V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,

Nervür kiriş çizim detaylarında, etriye çiziminin altında çap / aralık bilgisinin yazılması güzel olurdu. Tıpkı ana kirişlerdeki gibi.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Raporların sonuna içindekiler sayfası eklenebiliyormu bi kaç yerde denk geldim nasıl yapıldığını bulamadım..

MaFiAMaX":ra29xai4' Alıntı:
Merhaba,

Nervür kiriş çizim detaylarında, etriye çiziminin altında çap / aralık bilgisinin yazılması güzel olurdu. Tıpkı ana kirişlerdeki gibi.

Merhaba Erhan Bey,

İsteğiniz not alınmıştır.

İyi çalışmalar

sultanfatih":v9z13bea' Alıntı:
Raporların sonuna içindekiler sayfası eklenebiliyormu bi kaç yerde denk geldim nasıl yapıldığını bulamadım..
Merhaba,
Raporunuzu oluşturduktan sonra "Görüntü" menüsünden "İçindekiler" satırını tıklayıp, karşınıza gelen sayfaları yazdırabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• seçmeli_rapor.png
    seçmeli_rapor.png
    57.2 KB · Görüntüleme: 15,655

Radye temellerde betonarme hesap aksı silinmiyor/eklenmiyor.

ihsanozturk":24eq7mei' Alıntı:
Radye temellerde betonarme hesap aksı silinmiyor/eklenmiyor.

Merhaba,
Döşeme komutunun yanındaki "Betonarme hesap aksı çiz, Donatı hesap aksı geometrisi değiştir ve Betonarme Hesap aksı sil" komutları ortak olduğu için Radye temel kısmına tekrar konmamıştır. Buradaki komutlar ile çalışılabilir.
Şu an Betonarme Hesap aksı sil komutu çalışmıyor, bir sonraki güncelleme ile birlikte çalışır hale gelecektir.

Merhaba
1.sürekli temel gövde donatısı seçiminde 12 16 20 lik seçili iken 12 yi kaldırıp tamam, kaydet deyip programdan çıkıp, programa tekrar girince 12 tekrar seçili kalıyor. değişiklik dikkate alınmıyor.
2. metraj sayfasında en sona yeni bir sütün açıp, elemanlar için ince ve kalın demir toplamını da görebilsek çok iyi olacak
3. donatı seçimi penceresine ek olarak elaman özelliklerinde bi ayar olsa ve bu elemanda şu çaplı demirleri kullan gibi.

İdecad betonarme 8 ' in 32 bit versiyonu var mı ?

Merhaba
1.sürekli temel gövde donatısı seçiminde 12 16 20 lik seçili iken 12 yi kaldırıp tamam, kaydet deyip programdan çıkıp, programa tekrar girince 12 tekrar seçili kalıyor. değişiklik dikkate alınmıyor.
Durum notlarımıza alındı. Teşekkür ederiz.

2. metraj sayfasında en sona yeni bir sütün açıp, elemanlar için ince ve kalın demir toplamını da görebilsek çok iyi olacak

İnce ve kalın çap demir toplamları raporlarda veriliyor. Farklı bir bilgi istiyorsanız açıklar mısınız?

3. donatı seçimi penceresine ek olarak elaman özelliklerinde bi ayar olsa ve bu elemanda şu çaplı demirleri kullan gibi.
Şu an Betonarme diyaloglar kullanılarak manuel istenilen elemanda istenilen çap ve adette donatı seçimleri yapılabiliyor.
Şu yöntemde denenebilir. Donatı seçimlerini yapın. Analiz yapın. Aktif donatı seçimlerini kullanacak elemanların donatılarını Betonarme diyaloglardan kilitleyin.
Donatı seçimini diğer elemanlarda kullanmak istediğiniz hali ile değiştirin tekrar analiz yapın. Kilitli olmayan elemanlarda donatı seçimleri son seçilen çaplar kullanılarak yapılacaktır.
Ayrıca İsteğinizi de argeye ileteceğim.

Ekli dosyalar

• metraj.png
    metraj.png
    23.5 KB · Görüntüleme: 15,004

ARKADASLAR MERHABA...
SOYLE BIR SORUNLA KARSILASIYORUM.
PERDE DONATILARINI DEGISTIRDIGIM ZAMAN MESELA SU BASMAN PERDELERINI DUSEY DONATILARINI 12 LIK IKEN 10 LUK YAPIYORUM SONRASINDA TEMEL APLIKASYON ALIRKEN 12 LIK VE 10 LUK DONATI FILIZ SAYILARINI VE DETAYINI VERMIYOR.
BIRDE SUREKLI TEMELLERDE BAZEN KESITLERI CIZMIYOR OTOMATIK OLARAK VE KESIT CIZGISI GECMEDIGI ICIN KESIT OLUSTURMA ISLEMIDE GERCEKLESMIYOR BU SORUN SADECE BENDE MI VAR YOKSA DAHA ONCE KARSILASAN ARKADASLAR OLDUMU.
IYI CALISMALAR...

zalman":1sfr3nxd' Alıntı:
ARKADASLAR MERHABA...
SOYLE BIR SORUNLA KARSILASIYORUM.
PERDE DONATILARINI DEGISTIRDIGIM ZAMAN MESELA SU BASMAN PERDELERINI DUSEY DONATILARINI 12 LIK IKEN 10 LUK YAPIYORUM SONRASINDA TEMEL APLIKASYON ALIRKEN 12 LIK VE 10 LUK DONATI FILIZ SAYILARINI VE DETAYINI VERMIYOR.
BIRDE SUREKLI TEMELLERDE BAZEN KESITLERI CIZMIYOR OTOMATIK OLARAK VE KESIT CIZGISI GECMEDIGI ICIN KESIT OLUSTURMA ISLEMIDE GERCEKLESMIYOR BU SORUN SADECE BENDE MI VAR YOKSA DAHA ONCE KARSILASAN ARKADASLAR OLDUMU.
IYI CALISMALAR...

Merhaba,

Sorun yaşadığınız projeyi ekler misiniz?

Gönderdiğiniz projede sürekli temel kesitleri verilmiş. Sorun göremedim.

Ekli dosyalar

• kesit.png
    kesit.png
    59.8 KB · Görüntüleme: 14,999

YasinTezel' Alıntı:
Gönderdiğiniz projede sürekli temel kesitleri verilmiş. Sorun göremedim.

ACILIMLARDAN BAHSETMIYORUM KUSURA BAKMAYIN BELIRTMEDIM HERHALDE TEMEL APLIKASYON PLANI ALIRKEN ORDAN BAHSETTIM ASLINDA BU DURUM DAHA ONCEKI VERSIYONLARDA DA BASIMA GELMISTI...

Otomatik olarak kesit verilmedi. Bunu notlarımıza alıyorum. Kalıp/Temel planı kesiti komutunu toolbara ekleyerek kullanabilirsiniz. Aşağıdaki sayfada anlatılmıştır.

Ekli dosyalar

• kesit.png
    kesit.png
    129.2 KB · Görüntüleme: 14,998

RIBBON MENUDEKI KOMUT KAPALI SIZINKI GIBI KOMUT EKLEDEN KOMUTU YUKARI EKLEDIGIMDE AKTIF OLARAK KULLANABILDIM ORDA KILITLI OLDUGUNDAN DIGER TARAFTA CALISMAZ DIYE DUSUNDUM TESEKKUR EDERIM...

İnce ve kalın çap demir toplamları raporlarda veriliyor. Farklı bir bilgi istiyorsanız açıklar mısınız?

Örneğin 2.katta sadece kolon elemanlarının toplam demir miktarını göremiyorum. Bunun için en sağdaki 2 sütünü toplamam gerekiyor. En sona yeni bir sütun açılıp toplamı yazsa.

Ekli dosyalar

• metraj_tablo.png
    metraj_tablo.png
    17.5 KB · Görüntüleme: 14,925

Merhaba,

Kolon isim yerleşimini altlı-üstlü şekilde yaptım. Kalıp planında modeldeki gibi çizim veriliyor. Kolon aplikasyon planında ise varsayılan şekilde çiziliyor. Bir yerde eksik bir şey mi yapıyorum?

MaFiAMaX":3vpytttc' Alıntı:
Merhaba,

Kolon isim yerleşimini altlı-üstlü şekilde yaptım. Kalıp planında modeldeki gibi çizim veriliyor. Kolon aplikasyon planında ise varsayılan şekilde çiziliyor. Bir yerde eksik bir şey mi yapıyorum?

Erhan Bey Merhaba,

Kolon isim ve boyutlarının konumlarında yapılan değişiklikler, kalıp planına yansımaktadır. Kolon Aplikasyon planında isim ve boyut bilgilerinin yeri ve konumu sabittir. Değişmemektedir.

İyi çalışmalar

Geri