V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba Arkadaşlar...
Programda Elemanların Yazı, Tarama, Çizgi Katmanlarını ayırabiliyor muyuz?
Taramaların ayarından bir türlü bulamadım ama taramaları Autocad Programındaki gibi görünmesini sağlayabiliyormuyuz. Mesela bazı tarama tipleri yoktur yada ben bulamıyorum.
Aynı şekilde programın renk kodları ile Cad programındaki kodlar farklı bunları düzeltmenin bir yolu varmı.

zalman":31930bha' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar...
Programda Elemanların Yazı, Tarama, Çizgi Katmanlarını ayırabiliyor muyuz?
Merhaba,
Çizim oluşturulduğunda elemanlar tek bir katman adında verilir. Örneğin, Kolon taraması, ismi ve çizgileri "Kolon" katmanına atanır. Eğer istenirse objeler parçalandıktan sonra "Obje Katmanı Değiştir" komutuyla istenilen obje mevcut veya yeni oluşturulmuş bir katmana atanabilir.

Taramaların ayarından bir türlü bulamadım ama taramaları Autocad Programındaki gibi görünmesini sağlayabiliyor muyuz. Mesela bazı tarama tipleri yoktur yada ben bulamıyorum.
Kat pencerelerindeki obje taramalarını kast ediyorsanız, bu taramalar bitmap(resim) formatındadır. Çizim aldıktan sonra (Örneğin Kalıp planında) sonra ilgili taramalar seçilip, obje özellikleri komutuyla tarama tipi "kullanıcı tanımlı" olarak değiştirilebilir. Tarama yardımcı tollbarında bulunan "Kullanıcı Tanımlı Tarama Oluştur" komutuyla yeni tarama eklenebilir.

Aynı şekilde programın renk kodları ile Cad programındaki kodlar farklı bunları düzeltmenin bir yolu var mı.
Programın renk kodlarını en yakın renklere dönüştür seçeneğiyle cad programında yakın kodlara çevrilebilir. Birebir aynısı olmaz.

İyi çalışmalar

merhabalar,
ilk projemi çiziyorum, analiz yaptıktan sonra rapor görüntülemek istiyorum fakat hangi raporu seçersem seçeyim herhangi bir pencere ya da sayfa açılmıyor
yardımcı olursanız sewinirim.

elif zorlu":3ohsf90q' Alıntı:
merhabalar,
ilk projemi çiziyorum, analiz yaptıktan sonra rapor görüntülemek istiyorum fakat hangi raporu seçersem seçeyim herhangi bir pencere ya da sayfa açılmıyor
yardımcı olursanız sewinirim.

Merhaba,

Program klasörünü açın(C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 8), iderpt.exe'yi çalıştırın. Eğer çalışmıyorsa, aşağıdaki eklentiyi indirip kurun:

Visual C++ Redistributable 2017 32 bit:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sorunu çözemezseniz Bursa ofisimizi arayın. Uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak size yardımcı oluruz.

V7 de yoktu, V8.6x'de de kolon düşey süreklilik konusu test edilmiyor. Üst kattaki kolon altta kirişe basıyor fakat program ikaz vermiyor. Bence geometri kontrolünde düşey eleman süreksizliği konusunda bu testin yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

NYILMAZ":1q5s9sa1' Alıntı:
V7 de yoktu, V8.6x'de de kolon düşey süreklilik konusu test edilmiyor. Üst kattaki kolon altta kirişe basıyor fakat program ikaz vermiyor. Bence geometri kontrolünde düşey eleman süreksizliği konusunda bu testin yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Merhaba Nedim,

Projede kolon üzerinde oturan kiriş varsa program yönetmeliğe uygun olarak B3 düzensizliğini tespit eder ve yönetmelik koşullarını uygular. Hem özet raporunda hem de deprem yönetmeliği genel raporunda da bunu belirtir. Ayrıca b3 düzensizliği uygulanan elemanlar için de kendi raporlarında ilgili TDY maddesine atıfta bulunarak projeciye bilgi verilir.

Geometri kontrolünde gösterilmesi istediğini de not edeceğiz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    27.1 KB · Görüntüleme: 14,089
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    65 KB · Görüntüleme: 14,089

Düzensizlikle ilgili yaptırımları biliyorum. Benim demek istediğim anlaşılmış zaten. Farkında olmadan yapılan böyle bir veri girişini engellemek. Geometri kontrolünde hata/uyarı sınıfında yerini alması. Daha önce aynı durumu perdelerle ilgili de ifade etmiştim. üstte kalın altta ince perde olması durumunu da test etmiyor diye.

Kirişlerde alt ilave donatısının imalatı zor olduğu için, alt donatıyı arttırıp (genelde kısa kirişler) alt ilaveyi kaldırıyorum. Kiriş genel ayarlarında, "alt ilave kullanma" gibi bir seçenek olabilir mi?

MaFiAMaX":a70gm9us' Alıntı:
Kirişlerde alt ilave donatısının imalatı zor olduğu için, alt donatıyı arttırıp (genelde kısa kirişler) alt ilaveyi kaldırıyorum. Kiriş genel ayarlarında, "alt ilave kullanma" gibi bir seçenek olabilir mi?

Erhan Bey, İsteğiniz notlarımız arasındadır. bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Döşeme mesnet ilave boylarını 5 in katı olacak şekilde yazılması güzel olur. L=383 değerini L=385'e yuvarlasa. İmalat sırasında zaten kimse küsüratlı donatı kesmiyor ama hem daha düzenli proje olur hem de poz sayısı azalır. Elimdeki kirişli plak döşemede tek kattaki poz sayısı 300 ü aşmış durumda. Sadece Q10 ve Q12 olmak üzere 2 çap var.

MaFiAMaX":1gdj9jqy' Alıntı:
Döşeme mesnet ilave boylarını 5 in katı olacak şekilde yazılması güzel olur. L=383 değerini L=385'e yuvarlasa. İmalat sırasında zaten kimse küsüratlı donatı kesmiyor ama hem daha düzenli proje olur hem de poz sayısı azalır. Elimdeki kirişli plak döşemede tek kattaki poz sayısı 300 ü aşmış durumda. Sadece Q10 ve Q12 olmak üzere 2 çap var.

Erhan Bey,

İsteğiniz notlarımız arasındadır. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Merhaba Döşeme oluşturken Beteonarme hesap akslarını gösteri işaretlediğim halde çizimde gözükmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

yaserk":2w37pzgd' Alıntı:
Merhaba Döşeme oluşturken Beteonarme hesap akslarını gösteri işaretlediğim halde çizimde gözükmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Döşeme ayarlarında bu iki opsiyonun seçili olması gerekir. Sorun düzelmedi ise Teamviewer ı yükledikten sonra bizi arayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• aks.png
    aks.png
    29.8 KB · Görüntüleme: 13,723

8 versiyonu içerisinde hangi sürümü kuralım.her konuda farklı sürüm tavsiye ediliyor.eksiklerin en az olduğu versiyon hangisi.veya tek bilgisayara hepsini kurup istediğimizi kullanma imkanımız var mıdır. 8.61 kurulu , yorumlarda 8.504 ü kurun demişler kuramadım.8.61 i kaldırıp 8.504 ü kurdum.ikisi aynı anda olmuyor galiba ? sonra da 8.61 dekileri hiç biri 8.504 te açılmadı. :S

efsane":13gx3zxc' Alıntı:
8 versiyonu içerisinde hangi sürümü kuralım.her konuda farklı sürüm tavsiye ediliyor.eksiklerin en az olduğu versiyon hangisi.veya tek bilgisayara hepsini kurup istediğimizi kullanma imkanımız var mıdır. 8.61 kurulu , yorumlarda 8.504 ü kurun demişler kuramadım.8.61 i kaldırıp 8.504 ü kurdum.ikisi aynı anda olmuyor galiba ? sonra da 8.61 dekileri hiç biri 8.504 te açılmadı. :S

8.61'i kullanın. Hangi yorumlarda size 8.504 kurun dediler?

HakanŞahin":5l2s7oje' Alıntı:
efsane":5l2s7oje' Alıntı:

8.61'i kullanın. Hangi yorumlarda size 8.504 kurun dediler?

kurumlardan gerek tadilat gerek savunma istendiğinde,7.022 deki projeler için tekrar 7.22 yi kurmak veya 8.5 teki proje için 8.50 i kurmak zorunda kalıyorum.7.xx veya 8.5x teki projelerin kontrolü geldiğindede tekrar eski versiyonları mı kurmamız gerekiyor.veya kurumda 8.61 kurulu 7.xx deki gelen projelerin kontrolü için nasıl bir yol izlenmeli.8.61 kurulu olan pc de 8v nin alt versiyonlarını ayrıca mı kuruyoruz.nasıl yapabiliriz ?

efsane":37j20bwz' Alıntı:
kurumlardan gerek tadilat gerek savunma istendiğinde,7.022 deki projeler için tekrar 7.22 yi kurmak veya 8.5 teki proje için 8.50 i kurmak zorunda kalıyorum.7.xx veya 8.5x teki projelerin kontrolü geldiğindede tekrar eski versiyonları mı kurmamız gerekiyor.veya kurumda 8.61 kurulu 7.xx deki gelen projelerin kontrolü için nasıl bir yol izlenmeli.8.61 kurulu olan pc de 8v nin alt versiyonlarını ayrıca mı kuruyoruz.nasıl yapabiliriz ?

7.22'yi 8'den ayrı kurabilirsiniz.

8 için ise, 8'in son versiyonunu kaldırın, sonra kurmak istediğiniz en alt versiyonunu kurun. Yapmanız gereken exe'nin bir kopyasını almak ve ayn klasöre koymak. Sonra 8'in üst versiyonunu kurun.

Örneğin. 8.612i kaldırın. Sonra 8.504'ü kurun. Program klasörüne gidin, ideCAD_Statik_8.exe dosyasını kopyasını alın. Sonra 8.61'i kurun. Kurulum sonrasında elinizde hem 8.61 olan ideCAD_Statik_8.exe dosyası hemde ismini değiştirdiğiniz 8.504 exe'si olacaktır.

HakanŞahin":25xcasey' Alıntı:
efsane":25xcasey' Alıntı:

7.22'yi 8'den ayrı kurabilirsiniz.

8 için ise, 8'in son versiyonunu kaldırın, sonra kurmak istediğiniz en alt versiyonunu kurun. Yapmanız gereken exe'nin bir kopyasını almak ve ayn klasöre koymak. Sonra 8'in üst versiyonunu kurun.

Örneğin. 8.612i kaldırın. Sonra 8.504'ü kurun. Program klasörüne gidin, ideCAD_Statik_8.exe dosyasını kopyasını alın. Sonra 8.61'i kurun. Kurulum sonrasında elinizde hem 8.61 olan ideCAD_Statik_8.exe dosyası hemde ismini değiştirdiğiniz 8.504 exe'si olacaktır.

Teşekkür Ederim.

Geri