*50 kiriş için tanımlı kaçıklık değeri 10 cm olarak girdiğimde eski versiyonda space tuşu 10 ise 15 yapıyordu yeni versiyondan space tuşuna bastığımda kaçıklık değeri üst-orta-alt olarak değişim gösteriyor. yarımcı olursanız sevinirim. ideCAD Betonarme 8.504 tam sürüm, Windows 10 64 bit işletim sistemi.

Merhaba,

Kiriş kaçıklığının değişmesi ile ilgili durum notlarımız arasında önümüzdeki versiyonda düzeltilecek.
Kolon boyutların değişmesi ile ilgili sorun için teamviewer ı yükledikten sonra İstanbul ofisimizi arasanız uzaktan erişimle bakabiliriz.

Merhabalar iskele makrosun aşırı derece bilgisayarımı yoruyor. Ayrıca işlem sırasında aşırı takılmalar yaşıyorum bunun neticesinde maalesef kullanılabilirlikten uzaklaşıyor. Ekte analiz sırasında CPU kullanıma ait ekran görüntüsü mevcut. Veri girişinin hatalı olmasından da şüpheleniyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not olarak bilgisayar özelliklerim;
i7 4720HQ 8 çekirdek,
256 gb samsung evo 850 hhd
nvidea geforce gtx 960M
Wndows 10 64 bit işletim sistemi

Ekli dosyalar

Perdeler kabuk olarak modellendiğinde zaman tanım alanında hesap tesirleri hesaplanmıyor,
Kabuk olarak modellenmediğinde ise hesaplanıyor

Ekteki SS'da PZ70 çubuk olarak PZ71 ise kabuk olarak modellenmiştir...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    112.6 KB · Görüntüleme: 17,301

Merhaba;

İskele projeniz ile ilgili gönderdiğiniz görselde proje isiminde _iskele_projesi gibi bir devam görünmüyor. Ekteki görsellerde göreceğiniz gibi program siz iskele girerken bir uyarı verir ve iskele projesine isim vererek ayrıca kaydeder, bu işlemi gerçekleştirmiş miydiniz? Görseldeki analiz listesindeki adımlardan betonarme projenizin analizi yapılıyor gibi görünüyor?

İskele modellediğiniz projenizi paylaşabilir misiniz? Sorunun nerden kaynaklandığını proje olmadan belirlememiz zor görünüyor. Dilerseniz teknik destek mailine de gönderebilirsiniz?

İyi Çalışmalar.

siromar":18v32txp' Alıntı:
Perdeler kabuk olarak modellendiğinde zaman tanım alanında hesap tesirleri hesaplanmıyor,
Kabuk olarak modellenmediğinde ise hesaplanıyor. Ekteki SS'da PZ70 çubuk olarak PZ71 ise kabuk olarak modellenmiştir...
Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Kolonda mevcut donatı alanı gerekenden az olmasına rağmen neden hata vermiyor, ayarlarımda mı bir sorun var?

Ekli dosyalar

• 2017-01-07_19-27-55.png
    2017-01-07_19-27-55.png
    78.4 KB · Görüntüleme: 17,193
  • 2017-01-07_20-17-33.png
    2017-01-07_20-17-33.png
    70.5 KB · Görüntüleme: 17,189

aykut_k":2e6mvjan' Alıntı:
Kolonda mevcut donatı alanı gerekenden az olmasına rağmen neden hata vermiyor, ayarlarımda mı bir sorun var?

Proje ayarlarında yük-güvenlik bölümünde tolerans vermiş olabilirsiniz. Aksi durumda projeyi eklerseniz bakabiliriz.

HakanŞahin":27g1w0dq' Alıntı:
aykut_k":27g1w0dq' Alıntı:

Proje ayarlarında yük-güvenlik bölümünde tolerans vermiş olabilirsiniz. Aksi durumda projeyi eklerseniz bakabiliriz.
Evet toleranstan dolayıymış. teşekkürler.

Merhaba, idecad 8.5 versiyonunu yeni aldim da birtek 64 bit bilgisayarlarda mi çalışıyor program?

endezyarSG":1llrowyb' Alıntı:
Merhaba, idecad 8.5 versiyonunu yeni aldim da birtek 64 bit bilgisayarlarda mi çalışıyor program?

Merhaba,

Evet, 64 bit işletim sistemi gereklidir.

Eski Versiyona Çevirme...

Merhaba arkadaşlar herkese iyi çalışmalar...
Elimdeki bir projeyi eski versiyona çevirip açmaya çalıştığımda açılmıyor acaba sorun benim bilgisayardanmı kaynaklı yoksa daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu...

Bazı kirişlerde yeterli donatı olmasına rağmen, eksik donatı var gibi gösteriyor.Betonarme-Kiriş Ssekmesinde Betonarme Konfigürasyon kısmında da donatıları yeterli gösteriyor.Aynı tip kiriş birçok katta olmasına rağmen yalnızca birkaç katta bu hatayı veriyor.Aynı donatıya sahip bir kiriş bir katta kurtarırken,diğer bir katta kurtarmıyor gibi görünüyor.Raporda da hata olarak gösteriyor.

Re: Eski Versiyona Çevirme...

zalman":1qrlzp0j' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar herkese iyi çalışmalar...
Elimdeki bir projeyi eski versiyona çevirip açmaya çalıştığımda açılmıyor acaba sorun benim bilgisayardanmı kaynaklı yoksa daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu...
Merhaba,

Projenizde yapı ağacında tanımlanmış olan çelik kesitler olabilir. Bu kesitleri silip, eski versiyon olarak kayıt ediniz. Sorun çözülmezse proje dosyasını ekleyiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• çelikkesit.png
    çelikkesit.png
    67.7 KB · Görüntüleme: 17,640

projeofisi34":3dwbtyuy' Alıntı:
Bazı kirişlerde yeterli donatı olmasına rağmen, eksik donatı var gibi gösteriyor.Betonarme-Kiriş Ssekmesinde Betonarme Konfigürasyon kısmında da donatıları yeterli gösteriyor.Aynı tip kiriş birçok katta olmasına rağmen yalnızca birkaç katta bu hatayı veriyor.Aynı donatıya sahip bir kiriş bir katta kurtarırken,diğer bir katta kurtarmıyor gibi görünüyor.Raporda da hata olarak gösteriyor.
Merhaba,
Donatı yetersizliği etriyelerden kaynaklanıyor olabilir. Etriye çapını artırıp, aralığını azaltarak sorunu çözmeyi deneyin. Sorun çözülmezse proje dosyasını ekleyin.
İyi çalışmalar

Levent Özpak":3oie9rg5' Alıntı:
projeofisi34":3oie9rg5' Alıntı:
Merhaba,
Donatı yetersizliği etriyelerden kaynaklanıyor olabilir. Etriye çapını artırıp, aralığını azaltarak sorunu çözmeyi deneyin. Sorun çözülmezse proje dosyasını ekleyin.
İyi çalışmalar

Levent Bey Dediğiniz gibi Çelik Kesitleri Sildim Proje Açıldı Teşekkür ederim saygılar...

Merhaba,

tasarımını yaptığımız projemizde analiz sonucunda "KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM BÖLGELERİNİN KESME GÜVENLİĞİ" raporunda tüm kolonlar için herhangi bir problem gözükmemekte. (Vmax>Ve)

Fakat Analiz Sistemi Görüntüleme Seçenekleri > Betonarme Tasarım > Kolon-Kiriş Birleşim Bölgesi Güvensizliği altında bazı kirişler kırmızı renkte.

Ekli dosyalar

• sanayi_yapisi_2.cde
    sanayi_yapisi_2.cde
    1.9 MB · Görüntüleme: 477
  • kolon-kiriş birleşim.PNG
    kolon-kiriş birleşim.PNG
    143.6 KB · Görüntüleme: 17,527

onrkrtc":3az8pdid' Alıntı:
Merhaba,

tasarımını yaptığımız projemizde analiz sonucunda "KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM BÖLGELERİNİN KESME GÜVENLİĞİ" raporunda tüm kolonlar için herhangi bir problem gözükmemekte. (Vmax>Ve)

Fakat Analiz Sistemi Görüntüleme Seçenekleri > Betonarme Tasarım > Kolon-Kiriş Birleşim Bölgesi Güvensizliği altında bazı kirişler kırmızı renkte.

Merhaba,

Rapor ve Betonarme diyaloğu dikkate alın , Görsel bir sorun gibi gözüküyor. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Merhaba. Resimde gorulen doseme sistemini idecadda cozebiliyormuyuz ? Cozebiliyorsak nasil bir yol izliyoruuz ?

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1484134862194.jpg
    FB_IMG_1484134862194.jpg
    260.6 KB · Görüntüleme: 17,296
  • FB_IMG_1483531933022.jpg
    FB_IMG_1483531933022.jpg
    108.8 KB · Görüntüleme: 17,296
  • FB_IMG_1482739117255.jpg
    FB_IMG_1482739117255.jpg
    190.8 KB · Görüntüleme: 17,296
Geri