V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

ideCAD bu döşeme sistemlerini çözüp, donatılandırıp çizimlerini ve metrajlarını alabilmektedir.

Bu tip döşemeye mantar döşeme yada kirişsiz döşeme diyoruz. Aşağıdaki linkte bununla ilgili bir örnek proje bulunmaktadır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yine ayrıca kirişsiz döşeme ile ilgili aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.

Merhabalar,

kolon aplikasyon çizimlerini alırken; kaçıklığı kolonların dış yüzüne göre tasarlanan subasman perdeleri tasarımdan farklı kaçıklıkla çizimleri veriyor.

Ekli dosyalar

• çizim.PNG
    çizim.PNG
    10.3 KB · Görüntüleme: 18,178
  • program.PNG
    program.PNG
    4 KB · Görüntüleme: 18,178

Merhaba,

Perdelerin düğüm noktalarını kolon düğüm noktasında olacak şekilde kaçıklık vererek tanımlarsanız sorun olmayacaktır.
Ekteki modeli inceleyin.

Ekli dosyalar

• kolonperde.png
    kolonperde.png
    22.6 KB · Görüntüleme: 18,167
  • perde.ide85
    perde.ide85
    698.1 KB · Görüntüleme: 429

Ekteki projemde mantar döşeme girmek istiyorum. Döşeme kenarı çizgilerim doğru mudur ? Döşeme kenarı kenardaki perdelerde baştan ve uçtan çıktım yoksa perde kenarı boyunca devam mı etmem gerekir ?

Ekli dosyalar

SA...SADECE ÇERÇEVE SONUÇLARINI RAPOR OLARAK ALAMIYORMUYORUZ. ESKİ VERSİYONLARDA BUNA BENZER BİRŞEY VARDI.İDE8 DE BULAMADIM. BETON VEYA ÇELİK DIŞINDA BİR MALZEME İLE (ÖRNEĞİN AHŞAP) ANALİZ YAPIP RAPORUNU ALMAK MÜMKÜN OLMUYOR.GENEL ANALİZ PROGRAMLARINDAKİNE BENZER BİR RAPORLAMA SÜPER OLURDU...

bilgisayarım 32 bit 7.022 versiyonu yüklü 8.103 yada 8.5 versiyonu yükleyemedim desteklemiyormu acaba :(

V8.x için 64 bit bir işletim sistemi kullanmalısınız.

Merhabalar.

Resimde görüleceği üzere görüntü konfigürasyonunda perspektif görünüş kısmında objeler anlamsız bir şekilde kaybolup duruyor nedeni çözebilmiş değilim. Bilgisayarım donanımsal olarak mı yetersiz kalıyor diye düşünmekteyim ( i5 3gb ram ati radeon hd 5470 ekran kartına sahip laptop ). Yoksa farkında olmadan bi ayarını mı değiştirdim. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    246.4 KB · Görüntüleme: 15,948

Merhaba
Sayın dotcomtr
Benzer sorun bende de olmuştu. Burada paylaşmıştım.
Ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin.
Çözülmezse benim gibi KAPASİTELİ bir bilgisayar alın.

Ünver ÖZCAN

unver":67e41tuh' Alıntı:
Merhaba
Sayın dotcomtr

Ünver ÖZCAN

Merhaba

Sayın Ünver ÖZCAN

Yardımınız için çok teşekkür ederim ekran kartını güncelledim ( her ne kadar zor olsa da ) sorun ortadan kalktı. İyi çalışmalar.

unver":3t17jzxp' Alıntı:
Merhaba
Sayın dotcomtr

Ünver ÖZCAN

Ünver Bey merhaba. Bilgisayar donanım özellikleriniz nedir? Benim bilgisayarda Intel i5 6500 işlemci, 16GB RAM, SSD var. Harici ekran kartı yok. Yarı rijit diyaframlı ve büyük projelerde, perspektif ekranında analiz sonuçları görüntülerken takılmalar oluyor. Tek katı görünür yapınca rahatlama oluyor. Katı modeli görüntülerken ise bir yavaşlama yok.

İşlemcinin dahili grafik yongası sanırım yeterli gelmiyor, bundan şüphelendiğim için sizdeki durumu öğrenmek isterim.

Merhabalar,

İdeCAD 8.504 güncellemesini yeni aldım.Bir bina analizi yapacağım.Yarı rijit çözümde ağ oluşum hatası olduğunu forumda tesadüfen gördüm.v 8.103 de problem yaşanmayacağı bildirilmiş.Kurulum dosyası linki kırılmış yeni bir link atabilir misiniz?

Saygılarımla.

Merhaba,

Projenizi eklerseniz sorunun neden kaynaklandığına bakabiliriz. Versiyondan kaynaklı bir durum var ise düzeltilmesi için notlarımıza almamız gerekir.

ideCAD Çelik ve Betonarme 8.103 versiyonu ekteki linkden indirebilirsiniz.

Dairesel Temel Hakkında

Merhaba Arkadaşlar Dairesel Bir Binada Dairesel Temel Tanımlama İstiyorum Fakat Temel Katında Statik Döşeme Kenarı Komutu İçinde Dairesel ve Diğer Eğrisel Komutlar Aktif Olmuyor Bunun Sebebini Bilen Varmı Yada daha Önce Karşılaşan.
İyi Çalışmalar...

Re: Dairesel Temel Hakkında

zalman":1cpzhawc' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar Dairesel Bir Binada Dairesel Temel Tanımlama İstiyorum Fakat Temel Katında Statik Döşeme Kenarı Komutu İçinde Dairesel ve Diğer Eğrisel Komutlar Aktif Olmuyor Bunun Sebebini Bilen Varmı Yada daha Önce Karşılaşan.
İyi Çalışmalar...

Merhaba,
Radye temelde tanımlamak için dairesel döşeme kenarı çizme olanağı yok.
Çizgisel döşeme kenarı kullanılarak kırıklı bir şekilde tanımlanabilir. Yardımcı olması açısından 2Boyutlu çizim araçlarındaki daire kullanılabilir.

Re: Dairesel Temel Hakkında

YasinTezel":3klzlpa4' Alıntı:
zalman":3klzlpa4' Alıntı:
İyi Çalışmalar...

Merhaba,
Radye temelde tanımlamak için dairesel döşeme kenarı çizme olanağı yok.
Çizgisel döşeme kenarı kullanılarak kırıklı bir şekilde tanımlanabilir. Yardımcı olması açısından 2Boyutlu çizim araçlarındaki daire kullanılabilir.

Teşekkürler iyi çalışmalar...

HERKESE MERHABA...
SOYLE BIR SORUNUM VAR IDE RAPOR KISMINDA TABLOLAR TAMAMEN BOS CIKIYOR. VERDANA YAZI KARAKTERI SILINMIS. INDIRIYORUM TEKRAR YUKLUYORUM WINDOWS FONT SAYFASI ICINE ILK SEFERINDE SORUN DUZELDI FAKAT TEKRAR AYNI HATAYI
ALDIGIMDA TEKRAR FONT YUKLEME YAPMAK ISTEDIGIMDE FONTU YUKLUYOR FAKAT FONT GORUNMUYOR. IDECAD RAPORDA FONTLARI DEGISIYORUM FAKAT FONT KAYDI YAPAMIYORUM FARKLI BIR RAPOR ALMAK ISTEDIGIMDE TEKRAR FONTLARI ELLE
DEGISMEM GEREKIYOR.
IDECAD RAPOR KISMINDA FONTLARI BASLANGICTA SECEBILIYORMUYUZ ACABA YANI DEFAULT VERDANA YERINE FARKLI BIR KARAKTER OLARAK.
SAYGILARIMLA...

zalman":2ayrjmla' Alıntı:
HERKESE MERHABA...
SOYLE BIR SORUNUM VAR IDE RAPOR KISMINDA TABLOLAR TAMAMEN BOS CIKIYOR. VERDANA YAZI KARAKTERI SILINMIS. INDIRIYORUM TEKRAR YUKLUYORUM WINDOWS FONT SAYFASI ICINE ILK SEFERINDE SORUN DUZELDI FAKAT TEKRAR AYNI HATAYI
ALDIGIMDA TEKRAR FONT YUKLEME YAPMAK ISTEDIGIMDE FONTU YUKLUYOR FAKAT FONT GORUNMUYOR. IDECAD RAPORDA FONTLARI DEGISIYORUM FAKAT FONT KAYDI YAPAMIYORUM FARKLI BIR RAPOR ALMAK ISTEDIGIMDE TEKRAR FONTLARI ELLE
DEGISMEM GEREKIYOR.
IDECAD RAPOR KISMINDA FONTLARI BASLANGICTA SECEBILIYORMUYUZ ACABA YANI DEFAULT VERDANA YERINE FARKLI BIR KARAKTER OLARAK.
SAYGILARIMLA...

Merhaba,

Pazartesi günü içinde Bursa ofsimizi ararsanız, uzaktan erişimle bilgisayarıza bağlanıp, konu hakkında size yardımcı olmaya çalışırız.

Geri