V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Döşeme tanımlandıktan sonra, döşemeyi bölen bir kiriş çizilince döşemenin otomatik bölünmesi bazen sorunlu oluyor. Öyle ki ismi olan ama modelde görünmeyen döşeme oluyor. Analiz sırasında "DXX döşemesi ağ oluşturamadı" hatası verince fark edip obje bul komutu ile döşemeyi buluyorum ama görünmediği için seçemiyorum.

Bu durumda o kattaki tüm döşemeleri benzer objeleri seç komutu ile seçip, sonra tek tek tüm döşemelere tıklayarak seçimden çıkarıyorum. En son görünmeyen döşeme kalıyor ve siliyorum. Obje bul komutundaki seç tuşu ile seçmeme rağmen silinmediği için bu yöntemi uyguluyorum.

MaFiAMaX:13drdiyh' Alıntı:
Döşeme tanımlandıktan sonra, döşemeyi bölen bir kiriş çizilince döşemenin otomatik bölünmesi bazen sorunlu oluyor. Öyle ki ismi olan ama modelde görünmeyen döşeme oluyor. Analiz sırasında "DXX döşemesi ağ oluşturamadı" hatası verince fark edip obje bul komutu ile döşemeyi buluyorum ama görünmediği için seçemiyorum.
Erhan Bey merhaba,
Belirttiğiniz duruma ait bir örnek proje ekleyebilir veya mail ile gönderebilir misiniz?
Bu durumda o kattaki tüm döşemeleri benzer objeleri seç komutu ile seçip, sonra tek tek tüm döşemelere tıklayarak seçimden çıkarıyorum. En son görünmeyen döşeme kalıyor ve siliyorum. Obje bul komutundaki seç tuşu ile seçmeme rağmen silinmediği için bu yöntemi uyguluyorum.
Geometri kontrolündeki hatalı döşemeleri aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı gibi silebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":3tn3tual' Alıntı:
Belirttiğiniz duruma ait bir örnek proje ekleyebilir veya mail ile gönderebilir misiniz?
İyi çalışmalar
Mail ile gönderdim Levent Bey.

Selam,

Benim 1-2 isteğim olacak.

1-Asmolen döşemelerde tevzi demirleri fi8/18 atıyor. Döşeme parametrelerinde 5 in katı dememe rağmen illa 18 atıyor.
2-Dairesel perdelerin donatılarını yerleşimini düzgün bir şekilde atmıyor. Çzellikle aplikasyon planında silip yeniden oluşturmak gerekiyor.
3-Konsol tipi asmolen döşemelerde konsolun bittiği yerde konstrüktif asmolen nişi oluşturulsa sonraki kalıp düzenlemelerinde kolaylık olur.
4-Kasetdöşemelerde iki yönlü olarak dişler arası mesafe kalıp planında görülürse kolaylık olur.

Biraz fazla oldu artık.

Teşekkürler

Selçuk SESLİ

Merhaba.
metraj alındığında m3 ve m2 ye kaç kg demir gittiğini ortalama olarak görebiliyor muyuz ?
eğer mevcutta yoksa , düşünülebilir mi ?

efsane":2nkvorme' Alıntı:
Merhaba.
metraj alındığında m3 ve m2 ye kaç kg demir gittiğini ortalama olarak görebiliyor muyuz ?
eğer mevcutta yoksa , düşünülebilir mi ?

Merhaba,
Metraj listelerinde m3 e kaç kg demir gittiğini kendiniz hesaplayabilirsiniz şuan için.
İsteğiniz notlarımıza alınmıştır.

Perspektif penceresinde ara sıra model kadrajdan çıkmış oluyor ve zoom out yaparak modele tekrar ulaşmak sıkıcı olabiliyor. Plan penceresindeki gibi CTRL+X çalıştırılamaz mı?

MaFiAMaX":7126zukd' Alıntı:
Perspektif penceresinde ara sıra model kadrajdan çıkmış oluyor ve zoom out yaparak modele tekrar ulaşmak sıkıcı olabiliyor. Plan penceresindeki gibi CTRL+X çalıştırılamaz mı?
Perspektif penceresinde klavyeden Home tuşuna basarak model orjinine dönebilirsiniz.

M. Berat Denli":yvjc0uy4' Alıntı:
MaFiAMaX":yvjc0uy4' Alıntı:
Perspektif penceresinde klavyeden Home tuşuna basarak model orjinine dönebilirsiniz.

Oh be. Keşke daha önce sorsaymışım :) Teşekkür ederim.

merhaba.
ekte projenin ilk hali ile yanlışlıkla 3 tane kolonun düğüm noktaları sabit kalacak şekilde döndürülmüş hali var.
geometrik kontrolde uyarı alamıyorum.neden acaba ?
teşekkür ederim.

8.62 de yapilanlari okudum.cogu bende var sanmistim,genel sorunmus...
harika olmus.
insallah daha guzel olacak.
tebrik ediyorum.saygilarimla

Merhaba
Genellikle büyük metrajlı ve detaylı projelerde analiz süreleri yarı rijit diyafram için çok uzun oluyor.
4 bodrumlu ve yerinde geçici iksa uygulandığı bir projeye toprak yükünü etkittikten sonra analiz süresi baya uzadı. Tam rijitte 35 dakika sürerken yarı rijitte 5 saate yaklaştı.

İyi çalışmalar

İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
16 gb RAM
GTX970 ekran kartı

Ekli dosyalar

• Analiz Süresi.JPG
    Analiz Süresi.JPG
    139.3 KB · Görüntüleme: 13,107
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    91.9 KB · Görüntüleme: 13,107

Ne olduğunu bilmiyorum ama bir sıkıntı var görünüyor. Resme baktığımda, resimdekinden daha büyük ebatlı proje çözdüğüm halde bu kadar uzun sürmedi. Bilgisayar konfigrasyonu sizinkine neredeyse eşdeğer. Acaba ekran kartı varsayılan olarak entegre kartı mı yoksa sizin sözünü ettiğiniz kartı mı kullanıyor. Yada bilemedim başka bir şey. Yanlışlıkla sonlu eleman genişlikleri çok düşürülmüş olabilir mi? Sanıyorum bunları düşünmüşsünüzdür ama yine de bir hatırlatma benimkisi.

NYILMAZ":2i3iset9' Alıntı:
Ne olduğunu bilmiyorum ama bir sıkıntı var görünüyor. Resme baktığımda, resimdekinden daha büyük ebatlı proje çözdüğüm halde bu kadar uzun sürmedi. Bilgisayar konfigrasyonu sizinkine neredeyse eşdeğer. Acaba ekran kartı varsayılan olarak entegre kartı mı yoksa sizin sözünü ettiğiniz kartı mı kullanıyor. Yada bilemedim başka bir şey. Yanlışlıkla sonlu eleman genişlikleri çok düşürülmüş olabilir mi? Sanıyorum bunları düşünmüşsünüzdür ama yine de bir hatırlatma benimkisi.

4 bodrum ve tüm perdelerde toprak yükü olduğu için Analizin uzama sebebi toprak yükü olduğunu düşünüyorum. O konuda bir iyileştirme yapılırsa sorun çözülecektir. Yük kalktığında süre normale dönüyor.
İyi çalışmalar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Biraz önce sizin projenizi andıran bir projeme baktım. Geçici iksalı, proje kat alanı yaklaşık 1000 m² dir. 10 kat, 4 bodrum var, 3 bodrumda perde ve toprak etkisi var. Toprak etkisi kaldırılarak 7-7.5 dk. yarı rijit diyafram çözerken, perdelerdeki toprak etkisiyle birlikte çözüldüğünde (yine yarı rijit) 10 dk civarında olduğunu gördüm.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-08-05 13.03.40.png
    Screenshot 2017-08-05 13.03.40.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 13,068

Merhaba ,

Ekteki ekran alıntısından anlaşılacağı üzere ide V7 de eğik döşemeyi otomatik yakalarken ide V8 de eğik döşemeyi otomatik olarak algılayamıyor.Kontur seçerek döşeme oluşturduğumda düz döşeme atıyor.

İyi çalışmalar.

yeni versiyonda ara katlarda kolon donatısının alt kattakinden fazla çıkması sorunu düzeltilmiş galiba. bununla ilgili 7 versiyon için bu güncelleme gelir mi?

jumboss":q35svxh8' Alıntı:
yeni versiyonda ara katlarda kolon donatısının alt kattakinden fazla çıkması sorunu düzeltilmiş galiba. bununla ilgili 7 versiyon için bu güncelleme gelir mi?

Merhaba,

Eski versiyonlara güncelleme gelmeyecektir.

saplama kiriş

ışıklık olan projede 20 lik duvarın üstüne kiriş geçmelimiyiz kiriş iki taraftan saplama oluyor ya da döşemede yırtık açıp döşemeye duvar yükü mü eklemeliyiz ?

Ekli dosyalar

• a.PNG
    a.PNG
    61.5 KB · Görüntüleme: 12,887

Kiriş geçmen çok daha doğrudur. Saplama kirişler korkulacak bir şey değildir. Önemli olan bina içinde ne kadar çok kullanıp kullanmadığınız ve kullandığınızda yükü en kısa yoldan kirişe aktarıp aktarmadığınızdır. Wc banyo gibi küçük döşemelerin kenarları için genelde kullanılır. İki ucu saplama olup olmamasından ziyade saplanan kirişinde mesnetlerinden birinin yada ikisinin birden saplama olmamasına dikkat etmek gerekir. Biz bu tür durumlara meslek jargonunda "gezer yük" diyoruz. Yükün nerede kolona ulaştığı net belli olmayan yükler.

İyi çalışmalar.
N. YILMAZ

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri